Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
autoskolee

#5226 Re: Kineski mobiteli

Post by autoskolee »

Je li iko narucivao sa ove stranice iqmobile? Zanima me umi rome x? Bilo kakav komentar dobrodosao
golddigger

#5227 Re: Kineski mobiteli

Post by golddigger »

Jedno pitanje za vlasnike Xiaomi Redmi Note 3 Pro mobitela, nakon dužeg korištenja da li imaju kakvih problema s njim? Čitam na netu da drugi imaju problema sa senzorima (gyro, ambient light...), fingerprintom, da nekima ne dolaze poruke itd, i takođe na recenzijama vidim da je kamera dosta loša spram ostalih u ovom rangu (da li je baš toliko loša?). Dvoumim se njega da kupim ili mozda LeTv Le1 (Leeco).
iziboy

#5228 Re: Kineski mobiteli

Post by iziboy »

zavisi šta ti tražiš od kamere
ili šta je tražio taj koji je napisao da ne valja
normalno da nije u rangu samsunga s7 koji važi za najbolji mobitel u pogledu kamere, ali kolko para toliko muzike, stara deviza, tako da sigurno nije ništa lošija od mobitela u tom cjenovnom rangu
btw ovdje malo pogledaj
http://www.devicespecifications.com/en/model/ff7d3972
kamera je samsung, ima manuelno podešavanje ISO 100-1600
otvor blende f/2.0

što se tiče kašnjenja poruka i notifikacija to je stara boljka Xiaomija koju nikako da otklone, a rješava se u postavkama

uostalom evo ti link na najbolji forum za kineze, gdje samo za taj model tema ima 4000 poruka, kolko i čitava ova tema o svim kinezima na ovom forumu
http://m.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xi ... ost5169620
_Reds_

#5229 Re: Kineski mobiteli

Post by _Reds_ »

kako ide onaj site neki gdje unesete model, a on vam izbaci cijene na svim ovim kineskim pordavicama.

Nekad sam na to nalijetao, ali sad ne mogu da se sjetim. Uglavom imao je i onu opciju recimo da vam izbaci najpovoljnije telefone za 3GB rama, sa 5.5" ekranom i slično.
cikavelja

#5230 Re: Kineski mobiteli

Post by cikavelja »

_Reds_ wrote:kako ide onaj site neki gdje unesete model, a on vam izbaci cijene na svim ovim kineskim pordavicama.

Nekad sam na to nalijetao, ali sad ne mogu da se sjetim. Uglavom imao je i onu opciju recimo da vam izbaci najpovoljnije telefone za 3GB rama, sa 5.5" ekranom i slično.

Jel' ovo http://www.kimovil.com/en/ ?
spree

#5231 Re: Kineski mobiteli

Post by spree »

Ma kimovil 100%. Hajde vise mi note 2 pro, spremio sam cash [emoji51]

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
pirpa

#5232 Re: Kineski mobiteli

Post by pirpa »

xiaomi dominira stranicom :mrgreen:
_Reds_

#5233 Re: Kineski mobiteli

Post by _Reds_ »

valjuga

#5234 Re: Kineski mobiteli

Post by valjuga »

Ova dva su identična.
U čem je kvaka?
Sarajevski-Seljak

#5235 Re: Kineski mobiteli

Post by Sarajevski-Seljak »

Stavio si dva puta isti link, klikam ko budala :lol:
valjuga

#5236 Re: Kineski mobiteli

Post by valjuga »

Da nije mislio na onaj sa verzijom Helio X25 ? A ako jeste meni vrijedi dat više 80KM a obavezno uzeti GRAY boju zbog onih bezela oko ekrana.
_Reds_

#5237 Re: Kineski mobiteli

Post by _Reds_ »

spree

#5238 Re: Kineski mobiteli

Post by spree »

jedina razlika je u displayu. ovaj skuplji ima oled koji je bolji dok drugi ima ips lcd. koliko sam vidio sve ostalo je isto tako da ako ti je bitan bolji ekran onda mozda vrijedi dati vise, a ako nije onda ne vrijedi :roll:
valjuga

#5239 Re: Kineski mobiteli

Post by valjuga »

Ovaj prvi ima senzor otiska prsta sa prednje strane što je i normalno bar za mene.Ima i doubke tap to wake kao i FM.Tako da bi ja kupionovaj skuplji bez imalo razmišljanja.
drama

#5240 Re: Kineski mobiteli

Post by drama »

Odlucio sam kupiti ovaj redmi note 3 pro jer se bas cini kao najbolji omjer cijene i karakteristika.
Imam oko 40ak kupovina preko ebay-a i nisam imao nikakvih problema dosad iako nisam kupio
nista preko 100 KM. Da li mi je bolje kupiti preko ebay-a gdje se moze naci za 200$ ili da kupim
preko ovih stranica gdje je nesto jeftiniji, npr
https://www.aliexpress.com/store/produc ... -JYJQJYByj

Jos me interesuje da li bih mogao traziti da mi posalje telefon bez punjaca, slusalica itd
da mi paketic bude sto manji ili nema potrebe za tim?
Na ovom aliexpress-u imaju opcije za bundle: Official Standard, Add FilpCase andFilm,
Add SiliconCase Film i Add Tempered Film. Na prethodnim stranicama sam procitao da treba
odabrati ovu standardnu opciju.
Ako moze neko odgovorit ko je vec narucivao bio bih zahvalan.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5241 Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

Meizu M3 note vs Xiaomi redmi note 3

Oba sa 3 GB rama.
Sta je bolje????
Meizu je jeftiniji.[emoji4]

Sent from my C6603 using Tapatalk
Sehro

#5242 Re: Kineski mobiteli

Post by Sehro »

drama wrote:Odlucio sam kupiti ovaj redmi note 3 pro jer se bas cini kao najbolji omjer cijene i karakteristika.
Imam oko 40ak kupovina preko ebay-a i nisam imao nikakvih problema dosad iako nisam kupio
nista preko 100 KM. Da li mi je bolje kupiti preko ebay-a gdje se moze naci za 200$ ili da kupim

Jos me interesuje da li bih mogao traziti da mi posalje telefon bez punjaca, slusalica itd
Na ovom aliexpress-u imaju opcije za bundle: Official Standard, Add FilpCase andFilm,
Add SiliconCase Film i Add Tempered Film. Na prethodnim stranicama sam procitao da treba
Dosta raje kupuje preko ovoga čovjeka, pročitaj malo ima dosta informacija koje te zanimaju:
http://forum.telekineza.com/viewtopic.php?f=5&t=966
kokuz_sa

#5243 Re: Kineski mobiteli

Post by kokuz_sa »

Prodajem silikonske maske za Umirome x
drama

#5244 Re: Kineski mobiteli

Post by drama »

Sehro wrote:
drama wrote:Odlucio sam kupiti ovaj redmi note 3 pro jer se bas cini kao najbolji omjer cijene i karakteristika.

Dosta raje kupuje preko ovoga čovjeka, pročitaj malo ima dosta informacija koje te zanimaju:
http://forum.telekineza.com/viewtopic.php?f=5&t=966
Hvala na linku, procitao sam dosta toga medjutim uvijek ima i negativnih iskustava
pa me to malo pokolebalo. Imam LG k10, solidan telefon kupljen prije 6 mjeseci.
Nemam nikakvih problema ali ti djavo ne da mira pa sam htio kupiti ovaj redmi note 3.
Jeste bolji telefon, vise RAMa, interne memorije, bolja kamera, rezolucija, procesor
ali nista dramaticno i kontam kad vec kupujem da uzmem nesto malo bolje i trazim dalje.
Nadjem ovaj htc one m9. Strasan telefon koji se moze naci na ebayu za oko 270$
sto i nije problem kad bih znao da ce sve bit uredu sa telefonom.
Ako ima ko savjet, prijedlog slobodno jer sam htio kupiti nesto bolje ali vise nisam
siguran je li mi to pametno...
macanSA

#5245 Re: Kineski mobiteli

Post by macanSA »

pirpa wrote:xiaomi dominira stranicom :mrgreen:
pa ne zovu džaba kineski Apple
avaks

#5246 Re: Kineski mobiteli

Post by avaks »

drama wrote:
Hvala na linku, procitao sam dosta toga medjutim uvijek ima i negativnih iskustava
pa me to malo pokolebalo. Imam LG k10, solidan telefon kupljen prije 6 mjeseci.
Nemam nikakvih problema ali ti djavo ne da mira pa sam htio kupiti ovaj redmi note 3.
Jeste bolji telefon, vise RAMa, interne memorije, bolja kamera, rezolucija, procesor
ali nista dramaticno i kontam kad vec kupujem da uzmem nesto malo bolje i trazim dalje.
Nadjem ovaj htc one m9. Strasan telefon koji se moze naci na ebayu za oko 270$
sto i nije problem kad bih znao da ce sve bit uredu sa telefonom.
Ako ima ko savjet, prijedlog slobodno jer sam htio kupiti nesto bolje ali vise nisam
siguran je li mi to pametno...
Na tih 270$ dodaj još 30% ilitiga nekih 80ak $ dadžbina državi ako naručuješ iz BiH.
Tako da fon izađe dosta skuplji :bih:
irac300

#5247 Re: Kineski mobiteli

Post by irac300 »

Da li je isplativo kupiti sa olx-a Redmi Note 3 Pro 3GB/32GB za 380KM sa dostavom, s tim što imaš i garanciju? Nešto mi se neda petljanisati sa narudžbom iz Kine.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5248 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

irac300 wrote:Da li je isplativo kupiti sa olx-a Redmi Note 3 Pro 3GB/32GB za 380KM sa dostavom, s tim što imaš i garanciju? Nešto mi se neda petljanisati sa narudžbom iz Kine.
Pa to je jeftino, zar nisu skuplji olxovci???

Sent from my C6603 using Tapatalk
irac300

#5249 Re: Kineski mobiteli

Post by irac300 »

Nemam pojma, navede me da odem pogledati kada sam vidio koliko se kreću na kineskim stranicama, pa sam uračunao još 30% dažbina, nekako tu je to negdje. S tim, što kod ovih naših imam pisanu garanciju. Zato sam pitao, da vidim jesam li ja to dobro računao. :D
Modest Musorgski

#5250 Re: Kineski mobiteli

Post by Modest Musorgski »

.
Post Reply