Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zateznistub

#5226 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

detroit-mercy wrote: Zbog cega meni isporucujes racun zato sto neko puca po Sarajevu, niti glasam, niti zivim tu, niti pucam. Ne razumijem, kako bilo ko, ko zivi vani ima uticaj na bilo kakav proces u BiH ali se istim ljudima redovno isporucjue racun za sve, od problema sa vodovodom do uredjenja drzave. Eto vani su sve seljaci, kockoglavi, nepismeni, sto povlaci za sobom da u u BH sve intelektualna elita ali nesto skripi oko vodovoda :mrgreen: .
Uopšte ga tebi ne isporučujem. Niti znam kko si ni šta si, samo sam ti odgovorio na tvoje qvotanj i iznio faktičko stanje.
Niti smatram da je vani otšla "pamet" niti mislim da je ista ostala ovdje.
ja sam u ovom zadnjem postu iznio ono što danas jeste Sarajevo i na šta liči.
Jednostavno, to nije staro Sarajevo. Vjerujem da je ista stvar i sa ostalim gradovima kako u BiH tako i u ostalim republikama.

Ko je sve kriv...o tom po tom...
Fudo387

#5227 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Meni je Sarajevo danas puno ljepse od onog predratnog.
U nekim segmentima podsjeca na zapad, kafane su bolje, ulice cisce, cenife urednije, raja ima vise zuba u glavi od one predratne. Nicu prelijepa zdanja, tornjevi, povezuje se autoputom sa ostatkom drzave itd.
I sto je meni najbitnije, nema nikakvih vojvoda, putnika, sava i ostalih kita. :D
nosara

#5228 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Fudo387 wrote:Meni je Sarajevo danas puno ljepse od onog predratnog.
U nekim segmentima podsjeca na zapad, kafane su bolje, ulice cisce, cenife urednije, raja ima vise zuba u glavi od one predratne. Nicu prelijepa zdanja, tornjevi, povezuje se autoputom sa ostatkom drzave itd.
I sto je meni najbitnije, nema nikakvih vojvoda, putnika, sava i ostalih kita. :D
...nema ni tebe... :lol:
mg

#5229 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by mg »

detroit-mercy wrote:
zateznistub wrote:
mg wrote:
Dijaspora voli BiH na baterije, iz daljine. Lijepo zarađuje, vozi dobra kola...a Bosne se sjeti kad sluša Halida na putu kući. Pa ih strese ta nostalgija za kravama i ovcama kući, pa se onda osjete patriotama, i eto Hin na forumu...ili na tribini da navijaju za repku.

A mi ovdje, čekamo u redovima, truju nam djecu, gaze nas na pješačkom, nemamo vode, GRAS se raspada, plate manje, cijene veće. Toplane ne griju. Nema vlade, nema reda...

I onda, normalno je da onaj ko se može sjetiti, poželi da se vrati u vrijeme kad je Bog po zemlji hodao. Kad nije svaki idiot na tebe smio pištolj izvadit. Kad nije sinonim za uspješnost bio stranački poltron, kad su postojali ideali.
Mislim da se nakon ovog teksta nema vise sta pametno kazati...

:thumbup:
Sta je ovdje pametno receno osim da podilazi egu samozvane raje i carsijskih jebivjetara.
Dijaspora=seljaci=ovce i krave=planine=nepismeni i ti nemas na to sta dodati.
Pola predratnog Sarajeve, Tuzle, B.Luke su vani, po tebi carsijaneru sve goli seljaci.
Jadan li si.
Nije meni namjera da bilo koga vrijeđam, vjeruj da su mi planine i ovce draže od betona i ljudi. Ali postoji taj neki šejtan, koji mi ne da mira, pa Vas dijasporce ne volim u tom nekom vašem maozohističom, a prema meni sadističkom patriotizmu. Barem ja to tako vidim, Vi ste meni mazohisti, jer kao nešto volite, nešto što Vi smatrate domovinom, Bosnom, šta ti ja znam. Neki ideal...nešto čega nema...

A sa druge strane sadizam vidim u tome što svi horski pljujete Yugu, Tita i u velikoj mjeri volite SDA i Aliju jer vam je ta osoba personifikacija Bošnjaka/Muslimana, a to partija i ta osoba konkretno je najviše unazadila Bosnu i Bošnjake zadnjih 100 godina. Pa Vi kad podržavate njih, kao da sadistički uživate u našoj patnji. Jer mi ovdje patimo. Neki su toga svjesni, neki nisu. Ali su svi kolektivno u teškoj psihičkoj agoniji sivila BiH svakodnevnice.

Mogao bih ti ja zbog mnogo čega napisati u čemu se ta moja patnja ogleda, i u čemu je bila manja prije rata. I zašto je taj šepavi zagorac, mom srcu drag. Jer nije sve u brojkama i u toj ekonomiji, koju citiraš. Ima nešto u ljudskosti i vrijednostima koje su se među ovim narodima baštinile godinma, komšijskim odnosima, danas toga nema. Danas svak za se travu pase.

Al počinjem patetisat...

Aj pozz
prog321

#5230 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Za cenife se ne slazem.,
Jos uvijek su najneurednije u drzavi. :-D
Fudo387

#5231 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

nosara wrote:
nosara wrote:
Gdje god se po gradu kreces neki Fudo budno motri na tebe.
Ima, ima... :D
PM72

#5232 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

:D

Mene na zapad podsjeća samo po prosjacima i ciganluku na svakom ćošku...Ne znam koliko si puta bio prije rata u njemu ali ovo sad je dno-dna.Jebeš zgradu i blještavilo Bakirovih havera.Ljepše se osjećam u šumi nego u Ferhadiji.A što se tiče imena ulica,nekad bilo "park cara Dušana" sad "Cace Mušana".

Hoćeš reći da je i tvoje Bugojno sada ljepše?
Fudo387

#5233 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
:D

Mene na zapad podsjeća samo po prosjacima i ciganluku na svakom ćošku...Ne znam koliko si puta bio prije rata u njemu ali ovo sad je dno-dna.Jebeš zgradu i blještavilo Bakirovih havera.Ljepše se osjećam u šumi nego u Ferhadiji.A što se tiče imena ulica,nekad bilo "park cara Dušana" sad "Cace Mušana".

Hoćeš reći da je i tvoje Bugojno sada ljepše?
Nisam ja iz Bugojna, otkud ti to?
Inace, jeste ljepsi grad od onog prijeratnog. Lijepo su ga sredili.
PM72

#5234 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

Ne znam ni ja odkud mi ovo za Bugojno ali sam bio ubjeđen da si "otamo".Inače,u njemu nisam bio prije rata ali mi se prije par godina nikako nije svidjelo.Krenuo sam na Buško u ribu i prošao kroz Bugojno.
Ako nije tajna - okle si?
PM72

#5236 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

Fudo387 wrote:Iz Svrakinog. :oops:
halali :D ali ti ne vjerujem.Ako si iz Švrakinog,jedno pitanje.Znaš li Ratka i Pašu?
zateznistub

#5237 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

nosara wrote:
E jesi bezobrazan, treba te banovati... :skoljka:
zateznistub

#5238 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

Čisšće ulice? hahahaha
ćenife? Gdje vidje ćenifu?
A ako je Tibra ogledalo zapada...

tnx b't no tnx
Fudo387

#5239 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

zateznistub wrote:Čisšće ulice? hahahaha

tnx b't no tnx
Vrati se tamo odakle si sHljeg'o ako ti se ne svidja. :mrgreen:
mg

#5240 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by mg »

Ljudi ovdje, u Sarajevu, Sarajlije, čak i danas se diče i ponose odsustvom nacionalizma. Rat su i počeli neobrazovani brđani koje je bilo lako ubjedit da je neko drugi i drugačiji. Kao onaj hudnik Ante iz Mostara, koji je ko ker na lancu odrasto 300 metara oko kuće, a TV mu crno bijeli, pa u delirijumu nacionalne osvještenosti vidi tamnije ljude!

Stidi se!
zateznistub

#5241 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

Fudo387 wrote:

tnx b't no tnx
Slušaj seljačiću iz "švrakina"!
Sva moja porodica i sa očeve i sa materine strane je rodom iz Sarajeva.

I tui svoju ublehu bacaj svojim kozojebima kojima si naučio prodavati muda pod bubrege
Dozer

#5242 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

detroit-mercy wrote:
Dozer wrote:"Zarobljavanje neprijateljskih vojnika u njihovoj pozadini" ... :roll:
U planinskim krajevima BiH, pojedine jedinice bi ulazile duboko iza neprijateljskih linija jer si imao prilicno praznina na linijama, tako da nije nista cudno ako zarobis vojnike iz pozadine :mrgreen:
Haj se zakuni da ti ovo pricas meni :shock:
Fudo387

#5243 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

zateznistub wrote:
Fudo387 wrote:

tnx b't no tnx
Slušaj seljačiću iz "švrakina"!
Sva moja porodica i sa očeve i sa materine strane je rodom iz Sarajeva.

I tui svoju ublehu bacaj svojim kozojebima kojima si naučio prodavati muda pod bubrege
Papak, razligu. Tako se obracaj onima sa "strane", neovisno koje.
Ljudi koji vole svoj grad nikad na tako odvratan nacin ne pljuju po njemu kao sto to ti radis.
Dozer

#5244 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Fudo387 wrote: To da ste vi wannabe partizani(a u biti radi se o jajarama :D ) teski lazovi i podlaci, jasno je svakom pristojnom covjeku koji cita vase upiSe. Navedi post gdje se ja hvalim kradjom nekakvih motorki, or else... :D
A ako mozda aludiras na zarobljavanje neprijateljskih vojnika u njihovoj pozadini, naravno i prateceg mts-a, to ti se momak ne zove kradja, zato u pristojnim vojskama dobijes purple heart, zeljezni kriz i sl :D ...
Mada, donekle mi je i jasno zasto neko ko ne skida subaru sa glave ima potrebu da u vezi spomenutog detalja laze i petlja. Tuga, zal. :D
Fudo387 wrote:Trolate bezveze, ali kad ste vec navalili, ako sam mogao tarlahati po bespucima Kupresa dvije sedmice, nekih dvadesetak km u neprijateljskoj pozadini i vratiti se u Bugojno sa njihovim radnim vodom i tri srpske motorke :D , ne znam zasto danas ne bih sebi mogao priustiti hrabrosti da prespavam u Sarajevu? :cry:
Fudo387

#5245 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:
Fudo387 wrote: To da ste vi wannabe partizani(a u biti radi se o jajarama :D ) teski lazovi i podlaci, jasno je svakom pristojnom covjeku koji cita vase upiSe. Navedi post gdje se ja hvalim kradjom nekakvih motorki, or else... :D
A ako mozda aludiras na zarobljavanje neprijateljskih vojnika u njihovoj pozadini, naravno i prateceg mts-a, to ti se momak ne zove kradja, zato u pristojnim vojskama dobijes purple heart, zeljezni kriz i sl :D ...
Mada, donekle mi je i jasno zasto neko ko ne skida subaru sa glave ima potrebu da u vezi spomenutog detalja laze i petlja. Tuga, zal. :D
Fudo387 wrote:Trolate bezveze, ali kad ste vec navalili, ako sam mogao tarlahati po bespucima Kupresa dvije sedmice, nekih dvadesetak km u neprijateljskoj pozadini i vratiti se u Bugojno sa njihovim radnim vodom i tri srpske motorke :D , ne znam zasto danas ne bih sebi mogao priustiti hrabrosti da prespavam u Sarajevu? :cry:
Da, i?
To je neprijateljska logistika. :D
zateznistub

#5246 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

Dozer wrote:
:pisnuo:

Image
Dozer

#5247 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

detroit-mercy wrote:
madner wrote:Ma premjesno je kada ljudi kritikuju bivsi sistem a njihova politicka opcija i ideologija nije nikad napravila 30% istog.

To je kao da Fudo mene kritikuje sto nisam procitao Kritiku svijesti na Njemackom, a zadnje stivo mu lektira.
Ali zasto svaka kritika onog sistema apriori znaci i podrsku trenutnom sistemu ili politickoj opciji/jama.
Procitati naslov teme, cisto podsjecanja radi....
Fudo387

#5248 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Od "duhovitog" banderasa i ne ocekujem nista vise od kacenja slika il' balvana il' bandera.
Profesionalna deformacija, sta li... :D
PM72

#5249 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

Fudara,
Šalu na stranu ali sam siguran da nisi iz Švrakinog.Jer...švrakinovci hem nisu lutali po Kupresu a i da jesu,gledali bi ima li gdje bakra i gusa jer motorku ne bi znali ni upaliti.U Švrakinom pretežno živi ciganija a ti to nisi.
zateznistub

#5250 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

PM72 wrote:Fudara,
Šalu na stranu ali sam siguran da nisi iz Švrakinog.Jer...švrakinovci hem nisu lutali po Kupresu a i da jesu,gledali bi ima li gdje bakra i gusa jer motorku ne bi znali ni upaliti.U Švrakinom pretežno živi ciganija a ti to nisi.
Ma pusti bolan,

nije ga on ni na mapi vidio ...

ni švrakina ni kupresa...pušku ni da spomimnjem...
Post Reply