a cemu se nadaju -???Nivelacija wrote:Vec 70 radnika diglo papire iz kompanije..
Znaci gotovo je to.
Aluminij Mostar
Moderator: anex
- mO k3
#5226 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
-
Qoom
#5227 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Rekao im Dragan neće biti stečaja, a nek se strpe samo pola godine bez plate da on nešto premosti i skonta

- choxnox
#5228 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
"Nas izvor", "tvrdi", "navodno"...Novak20 wrote:Malo šale nije naodmet.
Sad će isplivati na površinu mnogi koji su učestvovali u pljahi Aluminija. Nadam se da će bar dio biti procesuiran.
https://ero.tel/vijesti/donosimo-tko-je ... ni-mediji/
Također, naš izvor tvrdi kako će ovih dana biti objavljeni ugovori sa liječnicima koji su vlasnici velikih privatnih poliklinika, a koji su imali velike ugovore sa propalom tvornicom za intelektualne usluge. Na platnom spisku su bili i pojedini visoki bošnjački politički dužnosnici i savjetnici Bakira Izetbegovića kojima su isplaćivane tranše u visini 50 000 dolara. Navodno će i ti dokumenti biti objavljeni uskoro. Tu su i ugovori pojedinim “neovisnim” medijima, osobito portalima koji se navodno bore za prava građana, a mjesečno su od Aluminija dobivali iznose 3500 maraka i više. Upravo su oni cijelo vrijeme usmjeravali priču o odgovornosti Čovića za pad Aluminija, dok nisu spominjali one koji ih plaćaju već godinama i njihovu ulogu u cijeloj priči. Čak su neki navodno prije samog gašenja tvornice dobili i veće iznose novca i postavlja se pitanje zašto i po kojem osnovu.
Uglavnom, dokumenti iz Aluminija bi mogli otkriti mnogo toga. Od toga tko je novac otimao zbog osobne koristi, do toga tko je financirao paralelnu političku struju u HDZ-u koja je imala za konačni cilj smjenu Čovića i aktualnog vodstva HDZ-a BiH. Iako čelnik HDZ-a BiH godinama nije želio vjerovati u takav scenariji, izgleda kako se on doista odigravao jer samo on opravdava niz događaja u Aluminiju. Istrage koje je Čović najavio na zadnjoj sjednici HNS-a trebale bi dati odgovore na ova pitanja.
Sutra naslov u 'a-de-ze medijima "Skromni siromah Covic u epskoj borbi protiv povamirenih Bosnjaka"
- choxnox
#5229 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Cuj zasto je vazniji. Pa mora se u eter poslati poruka da je Covic cist ko suza, a da su svi ostali (citaj ne-HDZovci) povaljali Aluminij do konacne propasti.Alfons Kauders wrote:Neće potrajati. Već predugo traje, ima drugih vijesti, ima drugih firmi u problemima. Zašto bi Aluminij bio nešto važniji od drugih firmi koje su u kurcu? Samo zato jer u tim drugim firmama ne rade isključivo Hrvati? Jer ne vidim da se ovdje piše o njima...Novak20 wrote:Čuj balije ? De se malo uozbilji.Alfons Kauders wrote:
Ma jašta će...![]()
Nego, završili smo s tom temom - zaključili smo da su za sve krive balije, kao i obično, a da je HDZ žrtva (i da je ovo islamistički udar na sve Hrvate).
Sad se bavimo drugim temama, odgovornost je već utvrđena.
Isključivi krivac za Aluminij je hrvatska politika koja se na negativan način miješala u privredu. Nadam se da će prljavo rublje što prije izaći na površinu da barem javnost zna tko je i u kojoj mjeri odgovoran za gigantsku propast.
Potrajaće ova tema još neko vrijeme.
Svakog čuda dva dana dosta. Ima u ovoj zemlji i drugih problema osim Aluminija. To što je Aluminij bitan ljudima u Mostaru je sasvim razumljivo, isto kao što je razumljivo da nije bitan ljudima u Tuzli, Bijeljini, Brčkom itd. Nisu ni Mostarcima bitne naše krepale firme, i zašto bi bile? Aluminij je problem za Mostar i HNK.
-
Novak20
#5230 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Prljavo rublje su počeli javno da vade jedni, a izvadiće ga javno i oni drugi.choxnox wrote:
Cuj zasto je vazniji. Pa mora se u eter poslati poruka da je Covic cist ko suza, a da su svi ostali (citaj ne-HDZovci) povaljali Aluminij do konacne propasti.
-
howdy
#5231 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Bismillahi rrahmani rrahim
El-Hamdu lillahi rrabil-alemin
Er-rahmanir-rahim
Maliki jevmid-din
ijjake n'abudu ve ijjake neste'in
ihdines-siratel mustekim
siratallezine en'amte alejhim gajril-magdubi'alejhim veled-dallin!
El-Hamdu lillahi rrabil-alemin
Er-rahmanir-rahim
Maliki jevmid-din
ijjake n'abudu ve ijjake neste'in
ihdines-siratel mustekim
siratallezine en'amte alejhim gajril-magdubi'alejhim veled-dallin!
-
zrakomlat
#5232 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Brao kumeQoom wrote:Ovo par UZP-ovaca na forumu pokušava nekim kvazi sarkazmom, pričom o sećijama, minderlucima i intelektualno-nedoraslim Bošnjacima, da iskomunicira neki pokušaj humora i predstavi se nekom nad rasom, a ustvari ih njihova politika konstantno jebe i svi oni Čuljci, Šagolji, Heliodromi, Dretelji... dolaze na naplatu. Sva priča je ustvari priča davljenika, očaj, drama, pušenje vlastite kite. Čovke "zaokret" je najbolji reprezent tog felacija.
Niko ne spominje da su svi kolaterali kredita, koji su dizali političkim relacijama u Hypo banci i nisu ih vraćali, zapljenjeni sudskim putem i danas to širom zapadne Hercegovine zjapi prazno
Kažem, dva izborna ciklusa, 10 godina top, Hrvati u Bosni i Hercegovini se gase. Ma-nji-na.
-
zrakomlat
#5233 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Humljanin wrote:jajara wrote:dosadni ste sa logorima i ratovima. ne znam koju pm admin ne radi svoj posao. gori je od onih uhljeba u aluminiju i telekomima.
on topic
nezavisni sindikati napustili krizni stab. sta cemo, kako cemo?
Nisi upratio da je Chmoljo ovdje na temi postao "milenijsku sliku" aluminijevih radnika poredanih da tvore natpis "aluminij" i uz to nadodao nešto tipa: tukli su se tko će biti "U"
Sve ti je jasno iz toga.
Na steanu to što se svako par stranica pogrdno spominje Blazena Djevica Marija u kontekstu Međugorskog fenomena. Bez obzira što ogroman broj vjernika ne vjeruje u nadnaravna ukazanja Blazene Djevice Marije, ovdje se pogrdno piše i izruguje BDM, na što sam ja prijavio par postova, ali nikakve reakcije nije bilo da se barem opomene ljude da nije lijepo vrijeđati tuđu vjeru, a nije uopće ni vezano sa temom.
Šta ti više treba.
Privatni portal, privatni forum, privatna pravila u kojima se može nekoga vrijedati, huškati, pronositi očigledne laži o nekakvim natpisima na ulazu u aluminij, i sve to bez ikakvih opomena i sankcija.
Meni svejedno hoće li me banirati jer mi je muka od jedno te istih priča. Ostanem pa ponekad nešto napišem, al nema fajde. Neki su zatvoreni u svoj uski pracednički svijet gdje su svi drugi fašisti.
Ima korisnih tema i odlicnih ljudi, ali ove političke teme su talog društva. Fuj i ništa drugo.
Pozdrav
- SaraFina
- славянин
#5235 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Znaci logicno je da vjernik vjeruje u sve 
-
jajara
#5236 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
upitna inteligencija da ne kazem nesto vise
- Humljanin
#5237 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Smiješno ti koliki se društveni talog okupio u ovoj virtualnoj komuni liječeći vlastite frustracije pljujući po tuđim svetinjama?zrakomlat wrote:Humljanin wrote:jajara wrote:dosadni ste sa logorima i ratovima. ne znam koju pm admin ne radi svoj posao. gori je od onih uhljeba u aluminiju i telekomima.
on topic
nezavisni sindikati napustili krizni stab. sta cemo, kako cemo?
Nisi upratio da je Chmoljo ovdje na temi postao "milenijsku sliku" aluminijevih radnika poredanih da tvore natpis "aluminij" i uz to nadodao nešto tipa: tukli su se tko će biti "U"
Sve ti je jasno iz toga.
Na steanu to što se svako par stranica pogrdno spominje Blazena Djevica Marija u kontekstu Međugorskog fenomena. Bez obzira što ogroman broj vjernika ne vjeruje u nadnaravna ukazanja Blazene Djevice Marije, ovdje se pogrdno piše i izruguje BDM, na što sam ja prijavio par postova, ali nikakve reakcije nije bilo da se barem opomene ljude da nije lijepo vrijeđati tuđu vjeru, a nije uopće ni vezano sa temom.
Šta ti više treba.
Privatni portal, privatni forum, privatna pravila u kojima se može nekoga vrijedati, huškati, pronositi očigledne laži o nekakvim natpisima na ulazu u aluminij, i sve to bez ikakvih opomena i sankcija.
Meni svejedno hoće li me banirati jer mi je muka od jedno te istih priča. Ostanem pa ponekad nešto napišem, al nema fajde. Neki su zatvoreni u svoj uski pracednički svijet gdje su svi drugi fašisti.
Ima korisnih tema i odlicnih ljudi, ali ove političke teme su talog društva. Fuj i ništa drugo.
Pozdrav
A dobro..
Normalnu čovjeku nije nimalo smiješno vidjeti ovoliku patologiju na ovom forumu. Zabrine se čovjek imaju li svi ovi ljudi, osim pristupa internetu, još pristup i vanjskom svijetu među normalan narod?
Ali ako je tebi i suborcima ovo vrhunac.. Čestitke
- Humljanin
#5238 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ne trudi se idiotima objašnjavat. Čuvaj mentalnu higijenu i duševni mirславянин wrote:Znaci logicno je da vjernik vjeruje u sve
- Janjicar
#5239 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Et banovat ce te i sutra ćeš se ko hrvatić zaliti na majorizaciju
- Humljanin
#5240 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Jel ti misliš da je mene stvarno briga za jedan profašistički forum gdje se godinama pišu svakakve laži, klevete, homofobne, rasističke, antisemitske uvrede, gdje je dopušteno vrijeđati Blaženu Djevicu Mariju i ostale tuđe svetinje?Janjicar wrote:Et banovat ce te i sutra ćeš se ko hrvatić zaliti na majorizaciju
Jedina majorizacija je moja majorizacija ovog foruma time što sam još na njemu.
-
zrakomlat
#5241 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Fino ih Dragan pit'o žele li raditi. Ne kontam što ne žele.mO k3 wrote:a cemu se nadaju -???Nivelacija wrote:Vec 70 radnika diglo papire iz kompanije..
Znaci gotovo je to.
-
zrakomlat
#5242 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Odgovaraš na moj "post" nekim glupostima koje nemaju veze ni s čim umjesto da se potrudiš da pogledaš na šta sam reagovao.Humljanin wrote:Smiješno ti koliki se društveni talog okupio u ovoj virtualnoj komuni liječeći vlastite frustracije pljujući po tuđim svetinjama?zrakomlat wrote:Humljanin wrote:
Sve ti je jasno iz toga.
Šta ti više treba.
Pozdrav
A dobro..![]()
Normalnu čovjeku nije nimalo smiješno vidjeti ovoliku patologiju na ovom forumu. Zabrine se čovjek imaju li svi ovi ljudi, osim pristupa internetu, još pristup i vanjskom svijetu među normalan narod?
Ali ako je tebi i suborcima ovo vrhunac.. Čestitke
Dakle napisao si da vjernici ne vjeruju, što baš i nema smisla, priznati ćeš, i moja reakcija je bila isključivo na to usmjerena, potpuno nevezano za BD Mariju.
Hoću reći nespretno si složio rečenicu i ništa više. Ja se često družim s Hrvatima vjernicima, katolicima jel, koji su mi dio šireg društva a od svadbe do svadbe uđem i u crkvu, tako da mojne mi prisivati ništa
Čuj ja i moji suborci ccc
-
zrakomlat
#5243 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nevezano za ovaj tekst i tebe konkretno okle se ovi pojaviše odjednom znaš li, ovaj hero.tel? Nedavno pokrenut portal, i odjednom ko po nekoj direktivi svi ga uzimaju kao izvor, svi hr političari daju izjave za isti, pro hr portali ili puk hrvatski djeli tekstove po Facebooku. I puno su pisali o Aluminiju, najviše. A nekako se pojaviše kad nestade struje.Novak20 wrote:Malo šale nije naodmet.
Sad će isplivati na površinu mnogi koji su učestvovali u pljahi Aluminija. Nadam se da će bar dio biti procesuiran.
https://ero.tel/vijesti/donosimo-tko-je ... ni-mediji/
Također, naš izvor tvrdi kako će ovih dana biti objavljeni ugovori sa liječnicima koji su vlasnici velikih privatnih poliklinika, a koji su imali velike ugovore sa propalom tvornicom za intelektualne usluge. Na platnom spisku su bili i pojedini visoki bošnjački politički dužnosnici i savjetnici Bakira Izetbegovića kojima su isplaćivane tranše u visini 50 000 dolara. Navodno će i ti dokumenti biti objavljeni uskoro. Tu su i ugovori pojedinim “neovisnim” medijima, osobito portalima koji se navodno bore za prava građana, a mjesečno su od Aluminija dobivali iznose 3500 maraka i više. Upravo su oni cijelo vrijeme usmjeravali priču o odgovornosti Čovića za pad Aluminija, dok nisu spominjali one koji ih plaćaju već godinama i njihovu ulogu u cijeloj priči. Čak su neki navodno prije samog gašenja tvornice dobili i veće iznose novca i postavlja se pitanje zašto i po kojem osnovu.
Uglavnom, dokumenti iz Aluminija bi mogli otkriti mnogo toga. Od toga tko je novac otimao zbog osobne koristi, do toga tko je financirao paralelnu političku struju u HDZ-u koja je imala za konačni cilj smjenu Čovića i aktualnog vodstva HDZ-a BiH. Iako čelnik HDZ-a BiH godinama nije želio vjerovati u takav scenariji, izgleda kako se on doista odigravao jer samo on opravdava niz događaja u Aluminiju. Istrage koje je Čović najavio na zadnjoj sjednici HNS-a trebale bi dati odgovore na ova pitanja.
- славянин
#5244 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Humljanin wrote:Jel ti misliš da je mene stvarno briga za jedan profašistički forum gdje se godinama pišu svakakve laži, klevete, homofobne, rasističke, antisemitske uvrede, gdje je dopušteno vrijeđati Blaženu Djevicu Mariju i ostale tuđe svetinje?Janjicar wrote:Et banovat ce te i sutra ćeš se ko hrvatić zaliti na majorizaciju
Administracijo daj da ne psujem nije fino -
jedan permanentni ban molit cu
Pozdrav svima
- Matzan
#5245 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Samo jedna kratka opaska:
Blažena djevica Marija/Djeva Marija Bogorodica/Merjem je od Boga odabrana da rodi Isusa ili Isa a.s., zauzima značajno mjesto u katoličanstvu, pravoslavlju i islamu. Ne može je niko proglašavati isključivo svojom.
Niti jednom vjerniku od tri dominatne religije u BiH ne bi palo na pamet da o njoj nešto loše govori, a ubijeđen sam da to sebi ne bi dozvolio ni iole razuman ateist.
Ukazanje ili bolje reći serija ukazanja u Međugorju propitivana je od Vatikana do običnog čovjeka
Tema je to za jedan sasvim drugi PF, a ako neko misli da se o toj temi pretjeruje na ovom forumu neka pročita šta na Poskoku i sl portalima pišu o tome.
Mir i svako dobro vam želim.
Blažena djevica Marija/Djeva Marija Bogorodica/Merjem je od Boga odabrana da rodi Isusa ili Isa a.s., zauzima značajno mjesto u katoličanstvu, pravoslavlju i islamu. Ne može je niko proglašavati isključivo svojom.
Niti jednom vjerniku od tri dominatne religije u BiH ne bi palo na pamet da o njoj nešto loše govori, a ubijeđen sam da to sebi ne bi dozvolio ni iole razuman ateist.
Ukazanje ili bolje reći serija ukazanja u Međugorju propitivana je od Vatikana do običnog čovjeka
Tema je to za jedan sasvim drugi PF, a ako neko misli da se o toj temi pretjeruje na ovom forumu neka pročita šta na Poskoku i sl portalima pišu o tome.
Mir i svako dobro vam želim.
-
TheMule
#5246 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Eto vidis zasto svi govore o "majorizaciji" "kmecanju" i drugim glupostima? Dakle, napiso si tonu lazi da bi se osjecao kao da te forumasi ugnjetavaju, da te provociraju, i da si uvrijedjen i povrijedjen na pravdi Boga. A od svega toga, nema nikakve istine, osim sto forumasi jesu s vremena na vrijeme zajebavali u vezi Medjugorja, a to Medjugorje jeste u istoj ravni kao i Ajvatovica, 7 Brace, i kosti Kneza Lazara: nekim vjernicima sveto, nekim ne, ali nije dio oficijalne religije i oni koji ne vjeruju imaju pravo da se sale na racun istih. Dakle to je taj mentalni sklop vjecitog progona koji ima dosta rimokatolika i ti nisi izuzetak. Vec si naso izgovore za svoje banovanje ili napustanje foruma, a oni su samo u tvojoj glavi.Humljanin wrote:Jel ti misliš da je mene stvarno briga za jedan profašistički forum gdje se godinama pišu svakakve laži, klevete, homofobne, rasističke, antisemitske uvrede, gdje je dopušteno vrijeđati Blaženu Djevicu Mariju i ostale tuđe svetinje?Janjicar wrote:Et banovat ce te i sutra ćeš se ko hrvatić zaliti na majorizaciju
-
hizo ramidovic
#5247 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Svaka cast, legendo, neka si ovoj islamistickoj neoosmanlijskoj furdi rekao istinu u lice!!!Humljanin wrote:
Jel ti misliš da je mene stvarno briga za jedan profašistički forum gdje se godinama pišu svakakve laži, klevete, homofobne, rasističke, antisemitske uvrede, gdje je dopušteno vrijeđati Blaženu Djevicu Mariju i ostale tuđe svetinje?
Na zulum i majorizaciju nad hrvatakim pucanstvom na ovom tzv. forumu ja vec dugo ukazujem ali niko ne reaguje. Dosta je bilo!!!
- Alfons Kauders
#5248 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Стоп Турском Зулуму!!!
Tema propast strateškog privrednog društva, a oni uzeli pisati o bliskoistočnim mitovima starim 2000 godina... Ko da će Isus i Muhamed uvezivati staž radnicima
Tema propast strateškog privrednog društva, a oni uzeli pisati o bliskoistočnim mitovima starim 2000 godina... Ko da će Isus i Muhamed uvezivati staž radnicima
- choxnox
#5249 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nako jedno pitanje mimo teme. Jel pod ovim "antisemitske uvrede" podrazumjevas samo uvrede prema jednom od semitskih naroda - Jevrejima?Humljanin wrote:Jel ti misliš da je mene stvarno briga za jedan profašistički forum gdje se godinama pišu svakakve laži, klevete, homofobne, rasističke, antisemitske uvrede, gdje je dopušteno vrijeđati Blaženu Djevicu Mariju i ostale tuđe svetinje?Janjicar wrote:Et banovat ce te i sutra ćeš se ko hrvatić zaliti na majorizaciju
Posto su, znas i Arapi takodjer jedan od semitskih naroda, a "antisemitske uvrede" obuhvataju i uvrede upucene Arapima. Prelistaj malo svoje ranije postove, naci ces pofin broj indirektnih "antisemitskih uvreda" prema Arapima, a nesto ne vidim da si ih javno branio na drugim temama sto te po tvojoj logici cini saucesnikom u uvredama.
- mO k3
#5250 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Jeli ovaj homofob ??Novak20 wrote:Nelson i njegov bračni partner ?bilic wrote: Mladi bračni par došao kod ginekologa.
- Doktore nikako ne možemo da imamo dijete. Sve smo probali, pomozite molim vas.
- Momci, je li vi mene ovdje zajebavate??