Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jimmy McNulty wrote:Čini mi se da je ovo ljeto rekonstrukcija tog background staffa i da se konačno dosta pažnje posvetilo uzroku silnih povreda, već prije 2-3 mjeseca je dogovoren dolazak nekog doktora ili fizioterapeuta iz West Hama, a eto doveli smo i novog kondicijskog trenera koji radi već dugi niz godina sa njemačkom reprezentacijom. Čitao sam na dosta arsenalovih blogova da je Wenger pravo ljut i da je popizdio na svoje osoblje i da konačno ovo ljeto uzima stvar u svoje ruke, tako da eto uz Jonkersa koji će biti Šef Akademije, dobili smo već 2 nova uposlenika koji će nam možda pomoći oko povreda.
A samo da se zna Gary Lewin nije naš glavni fizioterapeut nego je to Colin Lewin koji je upravo naslijedio Garya, otkad je Gary otišao nekako su Arsenalu i počeli ti problemi s povredama, tj sa veoma pogrešnim prognozama istih i duljim odsustvima sa terena.
upravo to najveća boljka kondicioni + fizio.....Wenger je najmanje 2-3 trofeja zijani zbog "staklenih nogu"
Veliki interes vlada i za braničem Southamptona Dejanom Lovrenom, a prema pisanju engleskih medija sprema se ponuda Arsenala od 30 milijuna funti za hrvatskog reprezentativca i njegovog klupskog suigrača Morgana Schneiderlina, koji je zanimljiv Topnicima još otprije.
ovaj naš zeničanin Lovren mi i nije baš nešto, ali ga nisam gledao od Lyona i ne znam jel se popravio, a ovaj francuski veznjak je dobar igrač
Ne kontam zašto Barcelona pušta Sancheza ali teško je zamisliti bolje pojačanje. Brz, agilan, kreativan, realizatorske sposobnosti vrhunske... Alexis je tačno igrač po mom ćeifu.
Čitam za Debuchyja - fullback samo takav i draže mi je da je Wenger uzeo njega mjesto Auriera. Mislim da bi previše puštalo po desnoj strani da je doveden Obaloslonovačljanin.
konacno i Arsenal poceo praviti ozbiljne transfere, nakon Ozila sad dovode i Alexisa dva transfera i to iz Barce i Reala ...pokazuju da žele biti ozbiljniji klub
dugo vremena su dovodili neke polovnjake ili mlade talente iz manjih francuskih klubova - sve za male pare...ovo je valjda sad promena kursa i politike kod Wengera skonto i on po stare dana koga treba dovoditi da bi mogao osvajati poneki trofej i da se mora odriješiti kesa.
Mislim da su sa Alexisom maximalno pogodili, taj ce dobiti u Arsenalu slobodu (kakvu je mogao samo maštati u Barci) i mogao bi lako biti među najkorisnijim igracima lige.
Arsenal potpuno promjenio transfer politiku umjesto nekakvih mladih potencijala iz francuske koje je godinama dovlacio za male pare, Wenger poceo dovoditi "gotove" klasne igrace iz Barce i Reala, dva najveca kluba svijeta a to ne može svako, definitivno...jer zna se odlicno da su Barca i Real ti koji dovode koga požele u svijetu fudbala, ali gledaj sad momenata
Ozil i Alexis nisu bili nekakvi igraci sa klupe, vec prakticno prvotimci tih klubova....a čileanac, uz slobodu koju ce konacno imati na terenu, bi mogao lako biti među najboljim igracima lige (golovi + asistencije)