Deblokada Sarajeva???

Post Reply
Dozer

#5226 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Haj, neka vas :D
U sustini, obojica ste u pravu, ali zavisno s koje strane se gleda. Kako god, nema nikakve potrebe za svadjom.

A snimak...zlocin je, valjda, sto su vezali vojnike UN-a... Svi znamo zasto su to uradili. Ne braneci nikoga, nisam siguran da i mi ne bismo uradili isto u datoj situaciji.
CPT

#5227 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

PM72 wrote:Ja na snimku nisam vidio ubijanje civila,pljacku...
malo bolje pogledaj :wink:
CPT

#5228 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:Haj, neka vas :D
U sustini, obojica ste u pravu, ali zavisno s koje strane se gleda. Kako god, nema nikakve potrebe za svadjom.

A snimak...zlocin je, valjda, sto su vezali vojnike UN-a... Svi znamo zasto su to uradili. Ne braneci nikoga, nisam siguran da i mi ne bismo uradili isto u datoj situaciji.
https://en.wikipedia.org/wiki/Human_shields_(law)

Human shields may be civilians used against their will to deter attacks on military targets during an international armed conflict or they may be civilians who voluntarily protect either military or civilian targets from attack. The use of human shields is forbidden by Protocol I of the Geneva Conventions. It is also a specific intent war crime as codified in the Rome Statute, which was adopted in 1998.[1] The language of the Rome Statute prohibits "utilizing the presence of a civilian or other protected person to render certain points, areas, or military forces immune from military operations."[2]

I mi nismo uradili isto u slicnoj situaciji (ako se igramo relativizacije). Vjerovatno i to nije bilo stvar komande vec su neki pojednici nesto uradili. A komanda da je znala sve bi promptno sakncionisala kao sto to mora.
strucnjakdemagog

#5229 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by strucnjakdemagog »

:lol:

Pa bolan ovo je izgledalo ovako samo pred kamerama. Poslije su jeli zajedno, a neki od Unproforaca se ponapijali.

Nije valjda da niste to znali?
Dozer

#5230 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Ja to nisam znao, ali ne bi me uopste iznenadilo da je to zaista i bilo tako.
Svi smo imali priliku gledati klipove iz Srebrenice i zajednickog slavlja Holandzana i VRS. A pokolj bio u toku...
Ta MZ je ovdje ionako imala vise nego trivijalnu ulogu. Tu i tamo su se nesto malo i angazovali, i to je to.

"Nicija zemlja" odlicno prikazuje njihovo ponasanje. Naravno, imali su i oni zrtava, i to niko ne spori, ali...
CPT

#5231 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:Ja to nisam znao, ali ne bi me uopste iznenadilo da je to zaista i bilo tako.
Svi smo imali priliku gledati klipove iz Srebrenice i zajednickog slavlja Holandzana i VRS. A pokolj bio u toku...
Ta MZ je ovdje ionako imala vise nego trivijalnu ulogu. Tu i tamo su se nesto malo i angazovali, i to je to.

"Nicija zemlja" odlicno prikazuje njihovo ponasanje. Naavno, imali su i oni zrtava, i to niko ne spori, ali...
I nakon 20+ godina nisi vidio svjedocenja koja dokazuju da nije bilo tako? Javno dostupna i svima poznata? Nije bilo "zajednickog slavlja Holandzana". Slavlje je bilo nakon u HR nakon stu su napustili BiH (Pleso koliko se sjecam). U svakom slucaju nije bilo dogovora ili dogovaranja i nema potrebe da siris teorije "zavere". Ne samo da se nisu dogovorali/slavili vec su trazili vazdusne napade.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5232 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

dozere znas li Ćamila-Harisa i burazera mu Dženana oni su bili u vikicevcima, Hare ti je bio u onom spotu vojnik sreče... raja iz djetinstava njih sam obadvojicu znao izdegenecit, kasnije qurko Dženan posta mrcina ogromna a Ćamil malo crno zajebano postade, ode u niške specijalce pa onda kod vikana :mrgreen: nisam se sa njima vidio od rata... sjetim se obuke u JNA koju smo imali... kanalizacijska cijev i ti u BK :mrgreen: maska na glavi i unutra ubaceni suzavci... majko moja treba propuzat kroz tu cijev 100-200 metara, a vodnici rafalaju na pocetku i na kraju cijevi, jedan se makedonac zaglavio moro se vracat po njega kad sam ga izvuko skinuo sve sa sebe i sav crven i vristi... jebo ga je suzavac pravo :mrgreen:

pisao sam ranije al su mi rekli da je lovačka :mrgreen: ... na -10 stepeni postavljo protiv tenkovsku a zemlja smrzla i iskopam ti ja onaj busen sa tri strane ubacim minu i sad sam ti ja stao na nju i zatrpavam je nogama, ovi oko mene poskakali i bjeze, ja crko od sege... nisam stavio detonator :lol: :lol: :lol: reko piČke vako se to radi :lol: :lol: :lol: umalo me nisu izdegenecili, reko im pa da sam i stavio mene su obucavali da tenkovsku vojnik u punom BK trceci moze je tek aktivirat... a i fali detonator koji sam kasnije dodao :lol: :lol: :lol:
Nekako s proljeća

#5233 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Nekako s proljeća »

strucnjakdemagog wrote::lol:

Pa bolan ovo je izgledalo ovako samo pred kamerama. Poslije su jeli zajedno, a neki od Unproforaca se ponapijali.

Jesi l' ti znao da su oni, koje bi ti volio da se opet vrate u Sarajevo, predhodno prodali ili zamijenili svoju imovinu. Tako da ne budalešeš drugi put kada ti padne na pamet takva budalaština. Mog'o bi dobit odgovor da ih vodiš sebi kući, pa dokle dobaciš sa brojkom.
strucnjakdemagog

#5234 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by strucnjakdemagog »

Nekako s proljeća wrote:
strucnjakdemagog wrote::lol:

Jesi l' ti znao da su oni, koje bi ti volio da se opet vrate u Sarajevo, predhodno prodali ili zamijenili svoju imovinu. Tako da ne budalešeš drugi put kada ti padne na pamet takva budalaština. Mog'o bi dobit odgovor da ih vodiš sebi kući, pa dokle dobaciš sa brojkom.

Mogao bi i ti Arape povesti sebi kući, da se ne valjaju po parkovima oko hotela na Ilidži. :D
PM72

#5235 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Nevezano za temu...priča mi jaran.Rođak mu vozio arape.Uvalio se 20 milja u dobar kombi...i pogodio pos'o da ih vozi do Bune.Njih 6. U neka doba - pogleda na retrovizor a 5 glava...fali jedan.Stane sa strane,otvori zadnja vrata kad onaj šesti,prošao iza i sere u otvoru za rezervnu gumu... :-)

E jebo bi im mater svoj šestorici i njima i njihovim parama.Mi Bošnjaci jesmo neuki ,primitivni i zadrigli ali što su oni govna...i onda se nađu bilmezi da ih hvale.
Srbi su nas ubijali 3,5 godine.SDA i arapi nas ubijaju već skoro 30 godina...i nemaju namjeru prestati.Veći su nam ljudski gubici njihove vladavine.
pirpa

#5236 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

pici wrote: pisao sam ranije al su mi rekli da je lovačka :mrgreen: ... na -10 stepeni postavljo protiv tenkovsku a zemlja smrzla i iskopam ti ja onaj busen sa tri strane ubacim minu i sad sam ti ja stao na nju i zatrpavam je nogama, ovi oko mene poskakali i bjeze, ja crko od sege... nisam stavio detonator :lol: :lol: :lol: reko piČke vako se to radi :lol: :lol: :lol: umalo me nisu izdegenecili, reko im pa da sam i stavio mene su obucavali da tenkovsku vojnik u punom BK trceci moze je tek aktivirat... a i fali detonator koji sam kasnije dodao :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :lol: :lol:

Podsjetio si me..

Sam znaš kako su UN snage osiguravali svoje baze i objekte. nekoliko redova žilet žice a između prva dva reda zategnuta čelične žica koja je vezana na polu izvučena osigurača..kod većine UN snaga su bile zategnute signalne bombe a kod amerikanaca su bile prave njihove eksplozivne bombe.. znajući to, nagovorim ti ja svog druga da idemo u akciju da im ukrademo nekoliko bombi :mrgreen:

Plan nam je bio da on čuva stražu dok se ja zavućem između žice i kombinerkama cvikam žicu.. tako bi...stoji on na sred livade a ja između žice pokušavam da jednom rukom čuvam osigurač a drugom pokušavam da presječem čeličnu žicu, pritišći, steži kliješta a žica za inat neće da pukne glat.. a drug stoji i 1001 znoj ga obljeva gledajući osigurač na drugom kraju žice.. :lol: kad smo završili sa mučnim poslom i skinuli dvije...da skratim, govori mi drug, jebo te tvoje bombe, hajde ba požuri evo deset minuta trpim da se ne userem :lol:

Kad već spomenu UN snage... snimimo mi da u jednom bunkeru kod francuza bude jedna smjena gdje vojnici iz jednog bunkera odu da sjede u drugi bunker... sačekamo ti mi tu smjenu i kad su vojnici otišli u drugi bunker, mi im upadnemo u bunker... a u bunkeru bazna radio stanica, brat, bratu u njoj 50Kg :mrgreen: ..stojimo mi budalaši i gledamo u nju i kontamo kako ćemo je prenijeti preko žilet žice :lol: kako god pogledamo , nemoguća misija :mrgreen: uzmemo im durbin, dvogled, topografske i karte sa ucrtanim položajima naših i agresorskih snaga, foto panorama položaja...i gas , ispalimo se mi odatle a za dvadeset minuta uzbuna sa svih strana 8-) a mi se samo zajebavali :lol:

i sad ponekad pomislim na te Francuske vojnike i zapitam se kakvom su kaznom bili kažnjeni. :lol:
zateznistub

#5237 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by zateznistub »

PM72 wrote:Nevezano za temu...priča mi jaran.Rođak mu vozio arape.Uvalio se 20 milja u dobar kombi...i pogodio pos'o da ih vozi do Bune.Njih 6. U neka doba - pogleda na retrovizor a 5 glava...fali jedan.Stane sa strane,otvori zadnja vrata kad onaj šesti,prošao iza i sere u otvoru za rezervnu gumu... :-)

E jebo bi im mater svoj šestorici i njima i njihovim parama.Mi Bošnjaci jesmo neuki ,primitivni i zadrigli ali što su oni govna...i onda se nađu bilmezi da ih hvale.
Srbi su nas ubijali 3,5 godine.SDA i arapi nas ubijaju već skoro 30 godina...i nemaju namjeru prestati.Veći su nam ljudski gubici njihove vladavine.
Iako ih ne gotivim, a radim isti posao (legalno) to je patka nad patkama. Jeste da ih ima ovakvih i onakvih ali toliko nisu idioti
pirpa

#5238 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

A i ovi koji porede Arape sa genocidašima :-) :-) :lol:
pirpa

#5239 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

PM72 wrote:Nevezano za temu...priča mi jaran.Rođak mu vozio arape.Uvalio se 20 milja u dobar kombi...i pogodio pos'o da ih vozi do Bune.Njih 6. U neka doba - pogleda na retrovizor a 5 glava...fali jedan.Stane sa strane,otvori zadnja vrata kad onaj šesti,prošao iza i sere u otvoru za rezervnu gumu... :-)

Rođakovu priču Risto Đogo like & approve :mrgreen:

nemoj mi zahateriti PM, nisam mogao izdržati
PM72

#5240 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Neću ti zamjerit',i meni su pričali mada kad ih posmatram...onako bezobrazne,drčne i neodgojene-ništa me ne bi čudilo.

Nego,hajmo na temu.
Dozer

#5241 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

pici wrote:dozere znas li Ćamila-Harisa i burazera mu Dženana oni su bili u vikicevcima, Hare ti je bio u onom spotu vojnik sreče... raja iz djetinstava njih sam obadvojicu znao izdegenecit, kasnije qurko Dženan posta mrcina ogromna a Ćamil malo crno zajebano postade, ode u niške specijalce pa onda kod vikana :mrgreen: nisam se sa njima vidio od rata... sjetim se obuke u JNA koju smo imali... kanalizacijska cijev i ti u BK :mrgreen: maska na glavi i unutra ubaceni suzavci... majko moja treba propuzat kroz tu cijev 100-200 metara, a vodnici rafalaju na pocetku i na kraju cijevi, jedan se makedonac zaglavio moro se vracat po njega kad sam ga izvuko skinuo sve sa sebe i sav crven i vristi... jebo ga je suzavac pravo :mrgreen:

pisao sam ranije al su mi rekli da je lovačka :mrgreen: ... na -10 stepeni postavljo protiv tenkovsku a zemlja smrzla i iskopam ti ja onaj busen sa tri strane ubacim minu i sad sam ti ja stao na nju i zatrpavam je nogama, ovi oko mene poskakali i bjeze, ja crko od sege... nisam stavio detonator :lol: :lol: :lol: reko piČke vako se to radi :lol: :lol: :lol: umalo me nisu izdegenecili, reko im pa da sam i stavio mene su obucavali da tenkovsku vojnik u punom BK trceci moze je tek aktivirat... a i fali detonator koji sam kasnije dodao :lol: :lol: :lol:
Naravno da ih znam. Dzeno je u Svabiji odavno, a Hare je ovdje, vidjamo se. :D
A imali smo i mi takvih momenata u obuci, sa suzavcima i sl. :D
Bilo je i nekih koji su kontali da se s gas maskom moRe trcat kroz pozar, radi dima, pa im onda gas masku s lica ziletom i nozem skidali :lol:
Last edited by Dozer on 14/10/2019 20:34, edited 1 time in total.
Dozer

#5242 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

CPT wrote:
Dozer wrote:Ja to nisam znao, ali ne bi me uopste iznenadilo da je to zaista i bilo tako.

"Nicija zemlja" odlicno prikazuje njihovo ponasanje. Naavno, imali su i oni zrtava, i to niko ne spori, ali...
I nakon 20+ godina nisi vidio svjedocenja koja dokazuju da nije bilo tako? Javno dostupna i svima poznata? Nije bilo "zajednickog slavlja Holandzana". Slavlje je bilo nakon u HR nakon stu su napustili BiH (Pleso koliko se sjecam). U svakom slucaju nije bilo dogovora ili dogovaranja i nema potrebe da siris teorije "zavere". Ne samo da se nisu dogovorali/slavili vec su trazili vazdusne napade.
Hajd' prestani srat, svega ti.
Cijeli svijet je gledao te scene u Srebrenici, kada dernece svi zajedno, a nakon toga Karemans jos dobije poklon od Mladica.
I, od sad, nadobudni balavac iz dijaspore, kad god mi budes imputirao te kojekakve ekavice i slicna sranja, svaki put ces otici u neku stvar. Jel' OK?
Dozer

#5243 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

zateznistub wrote: Iako ih ne gotivim, a radim isti posao (legalno) to je patka nad patkama. Jeste da ih ima ovakvih i onakvih ali toliko nisu idioti
Imam raje koja radi s njima, vozanje, a imam i onih koji im iznajmljuju vikendice. Ne znam s kakvima se ti sreces, ali dobro si rekao - ima ih raznih. NIsu svi stoka, ali, brate, vecinom jesu nekakvi hajvani. Bar po nasim civilizacijskim normama.

Npr., jedan ih vozao kombijem po BiH 5-6 dana. Nakon sto se vratio i sto ih je istovario, morao je voiti kombi na dubinsko ciscenje, a onda, posto ni to nije potpuno pomoglo, morao je navuci nove presvlake na sjedista. Slikao je sve to, i gledao sam - horor. Od otvorenog sladoleda ostavljenog na sjedistu da se topi, preko raznoraznog smeca kojim je pod bio bukvalno prekriven (kore od voca, kese os svega i svacega, flase, itd.), do razmotanih usranih djecijih pelena gurnutih pod sjediste (ovo su vjerovatno strovalili prije nego su izasli iz auta na kraju, jer kaze da to nije osjetio prije toga).

Ili, drugi slucaj, ovaj sto im je izdavao vikendicu... Napucana vikendica, sredjena, bas top (znam kako izgleda sve). Nakon 7 dana kada je dosao da je preuzme, nastao haos. Niko nije skontao sta su oni tacno radili, ali svi zidovi su bili uljepljeni svim i svacim, od razne tecnosti, do mrlja od razne hrane. Na francuskom lezaju su "gospoda", vjerovao ili ne - jeli lubenicu, bez ikakve tacne, krpe ili bilo cega. Sjedili i rezali lubenicu na posteljini, i tako jeli. I tako ih je i zatekao kad je dosao. I jebo im sve po spisku, naravno. Vriska, dreka, hoce oni da se biju sto im on trazi pare za renoviranje. Na kraju su i dali pare, mislim 1000E, al' tek kad je ta rasprava prekinuta pokazivanjem utoke.

Slicno ovome znam i iz hotela Europa. Poznajem direktore, a imam i neke raje koja tamo radi. Vjerovao li ne, ali imaju slucajeva kada nakon njihovog boravka, pogotovo s djecom, moraju zatvoriti sobu na par dana radi renoviranja. Naplate oni sve to, jer su naucili da im prekontrolisu sobe prije nego ovi odu, pa im onda sve to obracunaju na odlasku, ali...brate...

MIslim...nemojte ih braniti. Ima ih raznih, to stoji, ali su generalno stoka.
HAVANA

#5244 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by HAVANA »

To kod mene vise ne ulazi.Ni u stan,ni u auto... :D Nema paaaara.Ja ne gato koji je ok a koji nije Prevelik je postotak onih sto nisu.
CPT

#5245 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:Hajd' prestani srat, svega ti.
Cijeli svijet je gledao te scene u Srebrenici, kada dernece svi zajedno, a nakon toga Karemans jos dobije poklon od Mladica.
I, od sad, nadobudni balavac iz dijaspore, kad god mi budes imputirao te kojekakve ekavice i slicna sranja, svaki put ces otici u neku stvar. Jel' OK?
Da ti bar jednom stvar provjeris umjesto da prenosis traceve?

https://www.youtube.com/watch?v=-tQCQzdfnKc&t=
1:25, ipak da ce biti da se radilo o Hrvatskoj tj. Zagrebu

Znam da ti "tacno znas" ali ipak ce biti da je Mladic ispratio prestrasenog Karremansa da bi onda ovi slavili u Zagrebu.

Mladic i Karremans "slave".

p.s.: kod "teorija zavere" nije bit ekavica, to valjda znas?
Dozer

#5246 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Taj dernek o kojem ti pricas jeste bio u HR, ali je prije toga bilo "progodno slavlje" pri odlasku iz Srebrenice. Taj snimak iz Srebrenice odavno nije dostupan nigdje (bas se pitam zasto...), a o tome je svjedocio i onaj njihov ratni prevodilac, zaboravih kako se zove...
Last edited by Dozer on 14/10/2019 20:57, edited 1 time in total.
CPT

#5247 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Detalji o derneku u UN Kampu Pleso (HRVATSKA)
https://www.nrc.nl/nieuws/1995/07/17/vr ... 76-a680478
CPT

#5248 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:Taj dernek o kojem ti pricas jeste bio u HR, ali je prije toga bilo "progodno slavlje" pri odlasku iz Srebrenice.
A sad red izvlacenja... Nije bilo nikakvog derneka ili prigodnok slavlja. Mladicu mu je u nekoliko sekundi pokloni pice i ispratio ga iz Srebrenice. U klipu to pripadnici UNa sve fino objasne ali to sve "tacno znas". Jelte.... U svakom slucaju nisu se dogovorali ili skupa "slavili". Cak suprotno, pripadnici duchbata su se bojali za zivote i jedva cekali da odu.
Dozer

#5249 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Jarane, ti si pravo naporan lik, matere mi...Idi ba, zgoozi nesto u toj Sloveniji... Opstepoznato je da Slovenke vole Bosance. Ne znam jel' ista stvar i s Bosnjacima, al' eto...probaj. Sjasi malo nama s grbace, ziv bio. Idi lijeci svoje frustracije negdje drugo, jbt...
Last edited by Dozer on 14/10/2019 21:00, edited 1 time in total.
CPT

#5250 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:Taj dernek o kojem ti pricas jeste bio u HR, ali je prije toga bilo "progodno slavlje" pri odlasku iz Srebrenice. Taj snimak iz Srebrenice odavno nije dostupan nigdje (bas se pitam zasto...), a o tome je svjedocio i onaj njihov ratni prevodilac, zaboravih kako se zove...
da, taj snimak iz Srebrenice je neko izbrisao zbog tebe... jes da su svi ostali dostupni, cak i oni najgori ali eto derneka u Srebrenici nema :roll:
Post Reply