Spavanje postaje problem. Budim se pet puta u pola sata. Neki savjet? Nekakav čaj ili sl.?
Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- Iago
#5226 Re: Cigarete, odvikavanje
83 hours and counting...
Spavanje postaje problem. Budim se pet puta u pola sata. Neki savjet? Nekakav čaj ili sl.?
- Big Ang
#5227 Re: Cigarete, odvikavanje
ApaurinIago wrote:83 hours and counting...![]()
Zezam te malo. Ja, hvala Bogu, nisam imala tih problema, ali nekom logikom bi čaj trebao da pomogne
- Iago
#5228 Re: Cigarete, odvikavanje
Održavate me na životuIago wrote:Brzo čitamI am Happy wrote:Imati ces sta raditi narednih par dana![]()
![]()
![]()
Već sam na 18...
- drug_profi
#5229 Re: Cigarete, odvikavanje
Ma nista buraz, apstinencijska. Nece dugo trajati. Nije grehota ni Lexilium 3 mg uzeti. Teze ce ti biti stvoriti navike.Iago wrote:83 hours and counting...![]()
Tj izbaciti iz zivota naviku druzenja sa cigarom. Poslije jela, uz kafu, pice, dok ti je lijepo, dok ti je ruzno...
Apstinencijska bi trebalo da posustaje jer se nakon 72 sata eliminise sav nikotin iz organizma. Sad ti tijelo vapi za dozom,
ali odustace uskoro.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#5230 Re: Cigarete, odvikavanje
I ja sam prosao kroz isto
Poceo si nesto, nema sada odustajanja pa makar nikako ne spavao 
- shmizlica
#5231 Re: Cigarete, odvikavanje
drugi profil wrote:Teze ce ti biti stvoriti navike.
Tj izbaciti iz zivota naviku druzenja sa cigarom. Poslije jela, uz kafu, pice, dok ti je lijepo, dok ti je ruzno...
ovo si extra rekao
-
shandrprcSA
#5232 Re: Cigarete, odvikavanje
koliko smizlo, koliko...shmizlica wrote:![]()
![]()
ovo si extra rekaomiša mu malog, jesam ja s tim kuburila....
- shmizlica
#5233 Re: Cigarete, odvikavanje
dva i štogodshandrprcSA wrote: koliko smizlo, koliko...![]()
- shmizlica
#5235 Re: Cigarete, odvikavanje
hvalashandrprcSA wrote:samo nastavi![]()
- shmizlica
#5236 Re: Cigarete, odvikavanje
ma zapali kad ti je zapelo....ljubne šmizZeljo_do_groba wrote:Ja kad citam ovu temu, smajlije, poljubce, hrabrenje, suplju pricu, samo dobijem jos vecu zelju da zapalim... Evo sad moram ici da zapalim...![]()
- Iago
#5237 Re: Cigarete, odvikavanje
Bubi i IagoZeljo_do_groba wrote:Ja kad citam ovu temu, smajlije, poljubce, hrabrenje, suplju pricu, samo dobijem jos vecu zelju da zapalim... Evo sad moram ici da zapalim...![]()
- Iago
#5238 Re: Cigarete, odvikavanje
Pa nemoj čitat', ebemumiša... Meni godi... strana 65Zeljo_do_groba wrote:Ja kad citam ovu temu, smajlije, poljubce, hrabrenje, suplju pricu, samo dobijem jos vecu zelju da zapalim... Evo sad moram ici da zapalim...![]()
- shmizlica
#5239 Re: Cigarete, odvikavanje
znaš, dođu tako s vremena na vrijeme i kao iščuđavaju se....bolje bi im bilo da se zapitaju zašto su uopšte došli
jer što bi otvarao neku temu ako te bar malo ne golica
- drug_profi
#5240 Re: Cigarete, odvikavanje
A zna se sto su dosli, fol ih ne zanima, ali traze izlaz...shmizlica wrote:znaš, dođu tako s vremena na vrijeme i kao iščuđavaju se....bolje bi im bilo da se zapitaju zašto su uopšte došli![]()
- drug_profi
#5241 Re: Cigarete, odvikavanje
A ti nemoj dolaziti ovdje pa nemoj pusiti, ako te ovo tjera da zapalis, jel tako?Zeljo_do_groba wrote:Pa naravno trazim izlaz, prestacu nekad, ali ovdje samo me tjera da jos jednu zapalim...Evo, necu vise ulaziti... Pozz svima koji su prestali, svaka cast, treba se rijesiti svakog zla u zivotu pa tako i ovog...
To ti je bratko ovisnik koji se prepao da ce mu uzeti "my prescious". Cim pocne prica, odmah ruka leti ze dozom.
Ako ces pravi savjet, dobro porazovaraj sa sobom zasto pusis, i skontaj zasto bi prestao kad ti je tako stalo da pusis.
Stavi na papir, pa uporedi. Onda probaj da vidis od kakvog si materijala, jesi li tetka ili musko, nemoj paliti 24 sata. VIdi kako je. Mozda skontas da je pic*in dim...
- Big Ang
#5242 Re: Cigarete, odvikavanje
Moju šeficu, stariju gospođu, koja puši decenijama, su upravo, preko telefona, oslovili sa "Gospodine" ...eto takav joj je glas, od cigara 
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#5243 Re: Cigarete, odvikavanje
Da nije i moj komsija koji pusi barem 40 godina ustvari ženaBig Ang wrote:Moju šeficu, stariju gospođu, koja puši decenijama, su upravo, preko telefona, oslovili sa "Gospodine" ...eto takav joj je glas, od cigara
- Big Ang
#5244 Re: Cigarete, odvikavanje
Vrlo mogućeI am Happy wrote:Da nije i moj komsija koji pusi barem 40 godina ustvari ženaBig Ang wrote:Moju šeficu, stariju gospođu, koja puši decenijama, su upravo, preko telefona, oslovili sa "Gospodine" ...eto takav joj je glas, od cigara![]()
- Iago
#5245 Re: Cigarete, odvikavanje
I peti dan bez nikotina... Nikakve promjene. I dalje se traži...
Ne osjetim nikakvu promjenu (ono, grlo, mirisi,...). Samo sto spavam k'o beba: sat spavam, sat placem
I sad ova poplava, ne mogu nigdje maknut... ne mogu po cigare

Ne osjetim nikakvu promjenu (ono, grlo, mirisi,...). Samo sto spavam k'o beba: sat spavam, sat placem
I sad ova poplava, ne mogu nigdje maknut... ne mogu po cigare
- swarley_s
#5246 Re: Cigarete, odvikavanje
da ovdje priupitam ove iskusne.
nisam neki standardni pusac.
kupim si kutiju i 3 dana u sedmici napravim ritual: jedna kafa, cokoladica i cigara.
te dvije minute bas zameracim. eventualno po jednu - urijetko - na kafi sa drustvom.
ostalim danima nit mislim o tome nit mi nedostaje ili sta slicno. jednostavno ne mislim na cigare niti mi padaju napamet
eh sad da pitam: vodi li ova faza "u propast"
ili nema opasnosti za mene... ?
kupim si kutiju i 3 dana u sedmici napravim ritual: jedna kafa, cokoladica i cigara.
te dvije minute bas zameracim. eventualno po jednu - urijetko - na kafi sa drustvom.
ostalim danima nit mislim o tome nit mi nedostaje ili sta slicno. jednostavno ne mislim na cigare niti mi padaju napamet
eh sad da pitam: vodi li ova faza "u propast"
- shmizlica
#5247 Re: Cigarete, odvikavanje
ja sam tako ali bi mi s vremena na vrijeme to tako eskaliralo da bi došlo do kutije, pa opet smanjim i u krug....i onda skontala da se baš riješim, mada i sad poželim ponekad oćeifiti....kad ono sjedneš, ispružiš none i baciš pogled u daljinu....
ipak to ponekad nije vrijedno onog stalno....bar meni 
- Big Ang
#5248 Re: Cigarete, odvikavanje
Koliko dugo si polupušač?swarley_s wrote:da ovdje priupitam ove iskusne.
eh sad da pitam: vodi li ova faza "u propast"ili nema opasnosti za mene... ?
- swarley_s
#5249 Re: AW: Cigarete, odvikavanje
ma i to variraBig Ang wrote:Koliko dugo si polupušač?swarley_s wrote:da ovdje priupitam ove iskusne.
eh sad da pitam: vodi li ova faza "u propast"ili nema opasnosti za mene... ?
Jedno vrijeme - oko 6 mjeseci - se bio navukao malo jace (prije 2 godine) pa onda haman cijelu godinu maximalno jednu cigaru sedmicno - nekad i po mjesec, dva bez dima, i nije mi ni nedostajalo...
pa opet - u zadnja 4 mj. mozda - napravio sebi ovaj light-ritam ... 3 puta sedmicno + urijetko koja extra...
- Big Ang
#5250 Re: Cigarete, odvikavanje
U opasnosti si da postaneš pravi pravcati ovisnik. I jedna cigareta je štetna pa ako možeš bez nje a ti budi bez nje. Ha ya