Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
jefferson

#5226 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jefferson »

jok jok ti ne provociras...

Vidim podrzavas prozlocinacku tj proizraelsku pricu Joa Bidena... Blago tebi ako si tako rahat od pameti.

samo mi nije jasno sto uvijas i zavijas te svoje stavove, trazis neka opravdanja (ili sta), sto opravdavas one koji su kao sto ona djevojka rece na videu... 'malo fasisiodni' ali samo MALO jasno nam je svima na cemu smo. Ovdje je Borba izmedj dobra i zla i jasno se pokazuje koliko su vlade velikih zemalja koje su ko fol uzori demokraticnosti i kojekakvih ljdskih prava ustvari oni koji podrzavaju zlocin.

i Sta obama kaze na ovo sve? de napisi nam koje slovo o tome?
Ja te ne provociram, ali ti to shvatas tako jer si vjerovatno navikao da svi oko tebe imaju isto misljenje.
Sto se tice Bidena, mene vise zanima sta misli o BiH! Dok je bio rat svi su nesto se "zalagali" "Grozili" itd, nesto kao ova diskusija, a on je dosao u Sarajevo u po rata.
Stoga pricati o prozlocinackoj prici Bidena, covjeka koji je uradio vise nego oni sto se kite da su "organizovali" ili da su "odgovorni" za prezivljavanje ove drzave nekom drugom mozes pricati.
Ja uopste ne trazim opravdanja, ali real politika ne funkcionise na nacin dobra i zla. Da funkcionise, ratovi bi davno izumrli.
I da, Obama! Pa nista za javnost. Ali ce za palestince vise uraditi nego svi ti lideri oko palestinaca koji se slomise za njihovu "brigu."
Desert Wind

#5227 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Desert Wind »

zorafight wrote:Hamas je irelevantan u ovoj prici i koristi se samo kako bi se zlocini opravdali i prica skrenula na sasvim drugu stranu. Jasna i glasna osuda imperijalisticke drzave Izrael i stravicnih zlocina koje ta teroristicka drzava decenijama provodi nicim te ne stavlja na bilo ciju stranu. To je pitanje elementarne ljudskosti, nicega vise.
Upravo to je to - i bez Hamasa su ih ugnjetavali ko stakore decenijama i sa njim. Samo je skotovima trebao jos jedan razlog a Hamas im je dobrodosao razlog. Hamas i da pravi i da ne pravi bilo kakve akcije protiv nacifasisticke tvorevine bilo bi isto - ako ih ne bi ugnjetavali vojno i bombardovanjem ugnjetavali bi ih vjecnom vojnom blokadom - da ne pravi bio bi omrazen jer nista ne cini - ovako kad pravi barem stvaraju osjecaj bilo kakve zastite kad jadnike niko ne stiti.... Ovako na dvostruku zalost Hamas bije nemogucu unaprijed izgubljenu vjecnu bitku, nesto na sta su smisleno osudjeni, sa Golijatom i stvara (laznu - bilo kakvu) nadu ljudima koji su ih izabrali da ima neko da stane ispred njih.... Zbog svega toga je Hamas i dobio masivnu podrsku palestinskog naroda - treba shvatiti to sve, treba shvatiti da im bilo kakva oruzana borba i pokusaj predstavljaju bilo kakav smisao od besmisla u kojem su se nasli - tiranijom fasisticko-nacisticke tvorevine, korupcijom vladara arapskih zemalja i indolencijom citave svjetske civilizacije....
Last edited by Desert Wind on 07/06/2010 08:28, edited 1 time in total.
poznanik

#5228 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by poznanik »

"Izraelska patrola primijetila je čamac sa četiri lica u ronilačkim odijelima kako se pripremaju da izvedu teroristički napad i otvorila vatru na njih", rekao je portparol izraelske vojske, dodajući da je patrola potvrdila da su pogođene ciljane mete.
"Izrael je opet počinio zločin..."
Desert Wind

#5229 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Desert Wind »

poznanik wrote:
"Izraelska patrola primijetila je čamac sa četiri lica u ronilačkim odijelima kako se pripremaju da izvedu teroristički napad i otvorila vatru na njih", rekao je portparol izraelske vojske, dodajući da je patrola potvrdila da su pogođene ciljane mete.
Nista novo - samo 4 palestinca manje. Kakav li se samo teroristicki napad moze izvrsit ronjenjem da mi je znat', mozda su se pokusali pod vodom zaletit perajama u kakav brod.
michio

#5230 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by michio »

Militantne drzave obicno krasi paranoja.

Kad je vec ono pomorska kriza bilo bi prikladno da Hamas izvede i kakvu podmorsku akciju :-)
Desert Wind

#5231 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Desert Wind »

michio wrote:Militantne drzave obicno krasi paranoja.

Kad je vec ono pomorska kriza bilo bi prikladno da Hamas izvede i kakvu podmorsku akciju :-)
Sto bi co'ek otis'o da peca i nesto ulovi za jelo nemres jer te saceka 30mm-ski kalibar automatskog topa sa broda....
poznanik

#5232 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by poznanik »

Desert Wind wrote:
poznanik wrote:
Nista novo - samo 4 palestinca manje. Kakav li se samo teroristicki napad moze izvrsit ronjenjem da mi je znat', mozda su se pokusali pod vodom zaletit perajama u kakav brod.
Možda :D Ko je ikad čuo za podvodne vojne aktivnosti.

Palestinski militanti inače napadaju samo s kopna
bijela

#5233 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bijela »

ja neću unaprijed optuživati izrael za paranoju, sačekat ću da dođe hercule poirot i da objasni šta su to ovi palestinci imali tražiti pod vodom, izraelskom vodom. :oops:
statix

#5234 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by statix »

simpozijum delirijum wrote:slike govore vise od rijeci, dokumentarac o zivotu djece u najvecem konc-logoru trenutno na planeti ; Gaza
ako poslije gledanja ovoga dokumentarca (ja licno nisam imao zivaca da odgledam do kraja , jer pocinjem da mrzim ! :x , a to mi ne treba !) nije sve jasno ? kada ce onda biti napokon jasno ?
link;
http://www.informationclearinghouse.inf ... #idc-cover
Zeludac mi se okrenu, simpozijum.

Treci video, oko 1:20

Aren't we human?
:(
SenSen

#5235 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by SenSen »

jefferson wrote:
SenSen wrote:Vidim da su drugi vec odgovorili @jefferson, ali hocu samo nesto da spomenem: vojnik se ne moze "kidnapovati", moze se samo zarobiti. Ili da citiram @jeffersona "to je rat" :wink: Osim toga, sva ova prica o jednom jedinom vojniku mi se vise gadi kada znamo da Izrael ima zatocenih 7000 (ili je ono oko 10000) Palestinaca. I to veliki dio njih bez ikakvih dokaza.
Pa cek u cemu je onda problem s blokadom ako je rat?
Izrael nije objavio rat ni jednoj drzavi (jer Palestinci nemaju drzave), nego koriste ilegalne mjere grupnog kaznjavanja. Prije godinu i pol su napali Gazu, jedno od najgusce naseljenih mijesta na planeti. Vecina ljudi koji su izginuli u pokolju su civili. I vecina onih koji sada umiru od raznih bolesti, neuhranjenosti etc su civili.. Ovo je ilegalno, po medjunarodnom zakonu. Ne znam detalje, ali znam da je stalna tema u UN-u, i da SAD i saveznici blokiraju bilo kakvu korisnu rezoluciju. A i kada se rezolucija dovede, Izrael ih ne prati. Sigurno na wiki ima lista..
bijela

#5236 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bijela »

statix wrote:
Zeludac mi se okrenu, simpozijum.

Treci video, oko 1:20

Aren't we human?
a ovo u učionici... dok djeca uče o ptičicama i pčelicama, palestinski mališani razgovaraju o..:
- do you think that the Jew's children are responsable for these problems?
- no.
- so, whom?
- the other people.
- whilst they are happy, we are sad. all gates are open in front of them, they are playing everywhere. they can travel abroad. but we are in a cage, they are putting us in a cage..
- yes, like a small jail, mumtaz ibrahim!
Desert Wind

#5237 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Desert Wind »

Otvoreni aparthejd ponizavanje i ugnjetavanje - a ovdje seru i relativiziraju o ratu Ali ovo Ali ono...
bijela

#5238 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bijela »

Desert Wind wrote:Otvoreni aparthejd ponizavanje i ugnjetavanje - a ovdje seru i relativiziraju o ratu Ali ovo Ali ono...
ah, nemoj, molim te, tako govoriti.
kultura dijaloga, ovo-ono, moramo paziti da nikoga ne vrijeđamo svojim postovima, jerbo se može dogoditi da nestanu. :oops:
svako ima pravo na svoje mišljenje, čak ako njima relativizira genocid koji se dešava nad palestinskim narodom.
Soul_Sista

#5239 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Soul_Sista »

Da je neka druga zemlja u regiji uradila ovo sto je Izrael pocinio na onom brodu sa hum. pomoci za Gaza mislim da bi vec pricali o nametnutim sankcijama toj istoj zemlji. Recimo Iran ili Turska :D Ali posto je Izrael u pitanju, valjda je jasno da im mogu raditi kako god zele jer imaju i za dugo ce imati Ameriku iza svojih ledja.

Sa jednog foruma...

However, the alliance between Israel and the U.S.A. is forged by years and years of money trading hands (lobbyists for certain), into the lives of all the Candidates who ran both for Congress, Senate and the WH itself!)

Their forged alliance will be a "forever one", from what i can see.

We get almost no real news any longer in the U.S. except the "filtered" type editorialized by right wing factions for Israel's defense.

That's just the way it is.... (as the old newsman, Edward R. Murrow use to sign off)
and Walter Cronkrite, James Anderson those guys and REAL reporting are years ago gone and in their place is the "canned, owned by the conglomerates, owned by so & so edited watered down versions of the world news) akin to nothing ! I rather look up the BBC for news.

And if we don't like it, I suppose we could just move, (is what we are told) pretty much.

The govt. in the U.S. is VERY corrupt on many levels ......with money changing hands all the time.

The Ideals this country founded upon are buried in the hypocrisy.

:run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5240 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Truba »

gledam ove slike "komandosa" pa jarane onaj ima veću stomačinu od mene
ako su ono komandosi onda sam ja sam petar pan :roll: :roll: :roll: :roll:

ono neki kokošari
Delboy.Trotter

#5241 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Delboy.Trotter »

Šta bi tek bilo da su poslali prave specijalce.
Kaktusssss

#5242 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Kaktusssss »

Eh sad, komi totalno si me bacio u crnjak.
A ja vec pomislio da sam u dobroj kondiciji nakod gledanja slika :lol:
nellington

#5243 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by nellington »

Delboy.Trotter wrote:Šta bi tek bilo da su poslali prave specijalce.
Pa i jesu. Pitanje je samo koga su slikali, kada i gdje (koga: levate, kada jučer, prekjučer, gdje: na M.M. ali u luci Ashdod).
Desert Wind

#5244 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Desert Wind »

I kako da su od svih pobrisanih i zaplijenjenih memori i ostalih stick kartica koje su pobrisane samo ove slike dosle u javnost...

Interesantno...
giordania

#5245 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by giordania »

Najmanje sto bi neko pomislio je da Palestinci njih drze u Getu :roll:

Na pocetku klipa s ponosom pokazuju sve srafcigere i cekice,koje valjda nije dozvoljeno drzati na jednom brodu.Ja umjetnika i ......

Mobile_Disco

#5246 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Mobile_Disco »

Ovi su gori od srne sa propagandom :D
BarbaDue

#5247 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

komi wrote:gledam ove slike "komandosa" pa jarane onaj ima veću stomačinu od mene
ako su ono komandosi onda sam ja sam petar pan :roll: :roll: :roll: :roll:

ono neki kokošari
Samo ne znam sta im ove slike pokazuju :? , ovo su sasvim normalne ozlijede kada te neko zvekne letvom ili ti zaboravi šrafciger u stomaku...sta hoce dobro su i prosli...
statix

#5248 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by statix »

a ovo u učionici... dok djeca uče o ptičicama i pčelicama, palestinski mališani razgovaraju o..:
- do you think that the Jew's children are responsable for these problems?
- no.
- so, whom?
- the other people.
- whilst they are happy, we are sad. all gates are open in front of them, they are playing everywhere. they can travel abroad. but we are in a cage, they are putting us in a cage..
- yes, like a small jail, mumtaz ibrahim!
I na kraju svega, u zadnjem videu, govori kako nije ljut niti na jedno izraelsko dijete, ali jeste na njihove roditelje. Kako sam zrela dijeca, zivot ih nije nimalo stedio.
greys

#5249 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by greys »

giordania wrote:Najmanje sto bi neko pomislio je da Palestinci njih drze u Getu :roll:

Na pocetku klipa s ponosom pokazuju sve srafcigere i cekice,koje valjda nije dozvoljeno drzati na jednom brodu.Ja umjetnika i ......

Nemam rijeci da iskazem gadjenje prema ovim ljudima.Ali,citiracu samo jedan komentar ispod tog videa...sve receno!
Definitely the most pathetic bunch of pitiful fact-distorters, representing a great part of a nation with any moral principles.
The lack of compassion that you're proving is an evidence of the insensitivity in the face of the human misfortune --particularly painful when it comes from a people that have been unjustly persecuted all over his history.. and still haven't learned the lesson! =( How is it possible to forget so many miseries?? 'Dementia' only can cause a loop on past nightmares.
callmethebreeeze

#5250 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by callmethebreeeze »

jedan od najboljih poznavalaca desavanja u regiji:

http://www.independent.co.uk/opinion/co ... 91803.html
Locked