REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- Maraschino
#5226 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Opet djikani negiraju presudjeno i tumace istoriju ''sa koljena''.
Opet bi djikani da namecu drugome imena, nazive, iscasenu istoriju kao fakte.
Opet bi djikani da namecu drugome imena, nazive, iscasenu istoriju kao fakte.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5227 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Samo što je razlika institucionalno kroz institucije entiteta i političare negirati jedan jezik a drugo je anonimno na forumu nekoga i neke nazvati fašistima. To su dva različita para cipela koja se ne mogu porediti ni pod razno. Isto bi bilo kada bi Bakir kroz institucije F.BiH i političare krenuo organizovano u nazivanju srpskog naroda fašistima, kao što je to premijerka manjeg BH entiteta krenula organizovano i svjesno u negiranje bosanskog jezika a što se otkrilo u aferi "PAPAK". Nadam se da smo ovo raskrstili.KENJAC wrote:
Stani , stani, sacekaj malo. Sta te bolan briga kako neko zove tvoj jezik ? Jebo ga ti , znas kad si bio mali, sigurno ti je neko nekad dao neki nadimak koji ti se nije svidjo. I sto si se vise bunio, vise su te tako zvali. Vjerovatno se i njima ne svidja da ih meko zove fasisti. Nemoj zaboravit da najveci doprinos u antifasistickoj borbi od svih nasih naroda je dao bas Srpski narod. Dok su neki cekali pobjednika da se popenju na slavljenicku binu Srbi nisu cekali. Dosta vise sa falsifikatima i recimo istinu. Najveci doprinos antifasistickoj borbi su dali bas ti koje ti mazivas fasistima.
Niti je lijepo ni moralno ni sa jedne strane druge prozivat raznim imenima niti im branit da se zovu svojim imenima. Problem je taj sto je uvijek onaj drugi vise u " krivu" ! Reci Srbima da su fasisti je prihvatljivo a trpit od njih da daju druge nazive je neprihvatljivo. Znam , bio je rat i sve ovo poprima druge konotacije. Rane svjeze jos bole. Ali , ne mislis li valjda da polako treba pocinjat i na nesto drugo mislit. Znam, sad mislis o zrtvama i onoj cuvenoj " ko nas bre zavadi" ... U istoj su situaciji bili Srbi nakon Drugog Sv rata. Htio to ti rec ili ne tako je. Sam je Jasenovac proizveo mrtvih ko citav Bosanski rat. Dje su ostali NDH logori ? Usud ovog podneblja. Nesreca nas svih ! Ja se necu umorit nikad da ponavljam da nesreca komsije nije moja sreca.
Nastojmo bar da nasa djeca rat ne upamte. Ne moramo se u svatove zvat, al barem da se ne koljemo !
Srbi su sigurno antifašističkoj borbi dali veliki doprinos i to niko ne spori. Problem je što borbe drugih naroda i doprinos toj istoj borbi umanjuje upravo režim iz Banjaluke. Sjeti se priče Dodika o Valteru, da je to izmušljena ličnost, da muslimani nisu učestvovali u antifašističkoj borbi, da je to sve podmetanje Sarajeva. Dakle i po tom pitanju vidimo institucionalno a ne forumsko osporavanje prava Bošnjacima a ne obratno.
Kao što rekoh, niko od Bošnjaka zvanično i institucionalno ne spori srpske žrtve i doprinos srpskoj borbi protiv okupatora ali to nikako ne umanjuje niti daje alibi za stravične zločine i genocid u zadnjem ratu koju su upravo počinili Srbi.
- LBVIEW
#5228 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ma lik trola,bezveze se trudis.
-
Hendrix
#5229 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Tipicna srpska prica je da negiraju bilo kakvo znanje i odgovornost za svaki svoj zlocin, ukoliko to ne uspije onda oni imaju neki izgovor u nekom prethodnom njihovom stradanju, bez obzira koliko taj zlocin bio strasan oni fino iznesu neki svoj istorijski podatak i sve rijeseno, zlocin je OK.
-Sarajevo pod opsadom nije bilo nego su se branili od nas sa brda...pobijes argumentima, odgovor je onda da je rat krenuo radi ubistva svata, ovaj mi je licno najdrazi jer ispade da su srbi u roku jednog dana nabacili artiljeriju i komplet ljudstvo jer ubise coveka jednog.
-Srebrenica je laz bjelosvjetska, das argumente onda je i njih isti broj stradao u Bratuncu pa je onda normalno da i oni pobiju toliko jel.
-Svaki logor je izmisljotina a ako dokazes da nije...onda su radjeni radi Jasenovca za koji su ocigledno Bosnjaci najveci krivci iz nekog misterioznog razloga.
A neuspjeli pokusaj geonocida, koji je dokazan je radi turske okupacije prije 500 godina...mozemo tako i to Mezozoika ici unatrag, oni uvijek imaju razlog da pocine zlocin, jednostavno je to urodjeno i odgajano sa tom dogmom. Mislim da je vrlo tesko naci slican narod koji je kompletno specijalizovan za odbranu zlocina i negiranje bilo kakve odgovornosti.
-Sarajevo pod opsadom nije bilo nego su se branili od nas sa brda...pobijes argumentima, odgovor je onda da je rat krenuo radi ubistva svata, ovaj mi je licno najdrazi jer ispade da su srbi u roku jednog dana nabacili artiljeriju i komplet ljudstvo jer ubise coveka jednog.
-Srebrenica je laz bjelosvjetska, das argumente onda je i njih isti broj stradao u Bratuncu pa je onda normalno da i oni pobiju toliko jel.
-Svaki logor je izmisljotina a ako dokazes da nije...onda su radjeni radi Jasenovca za koji su ocigledno Bosnjaci najveci krivci iz nekog misterioznog razloga.
A neuspjeli pokusaj geonocida, koji je dokazan je radi turske okupacije prije 500 godina...mozemo tako i to Mezozoika ici unatrag, oni uvijek imaju razlog da pocine zlocin, jednostavno je to urodjeno i odgajano sa tom dogmom. Mislim da je vrlo tesko naci slican narod koji je kompletno specijalizovan za odbranu zlocina i negiranje bilo kakve odgovornosti.
-
KENJAC
#5230 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Svak ima opravdanje za ono sto radi ! Ako meni govoris , govori o mojim stavovima i mojim radnjama !Drvosjeca iz Dejcica wrote:Samo što je razlika institucionalno kroz institucije entiteta i političare negirati jedan jezik a drugo je anonimno na forumu nekoga i neke nazvati fašistima. To su dva različita para cipela koja se ne mogu porediti ni pod razno. Isto bi bilo kada bi Bakir kroz institucije F.BiH i političare krenuo organizovano u nazivanju srpskog naroda fašistima, kao što je to premijerka manjeg BH entiteta krenula organizovano i svjesno u negiranje bosanskog jezika a što se otkrilo u aferi "PAPAK". Nadam se da smo ovo raskrstili.KENJAC wrote:
Stani , stani, sacekaj malo. Sta te bolan briga kako neko zove tvoj jezik ? Jebo ga ti , znas kad si bio mali, sigurno ti je neko nekad dao neki nadimak koji ti se nije svidjo. I sto si se vise bunio, vise su te tako zvali. Vjerovatno se i njima ne svidja da ih meko zove fasisti. Nemoj zaboravit da najveci doprinos u antifasistickoj borbi od svih nasih naroda je dao bas Srpski narod. Dok su neki cekali pobjednika da se popenju na slavljenicku binu Srbi nisu cekali. Dosta vise sa falsifikatima i recimo istinu. Najveci doprinos antifasistickoj borbi su dali bas ti koje ti mazivas fasistima.
Niti je lijepo ni moralno ni sa jedne strane druge prozivat raznim imenima niti im branit da se zovu svojim imenima. Problem je taj sto je uvijek onaj drugi vise u " krivu" ! Reci Srbima da su fasisti je prihvatljivo a trpit od njih da daju druge nazive je neprihvatljivo. Znam , bio je rat i sve ovo poprima druge konotacije. Rane svjeze jos bole. Ali , ne mislis li valjda da polako treba pocinjat i na nesto drugo mislit. Znam, sad mislis o zrtvama i onoj cuvenoj " ko nas bre zavadi" ... U istoj su situaciji bili Srbi nakon Drugog Sv rata. Htio to ti rec ili ne tako je. Sam je Jasenovac proizveo mrtvih ko citav Bosanski rat. Dje su ostali NDH logori ? Usud ovog podneblja. Nesreca nas svih ! Ja se necu umorit nikad da ponavljam da nesreca komsije nije moja sreca.
Nastojmo bar da nasa djeca rat ne upamte. Ne moramo se u svatove zvat, al barem da se ne koljemo !
Srbi su sigurno antifašističkoj borbi dali veliki doprinos i to niko ne spori. Problem je što borbe drugih naroda i doprinos toj istoj borbi umanjuje upravo režim iz Banjaluke. Sjeti se priče Dodika o Valteru, da je to izmušljena ličnost, da muslimani nisu učestvovali u antifašističkoj borbi, da je to sve podmetanje Sarajeva. Dakle i po tom pitanju vidimo institucionalno a ne forumsko osporavanje prava Bošnjacima a ne obratno.
Kao što rekoh, niko od Bošnjaka zvanično i institucionalno ne spori srpske žrtve i doprinos srpskoj borbi protiv okupatora ali to nikako ne umanjuje niti daje alibi za stravične zločine i genocid u zadnjem ratu koju su upravo počinili Srbi.
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#5231 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ti si taj koji je usmjerio temu u ovom pravcu. ti si postavio svoje argumente zasto neko ko negira bosanski jezik nije fasista, @Drvosjeca ti uputi kontra argument i ti mu onda odgovoris kako "svak ima opravdanje za ono sto radi", a to sto se radi zove se culturicide i fasisticka je alatka. kako drugacije nazvati one koji se tom alatkom sluze? nikako drugacije nego FASISTI!KENJAC wrote:Svak ima opravdanje za ono sto radi ! Ako meni govoris , govori o mojim stavovima i mojim radnjama !Drvosjeca iz Dejcica wrote:Samo što je razlika institucionalno kroz institucije entiteta i političare negirati jedan jezik a drugo je anonimno na forumu nekoga i neke nazvati fašistima. To su dva različita para cipela koja se ne mogu porediti ni pod razno. Isto bi bilo kada bi Bakir kroz institucije F.BiH i političare krenuo organizovano u nazivanju srpskog naroda fašistima, kao što je to premijerka manjeg BH entiteta krenula organizovano i svjesno u negiranje bosanskog jezika a što se otkrilo u aferi "PAPAK". Nadam se da smo ovo raskrstili.KENJAC wrote:
-
KENJAC
#5232 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Mislim da je za jezik bitnije znati upotrebljavati veliko slovo i znakove interpunkcije !
- Drvosjeca iz Dejcica
#5233 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Može i tako...samo ako dijeliš lekcije onda se potrudi da iste upotrebljavaš pravilno. Recimo ispred znakova interpunkcije se ne stavlja razmak. Npr. ova tvoja rečenica bi trebala izgledati ovako.KENJAC wrote:Mislim da je za jezik bitnije znati upotrebljavati veliko slovo i znakove interpunkcije !
Mislim da je za jezik bitnije znati upotrebljavati veliko slovo i znakove interpunkcije! a nikako...
Mislim da je za jezik bitnije znati upotrebljavati veliko slovo i znakove interpunkcije !
- Maraschino
#5234 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ono naslo nekome nesto prigovarati i fashizam opravdavati.
- bh.tornjak
#5235 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
to ti je ono "kad te usran pere..."Maraschino wrote:![]()
![]()
ono naslo nekome nesto prigovarati i fashizam opravdavati.
-
KENJAC
#5236 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
" ispred znakova interpunkcije se ne stavlja razmak" ....Drvosjeca iz Dejcica wrote:Može i tako...samo ako dijeliš lekcije onda se potrudi da iste upotrebljavaš pravilno. Recimo ispred znakova interpunkcije se ne stavlja razmak. Npr. ova tvoja rečenica bi trebala izgledati ovako.KENJAC wrote:Mislim da je za jezik bitnije znati upotrebljavati veliko slovo i znakove interpunkcije !
Mislim da je za jezik bitnije znati upotrebljavati veliko slovo i znakove interpunkcije! a nikako...
Majke ti , citas li ti sta pises ?
Vidim , argumenti zadiru u sferu SF ! Znas li ti onu " ne kune majka Muju sto se kocka , nego sto se vadi "
- argyle
#5237 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Moderacijo, tema je zrela za zatvaranje izlgeda. Dok ne saznamo sta novo oko revizije.
- wonkaw
#5238 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
A sentence ending in an exclamation mark may be an exclamation (such as "Wow!", "Boo!"), or an imperative ("Stop!"), or may indicate astonishment or surprise: "They were the footprints of a gigantic hound!"KENJAC wrote:" ispred znakova interpunkcije se ne stavlja razmak" ....Drvosjeca iz Dejcica wrote:Može i tako...samo ako dijeliš lekcije onda se potrudi da iste upotrebljavaš pravilno. Recimo ispred znakova interpunkcije se ne stavlja razmak. Npr. ova tvoja rečenica bi trebala izgledati ovako.KENJAC wrote:Mislim da je za jezik bitnije znati upotrebljavati veliko slovo i znakove interpunkcije !
Vidim , argumenti zadiru u sferu SF ! Znas li ti onu " ne kune majka Muju sto se kocka , nego sto se vadi "
The exclamation point (!) is a mark of punctuation used after a word, phrase, or sentence that expresses a strong emotion.
to sve nije toliko ni vazno koliko je vazno da ti opravdavas fasizam.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5239 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
E jebem ti učeiteljicu.KENJAC wrote:" ispred znakova interpunkcije se ne stavlja razmak" ....Drvosjeca iz Dejcica wrote:Može i tako...samo ako dijeliš lekcije onda se potrudi da iste upotrebljavaš pravilno. Recimo ispred znakova interpunkcije se ne stavlja razmak. Npr. ova tvoja rečenica bi trebala izgledati ovako.KENJAC wrote:Mislim da je za jezik bitnije znati upotrebljavati veliko slovo i znakove interpunkcije !
-
KENJAC
#5240 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Za opisat nesto u Bosanskom morase posegnut za Engleskim ...
Lost in translejting !
Lost in translejting !
- Drvosjeca iz Dejcica
#5241 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jok bolan već Lost in Translation.KENJAC wrote:Za opisat nesto u Bosanskom morase posegnut za Engleskim ...
Lost in translejting !
- wonkaw
#5243 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
posto negiras bosanski jezik rekoh da ti postavim na engleskom.KENJAC wrote:Za opisat nesto u Bosanskom morase posegnut za Engleskim ...
Lost in translejting !
btw. "u Bosanskom" se B pise sa malim slovom, a na engleskom se pise - lost in translation, i bez uzvicnika.
@Chmoljo oprosti...
- Maraschino
- Blek Stena
#5245 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
kako se pise pravilno, Irak ili Iran 
-
Duka Dizel
#5246 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Dobro je...video sam na kraju nečiji potpis.Ricken wrote:...
"Šališ se? Bosanski jezik ne samo da postoji, nego su od njega nastali i hrvatski i srpski."
Ovakva izjava obično privuče tri stvari - pažnju, glasne proteste i zahtjeve da obrazložim svoj stav. Što ja, s merakom, i učinim.
Krenimo, prvo, sa srpskim jezikom. Njega je, početkom XIX stoljeća, standardizirao Vuk Karadžić. Ters iz Tršića je jednostavno, putujući po južnoslavenskim prostorima, odabrao jezik istočne Hercegovine, Bosne i, dijelom, Crne Gore i proglasio ga za 'standardni srpski jezik', preuzimajući time odrednice bosanskog govora (sve sa ijekavicom) i uvodeći ga kao književni jezik za srpski narod. On nije otišao u Pirot ili Negotinsku krajinu, nije čak uzeo ni govor svoga rodnoga kraja, nego je otišao tamo gdje je smatrao da se govori najčišći narodni jezik u Južnih Slavena i, sasvim ispravno, poslužio se njime.
Neko može, dakako, reći da je i to srpski jezik, jer njime govore Srbi iz tog dijela Bosne i Hercegovine. Tačno, ali je taj govor određen regionalno, a ne etnički, jer isto tako, ili veoma slično, govore i nesrbi, druge etničke skupine iz tog područja, a i Crnogorci. Helem, Vuk je Karadžić Srbima srpski jezik donio iz Bosne i tako je srpski nastao od bosanskog.
...
Već sam se uplašio da si sve sam pisao.
Nije bilo zaista potrebe, jer kao što sam već rekao...besmisleno mi je negirati nekom pravo da svoj jezik naziva kako hoće.
Samo sam se pitao zašto Bošnjaci insistiraju na nazivu "bosanski jezik"?
Poznati su meni i ovi radikalni odgovori Bošnjaka da je srpski jezik nastao od bosanskog.
Naravno da je u pitanju besmislica.
Vuk Kardžić nije baš putovao po svim južnoslovenskim zemljama. Inače bi se baš namučio da nadje neki standard.
Obišao je malo svoj kraj i istočnohercegovačke čobane. I to je proglasio za standard.
Ijekavica odande i potiče. Ne iz Bosne. U Bosni se pričalo pretežno ikavicom.
Jeste li se ikad zapitali zašto Hrvati i Bošnjaci većinom ne razlikuju č i ć pri izgovoru?
Ili zašto kažu, a često i pišu "je" umesto "ije"?
- LBVIEW
#5247 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Kako bi ti napisao nepismen, ha?KENJAC wrote:" ispred znakova interpunkcije se ne stavlja razmak" ....Drvosjeca iz Dejcica wrote:Može i tako...samo ako dijeliš lekcije onda se potrudi da iste upotrebljavaš pravilno. Recimo ispred znakova interpunkcije se ne stavlja razmak. Npr. ova tvoja rečenica bi trebala izgledati ovako.KENJAC wrote:Mislim da je za jezik bitnije znati upotrebljavati veliko slovo i znakove interpunkcije !
A nije samo do znakova intrepunkcije, ni pridjeve izvedene iz vlastitih tih imena ne znas napisati ispravno(na jeziku srpskog naroda
Last edited by LBVIEW on 07/03/2017 20:38, edited 2 times in total.
-
Fudo387
#5248 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nisam.Duka Dizel wrote:Jeste li se ikad zapitali zašto Hrvati i Bošnjaci većinom ne razlikuju č i ć pri izgovoru?Ili zašto kažu, a često i pišu "je" umesto "ije"?
De, da cujem sta na to kaze prekodrinski strucnjak?
- LBVIEW
#5249 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
KENJAC wrote:Za opisat nesto u Bosanskom morase posegnut za Engleskim ...
Lost in translejting !
-
Fudo387
#5250 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Odmah ga poslati na spelling bee competition.LBVIEW wrote:KENJAC wrote:Za opisat nesto u Bosanskom morase posegnut za Engleskim ...
Lost in translejting !
Shitter ima talenta.