TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Leopold_IV

#5226 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:Šta je ovo sa novim imidžima i skraćivanjem kose? :D

Edit: izgleda da je ipak perika :-)
Je li ovo Sharapova? Ma dobra je ona i bez kose :-))
shake69

#5227 Re: TENIS

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:Ghostbuster ce ga na kraju uhvatiti (a mozda i moderator)...

Jucer sam se zaista iznenadio ispadanjem Davida Ferrera. Nisam mislio da Belluci moze ovdje do pobjede. Sjecam se njegovog izdanja sa proslogodisnjeg mastersa u Madridu kada je dominirao set i po protiv nedodirljivog Djokovica u to vriijeme sto pokazuje koliko moze biti opasan. Da li ovo znaci da je dovoljno sazrio da kapitalizira stecenu prednost...vidjeti cemo ali u svakom slucaju bi mogao biti "nagazna" za favorite.

Danas mi najvise paznje pobudjuje mec Tipsarevica i Simona. Navijam za Tipsarevica jer mi je Simon antipropaganda tenisa, a svaki put kad oni igraju - maraton je siguran pa kladionicari trpajte na preko gameove :-)

Biti ce interesantno i u mecu Doga i Djokovica, sjetimo se samo onog prvog seta sa US Opena i TB u kojem je svako imao po 4-5 set lopti, ludih poena, cudnih sliceva. Dolgopolovu je ipak zemlja podloga koju preferira pa ukoliko udje u onaj svoj ritam mogao bi iznenaditi mada teško.

Tsonga - Verdasco. Favorit na papiru i kladionici je Tsonga, mada imam nekakav osjecaj da bi Fernando ovdje mogao iznenaditi. Vec 2 meca slabo ulazi u duel i u toku meca dize nivo igre pa ocekujem da bi se slicno moglo desavati i danas. Teniske poslastice slijede...
Da li ona povreda, ne znam, ali nikad mi nece biti jasno da Belluci (Boze, ko ne bi odmah pomislio na Monicu :-D ) nije napravio vise. Covjek prakticno ima sve, ali ono nesto fali da udje u sami vrh.
Ne vjerujem da danas Verdasco moze ista vrlo nabrijanom Tsongi a Dog i njegovo skakutanje pri udarcu, hm, red je da nekad nesto napravi ili ce u protivnom ostati - 'avlijaner'! :)
ultima_palabra

#5228 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Ma ja, ali izgleda da je se samo šalila sa internet-fanovima :)

Šta ovo Nishikori radi od Berdycha? Japanac je nezgodan na svim podlogama.

Tsonga-Verdasco garantovano preko 100 neforsiranih grešaka :D Mogao bi biti zanimljiv i jednoručni duel Almagro-Wawrinka...
radostan dan

#5229 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Moram malo razbiti ovu chamotinju koja vlada...
Znachi Viktor u nas...
Dva razloga zashto volimo Viktora u nas -

manje znachajan

Image

i mLooogo vishe znachajan

Image

Image

Po cenera za svaki atribut, hop eto ga tik iza Novaka.
ultima_palabra

#5230 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Ko je ova Viktorija? :shock:
Leopold_IV

#5231 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

shake69 wrote: Da li ona povreda, ne znam, ali nikad mi nece biti jasno da Belluci (Boze, ko ne bi odmah pomislio na Monicu :-D ) :D :D nije napravio vise. Covjek prakticno ima sve, ali ono nesto fali da udje u sami vrh.
Ne vjerujem da danas Verdasco moze ista vrlo nabrijanom Tsongi a Dog i njegovo skakutanje pri udarcu, hm, red je da nekad nesto napravi ili ce u protivnom ostati - 'avlijaner'! :) :mrgreen:
BIo je proslu sedmicu Tsonga takodjer nabrijan u Davis Cupu pa ga je veliki John bas otresao na sporoj zemlji Monaca. Ovo je samo osjecaj a vrlo mozebitno i pogresan. A sto kazes za Bellucija sve si ispravno rekao, igrac koji ima sve udarce (forhend cak izuzetno kvalitetan) a da nikad nije postigao nista vise. To potvrdjuje da je tenis 50% trening, kvalitet udaraca, kretanje i sl, a drugih 50% mentallni sklop, vjera u sebe, samopouzdanje, plan b u igri, prilagodjavanje taktike protivniku i sl...
Leopold_IV

#5232 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Ako Victor trosi ovo ispod tusa, cudo je da se i pojavljuje na turnirima ;-) , ukoliko je off teniski posti u ukoliko smatrate da je uvjerljiv - Victor ima i solidan servis :D
Pitarrr82

#5233 Re: TENIS

Post by Pitarrr82 »

Dajte malo manje suplje, vise prognoza Vi koji se "razumijete" u tenis... :mrgreen:
Leopold_IV

#5234 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Osim tenisa razumijemo se mi i u zene :D
A sto se tice prognoza i eventualno kladjenja ja sam ponudio svoje vidjenje pa....
Imam problem jer nemam priliku gledati meceve pa vise pisem po osjecaju i iz highlightsa koje pogledam kad dodjem kuci.
Pitarrr82

#5235 Re: TENIS

Post by Pitarrr82 »

Bellucci - Haase vise od 20,5?
radostan dan

#5236 Re: TENIS

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:Ko je ova Viktorija? :shock:
Povlachim sve shto sam rekao za Endijevu malu, i dalje je moćna, ali ova mala me tjera da navijam za Viktora u nas protiv Djokovića.
Ime joj je Sunchica. :razz:
Leopold_IV

#5237 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

prikladno ime, sunce me neko obasjalo odma'.

Sto se tice onog overa na Hasse - Belluci, izgleda mi realno ali ne bi zelio da se ovaj topic previse baci na kladionicarske rasprave pa mi je draze analizirati meceve i kometirati dogadjanja iz svjeta tenisa.

Kad smo kod toga, naletio sam na jako zanimljiv clanak o izjednacavanju specificnosti podloga na kojima se igra:
http://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/sim ... 09802.html

i u potpunosti se slazem s navedenim, previse se to sve ujednacava i usporava kako bi bilo "vise" tenisa a pri tome se gubi specijalizacija igraca za odredjene podloge, servis i volej igra izumire, naglo su svi postali all court igraci. Mozda je vrijeme da se prestane s tim po mom misljenju.
istinski brze podloge su ostale jos samo dvorane i donekle Dubai (donekle WIbledon u prvoj sedmici dok jos ima trave ali su promjenili loptice da i to uspore)...
shake69

#5238 Re: TENIS

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:
shake69 wrote: Da li ona povreda, ne znam, ali nikad mi nece biti jasno da Belluci (Boze, ko ne bi odmah pomislio na Monicu :-D ) :D :D nije napravio vise. Covjek prakticno ima sve, ali ono nesto fali da udje u sami vrh.
Ne vjerujem da danas Verdasco moze ista vrlo nabrijanom Tsongi a Dog i njegovo skakutanje pri udarcu, hm, red je da nekad nesto napravi ili ce u protivnom ostati - 'avlijaner'! :) :mrgreen:
BIo je proslu sedmicu Tsonga takodjer nabrijan u Davis Cupu pa ga je veliki John bas otresao na sporoj zemlji Monaca. Ovo je samo osjecaj a vrlo mozebitno i pogresan. A sto kazes za Bellucija sve si ispravno rekao, igrac koji ima sve udarce (forhend cak izuzetno kvalitetan) a da nikad nije postigao nista vise. To potvrdjuje da je tenis 50% trening, kvalitet udaraca, kretanje i sl, a drugih 50% mentallni sklop, vjera u sebe, samopouzdanje, plan b u igri, prilagodjavanje taktike protivniku i sl...
Ovaj Nishikori mi sve vise lici na Ferrera, Davida bezbeli, po pristupu igri, borbenosti, brzini i ako nastavi ovako, uz malo kontinuiteta, mozda bude novi Top 10. Sve mi se cini da Tomas danas nema rjesenja za njega.
Leopold_IV

#5239 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Igra Nishikorija nikako ne odgovara Berdychu. Vidjelo se to i u Baselu prosle godine. Ima cak 2:0 h2h.

Steta njegove povrede i 2 godisnje stanke jer je potencijal za top 20 gdje trenutno i jeste.
shake69

#5240 Re: TENIS

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:Igra Nishikorija nikako ne odgovara Berdychu. Vidjelo se to i u Baselu prosle godine. Ima cak 2:0 h2h.

Steta njegove povrede i 2 godisnje stanke jer je potencijal za top 20 gdje trenutno i jeste.
Bogme nas je Tomas demonatovao. Odigrao je tako dobru defanzivu na agresivnu igru Japanca na njegov servis kod 4:5 da sam morao ustati i aplaudirati! Bit ce opasan u zavrsnici sasvim sigurno a Japancu sve cestitke na vrlo dobrom izdanju.
p.s.
Jedino me nervira kad kazu ovi britanski reporteri "Berdic", a covjekovo prezime se na ceskom izgovara - Berdih!
Beno

#5241 Re: TENIS

Post by Beno »

je li ovo kisa pa prekidi u monte carlu
Dugi nožni nokti

#5242 Re: TENIS

Post by Dugi nožni nokti »

Nije kiša, već salaukovina. :D

Stigao sam samo na završnicu meča Berdych - Nishikori i može se reći da ne bi bilo nezasluženo da je pobijedio Japanac. U svakom slučaju, biće jako zanimljivo u narednoj rundi gdje se sastaju Murray i Berdych. Nadam se što dužem i rezultatski neizvjesnijem meču, pa nek' pobijedi onaj ko se bolje snađe. :D

Verdasco je također izgledao jako dobro u ovih 5 gameova. Imao je 3 break lopte na servis Tsonge, ali su Francuza razorni servisi vratili u meč. Izdvojio bih jedan poen u kome je Tsonga pretrčao skoro 70 metara, a Verdasco 58. Mogli bismo ovdje gledati maratonski meč, ako se nebo smiluje. :D
radostan dan

#5243 Re: TENIS

Post by radostan dan »

:lol: neće se Endi naigrati ove godine izgleda.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5244 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Bjezi kiso :x
Beno

#5245 Re: TENIS

Post by Beno »

evo zagrijavaju se
radostan dan

#5246 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Djokoviću javili da mu je umro deda, hoće li izači na teren?
Leopold_IV

#5247 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Kao sto sam najavio, Tipsarevic - Simon - MARATON...sve mislim da mi se teletext pokvario posto ne gledam uzivo...
Ira_

#5248 Re: TENIS

Post by Ira_ »

na kojem programu gledate
Beno

#5249 Re: TENIS

Post by Beno »

Ira_ wrote:na kojem programu gledate
ja gledam bez programa, ustvari preko google chrome-a :-D ovaj prvi link je dobar kvalitet a ima sa strane i simon http://livetv.ru/de/eventinfo/115793_jo ... _verdasco/
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5250 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Sportklub.
Post Reply