FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zlocin&Kazna

#5226 Re: FK Zeljeznicar

Post by Zlocin&Kazna »

Kakav je raspored do pocetka prvenstva, kuda sad idu na pripreme??
burek_in_space

#5227 Re: FK Zeljeznicar

Post by burek_in_space »

Edin H. wrote:http://--- NO LINKS ---/clanak/80585396874 ... f=pretraga

4 Zeljina navijaca u pritvoru.

Jednoga ce teretiti prekrsajno zbog paljenja baklje, a trojicu krvicno zbog sukoba sa Policijom.

Koje bespotrebno izivljavanje Policije :x
Zashto je izhivljavanje policije privodjenje navijacha koji su ih napali?! :?
elSaik

#5228 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Pa kad zapališ baklju i spustiš je ispred sebe da izgori, i time ugrožavaš samo svoja pluća, bespotrebno je da nakon toga deset drotova se zalijeće sa pendrecima u ruci da ubije boga u tebi. Pričam neovisno o ovome slučaju, već iz iskustva, pošto nemam pojma šta se konkretno desilo. Ali ne vjerujem da je daleko od istine moj primjer. :)
burek_in_space

#5229 Re: FK Zeljeznicar

Post by burek_in_space »

elSaik wrote:Pa kad zapališ baklju i spustiš je ispred sebe da izgori, i time ugrožavaš samo svoja pluća, bespotrebno je da nakon toga deset drotova se zalijeće sa pendrecima u ruci da ubije boga u tebi. Pričam neovisno o ovome slučaju, već iz iskustva, pošto nemam pojma šta se konkretno desilo. Ali ne vjerujem da je daleko od istine moj primjer. :)
Pravio sam i ja svakakve gluposti po tribini (najvishe na reprezentativnim utakmicama dodushe), ali nikad nisam ja ili neko od mojih drugova napao drota.

Poshto ne znam sve detalje ove priche, necu offtopichariti :D vishe, dok se ne javi neko od navijacha Zhelje koji su bili dole. ;-)
BSn

#5230 Re: FK Zeljeznicar

Post by BSn »

Zlocin&Kazna wrote:Kakav je raspored do pocetka prvenstva, kuda sad idu na pripreme??
Plavih_11 wrote:Image

Kad se pripreme zavrse imat cemo, mislim, 16 odigranih utakmica .. :thumbup:
Edin H.

#5231 Re: FK Zeljeznicar

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote:
Edin H. wrote:http://--- NO LINKS ---/clanak/80585396874 ... f=pretraga

4 Zeljina navijaca u pritvoru.

Jednoga ce teretiti prekrsajno zbog paljenja baklje, a trojicu krvicno zbog sukoba sa Policijom.

Koje bespotrebno izivljavanje Policije :x
Zashto je izhivljavanje policije privodjenje navijacha koji su ih napali?! :?
Ma vidio sam snimak.

Ono kao dosljedno sprovode zakon, jedna baklja zapaljena, napravise frku bez -veze.

Kao da nisu mogli upozoriti prvo da to vise nece tolerisati.

Inace Poljud je poznat po tome da se tamo ne pali puno baklji.
Charuga
Globalni moderator

#5232 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Charuga
Globalni moderator

#5233 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

http://--- NO LINKS ---/clanak/97519576896 ... ?ref=tiker

Dobra je i ova. Nisam vidio jeli neko izbacio ..
nikad_izvini

#5234 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

burek_in_space wrote:
elSaik wrote:Pa kad zapališ baklju i spustiš je ispred sebe da izgori, i time ugrožavaš samo svoja pluća, bespotrebno je da nakon toga deset drotova se zalijeće sa pendrecima u ruci da ubije boga u tebi. Pričam neovisno o ovome slučaju, već iz iskustva, pošto nemam pojma šta se konkretno desilo. Ali ne vjerujem da je daleko od istine moj primjer. :)
Pravio sam i ja svakakve gluposti po tribini (najvishe na reprezentativnim utakmicama dodushe), ali nikad nisam ja ili neko od mojih drugova napao drota.

Poshto ne znam sve detalje ove priche, necu offtopichariti :D vishe, dok se ne javi neko od navijacha Zhelje koji su bili dole. ;-)
Evo šta se desilo. Momak upalio baklju, zapravo, upaljeno je nekoliko baklji. Nijedna nije ubačena u teren, sve su ostale u kavezu. Drotovi krenuli da momka izvedu, ovi ga "branili" i desilo se šta se desilo. Drotovija je jedva čekala da napravi problem, to je moj sud.
cico x

#5235 Re: FK Zeljeznicar

Post by cico x »

ne znam sta vam je cudno kadd je to "zabranjeno"
nikad_izvini

#5236 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

cico x wrote:ne znam sta vam je cudno kadd je to "zabranjeno"
Nama jeste a Torcidi nije :D Zanimljive neke zabrane ;-)
Adi_vp

#5237 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

cappy_tempo wrote:
Adi_vp wrote:U Avazu ima opsiran izvjestaj s tekme u Splitu.U jednom clanku koji je posvecen Manijacima kaze otprilike ovako:

Kako je utakmica odmicala decibeli od strane Torcide su se stisavali,a pojacavao se broj decibela sa strane stadiona gdje su bili smjesteni gostujuci navijaci.Na kraju se Poljudom orila samo pjesma Manijaka.U clanku je postavljena i slika grupe od oko 300 navijaca plavih,bravo momci :thumbup: .
ako ovdje ima 300 ljudi onda sam ja chuck noris,ajmo malo realno biti nemojte da moramo tackati ljude pa da ispadne i manje od kolko se govori(200)[/quote

Pise u novinama kolko pise.Sto si se to zabrino :D cappy multivitamin il je orange :D ?
Nemoj se sikirat samo.Stres je opasan po zdravlje 8)
Ne bi lose bilo da ti povjerimo brojanje plavih navijaca nakon svake tekme,vidim dobar si u tom :D
Pa kreni sa brojanjem i svojim prvim izvjestajem 8)
burek_in_space

#5238 Re: FK Zeljeznicar

Post by burek_in_space »

Hvala na odgovorima svima.

Ukoliko je i Torcida palila baklje, i proshla bez ijednog privedenog navijacha, onda je jasno ko dan o chemu se radi.
ARmAn1i

#5239 Re: FK Zeljeznicar

Post by ARmAn1i »

-Citat sa foruma:

Manijaci- ugodno iznenađen.. brojnost (mislim da ih je bilo 300-tinjak), solidno navijanje, ograda i onaj jedan barjak ok, imaju skoro svi bar salove ( celtic šema) i to skroz dobro izgleda kad je šalijada. Po meni najveći plus dobivaju zbog onih nekoliko zapaljenih baklji. Ne sićan se koj je više od gostiju zapalia zadnji put (purgerima to nije ka moment ovo-ono). Neko je reka da bacaju na grobare ali vise nekako lice na bbb.
nikad_izvini

#5240 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

solidno navijanje :dance: Pusti šupljake :D Teško je priznati da se 250-300 ljudi nosi bez problema sa par hiljada navijača :D :dance: Torcida je navijala solidno kada smo ulazili na stadion :D i na početku drugog poluvremena kada su napravili bakljadu koja je "zabranjena".
Umalo da zaboravim, naš dio Poljuda je imao krov :D Nije kao na Grbavici gdje je krov mnogo niži ali je akustika čudo. Odgovorno najavljujem revaš na Koševu, tamo nemaju krova nad glavom 8-)
perke

#5241 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

Plavih_11 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=a4tDNitP ... r_embedded#

Snimao jedan od nasih ... :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
kurty

#5242 Re: FK Zeljeznicar

Post by kurty »

Mislim da je par ovih snimaka najbolji pokazatelj sta znaci krov "iznad" navijaca... Realno, 250 navijaca tesko da se nosi protiv 1000, a kamoli 6000, ali manijaci su se jako dobro culi...

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ultima_palabra

#5243 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Svaka čast momcima koji su bili, jedno odlično gostovanje :thumbup: I igrači na terenu su osvjetlali obraz, koliko god Hajduk imao problema, ipak tu ima igrača za koje je plaćeno i po milion eura.
Bitno je da malo po malo vraćamo klub na staze stare slave 8-)
Charuga
Globalni moderator

#5244 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Emisija iz Splita koju su uradili na NTV Hayat!
nikad_izvini

#5245 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Preuzeto sa drugog foruma,

Izdvojeno iz Intervjua Borisa Braculja sa avazom!

Sjetite li se Videotona?

- Kako da ne. Često mi te slike prođu kroz glavu. Prije prve utakmice sam išao u Mađarsku da ih posmatram i vidio sam da nisu nešto posebno. Ipak na prvoj utakmici bez veze primimo golove. Kasnije svi znate šta se desilo. Tragedija neprežaljena. Pogotovo zbog navijača koji su uvijek bili uz nas. I kada smo bili u Drugoj ligi, kad smo igrali utakmice u podne, dođe 10 hiljada ljudi, a uvečer na Koševu bude svega 1.000 navijača.

:D

Tradicija je čudo :dance:
Adi_vp

#5246 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

burek_in_space wrote:Hvala na odgovorima svima.

Ukoliko je i Torcida palila baklje, i proshla bez ijednog privedenog navijacha, onda je jasno ko dan o chemu se radi.
Svi privedeni navijaci Hajduka su privedeni zbog remecenja javnog reda i mira.
Niti jedan zato jer je upalio baklju.
Gost ce uvijek biti gost jbg. :D
Obuca9

#5247 Re: FK Zeljeznicar

Post by Obuca9 »

nikad_izvini wrote:Preuzeto sa drugog foruma,

Sjetite li se Videotona?

- Kako da ne. Često mi te slike prođu kroz glavu. Prije prve utakmice sam išao u Mađarsku da ih posmatram i vidio sam da nisu nešto posebno. Ipak na prvoj utakmici bez veze primimo golove. Kasnije svi znate šta se desilo. Tragedija neprežaljena. Pogotovo zbog navijača koji su uvijek bili uz nas. I kada smo bili u Drugoj ligi, kad smo igrali utakmice u podne, dođe 10 hiljada ljudi, a uvečer na Koševu bude svega 1.000 navijača.

Još da u toj sezoni (1977/78) prosječna posjeta na Koševu u 17 prvenstvenih utakmica nije bila 7.200 gledalaca po utakmici, ta bi priča bila zaista zanimljiva ;)
internazionale

#5248 Re: FK Zeljeznicar

Post by internazionale »

hz__semir wrote:

Sjetite li se Videotona?

Još da u toj sezoni (1977/78) prosječna posjeta na Koševu u 17 prvenstvenih utakmica nije bila 7.200 gledalaca po utakmici, ta bi priča bila zaista zanimljiva ;)
pa bolan jarane, gdje ćeš tako
95% navijačkih priča navijača želje je zasnovano na mitovima
a ti tako reaguješ
elSaik

#5249 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

hz__semir wrote:

Sjetite li se Videotona?

Vjeruj da svakoga na ovoj temi zaboli neka stvar za tim koliko je na Koševu bilo navijača 77..
Obuca9

#5250 Re: FK Zeljeznicar

Post by Obuca9 »

Nisam ja prvi spomenuo broj navijača na Koševu, tako da se obraćaš pogrešnoj osobi. Ja sam se samo nadovezao na neistinite navode. Niti mene interesuje koliko je bilo gledalaca na utakmicama Željezničara, ali mi smeta neargumentovano pljuvanje po mom klubu.
Post Reply