Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mali_balon

#5226 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mali_balon »

Znaci u kodiju kad odem da gledam youtube izbaci mi you exceded daly limit i kao moci cu opet gledati youtube kada pocne paciffic time.... :? :? :? :?
Akad izadjem iz kodija moze youtube normalno.....
Sanjarko

#5227 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Ne gledam puno Jutub pa ti ne bi znao reci. Ono za Vavoo nije tacno. Samo pri reinstalaciji radi. Poslije se dobije poruka.
mali_balon

#5228 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mali_balon »

KOd mene cerka gleda crtane filmove i jutros me budi kaze nesta nece yt....
P.Starck

#5229 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by P.Starck »

mali_balon wrote:KOd mene cerka gleda crtane filmove i jutros me budi kaze nesta nece yt....
A da probaš Google > https://kodicommunity.com/how-to-fix-yo ... d-on-kodi/
Ili jednostavno koristi klasični youtube app, a ne onaj addon iz kodija
GoodTaste

#5230 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by GoodTaste »

Može li se Kodi na EON uređaj instalirati i ima li kakav tutorial, sve što je potrebno za to?
crnivrag

#5231 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

GoodTaste wrote:Može li se Kodi na EON uređaj instalirati i ima li kakav tutorial, sve što je potrebno za to?
Može se Kodi instalirati na EON box, a imaš po raznim FB grupama i youtube-u tutorijale kako instalirati domaće i strane add-one.
GoodTaste

#5232 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by GoodTaste »

crnivrag wrote:
GoodTaste wrote:Može li se Kodi na EON uređaj instalirati i ima li kakav tutorial, sve što je potrebno za to?
Može se Kodi instalirati na EON box, a imaš po raznim FB grupama i youtube-u tutorijale kako instalirati domaće i strane add-one.
Link neki ako može za filmove/serije ali da ima prevod? :D

i da radi link jer vidim da se to cesto mjenja. nesto da je aktuelno :bih:
alibaba_i_30_godina

#5233 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by alibaba_i_30_godina »

GoodTaste wrote:
crnivrag wrote:
Link neki ako može za filmove/serije ali da ima prevod? :D

i da radi link jer vidim da se to cesto mjenja. nesto da je aktuelno :bih:
Evo link: www.google.ba :roll:
EvoMeneJopet

#5234 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by EvoMeneJopet »

:mrgreen:
dadoka84

#5235 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dadoka84 »

Koje plugine preporučujete u ovaj vakat. Kod mene je green i elementum.
shalla

#5236 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

dadoka84 wrote:Koje plugine preporučujete u ovaj vakat. Kod mene je green i elementum.
Ma elementum je tito, ja sve što mi padne na pamet nađem...
moke_31

#5237 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

dadoka84 wrote:Koje plugine preporučujete u ovaj vakat. Kod mene je green i elementum.
To je to. Ja još imam Sparkle za acestream utakmica ako zatreba.
alibaba_i_30_godina

#5238 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by alibaba_i_30_godina »

Sasvim dovoljno to što si već naveo.

Ja još uvijek koristim najviše Exodus add i za ono što mi treba ispunjava svoju svrhu.
dadoka84

#5239 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dadoka84 »

:D Dobro je onda, reko da nema još nešto zafrkano :D
brazzo19

#5240 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

shalla wrote:
Ma elementum je tito, ja sve što mi padne na pamet nađem...
:thumbup: Samo sto je kod mene kombinacija Quasara i Green Leia builda, s tim da sam dodao jos jedan privatni tracker u quasar pa mi pored standardnih izbacuje i za njega linkove i sve to upareno sa racunom na trakt.u na kojem sa napravio svoju watch listu u koji svakodnevno ubacujem filmove i serije koje vidim nove ili stare koje pozelim ponovo gledati a zaboravio bi za njih da ovako pretrazujem i sve to fino ukonbinovano sa kodi 18.1 radi savrseno i sve je dostupno na dva klika, za domace filmove i serije green leila a za sve strane filmove i serije quasar koji mi za svako pretrazivanje izbaci bar 10 ili vise linkova za film ili seriju na kojoj uvijek ima 100 i vise seedera tako da ide maximalnom brzinom sve i sto je najbitnije u "pravoj" 1080p ili 4k rezoluciji ( recimo rezolucija 1080p na exodusu koji povlaci linkove i quasaru koji povlaci torrent se ne moze porediti koliko je bolja slika na quasaru). :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sehro

#5241 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sehro »

dadoka84 wrote:
:thumbup: Samo sto je kod mene kombinacija Quasara i Green Leia builda, s tim da sam dodao jos jedan privatni tracker u quasar pa mi pored standardnih izbacuje i za njega linkove i sve to upareno sa racunom na trakt.u na kojem sa napravio svoju watch listu u koji svakodnevno ubacujem filmove i serije koje vidim nove ili stare koje pozelim ponovo gledati a zaboravio bi za njih da ovako pretrazujem i sve to fino ukonbinovano sa kodi 18.1 radi savrseno i sve je dostupno na dva klika, za domace filmove i serije green leila a za sve strane filmove i serije quasar koji mi za svako pretrazivanje izbaci bar 10 ili vise linkova za film ili seriju na kojoj uvijek ima 100 i vise seedera tako da ide maximalnom brzinom sve i sto je najbitnije u "pravoj" 1080p ili 4k rezoluciji ( recimo rezolucija 1080p na exodusu koji povlaci linkove i quasaru koji povlaci torrent se ne moze porediti koliko je bolja slika na quasaru). :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Koji box imaš, ja na Mi Box S-u nikako na Kodi 18.1 ne mogu uštimati quasar, čamim na starom Kodiju zbog quasar-a. :sad:
brazzo19

#5242 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Sehro wrote:
dadoka84 wrote:
Koji box imaš, ja na Mi Box S-u nikako na Kodi 18.1 ne mogu uštimati quasar, čamim na starom Kodiju zbog quasar-a. :sad:
Philips android tv a imam i box Mini M8S i na oba ide novi kodi sa quasarom, a sto se tice quasara na 18.1 evo ti ovo sto sam stavio stranicu prije ;)

Fix za Quasar za Kodi 18 za Android TV ..... provjereno radi upravo instalirao na tv.u i fercera sve na kodi 18

https://github.com/logon84/plugin.video ... g/v0.9.789
Sehro

#5243 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sehro »

brazzo19 wrote:
Sehro wrote:
dadoka84 wrote:
Philips android tv a imam i box Mini M8S i na oba ide novi kodi sa quasarom, a sto se tice quasara na 18.1 evo ti ovo sto sam stavio stranicu prije ;)

Fix za Quasar za Kodi 18 za Android TV ..... provjereno radi upravo instalirao na tv.u i fercera sve na kodi 18

https://github.com/logon84/plugin.video ... g/v0.9.789
Ne radi kod mene, sve sam probao..
brazzo19

#5244 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Ja reinstalirao kodi skinuo zadnju verziju cistu, skinuo taj fix za quasar sto pise na linku i skinuo standardni quasar burst prebacio na usb stick ukljucio u tv instalirao zip file sa stika sve automatski odradio i quasar i burst, odabrao gdje ce mi biti download za fileov.e ugasio kodi ugasio tv upalio pokrenuo kodi i sve radi bez problema ne znam fakat sta bi moglo biti ....
Sehro

#5245 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sehro »

brazzo19 wrote:Ja reinstalirao kodi skinuo zadnju verziju cistu, skinuo taj fix za quasar sto pise na linku i skinuo standardni quasar burst prebacio na usb stick ukljucio u tv instalirao zip file sa stika sve automatski odradio i quasar i burst, odabrao gdje ce mi biti download za fileov.e ugasio kodi ugasio tv upalio pokrenuo kodi i sve radi bez problema ne znam fakat sta bi moglo biti ....
Jedino da naknadno instaliram quasar burst, možda je do toga..
brazzo19

#5246 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Probaj ako nece da povuce automatski kad se instalira quasar moras njega rucno jer on ti je u biti glavni posto ti on kupi linkove sa torrenata
moke_31

#5247 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

A da jednostavno probaš koristiti Elementum koji je puno bolji od quasara i redovno se ažurirano. I da, radi na Lei 18.1 :wink:
Sehro

#5248 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sehro »

moke_31 wrote:A da jednostavno probaš koristiti Elementum koji je puno bolji od quasara i redovno se ažurirano. I da, radi na Lei 18.1 :wink:
Meni quasar ima bolju brzinu prijenosa podataka i veći izbor trackera, probao sve.
rida1976

#5249 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by rida1976 »

Elementum je napredniji od Quasara, jer mu ne treba skladišni prostor. Skida parcijalno kako ide film na ram memoriju. Ja imam plaćeni RD ali pored Elementuma za filmove vam ništa drugo ne treba.
sandra01

#5250 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sandra01 »

Ok, moze li mali mini kurs kako da na Kodi instaliram sve ex yu programe kao i strane :-D
Nasla sam na netu upute ali jednostavno ne ide izgleda da mi fali neki djavo da instaliram a ja ne znam sta je to . Probla sam instalirati na upute od ovog linka https://www.saznajnovo.com/2017/05/besp ... v-addon-a/ ali izgleda da nesto ne stima sa adds on a ja ne znam sta je jer kad dodjem do ove faze da mi iskoci ovo yes toga nema ;-) i ne vidim ovo Add-ons i omogućite „Unknown sources“ da kliknem. Zna li iko gdje je problem i kako da ga rijesim?

Imam SCISHION V88 4K koji je dosao sa preinstaliranim Kodijem i ostalim aplikacijama.
Mozda da ponovo instaliram Kodi?? :cry:
Post Reply