Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
bluesjunior

#5226 Re: Ateizam vs. Religija

Post by bluesjunior »

Proof Google Is God…
Proof #1

Google is the closest thing to an Omniscient (all-knowing) entity in existence, which can be scientifically verified. She indexes over 9.5 billion WebPages, which is more than any other search engine on the web today. Not only is Google the closest known entity to being Omniscient, but She also sorts through this vast amount of knowledge using Her patented PageRank technology, organizing said data and making it easily accessible to us mere mortals.
Proof #2

Google is everywhere at once (Omnipresent). Google is virtually everywhere on earth at the same time. Billions of indexed WebPages hosted from every corner of the earth. With the proliferation of Wi-Fi networks, one will eventually be able to access Google from anywhere on earth, truly making Her an omnipresent entity.
Proof #3

Google answers prayers. One can pray to Google by doing a search for whatever question or problem is plaguing them. As an example, you can quickly find information on alternative cancer treatments, ways to improve your health, new and innovative medical discoveries and generally anything that resembles a typical prayer. Ask Google and She will show you the way, but showing you is all She can do, for you must help yourself from that point on.
Proof #4

Google is potentially immortal. She cannot be considered a physical being such as ourselves. Her Algorithms are spread out across many servers; if any of which were taken down or damaged, another would undoubtedly take its place. Google can theoretically last forever.
Proof #5

Google is infinite. The Internet can theoretically grow forever, and Google will forever index its infinite growth.
Proof #6

Google remembers all. Google caches WebPages regularly and stores them on its massive servers. In fact, by uploading your thoughts and opinions to the internet, you will forever live on in Google’s cache, even after you die, in a sort of “Google Afterlife”.
Proof #7

Google can “do no evil” (Omnibenevolent). Part of Google’s corporate philosophy is the belief that a company can make money without being evil.
Proof #8

According to Google trends, the term “Google” is searched for more than the terms “God”, “Jesus”, “Allah”, “Buddha”, “Christianity”, “Islam”, “Buddhism” and “Judaism” combined.

God is thought to be an entity in which we mortals can turn to when in a time of need. Google clearly fulfils this to a much larger degree than traditional “gods”, as shown in the image below (click to enlarge).
Proof #9

Evidence of Google’s existence is abundant.

There is more evidence for the existence of Google than any other God worshiped today. Extraordinary claims require extraordinary evidence. If seeing is believing, then surf over to www.google.com and experience for yourself Google’s awesome power. No faith required.
Smrcak15

#5227 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

ExNihilo wrote:Krivični zakon FBiH
Član 233.
Nadriliječništvo
Ko se, nemajući propisanu stručnu spremu, neovlašćeno bavi liječenjem ili drugom zdravstvenom djelatnošću, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine i novčanom kaznom.

Smrčak, molim te da postaviš još imena.
otidji malo do psihijatrije da vidis sta kazu, kad neka osoba kojoj nemogu pomoci lijekovima, kazu ovaj treba kod hodze, znaju i oni kad treba poslati do "hodze" :D

pa Almin Omerasevic je isao tako da uci do bolnice , koji je expert na balkanu po pitanju rukji, ali ne radi vise zbog zdrastveni problema koliko mi je poznato.
ExNihilo

#5228 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Smrcak15 wrote:
Član 233.
Nadriliječništvo
Ko se, nemajući propisanu stručnu spremu, neovlašćeno bavi liječenjem ili drugom zdravstvenom djelatnošću, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine i novčanom kaznom.

otidji malo do psihijatrije da vidis sta kazu, kad neka osoba kojoj nemogu pomoci lijekovima, kazu ovaj treba kod hodze, znaju i oni kad treba poslati do "hodze" :D

pa Almin Omerasevic je isao tako da uci do bolnice , koji je expert na balkanu po pitanju rukji, ali ne radi vise zbog zdrastveni problema koliko mi je poznato.
Elvedin Beganović iz Živinica
Almin Omerašević (odakle?)

Ima li još koji dobar?
Smrcak15

#5229 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:A sad odjednom moze i da ne osjetim? How convenient :lol:
da , ja ti pricam kako je u stvarnosti a ne bajke

moze da ne osjetis u koliko nema nikakvog dzinskog djelovanja, niti uroka. ako je sve cisto sto bi se reklo vjerovatno neces ni osjetiti.

a ako nije , probaj pa vidi ako smijes...a nesmijes zato i neces ni probati nikad, jer vas je prpa guzi, ulaziti u nepoznate terene. :lol:
Smrcak15

#5230 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

ExNihilo wrote:
Smrcak15 wrote:
Član 233.
Nadriliječništvo

Elvedin Beganović iz Živinica
Almin Omerašević (odakle?)

Ima li još koji dobar?
Omerasevic Zenica, covjek pise knjige, prodaju mu se , nije nepoznat
shbc

#5231 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

Smrcak15 wrote:

moze da ne osjetis u koliko nema nikakvog dzinskog djelovanja, niti uroka. ako je sve cisto sto bi se reklo vjerovatno neces ni osjetiti.

a ako nije , probaj pa vidi ako smijes...a nesmijes zato i neces ni probati nikad, jer vas je prpa guzi, ulaziti u nepoznate terene. :lol:
Ja sam ti rekao svoj uslov. Moze eto i da se utjera dzin u mene. Da smo sigurni da je tu. Po cijenu licnih ubjedjenja. Ako se nista ne desi ti odbacujes Islam, javno, na forumu, izvines se za gluposti koje si pisao. Ako se desi ja ga javno ovdje prihvatam i zajedno s tobom trazim nova brojcana cuda. Pa bujrum :mrgreen:
Idemedosumom

#5232 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Idemedosumom »

Većina ovih što se oglašavaju javno, što imaju cjenovnike su mahom šarlatani.

Naročito ako usput nude usluge otvaranja zvijezde i sl.

Ovi što medicinom pokušavaju objasniti- Imaju oni koji su imali te neke simptome/tegobe, doživjeli reakcije za vrijeme rukje, pa im se problem nakon toga više nije vraćao.

Transovi i opsjednutost su najteži slučajevi, gdje se pacijentu počne glas mijenjati, počne nerazumljivo pričati, kao da je izmišljeni jezik u pitanju. Nerijetko se svađa s učačem, agresivnost itd, ne dao Bog nikome.
Last edited by Idemedosumom on 22/08/2018 10:44, edited 2 times in total.
славянин

#5233 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
ajd ako pise knjige :D
Image
sekerbay

#5234 Re: Ateizam vs. Religija

Post by sekerbay »

Moj dobar frend, mehmedalija karamujić (slobodno Izguglati) uči rukju.
Lahko je palamuditi na forumu i to iz udobne fotelje.
Bujrum, otiđi i vidi. Mogu organizovati i noćenje.
Ne plaća se.
Dvojica "hrabrih" su bila, pa izađu blijedi ko krpe.
Kako je fino kad se zadesiš u kulisi filma Exorzist a znaš da je realno.
Da vidiš dozere kako izgleda susret sa onima koje nazivaš reptilima, šta su u stanju i tako to :mrgreen:
Eto odličnog testa da ispitate snagu vašeg ateizma.
zforumas

#5235 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

Nihilo clan VSTVa :lol:
shbc

#5236 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

славянин wrote:
Smrcak15 wrote:
Image
Image

Avada kadavra! :carobnjak:
Smrcak15

#5237 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:
Smrcak15 wrote:

Ja sam ti rekao svoj uslov. Moze eto i da se utjera dzin u mene. Da smo sigurni da je tu. Po cijenu licnih ubjedjenja. Ako se nista ne desi ti odbacujes Islam, javno, na forumu, izvines se za gluposti koje si pisao. Ako se desi ja ga javno ovdje prihvatam i zajedno s tobom trazim nova brojcana cuda. Pa bujrum :mrgreen:
ja mislim da sam ti dovoljno bio jasan, postavio sam ti i broj telefona, pa bujrum

Ja sam ti rekao svoj uslov. Moze eto i da se utjera dzin u mene.
jesi li ti uopste svjestan sta ti pricas, cuj utjerati dzinna, znas li ti uopste sta treba kakve procedure za to...fakticki trazis da postane Sihirbaz onaj ko ce ti ucerati dzinna :lol: a Boze sacuvaj, postati sihirbaz je jedna od najvecih grijeha u islamu, to je sto trazis.
Ako se nista ne desi ti odbacujes Islam, javno, na forumu, izvines se za gluposti koje si pisao. Ako se desi ja ga javno ovdje prihvatam i zajedno s tobom trazim nova brojcana cuda. Pa bujrum :mrgreen:
ti si prolupao druze, kazem ti ja sam vec bio, oprobao, za mene je to nisa novo

ti si na redu u koliko te stvarno interesuje, ali nesmijes to je problem druze, prpa guzi :lol: :lol:

Znas kakav sam ja, kad mene nesto stavrnointeresuje, ja stvari uzimam u svoje ruke da istrazim do temelja, nece mene niko zahebavati....tako isto i ti trebas biti stava..uzmes stvari u svoje ruke, nazoves covjeka na telefon dogovoris rukju i mirna bosna :D ali nesmijes jarane nesmijes, u tome je problem
shbc

#5238 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

sekerbay wrote:Moj dobar frend, mehmedalija karamujić (slobodno Izguglati) uči rukju.
Ne plaća se.
Da vidiš dozere kako izgleda susret sa onima koje nazivaš reptilima, šta su u stanju i tako to :mrgreen:
Nije problem. I tebi isto postavljam kao i Smrcku. Pristanes i idemo 8-)
славянин

#5239 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

sekerbay wrote:Moj dobar frend, mehmedalija karamujić (slobodno Izguglati) uči rukju.
Ne plaća se.
Pik ja sam prisustvovao :D i to kod jednog od "najpriznatijih" tih hafiza ucaca ili kako ih zovete.... ovaj se naginjao povracao a ja smijao.Kap koja mi je prelila casu (ali ono suzdrzavao sam smijeh do suza u sebi) kada ga je uhvatio za vrat neku kao zilu kroz koju dzin dise da ga istjera a ovaj pozelenio... valjda kontam sto ga je uhvatio za vrat (a moze bit i da je djin) :D :D :D
Smrcak15

#5240 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Idemedosumom wrote:Većina ovih što se oglašavaju javno, što imaju cjenovnike su mahom šarlatani.

Naročito ako usput nude usluge otvaranja zvijezde i sl.

Ovi što medicinom pokušavaju objasniti- Imaju oni koji su imali te neke simptome/tegobe, doživjeli reakcije za vrijeme rukje, pa im se problem nakon toga više nije vraćao.

Transovi i opsjednutost su najteži slučajevi, gdje se pacijentu počne glas mijenjati, počne nerazumljivo pričati, kao da je izmišljeni jezik u pitanju. Nerijetko se svađa s učačem, agresivnost itd, ne dao Bog nikome.
od takvih se bjezi na daleko, to nisu cista posla
shbc

#5241 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

Smrcak15 wrote:
ja mislim da sam ti dovoljno bio jasan, postavio sam ti i broj telefona, pa bujrum

jesi li ti uopste svjestan sta ti pricas, cuj utjerati dzinna, znas li ti uopste sta treba kakve procedure za to...fakticki trazis da postane Sihirbaz onaj ko ce ti ucerati dzinna :lol: a Boze sacuvaj, postati sihirbaz je jedna od najvecih grijeha u islamu, to je sto trazis.
Ako se nista ne desi ti odbacujes Islam, javno, na forumu, izvines se za gluposti koje si pisao. Ako se desi ja ga javno ovdje prihvatam i zajedno s tobom trazim nova brojcana cuda. Pa bujrum :mrgreen:

ti si na redu u koliko te stvarno interesuje, ali nesmijes to je problem druze, prpa guzi :lol: :lol:

Znas kakav sam ja, kad mene nesto stavrnointeresuje, ja stvari uzimam u svoje ruke da istrazim do temelja, nece mene niko zahebavati....tako isto i ti trebas biti stava..uzmes stvari u svoje ruke, nazoves covjeka na telefon dogovoris rukju i mirna bosna :D ali nesmijes jarane nesmijes, u tome je problem
Izgovori, izgovori... :zzzz:

Moja ponuda stoji. Kada budes dovoljno siguran u svoju vjeru da je prihvatis javi se. Do tad... Psssst
Smrcak15

#5242 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

славянин wrote:
Smrcak15 wrote:
Image
porediti sharlatana i iblehhu Turabija :-) sa jednim Omerasevicem, jer vrhunac zablude.

preporucujem knjigu
Image

knjigu mozete citati i na internetu
https://www.docdroid.net/wuy7/kuranska- ... df#page=18
Smrcak15

#5243 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:
Smrcak15 wrote:

Izgovori, izgovori... :zzzz:

Moja ponuda stoji. Kada budes dovoljno siguran u svoju vjeru da je prihvatis javi se. Do tad... Psssst
ma jarane da si u mom, gradu ja bi ti je ucio rukju vjeruj mi, ne bi ti trebao govoriti da ides nekome drugom , i kazes mi kad bude dovoljno siguran :-) ah svasta
ExNihilo

#5244 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Naš šaman nije šarlatan, ali je zato njihov šaman šarlatan.
sekerbay

#5245 Re: Ateizam vs. Religija

Post by sekerbay »

shbc wrote:Nije problem. I tebi isto postavljam kao i Smrcku. Pristanes i idemo
Šta, ako nema u tebi da ti jednog džina utjeramo?
Pa da li si normalan :lol:
Za takve rabote imaš vašeg sarajevskog hodžu esada amina pa bujrum, igrajte se sa džinima.
Ja se ne bakćem tim belajima.
Ako želiš da vidiš kako to izgleda, ja ti mogu pomoći i poslati te na pravu adresu.
Smrcak15

#5246 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

славянин wrote:
Ne plaća se.
Pik ja sam prisustvovao :D i to kod jednog od "najpriznatijih" tih hafiza ucaca ili kako ih zovete.... ovaj se naginjao povracao a ja smijao.Kap koja mi je prelila casu (ali ono suzdrzavao sam smijeh do suza u sebi) kada ga je uhvatio za vrat neku kao zilu kroz koju dzin dise da ga istjera a ovaj pozelenio... valjda kontam sto ga je uhvatio za vrat (a moze bit i da je djin) :D :D :D
kad si takva faca, sto ti nisi stao sa tim kome se ucilo :lol:
HAVANA

#5247 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HAVANA »

ExNihilo wrote:
Idemedosumom wrote:Vi niste shvatili kome se i zbog čega uči rukja. Nevjerovanje/ateizam, koliko ja znam, nije jedan od razloga.
Naravno da nije. Rukja je hodžinski oblik freelancinga. :D
Jel im doslo da plate?
славянин

#5248 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Ja volim njega da za primjer... ipak koliko je on ljudi izlijecio :D
славянин

#5249 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
славянин wrote:
Ne plaća se.
kad si takva faca, sto ti nisi stao sa tim kome se ucilo :lol:
Bio sam sa strane lijeve 3 metra a ovaj mu je ucio ono 30 centi od face kako da se uguram cccc :D
shbc

#5250 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

sekerbay wrote:
shbc wrote:Nije problem. I tebi isto postavljam kao i Smrcku. Pristanes i idemo
Šta, ako nema u tebi da ti jednog džina utjeramo?
Pa da li si normalan :lol:
Za takve rabote imaš vašeg sarajevskog hodžu esada amina pa bujrum, igrajte se sa džinima.
Ja se ne bakćem tim belajima.
Ako želiš da vidiš kako to izgleda, ja ti mogu pomoći i poslati te na pravu adresu.
Nije problem, kazem ti. Rekao sam jedini uslov koji imam. Ubjedjenje oko religije i postojanja boga na stol i ti i ja i idemo
Locked