zateznistub wrote:
Iako ih ne gotivim, a radim isti posao (legalno) to je patka nad patkama. Jeste da ih ima ovakvih i onakvih ali toliko nisu idioti
Imam raje koja radi s njima, vozanje, a imam i onih koji im iznajmljuju vikendice. Ne znam s kakvima se ti sreces, ali dobro si rekao - ima ih raznih. NIsu svi stoka, ali, brate, vecinom jesu nekakvi hajvani. Bar po nasim civilizacijskim normama.
Npr., jedan ih vozao kombijem po BiH 5-6 dana. Nakon sto se vratio i sto ih je istovario, morao je voiti kombi na dubinsko ciscenje, a onda, posto ni to nije potpuno pomoglo, morao je navuci nove presvlake na sjedista. Slikao je sve to, i gledao sam - horor. Od otvorenog sladoleda ostavljenog na sjedistu da se topi, preko raznoraznog smeca kojim je pod bio bukvalno prekriven (kore od voca, kese os svega i svacega, flase, itd.), do razmotanih usranih djecijih pelena gurnutih pod sjediste (ovo su vjerovatno strovalili prije nego su izasli iz auta na kraju, jer kaze da to nije osjetio prije toga).
Ili, drugi slucaj, ovaj sto im je izdavao vikendicu... Napucana vikendica, sredjena, bas top (znam kako izgleda sve). Nakon 7 dana kada je dosao da je preuzme, nastao haos. Niko nije skontao sta su oni tacno radili, ali svi zidovi su bili uljepljeni svim i svacim, od razne tecnosti, do mrlja od razne hrane. Na francuskom lezaju su "gospoda", vjerovao ili ne - jeli lubenicu, bez ikakve tacne, krpe ili bilo cega. Sjedili i rezali lubenicu na posteljini, i tako jeli. I tako ih je i zatekao kad je dosao. I jebo im sve po spisku, naravno. Vriska, dreka, hoce oni da se biju sto im on trazi pare za renoviranje. Na kraju su i dali pare, mislim 1000E, al' tek kad je ta rasprava prekinuta pokazivanjem utoke.
Slicno ovome znam i iz hotela Europa. Poznajem direktore, a imam i neke raje koja tamo radi. Vjerovao li ne, ali imaju slucajeva kada nakon njihovog boravka, pogotovo s djecom, moraju zatvoriti sobu na par dana radi renoviranja. Naplate oni sve to, jer su naucili da im prekontrolisu sobe prije nego ovi odu, pa im onda sve to obracunaju na odlasku, ali...brate...
MIslim...nemojte ih braniti. Ima ih raznih, to stoji, ali su generalno stoka.