Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
trazio sam ali nisam nasao sliku- kako je izgledao park kod Druge gimnazije prije rata?
rodjen sam u ratu i stalno mi pricaju o njemu, pa bih to bas volio vidjeti
dječak sa šibicama wrote:Kako bi volio neku sliku ili video nekadasnjeg drvoreda u ulici Alipasinoj, od podvoznjaka/nadvoznjaka pa nanize.
Sve mi izblijedilo u memoriji, sjecam se samo da ljeti nije bilo sunca na ulici jer je sve bilo pod krosnjama, da ne spominjem park od druge gimnazije do austrijske kuce, koja je ono milina bila.
Iako se nesto malo obnovilo, nije ovo danas ni nalik.
Kad se sjetim onog splava na jezeru, napravljen od metalnih buradi, sa malom pentom!
Mogu se pohvaliti da sam skako sa kuce pod branu! Sad bi jedino kad bi me s puskom ganjali!
EDIT: Vidio Bistrik potok, vidio Staru branu, mogu sad umr.... preci na zapad.
na ovom mjestu smo se dok smo bili djeca kupali i kontali otkud betonske ploce.
Da sam umro prije 5 minuta nikad ne bih znao da je tu brana bila a da su te ploce ostatak te brane
Ma nek' si ti nama živ i zdrav još sto godina
Pa srusili je navodno amerikanci kad su i Alipasino polje bombardovali! Pobili masu muhadzera iz istocne Bosne koji su bili smjesteni u barake na staroj stanici! Kasnije se ameri izvinjavali Titi, kao mislili da su vojna skladista!
..... dok ne dođe potvrda tačne lokacije gdje su se one kondukterke slikale, da nakratko vidimo marketinške domete iz 1924. g.
Jedne sarajevske novine objavile su slijedeći oglas:
Provjerio sam i zaista film je prvi put objavljen u Beču mata 1924. g.
Drugi naziv filma bio je "Das nackte Weiß".
Potoklinica wrote:..... dok ne dođe potvrda tačne lokacije gdje su se one kondukterke slikale, da nakratko vidimo marketinške domete iz 1924. g.
Jedne sarajevske novine objavile su slijedeći oglas:
Provjerio sam i zaista film je prvi put objavljen u Beču mata 1924. g.
Drugi naziv filma bio je "Das nackte Weiß".
Kondukterke su se slikale na mjestu gdje je sada autopraonica kod SCC.. Ovaj bijeli zid iza njih je dzamijski zid... A peko puta jedna od dvije zgrade koje su ostale citave nakon zadnjeg rata. Preko puta je ona pizzeria koja se ne vedi an slici.