Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
Havatar

#5226 Re: AW: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisn

Post by Havatar »

Cherry-Cherry wrote:
Uka wrote:Za razliku od srba imaju izlaz na more.
Znaci nema odmora dok traje obnova.
Valja raditi.
Dvije nacionalne drzave,ko to sem schwaba moze reci za sebe:mrgreen:

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
Nije bitan kvantitet nego kvalitet. :mrgreen: Mogu ih imati i 5, pa šta? :mrgreen: Pet Albanija, wooow :mrgreen:
Meni će uvijek asocijacija za Kosovo biti kikiriki, košpice, krvna osveta i primitivizam.
Najveci primitivizam je biti rob predrasuda i mrznje prema nekom narodu ili nekoj vjerskoj skupini
Cherry-Cherry

#5227 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Cherry-Cherry »

A gdje ja napisah da nekoga mrzim ?
Uka

#5228 Re: AW: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisn

Post by Uka »

Cherry-Cherry wrote:A gdje ja napisah da nekoga mrzim ?
Ne rece ti koja je tvoja,zaboravila si vjerojatno.
Napisi pa da iznesemo i mi Asocijacije,tj predrasude.
Za to je potrebna velika doza primitivizma al kao sto rekoh,nema odmora dok traje obnova.:mrgreen:

Helikopter

#5229 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

KRŠE SUVERENITET I INTEGRITET DRŽAVE KOSOVA

Predsjednici opština na sjeveru ni o čemu ne pitaju Prištinu

Nedavno izabrani predsjednici opština na sjeveru Kosova iz redova srpske zajednice na Kosovu i dalje nastavljaju sa svojom politikom da ne pitaju nikog za ništa. Čak su novoizabrani predsjednici počeli sa nezakonitim imenovanjima ljudi.

Predsjednici opština na sjeveru ni o čemu ne pitaju Prištinu
Jedan takav slučaj se prema izvorima KTV-a desio nedavno kada je novoizabrani predsjednik opštine Mitrovica Krstimir Pantić imenovao svog brata za direktora podstanice. Novoizabrani predsjednik opštine Sjeverna Mitrovica iz Srpske građanske Inicijative je ovu odluku donio prije verifikacije izbornih rezultata od strene Centralne Izborne Komisije ali je i donio odluku koja je protivna zakonu Kosova jer za njegovo imenovanje nije nadležan predsjednik opštine.
Nadležne institucije u Prištini su potvrdili ovaj slučaj i rekli da posmatraju situaciju izbliza.
"U toku smo oko ovih događaja i iste pratimo iz blizine. O ovakvim ispadima obavjestili smo nadležne institucije unutar Kosova kao i nadležne institucije u Briselu. Koordiniramo akcijama zajedno sa međunarodnim faktorima, nećemo dozvoliti nezakonite radnje koje na bilo koji način krše suverenitet i integritet države Kosovo", rečeno je u Vladi Kosova. Operator sistema, prijenosa i trgovine e izjavio za KTV da je ovaj potez u suprotnosti sa postignutim dogovorom između dva premijera u Briselu o energiji.

http://www.bosnjak-ks.com/clanak/vijest ... -pristinu/
12wer

#5230 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by 12wer »

KRŠE SUVERENITET I INTEGRITET DRŽAVE KOSOVA
:-)
nOrMaLaC

#5231 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by nOrMaLaC »

Najgluplja odluka u 21 vijeku. Priznavanje Kosova kao nezavisnu državu...
Zna se, Amerikanci.. Sve ovo vodi do dodatnih nemira i problema na ovom Balkanu... :roll:
oakville

#5232 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by oakville »

nOrMaLaC wrote:Najgluplja odluka u 21 vijeku. Priznavanje Kosova kao nezavisnu državu...
Zna se, Amerikanci.. Sve ovo vodi do dodatnih nemira i problema na ovom Balkanu... :roll:
Jok, trebali su pametno popustiti i izbjeći probleme tako što će pustiti srbima da plebiscitarnom podršku izaberu Miloševića
pa da ovaj Albance junački pobije i protjera. Jer tako se smanjuje broj nemira i problema, po srpskoj definiciji :-)
CSKA

#5233 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

Ameri samo nisu ocekivali toliki otpor Srbije nezavisnosti.Mislili su da ce to puno lakse da prodje sa Tadicem & co.
oakville

#5234 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by oakville »

CSKA wrote:Ameri samo nisu ocekivali toliki otpor Srbije nezavisnosti.Mislili su da ce to puno lakse da prodje sa Tadicem & co.
Pa kad su vidjeli da ne ide lakše s njim, sad će još lakše s Dačićem. A o otporu Srbije nezavisnosti - de bogati ne nasmijavaj me.
CSKA

#5235 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

oakville wrote:
CSKA wrote:Ameri samo nisu ocekivali toliki otpor Srbije nezavisnosti.Mislili su da ce to puno lakse da prodje sa Tadicem & co.
Pa kad su vidjeli da ne ide lakše s njim, sad će još lakše s Dačićem. A o otporu Srbije nezavisnosti - de bogati ne nasmijavaj me.
:lol:

Pa se doslo do toga da Srbija mora da potpise dokument da nece kociti Kosovo,ako hoce u EU.

Eto ameri su bas mislili 2008. godine da ce se morati sa Srbijom 2013. god natezati oko toga i uslovljavati ovako,UN,FIFA,UEFA,FIBA,MOK,itd...nista.Ne samo ameri i EU je isto mislila da ce to dosta lakse ici.
Srbiju je taj otpor dosta kostao,surovanje sa rusima kosta jbg.
Svejedno taj otpor nece moci trajati dovijeka,ali da ce zagorcavati Kosovu,hoce.
oakville

#5236 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by oakville »

CSKA wrote:
oakville wrote:
:lol:

Pa se doslo do toga da Srbija mora da potpise dokument da nece kociti Kosovo,ako hoce u EU.

Eto ameri su bas mislili 2008. godine da ce se morati sa Srbijom 2013. god natezati oko toga i uslovljavati ovako,UN,FIFA,UEFA,FIBA,MOK,itd...nista.Ne samo ameri i EU je isto mislila da ce to dosta lakse ici.
Srbiju je taj otpor dosta kostao,surovanje sa rusima kosta jbg.
Svejedno taj otpor nece moci trajati dovijeka,ali da ce zagorcavati Kosovu,hoce.
A gdje se to americi žuri i kakve "strašne posljedice" osjeća radi junačkog otpora srbije? Čak im ide i u korist, dok otpor traje, završava se uništavanje i ono malo ekonomije i morala što je kod srba ostalo. REzultat - nema kosova, nema para plus opšta apatija. Da ne govorim da zapadni ambasadori kroje vlade po Beogradu. Uspješan otpor, nema šta :D
CSKA

#5237 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

oakville wrote:
A gdje se to americi žuri i kakve "strašne posljedice" osjeća radi junačkog otpora srbije? Čak im ide i u korist, dok otpor traje, završava se uništavanje i ono malo ekonomije i morala što je kod srba ostalo. REzultat - nema kosova, nema para plus opšta apatija. Da ne govorim da zapadni ambasadori kroje vlade po Beogradu. Uspješan otpor, nema šta :D
Eto na kraju ispade da ipak ima nekog otpora :D

A o posljedicama treba pitati stanovnike Kosova,a ne amere.
oakville

#5238 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by oakville »

sherbett wrote:
CSKA wrote:
oakville wrote:
Eto na kraju ispade da ipak ima nekog otpora :D

A o posljedicama treba pitati stanovnike Kosova,a ne amere.
posljedice su loše po stanovnike Kosova...i dolazi im u glavu polako, ali sigurno tko su ti ameri
Pa jest jako su loše posljedice, bolje bi bile posljedice da je Milošević tu, jel de? Mislim tad bi albancima došlo u glavu, ali ne polako nego brzo korištenjem metka :D
CSKA

#5239 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

sherbett wrote:
posljedice su loše po stanovnike Kosova...i dolazi im u glavu polako, ali sigurno tko su ti ameri
Pa vidim to,pravi primjer toga je kako je Taci izgubio Pristinu.

Samo mislim da su svi tu nerealni u svojim zeljama.
oakville wrote:
Pa jest jako su loše posljedice, bolje bi bile posljedice da je Milošević tu, jel de? Mislim tad bi albancima došlo u glavu, ali ne polako nego brzo korištenjem metka :D

I bre,pa ti promasi cijeli fudbal.Nisam ja napisao da bi im bilo bolje da je Zloba ostao,nego da nisu ocekivali ovako mucenje od 2008. godine.
oakville

#5240 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by oakville »

CSKA wrote:
sherbett wrote:
Pa vidim to,pravi primjer toga je kako je Taci izgubio Pristinu.

Samo mislim da su svi tu nerealni u svojim zeljama.
oakville wrote:

I bre,pa ti promasi cijeli fudbal.Nisam ja napisao da bi im bilo bolje da je Zloba ostao,nego da nisu ocekivali ovako mucenje od 2008. godine.
Nije to plebiscitarno izabrani predstavnik srpskog naroda Milošević, nego kontinuitet srpske politike na Kosovu zadnjih gotovo 100 godina. Znači u usporedbi s tih 100 godina maltene vojne uprave i mučenja, čekanje od 2008 do danas pod američkim uslovima je napredak nemjerljiv.
matematicar_teski

#5241 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by matematicar_teski »

sherbett wrote:ajde ti meni reci iz kojih interesa je NATO, tj. SAD odlučio da intervenira, od svega, baš na Kosovu?
Prije toga baš u Albaniji..
zato sto su srbi pripremili da naprave 654651321654654112365414 X genocid u svojoj kratkoj historiji, eto sto
CSKA

#5242 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

oakville wrote:
Nije to plebiscitarno izabrani predstavnik srpskog naroda Milošević, nego kontinuitet srpske politike na Kosovu zadnjih gotovo 100 godina. Znači u usporedbi s tih 100 godina maltene vojne uprave i mučenja, čekanje od 2008 do danas pod američkim uslovima je napredak nemjerljiv.
Pa jbg tako ti je to na Balkanu.I Srbi su cekali cetiri vijeka i trpili mucenja,okupaciju itd...pa docekali...sada opet cekaju i tako ukrug...
Da ne bi bilo tih krugova i cekanja,nadu polazem u EU,mozda naivno,ali kao sto rekose u jednoj TV emisiji i Srbija i Kosova ce za 20,30 godina biti europizirano pa ce se drugacije misliti.
oakville

#5243 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by oakville »

sherbett wrote:
matematicar_teski wrote:
sherbett wrote:ajde ti meni reci iz kojih interesa je NATO, tj. SAD odlučio da intervenira, od svega, baš na Kosovu?
Prije toga baš u Albaniji..
zato sto su srbi pripremili da naprave 654651321654654112365414 X genocid u svojoj kratkoj historiji, eto sto
Ja pitam zašto baš Kosovo? Zašto tek na Kosovu?
Nisu mogli da vjeruju da poslije tolikih belaja i protjerivanja srba iz hrvatske, ovi i dalje traže belaja - pa poučeni iskustvom, spremi se preemptivno. Nisu ni oni mogli vjerovati koliku podršku ta politika rata ima, živjeli su u ubjeđenju da je Dejton kraj rata na balkanu.
CSKA

#5244 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

Ovo sto Sherbet prica je jako zanimljivo.Jer skoro sam gledao jednu albansku seriju,poznata je i vi ste je vjerovatno svi gledali,o prilikama u Albaniji prije,tokom i poslije II.s.r. Koliko je tada Albanija bila crvena,kako su na Tita gledali kao na najveceg izdajnika 1948. godine,i da jedna tako "crvena" zemlja dobije toliku paznju od NATO pakta i Amera,a nema naftu :D
Last edited by CSKA on 18/12/2013 00:43, edited 1 time in total.
p206

#5245 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by p206 »

Ameri tu sigurno imaju svoju računicu...nema džaba merhameta ni kod njih
baza u sred Balkana, povoljan geostrateški položaj, teritorijalno i svako drugo smanjenje uticaja potencijalnog ruskog pijuna itd.

što se tiče Srbije njoj nije odgovaralo da više od trećine stanovnika Srbije sa Kosovom čine Albanci i krenuli u bespotreban rat
mogli su vratiti Kosovu neke nadležnosti, odvojiti centralnu vladu u Beogradu od Kosova da im ne bude trećina Albanaca u parlamentu i ekonomski ga crpiti do mile volje (mlada i jeftina radna snaga san svakog kapitaliste)

što se tiče Kosovara, mislim da niko u Evropi nije dobio državu sa manje prolivene krvi...ginulo je i tamo dosta ljudi ali nemjerljivo u odnosu na druge države. I kad čujem izjave opozicije na Kosovu, neki su toliko nerealni da to graniči sa glupošću...za 5 godina su dobili više nego neko za 100 godina, i opet traže nešto odmah.
oakville

#5246 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by oakville »

p206 wrote:Ameri tu sigurno imaju svoju računicu...nema džaba merhameta ni kod njih
baza u sred Balkana, povoljan geostrateški položaj, teritorijalno i svako drugo smanjenje uticaja potencijalnog ruskog pijuna itd.

što se tiče Srbije njoj nije odgovaralo da više od trećine stanovnika Srbije sa Kosovom čine Albanci i krenuli u bespotreban rat
mogli su vratiti Kosovu neke nadležnosti, odvojiti centralnu vladu u Beogradu od Kosova da im ne bude trećina Albanaca u parlamentu i ekonomski ga crpiti do mile volje (mlada i jeftina radna snaga san svakog kapitaliste)

što se tiče Kosovara, mislim da niko u Evropi nije dobio državu sa manje prolivene krvi...ginulo je i tamo dosta ljudi ali nemjerljivo u odnosu na druge države. I kad čujem izjave opozicije na Kosovu, neki su toliko nerealni da to graniči sa glupošću...za 5 godina su dobili više nego neko za 100 godina, i opet traže nešto odmah.
Nema merhameta, sve je računica - ali izbor između biti američki pijun i čekati metak i/ili nož plus silovanje od strane srpske vojske i policije, i nije izbor.
CSKA

#5247 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

p206 wrote:Ameri tu sigurno imaju svoju računicu...nema džaba merhameta ni kod njih

Mislim da ne bi bio problem Srbima sto trecinu drzave cine Albanci,vec to da oni nisu zeljeli da zive u toj drzavi.Naravno sami su krivi za taj stav Albanaca.
p206

#5248 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by p206 »

Isto je i ovdje, i mi u BiH (sve 3 strane) smo njihovi pijuni. Dodik ode do Rusije ali šuti kad mu Amer pokuca na vrata.
Ali realno, da nije bilo Amerike agonija 90-ih bi se produžila do besvijesti, jer niko nije mogao pobijediti, ali ni izgubiti... jer niko nije bio dovoljno jak i imao dovoljno jake veze kod bitnih igrača. Srbi imali samo Rusiju, Britanci i Francuzi ih napustili 1994 na 95...Hrvatska samo Njemačku, Bosna samo međunarodno pravo cjelovitosti, i nedovoljno jaku armiju potpomognutu od Malezije, Irana, pa i Amerike kad je riješila da završi rat.
EU je i danas nesposobna i posvađana sama sa sobom, iako to pokušavaju sakriti. Tako da nije bilo SAD-a ni Hrvatska nebi bila normalna država, nego bi imale neke entitete, srpske opštine, distrikte i sl..
Svakako da Ameri imaju svoj interes ovdje, ali nekako mi se čini da su se premalo ekonomski ugradili u cijelu priču s obzirom koliko prostora i uticaja imaju da uvale svoje firme. Mi smo generalno svi sirotinja za Evropu i radili bi za smiješnu svotu dolara, a Evropa bi imala američki proizvod na dohvat ruke.
Uka

#5249 Re: AW: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisn

Post by Uka »

Od svih zlonamjernih komentara i predrasuda,davno odgovorenih pitanja protiv kosovske nezavisnosti najsmjesniji i medju najglupljima je navod da su americka kolonija.
Njemacka kao jedna od vodecih EU zemalja nema pun suverenitet.
Vidju ti njih:roll:

CSKA

#5250 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

sherbett wrote:
CSKA wrote:Ovo sto Sherbet prica je jako zanimljivo.Jer skoro sam gledao jednu albansku seriju,poznata je i vi ste je vjerovatno svi gledali,o prilikama u Albaniji prije,tokom i poslije II.s.r. Koliko je tada Albanija bila crvena,kako su na Tita gledali kao na najveceg izdajnika 1948. godine,i da jedna tako "crvena" zemlja dobije toliku paznju od NATO pakta i Amera,a nema naftu :D
Nema naftu, al ima more! Štoviše, ulaz u Jadran i kontrolu ulaza
Image
Jedna tako crvena Albanija ima najjače lobije u SAD-u, i upravo uz njihovu pomoć je crveno nestalo iz Albanije 97., kada su ih Amerikanci dobrano opskrbili oružjem za pobune, i onda njime naoružali OVK.
Logicno,izlazak na toplo more,oko toga se i digla najveca buka 1918. godine kada je Srbija okupirala Albaniju.Da nije imala more,ne bi se niko ocesao ni 5% tada.

Zanimljiv je taj period 97,98...dobro se sjecam naslova,Albanija na ivici rata,Poceo rat,itd...kako mogu ameri sve da srede kada zele,tako i pobunu na jugu Srbije 2001. godine.
Post Reply