Meni se čini da je ovo trideseti put da piše istu stvar.
AMERIKA
-
Osmi Socrates
#5226 Re: AMERIKA
A ovaj Sanjarko zapeo sa ovom informacijom o 450 miliona Amerikanaca kao da ništa drugo nije pročitao u zadnjih 30 godina.
- Sanjarko
#5227 Re: AMERIKA
To mi govori da ce ako zadrzi standard isti ili slican biti jos jaca, da ce jacat. Pa samo joj je u par godina za oko 10 miliona populacija porasla. Neznam u koliko godina. @Truba mozda zna jer je se on iznenadio koliko joj je brzo narasla populacija.Osmi Socrates wrote: ↑16/12/2022 03:25 A ovaj Sanjarko zapeo sa ovom informacijom o 450 miliona Amerikanaca kao da ništa drugo nije pročitao u zadnjih 30 godina.![]()
Meni se čini da je ovo trideseti put da piše istu stvar.![]()
Rusija ce da slabi populacijski kao i Ukrajina. Ide konkurent Americi Rusija sa oko 145 miliona stanovnika na oko 120, a glavni konkurent Kina s 1,4 milijarde na oko 800 miliona. Znaci one ce slabiti populacijski. Vjerovatno ce im standard se poboljsati, Kini za Rusiju neznam, to niko nemoze predvidjeti s ovim sr*njem u Ukrajini.
A topovsko meso Ukrajina koje koristi Amerika kao proksija, ne svojom voljom naravno nego nakon agresije, ide joj populacija na oko 20 miliona stanovnika s oko 40. To je bilo predvidzanje prije rata u Ukrajini. S ratom neznam, i tesko ce nakon rata neko to i moci predvidjeti.
Znaci jaca Amerika, slabi Rusija, za Kinu vidjet cemo.
- Sanjarko
#5228 Re: AMERIKA
Pa tu smo da razmjenimo misljenja. Inace kad ne bi zavladalo bi jednoumlje. A to pojedinci i zele. Sama vidis kako se ponasaju oko sto sta i na forumu, u RL bas neznam da se tako ponasaju.DEMONIKA wrote: ↑16/12/2022 03:03
ma ok sve
ja pišem s moje točke gledišta
ide joj populacija, čija? uvezene pameti i radne snage
oni nemaju svoje ništa
pa ni rootse
vještačka tvorevina
nastala na genocidu - ko RS![]()
sa ocem sam gledala kaubojske filmove i uvijek smo navijali za te "krvnike" indijance
propaganda im je i tad bila nikakva![]()
jednostavno, ne volim ih
pa i kad čine dobro
do mene je, kad nešto ne volim nisam objektivna![]()
elemuživaj sanjarko, dobar si ti lik XDIn 2021, Canada was the source of 51% of U.S. gross total petroleum imports and 61% of gross crude oil imports.
The top five sources of U.S. total petroleum (including crude oil) imports by percentage share of total petroleum imports in 2021 were:
Canada51%
Mexico8%
Russia8%
Saudi Arabia5%
Colombia2%
Uvezena snaga i njihova, jer imaju solidan TFR, oko 2,00. Migriralo je prije oko milion godisnje ljudi u Ameriku sto legalno sto ilegalno. Njemci dosta migriraju u Ameriku primjerice i Latinosi. Puna Amerika, Latinosa i sve ce ih vise biti. Pricao sam davno s kumom o tome.
Pa nastala kako je nastala, imaju ipak oformljenu kakvu takvu naciju.
Ja sam uvijek simpatican bio prema Indijancima, a ne prema kaubojcima,
Da dosta su zala ucinili, pa raja negleda naklono na nju zbog toga, i s pravom ali ja gledam ipak s tacke realiste koji ne navija za Real.
Ovo zadnje ti je podatak ucesca uvoznika nafte u ovih preostalih miliona bpd koji im nedostaju. Kazem ti skoro su samodostatni postali sta se tice toga. Uvoze i dalje naftu, ali proizvode je skoro da pokriju svoju potrosnju, naravno kad bi bilo zatvoreno trziste, a ne kapitalizam.
Kazem proizvode oko 16 mil/bpd, a trose oko 20.
- jednonogi_Jack
- sinuhe
#5230 Re: AMERIKA
Covjek bio predsjednik Amerike jer je samo pozelio to biti.
Demsi proglasavaju istorijsku pobjedu nad Republikancima, vodjenim karikaturnim Trumpom, a ono odnosi pola-pola sto baseball analiticarima valjda puno znaci. Kazu istorijski rezultat.
-
zilog
#5231 Re: AMERIKA
Porediti nesto, sto se desavalo stoljecima unazad, sa Genocidom u vrijeme satelitske televizije i interneta - ne stoji...DEMONIKA wrote: ↑16/12/2022 03:03 ma ok sve
oni nemaju svoje ništa
pa ni rootse
vještačka tvorevina
sa ocem sam gledala kaubojske filmove i uvijek smo navijali za te "krvnike" indijance
jednostavno, ne volim ih
pa i kad čine dobro
Dobro ti je @Osmi Socrates rekao, ako ides dovoljno u istoriju, uvijek ces naci genocid.
Niko se ne pita, sta bi sa Avarima na Balkanu, nakon dolaska Slavena? Prije toga sa Ilirima?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#5232 Re: AMERIKA

gle ko se pojavio na WC i njegova desna ruka
- konoplja
#5233 Re: AMERIKA
E moj kengur nemam sta zamisljat... Ne moze lik nije roden u SAD.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#5234 Re: AMERIKA
ne za presjednika Amerike, za presjednika Turske nakon mene
-
Benjaminsky
#5235 Re: AMERIKA
Bogme bi mogao Trump nadrljati:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ist ... i_ostalo_d
Ako tužba prođe ne može se kandidirati za predsjednika.
Najveći je štos što je protiv njega i republikanka Liz Chenney, kći Dicka...
- Point.
#5236 Re: AMERIKA
Da ga hoće zatvoriti, zaključati i baciti ključ mamu mu jebem retardiranu.
-
Benjaminsky
- SmokingMan
#5239 Re: AMERIKA
Kako mi se čini on i dalje ima veliku podršku, ako je vjerovatno US desničarski medijima.Benjaminsky wrote: ↑20/12/2022 13:07 Bogme bi mogao Trump nadrljati:
-
Benjaminsky
#5240 Re: AMERIKA
Prijetelj koji živi u Orlandu (Florida) sinoć mi reče da će ga garant na izborima za prvog u republikancima zeznuti Ron DeSantis. I još je dodao da je Trump mala maca za DeSantisa...SmokingMan wrote: ↑26/12/2022 09:09Kako mi se čini on i dalje ima veliku podršku, ako je vjerovatno US desničarski medijima.
- SmokingMan
#5241 Re: AMERIKA
Vjerujmo njemu više nego onome što ja smatram, on je ipak as iz rukava.Benjaminsky wrote: ↑26/12/2022 09:18Prijetelj koji živi u Orlandu (Florida) sinoć mi reče da će ga garant na izborima za prvog u republikancima zeznuti Ron DeSantis. I još je dodao da je Trump mala maca za DeSantisa...SmokingMan wrote: ↑26/12/2022 09:09Kako mi se čini on i dalje ima veliku podršku, ako je vjerovatno US desničarski medijima.
Ne vraćajući se na ranije stvari koje su se dešavale za vrijeme kampanje protiv demkrata i kada je postao predsjednik, Trump je po meni svoju polularnost srozao 6. Januara. Umjesto da je, a nije mogao zbog vlastitog egocentrizma
-
Benjaminsky
#5242 Re: AMERIKA
Skoro sve isto mislim kao SmokingMan. Bit će vrlo zanimljiva ta izborna 2024. godina... Ne znam samo tko će biti izspred demokrata. Biden može pasti i polomiti se i ne dići se više. Ako se to desi prije isteka mandata zamijenit će ga Kamala Haris, a onda će nastati urnebes jer će KKK poludjeti... Sve u svemu - slijedi veliki "Cirkus Amerika"...
- ultima_palabra
#5243 Re: AMERIKA
DeSantis nije dobar debatant, Trump bi ga sazvakao i ispljunuo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5244 Re: AMERIKA
https://m.vecernji.hr/vijesti/snazna-ol ... ma-1644791
Ide najveca oluja od 1977
Zabrane upozore da se ne putuje
Ljudi se smrzli ymrli putujuci
Obaj se zali nema grickalice
Onaj jeo zitarice
Onaj nema struje ne moze tekmu gledat
Wtf kakvi ljudi
Ide najveca oluja od 1977
Zabrane upozore da se ne putuje
Ljudi se smrzli ymrli putujuci
Obaj se zali nema grickalice
Onaj jeo zitarice
Onaj nema struje ne moze tekmu gledat
Wtf kakvi ljudi
- DEMONIKA
#5245 Re: AMERIKA
znači ni ono što se desilo u njemačkoj 39-45 ne stoji?zilog wrote: ↑18/12/2022 10:07Porediti nesto, sto se desavalo stoljecima unazad, sa Genocidom u vrijeme satelitske televizije i interneta - ne stoji...DEMONIKA wrote: ↑16/12/2022 03:03 ma ok sve
oni nemaju svoje ništa
pa ni rootse
vještačka tvorevina
jednostavno, ne volim ih
pa i kad čine dobro
![]()
Dobro ti je @Osmi Socrates rekao, ako ides dovoljno u istoriju, uvijek ces naci genocid.
Niko se ne pita, sta bi sa Avarima na Balkanu, nakon dolaska Slavena? Prije toga sa Ilirima?![]()
po tebi genocid ima zastaru
deba
ne bih dalje
edit
koji Q sad kleče crncima
zar to nije zastarilo što su bili robovi prije stogodina
koji likovi titami
stavljaju genocid na vagu
-
zilog
#5246 Re: AMERIKA
Tvoje trolanje je, ama bas - uzaludno...DEMONIKA wrote: ↑28/12/2022 23:48znači ni ono što se desilo u njemačkoj 39-45 ne stoji?zilog wrote: ↑18/12/2022 10:07
Porediti nesto, sto se desavalo stoljecima unazad, sa Genocidom u vrijeme satelitske televizije i interneta - ne stoji...![]()
Niko se ne pita, sta bi sa Avarima na Balkanu, nakon dolaska Slavena? Prije toga sa Ilirima?![]()
po tebi genocid ima zastaru
deba
ne bih dalje
edit
koji Q sad kleče crncima
zar to nije zastarilo što su bili robovi prije stogodina
koji likovi titami
stavljaju genocid na vagu![]()
- Copper
#5247 Re: AMERIKA
Kako se moze neko roditi ovako glupog i dosadnog zivota u kojem je jedini smisao citav dan sjediti po internetu i trazit ljude koji su ionako nebitni da se pljuju po internetu.

Jos je njen profil
registrovan ko kompanija, znaci cim je registrovano ko kompanija ovdje se vrte velike pare ili se peru.

https://chudsoftiktok.substack.com/p/th ... eech?sd=pf
Jos je njen profil

https://chudsoftiktok.substack.com/p/th ... eech?sd=pf
- DEMONIKA
#5248 Re: AMERIKA
- sinuhe
#5250 Re: AMERIKA
Trump platio manje poreza za pet godina nego sto je drzavu kostalo objavljivanje njegove porezne kartice na sest hiljada stranica.
Kako ih je samo ponizio 2016 da mu nikad nece oprostiti.
Kako ih je samo ponizio 2016 da mu nikad nece oprostiti.