laik1981 wrote: ↑02/04/2021 10:37Bio bi uticaj i 20% da su uvedene na vrijeme (najkasnije do sredine februara). Mjere su uvedene kada smo vec usli u pik, kada su ambulante i punktovi za testiranje vec bili prebukirani i kada su došli u situaciju da imaju 60-100 prijema u bolnice dnevno.Naslovnica wrote: ↑02/04/2021 10:14Ima uticaja na brojeve možda 5-10% na brojeve.insaneinthebrain wrote: ↑02/04/2021 09:59 i kazu pojedinci sta ce nam lockdown, ne djeluje. nek djeluje KCUS i Fadilovi respiratori![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /210402033
I opet ovo nije nikakav lockdown i ta rijec se upotrebljava cisto iz maketingskih razloga. Zatvoris skole, a ostavis vrtice i produžene boravke. Zatvoris teretane, a ostavis treninge svih sportova. Javni prevoz radio. Onemogucis rad ljetnih basti i dobijes situaciju da imas guzve na pumpama i u parkovima. Uglavnom ni l od lockdowna.
U ostatku federacije nije na snazi ni vecina ovih mjera koje vaze u KS. U ostatku FBiH su otprilike mjere koje su bile i u novembru. Maske i ograničeno kretanje od 23-5.
Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Naslovnica
#5226 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
-
invincible1921
- emigrazione
#5228 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Hrvati moraju da lažu, nemaju druge opcije
-
NelsonM
#5229 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
LJudi moji sinoc su svi koji su bili prikljuceni na maline umrli. SVI. to su neciji roditelji, prijatelji, ne bih ovakvo nikad napisala da mi sad nisu javili. Oni su pisali dopise, anesteziolozi, ali nasi doktori nemaju apsolutno nikakvu moc. Njima je naredjeno da to koriste, bukvalno u suzama priljucuju. MOlim vas da ako iko ima ikakvu opciju da se ovo cuje, mozda da se nekom od tih gore ponudi zastita, ja sam vec pisala FaceTVu. ljudi vec zovu i pitaju da li je neko njihov ukljucen na tu jebenu malinu, i ako neko ovo porekne glumom da radi gore nek si lijepo nabije SDA clansku gdje sunce ne dolazi. Ja bih izasla u javnost da ne ugrozavam time najblize osobe, i vjerujte da se osjecam fuj, i tresem se otkako sam cula, znala sam da su govna bgm ne mogu vjerovati da je ovo moguce
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5230 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Jesu li ti odg sa Facea?NelsonM wrote: ↑02/04/2021 11:28 LJudi moji sinoc su svi koji su bili prikljuceni na maline umrli. SVI. to su neciji roditelji, prijatelji, ne bih ovakvo nikad napisala da mi sad nisu javili. Oni su pisali dopise, anesteziolozi, ali nasi doktori nemaju apsolutno nikakvu moc. Njima je naredjeno da to koriste, bukvalno u suzama priljucuju. MOlim vas da ako iko ima ikakvu opciju da se ovo cuje, mozda da se nekom od tih gore ponudi zastita, ja sam vec pisala FaceTVu. ljudi vec zovu i pitaju da li je neko njihov ukljucen na tu jebenu malinu, i ako neko ovo porekne glumom da radi gore nek si lijepo nabije SDA clansku gdje sunce ne dolazi. Ja bih izasla u javnost da ne ugrozavam time najblize osobe, i vjerujte da se osjecam fuj, i tresem se otkako sam cula, znala sam da su govna bgm ne mogu vjerovati da je ovo moguce
-
NelsonM
#5231 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nisu, ali poslala sam anonimnu dojavu prkeo signala, jutros sam ovo saznala._BataZiv_0809 wrote: ↑02/04/2021 11:29Jesu li ti odg sa Facea?NelsonM wrote: ↑02/04/2021 11:28 LJudi moji sinoc su svi koji su bili prikljuceni na maline umrli. SVI. to su neciji roditelji, prijatelji, ne bih ovakvo nikad napisala da mi sad nisu javili. Oni su pisali dopise, anesteziolozi, ali nasi doktori nemaju apsolutno nikakvu moc. Njima je naredjeno da to koriste, bukvalno u suzama priljucuju. MOlim vas da ako iko ima ikakvu opciju da se ovo cuje, mozda da se nekom od tih gore ponudi zastita, ja sam vec pisala FaceTVu. ljudi vec zovu i pitaju da li je neko njihov ukljucen na tu jebenu malinu, i ako neko ovo porekne glumom da radi gore nek si lijepo nabije SDA clansku gdje sunce ne dolazi. Ja bih izasla u javnost da ne ugrozavam time najblize osobe, i vjerujte da se osjecam fuj, i tresem se otkako sam cula, znala sam da su govna bgm ne mogu vjerovati da je ovo moguce
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5232 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Oni ce sigurno pokrenuti pricu.NelsonM wrote: ↑02/04/2021 11:30Nisu, ali poslala sam anonimnu dojavu prkeo signala, jutros sam ovo saznala._BataZiv_0809 wrote: ↑02/04/2021 11:29Jesu li ti odg sa Facea?NelsonM wrote: ↑02/04/2021 11:28 LJudi moji sinoc su svi koji su bili prikljuceni na maline umrli. SVI. to su neciji roditelji, prijatelji, ne bih ovakvo nikad napisala da mi sad nisu javili. Oni su pisali dopise, anesteziolozi, ali nasi doktori nemaju apsolutno nikakvu moc. Njima je naredjeno da to koriste, bukvalno u suzama priljucuju. MOlim vas da ako iko ima ikakvu opciju da se ovo cuje, mozda da se nekom od tih gore ponudi zastita, ja sam vec pisala FaceTVu. ljudi vec zovu i pitaju da li je neko njihov ukljucen na tu jebenu malinu, i ako neko ovo porekne glumom da radi gore nek si lijepo nabije SDA clansku gdje sunce ne dolazi. Ja bih izasla u javnost da ne ugrozavam time najblize osobe, i vjerujte da se osjecam fuj, i tresem se otkako sam cula, znala sam da su govna bgm ne mogu vjerovati da je ovo moguce
-
Xforumas
#5233 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ako bude ikakvog dokaza o tome objavit ce Face sigurno, jedva ce docekati veceras ili sutra da objavi.
Sa tim malina respiratorima sve smrdi od pocetka. Prvo Verlab (ili kako se vec zovu) kaze na valjaju nista ne mogu u upotrebu, sad odjednom isti taj Verlab odobrio upotrebu. Ocigledno im je neko fino platio da se to "zavrsi" a znamo ko u ovoj drzavi najbolje "zavrsava" stvari.
Sa tim malina respiratorima sve smrdi od pocetka. Prvo Verlab (ili kako se vec zovu) kaze na valjaju nista ne mogu u upotrebu, sad odjednom isti taj Verlab odobrio upotrebu. Ocigledno im je neko fino platio da se to "zavrsi" a znamo ko u ovoj drzavi najbolje "zavrsava" stvari.
- emigrazione
#5234 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Zbog Bogicevica hiljade auta u kolonama, zbog ovoga niko kurcem da mrdne, haj bogati sudbina....a posebno popizdim je kada kazu otisli na bolji svijet, ko je to sranje izmislio svaka mu čast. U sta smo se pretvorili za 30 godina
-
komercionala
#5235 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
jel se to nešto šuška po kuloarima?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5236 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
nema sta da se šuška, o ovome su ljudi pričali kad su respiratori došli da nisu za ovoga i da prave veliki pritsak na pluća...
-
komercionala
#5237 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
jasno sve ... agencija odobrila, verlab verifikovao .... zakonski su oni ispravni. vrlo teško je sada tu nešto dokazati. kod nas se i od ranije zna da naši očito ne znaju koristiti ovakve uređaje jer su ljudi i na drageru umirali masovno.
-
NelsonM
#5238 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ja jos uvijek ne mogu doci sebi, apsolutno ne mogu vjerovati da ovo rade, sve mi je jasno i nesposobnost i nepismenost, ali ovo je ubistvo, pa ko je ovo zasluzio. oj ja nisam vjernik, zato ne mogu vjerovati da nikom nije stalo da ih se kazni sadaemigrazione wrote: ↑02/04/2021 11:37 Zbog Bogicevica hiljade auta u kolonama, zbog ovoga niko kurcem da mrdne, haj bogati sudbina....a posebno popizdim je kada kazu otisli na bolji svijet, ko je to sranje izmislio svaka mu čast. U sta smo se pretvorili za 30 godina
-
laik1981
#5239 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Da se nesto cudno desava na kcusu je postalo očigledno. Jednostavno nije normalno imati ovoliku smrtnost. Dok se mi koljemo zbog banalnosti Sebija nema nikakav nadzor, ne pusta nikog, nikom ne polaze racune. Ona je isforsirala i upotrebu Fadilovih duplih iskljucivo radi sudskog procesa koji se vodi protiv njih iako je jasno i nedvosmisleno receno da te masine nisu za covid slucajeve. E sad do kad cemo mi sutiti i olako prelaziti preko svega. Gore se desava pomor.. To sto se kod nje desava se ne desava vise nigdje.
A na kraju price za sve ce biti okrivljen neodgovorni narod kao i svaki put do sada.
A na kraju price za sve ce biti okrivljen neodgovorni narod kao i svaki put do sada.
Last edited by laik1981 on 02/04/2021 11:55, edited 1 time in total.
- insaneinthebrain
#5240 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Katastrofa na KCUSu. Gore ko ode na respirator taj se tesko da ce vratiti ziv. A Seka suti 
-
komercionala
#5241 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
eto posla za novinare ... zna se kojoj bolnici je koliko ovih respiratora otišlo ... svi bi trebali dužni da na upit dostave podatke da li su do sada korišteni, u koliko slučajeva i da li i kkoliko ljudi je na njima umrlo a koliko pomoglo.
-
NelsonM
#5242 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ne suti, vec ih tjera da koriste. Da bi oprala Novalica. Za smrt 90% ljudi koji su umrli u martu treba odgovarati Novalic i Sebija.insaneinthebrain wrote: ↑02/04/2021 11:54 Katastrofa na KCUSu. Gore ko ode na respirator taj se tesko da ce vratiti ziv. A Seka suti![]()
-
NelsonM
#5243 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam ovo napisala kome god sam mogla, ako neko jos ima bilo kakvih informacija ali hoce da ostane anoniman, mozete koristiti privremene mailove: https://tempmail.ninja/
-
laik1981
#5244 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Haj mi molim te objasni kakav doktor i covjek trebas biti da dopustis da te neko natjera da ubijes pacijenta i da posle toga sutis. Sebija je psihopata, ali ni te anesteziologe se ne smije amnestirati. To "tjera ih" jednostavno ne pije vode. Oni su odgovorni za svoj dio posla.NelsonM wrote: ↑02/04/2021 11:57Ne suti, vec ih tjera da koriste. Da bi oprala Novalica. Za smrt 90% ljudi koji su umrli u martu treba odgovarati Novalic i Sebija.insaneinthebrain wrote: ↑02/04/2021 11:54 Katastrofa na KCUSu. Gore ko ode na respirator taj se tesko da ce vratiti ziv. A Seka suti![]()
- Pandakonda
#5245 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Zeljko Cvijanovic se vakcinisao, garant Fajzera primio i ne smije rec da se ne zamjeri braci rusima 
-
NelsonM
#5246 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Oni su napisali dopis da aparati ne funkcionisu kako treba, ali niko ne reaguje. Osim ako neko ne skupi hrabrosti, a to mora biti specijalista, ljudi koje ja znam su mladji specijalizanti koji moraju isplatiti nekoliko desetina hiljada ako izgube posaolaik1981 wrote: ↑02/04/2021 12:04Haj mi molim te objasni kakav doktor i covjek trebala biti da dopustis da te neko natjera da ubijes pacijenta i da posle toga sutis. Sebija je psihopata, ali ni te anesteziologe se ne smije amnestirati. To "tjera ih" jednostavno ne pije vode. Oni su odgovorni za svoj dio posla.NelsonM wrote: ↑02/04/2021 11:57Ne suti, vec ih tjera da koriste. Da bi oprala Novalica. Za smrt 90% ljudi koji su umrli u martu treba odgovarati Novalic i Sebija.insaneinthebrain wrote: ↑02/04/2021 11:54 Katastrofa na KCUSu. Gore ko ode na respirator taj se tesko da ce vratiti ziv. A Seka suti![]()
-
TheRealist
#5247 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ovo ti je najveći problem. Saturacija 90% i preko se često dobije tek na maksimalnim protocima kiseonika i to često samo ako se stavi maska sa rezervoarom, a onda i to kratko traje. Pacijenti dolaze sa saturacijom na sobnom zraku ispod 80%, a otežano disanje imaju obično već par dana. Kad dođe neko takav, ti već znaš da će on vjerovanto minimalno trebati highflow, ili NIV i već imaš problem, jer nemaš aparata dovoljno (ove priče kako ne treba ljude stavljati na neke aparate, a koja je opcija, da ih se uopšte ne stavi na aparat, pogotovo što se radi o aparatima koji su dobili certifikate i koji su na raspolaganju, a drugih aparata nemaš, te uz to ti aprati nije da baš nemaju nikakvu funkciju, kako se želi ovdje predstaviti). Nekada se to zna i bez toga regulisati, ali uglavnom su potrebni aparati. Sistem je u potpunosti zakazao.NelsonM wrote: ↑02/04/2021 10:29 da je u Njemačkoj smrtnost kao u BiH, a nema vakcina ili bilo kakvih pokusaja vlade da nesto urade Merkelicina glava bi negdje visila. ovdje ljudi izadju da protestuju jer je u Poljskoj zabranjen abortus, a ne nesto sto se njih tice. cinjenica je da ce nasi opet izabrati Sda jer je logika izgleda hajd nek nas ubijjau ali nas ubijaji ''nasi''
Sto se tice smrtnosti na respiratorima i ja sam mislila da ovo kad procitam 20 to sve tamo umrlo, ali nije, veliki broj nikad ne dodje do intenzivne jer se tamo npr otvori jedno mjesto, oni medju 3 pogorsana pacijenta izaberu najmlađeg. da li je fakat do respiratora, ne znam, jako mi je tesko vjerovati znajući doktore koji gore rade da ne cine sve sto je u njihovoj moći. ali mislim da bar na kcusu gotovo svi pacijenti su vec teski, nema ko da pokrije,ne primaju se ljudi da im je saturacija iznad 90. ljudi su sa ozbiljnim upalama pluca kuci![]()
Ovi izvještaji na KLIX-u su pogrešni, jer oni kažu 40+ pacijenata, ili koliko već bude dnevno, na kiseoničkoj potpori. Taj broj može samo odgovarati (a i to je diskutabilno) pacijentima na NIV-u i highflow. Na kiseoničkoj ih ima u trocifrenim brojevima.
-
laik1981
#5248 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Evo frisko iza O.Maslica. Odavno ovo nisam vidio. Nadam se da je znacajan pokazatelj.

-
Milenkov buraz
#5249 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
U Sarajevu ide na bolje očigledno, samo sada da ovako nastavi da ne popuste mjere pred ramazan.
-
daddy-kool
#5250 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da javnost nema osjećaja da je u momentima došlo do proklizavanja sistema, i da je povećana smrtnost većim dijelom time uzrokovana. Lockdown je realno zakasnio 2-4 sedmice.