Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
madner

#5226 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

Gubitnici pokusavaju da srozaju standarde da budu manji gubitnici. :D
nepoznati988

#5227 Re: Danasnji "feminizam"

Post by nepoznati988 »

annoy wrote:"Bijeli muskarac" ima pravo biti ponosan na sta god hoce, isto kao i bilo tko drugi
Danasnji muskarac nema nikakve veze sa grijesima svojih predaka, nije odgovoran za njih ni na koji nacin i nema sta biti tiho zato sto netko misli da ga vrijeđa
a šta ako ti i danas uživaju u onome što su njihovi djedovi opljačkali i ne pada im na pamet da vrate?
triconja

#5228 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

nepoznati988 wrote:
annoy wrote:"Bijeli muskarac" ima pravo biti ponosan na sta god hoce, isto kao i bilo tko drugi
Danasnji muskarac nema nikakve veze sa grijesima svojih predaka, nije odgovoran za njih ni na koji nacin i nema sta biti tiho zato sto netko misli da ga vrijeđa
a šta ako ti i danas uživaju u onome što su njihovi djedovi opljačkali i ne pada im na pamet da vrate?
Koliko je nepravdi ucinjeno da ne bi trebalo da svijet postoji, od prvih zajednica ljudi pa do prvobitne civilizacije, mislim da ne postoji porodica a da nemaju nekog pretka koji je bio dobro zakinut u proslosti. Sve je to funkcionisalo dok se ljudi ne sjetise moramo mi sad lizat supak nekom jer je njegova famelja bila zajebana nekad u proslosti. Bog te jadan da se to tako gleda onda bi prvo jevrejima trebali lizat supak zbog kontinualnih proganjanja i ubijanja pa tek onda prema x (neki koji su danas popu!arni da h se lize supak).
MarlboroGold

#5229 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

annoy wrote: I ne, nisu samo ocevi krivi sto netko postane bully
Demoniziranje muskaraca i oceva je nesto sto je nazalost sve vise prisutno, a ovakve reklame samo idu tome u prilog
Neki dan čitam da je kod djece samohranih majki sve med i mlijeko u odnosu na djecu koja žive sa ocem i majkom... navodno djeci otac nije potreban. A onda vidim ko stoji iza tog članka... još jedno od udruženja koje se bavi tim demoniziranjem muškaraca i muškosti. Ak opet nađem link postaviću ovdje, a nije bila satira. Smiješno :D
AleksoMKD

#5230 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

Mislim da su ("zapadni") belci najtolerantniji ljudi na svetu, i najmanje rasisticki nastrojeni.
omar little

#5231 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

dale cooper wrote:Kažete kakve veze ima nekadašnji bijeli muškarac sa današnjim. Pa sunce ti, ko dovede Donalda Trumpa na vlast? Marsovci? Ogroman dio njegove hard core baze čine upravo "ponosni" bijeli muškarci koji žale za starim dobrim vremenima kada su muškarci bili muškarci i kada im crnac nije smio pisnuti. Ako smo bilo šta naučili od istorije je njena tendencija da se ponavlja ako se lekcije ne nauče.
ronald regan preko bill clintona do obame su doveli trumpa na vlast. plus demokratska stranka sa hillary na celu.

covjece, tri godine proslo a jedna te ista sracka o singularnom razlogu trumpove pobjede se tvitera i prezvakava samo da se demokrate ne kritiziraju i da se njih ne analizira.
dale cooper

#5232 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

omar little wrote:
dale cooper wrote:Kažete kakve veze ima nekadašnji bijeli muškarac sa današnjim. Pa sunce ti, ko dovede Donalda Trumpa na vlast? Marsovci? Ogroman dio njegove hard core baze čine upravo "ponosni" bijeli muškarci koji žale za starim dobrim vremenima kada su muškarci bili muškarci i kada im crnac nije smio pisnuti. Ako smo bilo šta naučili od istorije je njena tendencija da se ponavlja ako se lekcije ne nauče.
ronald regan preko bill clintona do obame su doveli trumpa na vlast. plus demokratska stranka sa hillary na celu.

covjece, tri godine proslo a jedna te ista sracka o singularnom razlogu trumpove pobjede se tvitera i prezvakava samo da se demokrate ne kritiziraju i da se njih ne analizira.
Slažem se da je razloga više, ali ja govorim o činjenici da je ta tvrda baza koja se okupila i homogenizirala oko njega, većinskim dijelom rasistički nastrojena, često i vrlo otvoreno.
Humljanin

#5233 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Humljanin »

MarlboroGold wrote:
Demoniziranje muskaraca i oceva je nesto sto je nazalost sve vise prisutno, a ovakve reklame samo idu tome u prilog
Neki dan čitam da je kod djece samohranih majki sve med i mlijeko u odnosu na djecu koja žive sa ocem i majkom... navodno djeci otac nije potreban. A onda vidim ko stoji iza tog članka... još jedno od udruženja koje se bavi tim demoniziranjem muškaraca i muškosti. Ak opet nađem link postaviću ovdje, a nije bila satira. Smiješno :D
Pogledaj zadnje komentare Bena Shapira o tome.
Izbavio je podatke da je najveći broj "slučajeva" iz obitelji gdje je samohrana majka. Također uzbacio postotke za učiteljice itd... Kaže na kraju da u današnjem vremenu nije problem u višku muškosti, nego u manjku. Gdje je falilo funkcionalnih očinskih figura u životu tu ima nekih problema.
MarlboroGold

#5234 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Humljanin wrote:
MarlboroGold wrote:
Pogledaj zadnje komentare Bena Shapira o tome.
Izbavio je podatke da je najveći broj "slučajeva" iz obitelji gdje je samohrana majka. Također uzbacio postotke za učiteljice itd... Kaže na kraju da u današnjem vremenu nije problem u višku muškosti, nego u manjku. Gdje je falilo funkcionalnih očinskih figura u životu tu ima nekih problema.
Stoji i to mada Shapira ne podnosim. Teški licemjer.
Najgore od svega je što je nastupio neki trend kako je lijepo biti samohrana majka i to se svugdje provlači. Ok ako su te osobe izašle iz toksičnih veza, ako ih je partner zlostavljao itd do iznemoglosti - tad je opravdano i trebaju drugim ženama u tim situacijama govoriti da to nije kraj svijeta i da dignu glavu... ali ima ih koji to rade iz svrbiguza, trivijalnih stvari i ako im tek tako dosadi. Takve ismijavaju one koju su baš bile ugrožene od partnera... pogotovo ako im je još i teško solo odgojiti dijete ili više djece.

Vrlo dobro se zna šta otac predstavlja u porodici. U odgoju djece bi uvijek trebali dvoje učestvovati ukoliko je moguće. Obično jedno postavlja pravila, a drugo balansira i čekira koliko su pravila efikasna. Kod mene je otac postavljao pravila, dok je mati bila ta koja je balansirala i njemu davala do znanja kad je nešto pretjerano itd., a može biti i obrnuto.
Humljanin

#5235 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Humljanin »

MarlboroGold wrote: Stoji i to mada Shapira ne podnosim. Teški licemjer.
Najgore od svega je što je nastupio neki trend kako je lijepo biti samohrana majka i to se svugdje provlači. Ok ako su te osobe izašle iz toksičnih veza, ako ih je partner zlostavljao itd do iznemoglosti - tad je opravdano i trebaju drugim ženama u tim situacijama govoriti da to nije kraj svijeta i da dignu glavu... ali ima ih koji to rade iz svrbiguza, trivijalnih stvari i ako im tek tako dosadi. Takve ismijavaju one koju su baš bile ugrožene od partnera... pogotovo ako im je još i teško solo odgojiti dijete ili više djece.

Vrlo dobro se zna šta otac predstavlja u porodici. U odgoju djece uvijek trebaju dvoje učestvovati. Obično jedno postavlja pravila, a drugo balansira i čekira koliko su pravila efikasna. Kod mene je otac postavljao pravila, dok je mati bila ta koja je balansirala i njemu davala do znanja kad je nešto pretjerano itd., a može biti i obrnuto.

Slazem se :thumbup:
Svidjela mi se njegova rečenica: masculinity is what stands between inocent people and wolfes.
Niemand

#5236 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Za trampa su glasale i zene i razlicite rase.

Nego, ta ravnopravnost u stvarnosti cesto ne funkcionise kako se zamislilo.

Nedavno sam citala o obdanistima u njemackoj gdje uposlenici muskog spola za razliku od uposlenih zenskog spola imaju poprilicna ogranicenja i nose se sa predrasudama zbog kojih ne mogu raditi svoj posao uvijek kako bi trebali, tj. normalno je i niko ne dovodi uopste u pitanje da zena npr promjeni pelene djecaku, dok je isto tako normalno da muskarac ne promjeni pelene ni djecaku ni djevojcici jer potencijalni pedofil.

Slucajevi zlostavljanja u obdanistu su doveli do diskriminacije. Ja uopste ne ulazim u to jel to opravdano il ne, vec pokusavam reci da ta licemjernost oko ravnopravnosti je dovela do tog da se ovo uopste ni ne propitkuje toliko nit je neki ibret dok sa druge strane da je u pitanju posao za kojeg bi se preferirali muskarci prije zena iskljucivo zbog spola, bilo bi vriske. Jednakost i ravnopravnost. Samo sto si ti potencijalni pedofil i nes mijenjati pelene, al inace smo ravnopravni i jednaki.

Mislim, ja svakako ne vidim ni kako da natjeras nekog da mu dijete presvlaci neko za koga ne zeli da to radi, pa bilo opravdano ili ne, nit kako da natjeras nekog da svaki dan ide na posao sa hiljadu upitnika u glavi i pazeci svaku rijeci i pokret jer moze ko sta pomisliti.

Citava ta statistika dje ko zaposlen na osnovu spola je ionako poprilicno glupa kao i svi ti planovi da mijenjas nesta tu i ubijedjujes ljude sta bi oni trebali od sebe zarad ravnopravnosti, al jbg, isto tako mi je i glupo da je diskriminacija na osnovu spola postala rezervisana samo za zene.

Znam, znam, stoljeca.
MarlboroGold

#5237 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Tačno tako. Imao je razne glasače... samo na spomen toga pred ljevičarima isti bi te histerično objesili na prvu banderu.
triconja

#5238 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Niemand wrote: Znam, znam, stoljeca.
Jel mislis da je podjela uloga i poslova bila fer do zadnjih jedno 60 godina? Sta je po tebi tu podjelu najvise poremetilo?
triconja

#5239 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

MarlboroGold wrote:Tačno tako. Imao je razne glasače... samo na spomen toga pred ljevičarima isti bi te histerično objesili na prvu banderu.
U njiha ti je isto ko u naske, u selu svi ce glasat za sdp a kad dodju rezultati sda pobjedi :lol: :lol: :lol:
MarlboroGold

#5240 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

triconja wrote:
MarlboroGold wrote:Tačno tako. Imao je razne glasače... samo na spomen toga pred ljevičarima isti bi te histerično objesili na prvu banderu.
U njiha ti je isto ko u naske, u selu svi ce glasat za sdp a kad dodju rezultati sda pobjedi :lol: :lol: :lol:
:lol:

Tačno postoji paralela... spominjao se krah SDA na svakom ćošku :D
Niemand

#5241 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

triconja wrote: Jel mislis da je podjela uloga i poslova bila fer do zadnjih jedno 60 godina? Sta je po tebi tu podjelu najvise poremetilo?
Sa drugim pitanjem pretpostavjas da je moj odgovor na prvo pitanje-da, jeste bila fer. :roll: Mislim ono, pretpostavljaj sto se mene tice sta hoces, demokratija jel. :D
1Dante1

#5242 Re: Danasnji "feminizam"

Post by 1Dante1 »

...
Last edited by 1Dante1 on 16/11/2021 12:47, edited 1 time in total.
Niemand

#5243 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

:roll:
triconja

#5244 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Niemand wrote:
triconja wrote: Jel mislis da je podjela uloga i poslova bila fer do zadnjih jedno 60 godina? Sta je po tebi tu podjelu najvise poremetilo?
Sa drugim pitanjem pretpostavjas da je moj odgovor na prvo pitanje-da, jeste bila fer. :roll: Mislim ono, pretpostavljaj sto se mene tice sta hoces, demokratija jel. :D
Nisam nista pretpostavio nego pitam nako, ne mora znaciti da je odgovor da, moze biti i ne. Ali onda treba argumentovati sto je da ili ne :mrgreen:
triconja

#5245 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

1Dante1 wrote:Nedojebanost je glavni izvor danasnjeg feminizma. :D
Haman da zenske u danasnji vakat imaju najvecu slobodu kod tijeh stvari, ne moraju strahovat da ce bit kamenovane ili spaljene na lomaci ko nekad davno. Cak dosta partnera vise nije tabu i prevare raznih vrsta.

I kako si ti to zakljucio? Jel zato sto nisi jebo nista zadnje tri godine? :mrgreen:
Niemand

#5246 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Triconjo, podjela uloga i poslova nit je kad bila fer nit je trenutno a nit ce kad biti. Nije ovo dzenet, dunjaluk je jos uvijek. :cekam:
1Dante1

#5247 Re: Danasnji "feminizam"

Post by 1Dante1 »

triconja wrote:
1Dante1 wrote:Nedojebanost je glavni izvor danasnjeg feminizma. :D
Haman da zenske u danasnji vakat imaju najvecu slobodu kod tijeh stvari, ne moraju strahovat da ce bit kamenovane ili spaljene na lomaci ko nekad davno. Cak dosta partnera vise nije tabu i prevare raznih vrsta.

I kako si ti to zakljucio? Jel zato sto nisi jebo nista zadnje tri godine? :mrgreen:
Skontao si me, istresam frustracije. :D Zakljucio po izgledu vecine feminjara jarane, vecina ih je skart po nekim danasnjim standardima pa sabrao 2 i 2. :D Ne ulazim u te neravnopravnosti sto se poslova tice, zaljenje oko toga je cisto znak slabog karaktera zenske.
triconja

#5248 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Otto_13 wrote:
Sad vidi ovo NSDP ili popularnije Nacistička partija ti je u svojim korijenima bila socijalističa i radnička partija (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei)
Pa bila je i haman maocetungova a bogami i kod staljina i jos par nekih kineza u aziji i jel iko ista dobro vidio od tog? :lol:
triconja

#5249 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Niemand wrote:Triconjo, podjela uloga i poslova nit je kad bila fer nit je trenutno a nit ce kad biti. Nije ovo dzenet, dunjaluk je jos uvijek. :cekam:
Takoe :thumbup:
dale cooper

#5250 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Pa po statistikama koje sam čitao bijeli muškarci ali i žene su uglavnom glasali za Trumpa. Afro i latino amerikanci (i žene i muškarci) uglavnom za Clintonovu, iako ne u onom broju kao što su glasali za Obamu.
Post Reply