AMERIKA

Post Reply
Osmi Socrates

#5226 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

A ovaj Sanjarko zapeo sa ovom informacijom o 450 miliona Amerikanaca kao da ništa drugo nije pročitao u zadnjih 30 godina. :lol:

Meni se čini da je ovo trideseti put da piše istu stvar. :-)
Sanjarko

#5227 Re: AMERIKA

Post by Sanjarko »

Osmi Socrates wrote: 16/12/2022 03:25 A ovaj Sanjarko zapeo sa ovom informacijom o 450 miliona Amerikanaca kao da ništa drugo nije pročitao u zadnjih 30 godina. :lol:

Meni se čini da je ovo trideseti put da piše istu stvar. :-)
To mi govori da ce ako zadrzi standard isti ili slican biti jos jaca, da ce jacat. Pa samo joj je u par godina za oko 10 miliona populacija porasla. Neznam u koliko godina. @Truba mozda zna jer je se on iznenadio koliko joj je brzo narasla populacija.

Rusija ce da slabi populacijski kao i Ukrajina. Ide konkurent Americi Rusija sa oko 145 miliona stanovnika na oko 120, a glavni konkurent Kina s 1,4 milijarde na oko 800 miliona. Znaci one ce slabiti populacijski. Vjerovatno ce im standard se poboljsati, Kini za Rusiju neznam, to niko nemoze predvidjeti s ovim sr*njem u Ukrajini.

A topovsko meso Ukrajina koje koristi Amerika kao proksija, ne svojom voljom naravno nego nakon agresije, ide joj populacija na oko 20 miliona stanovnika s oko 40. To je bilo predvidzanje prije rata u Ukrajini. S ratom neznam, i tesko ce nakon rata neko to i moci predvidjeti.

Znaci jaca Amerika, slabi Rusija, za Kinu vidjet cemo.
Sanjarko

#5228 Re: AMERIKA

Post by Sanjarko »

DEMONIKA wrote: 16/12/2022 03:03
ma ok sve
ja pišem s moje točke gledišta

ide joj populacija, čija? uvezene pameti i radne snage
oni nemaju svoje ništa
pa ni rootse
vještačka tvorevina
nastala na genocidu - ko RS :mrgreen:
sa ocem sam gledala kaubojske filmove i uvijek smo navijali za te "krvnike" indijance
propaganda im je i tad bila nikakva :mrgreen:

jednostavno, ne volim ih
pa i kad čine dobro
do mene je, kad nešto ne volim nisam objektivna :D

elem
In 2021, Canada was the source of 51% of U.S. gross total petroleum imports and 61% of gross crude oil imports.
The top five sources of U.S. total petroleum (including crude oil) imports by percentage share of total petroleum imports in 2021 were:
Canada51%
Mexico8%
Russia8%
Saudi Arabia5%
Colombia2%
uživaj sanjarko, dobar si ti lik XD
Pa tu smo da razmjenimo misljenja. Inace kad ne bi zavladalo bi jednoumlje. A to pojedinci i zele. Sama vidis kako se ponasaju oko sto sta i na forumu, u RL bas neznam da se tako ponasaju.

Uvezena snaga i njihova, jer imaju solidan TFR, oko 2,00. Migriralo je prije oko milion godisnje ljudi u Ameriku sto legalno sto ilegalno. Njemci dosta migriraju u Ameriku primjerice i Latinosi. Puna Amerika, Latinosa i sve ce ih vise biti. Pricao sam davno s kumom o tome.

Pa nastala kako je nastala, imaju ipak oformljenu kakvu takvu naciju.

Ja sam uvijek simpatican bio prema Indijancima, a ne prema kaubojcima, :) i bilo je i Americkih filmova koji su ih simpatisali. Slabo ali bilo je i starih Westerna i novih Westerna.

Da dosta su zala ucinili, pa raja negleda naklono na nju zbog toga, i s pravom ali ja gledam ipak s tacke realiste koji ne navija za Real. :mrgreen:

Ovo zadnje ti je podatak ucesca uvoznika nafte u ovih preostalih miliona bpd koji im nedostaju. Kazem ti skoro su samodostatni postali sta se tice toga. Uvoze i dalje naftu, ali proizvode je skoro da pokriju svoju potrosnju, naravno kad bi bilo zatvoreno trziste, a ne kapitalizam.

Kazem proizvode oko 16 mil/bpd, a trose oko 20.
jednonogi_Jack

#5229 Re: AMERIKA

Post by jednonogi_Jack »

Poslije Trumpove misteriozne najave u srijedu,

Image

konačno znamo o čemu se radi... :lol:

sinuhe

#5230 Re: AMERIKA

Post by sinuhe »

Covjek bio predsjednik Amerike jer je samo pozelio to biti. :D Demsi proglasavaju istorijsku pobjedu nad Republikancima, vodjenim karikaturnim Trumpom, a ono odnosi pola-pola sto baseball analiticarima valjda puno znaci. Kazu istorijski rezultat.
zilog

#5231 Re: AMERIKA

Post by zilog »

DEMONIKA wrote: 16/12/2022 03:03 ma ok sve

oni nemaju svoje ništa
pa ni rootse
vještačka tvorevina
sa ocem sam gledala kaubojske filmove i uvijek smo navijali za te "krvnike" indijance

jednostavno, ne volim ih
pa i kad čine dobro
Porediti nesto, sto se desavalo stoljecima unazad, sa Genocidom u vrijeme satelitske televizije i interneta - ne stoji... :roll:

Dobro ti je @Osmi Socrates rekao, ako ides dovoljno u istoriju, uvijek ces naci genocid.
Niko se ne pita, sta bi sa Avarima na Balkanu, nakon dolaska Slavena? Prije toga sa Ilirima? :mrgreen:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#5232 Re: AMERIKA

Post by corolla02 »

Image

gle ko se pojavio na WC i njegova desna ruka :-D
konoplja

#5233 Re: AMERIKA

Post by konoplja »

E moj kengur nemam sta zamisljat... Ne moze lik nije roden u SAD.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#5234 Re: AMERIKA

Post by corolla02 »

ne za presjednika Amerike, za presjednika Turske nakon mene :mrgreen:

Benjaminsky

#5235 Re: AMERIKA

Post by Benjaminsky »

Bogme bi mogao Trump nadrljati:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ist ... i_ostalo_d

Ako tužba prođe ne može se kandidirati za predsjednika.
Najveći je štos što je protiv njega i republikanka Liz Chenney, kći Dicka...
Point.

#5236 Re: AMERIKA

Post by Point. »

Da ga hoće zatvoriti, zaključati i baciti ključ mamu mu jebem retardiranu.
Benjaminsky

#5237 Re: AMERIKA

Post by Benjaminsky »

Bossona

#5238 Re: AMERIKA

Post by Bossona »

SmokingMan

#5239 Re: AMERIKA

Post by SmokingMan »

Benjaminsky wrote: 20/12/2022 13:07 Bogme bi mogao Trump nadrljati:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ist ... i_ostalo_d

Ako tužba prođe ne može se kandidirati za predsjednika.
Najveći je štos što je protiv njega i republikanka Liz Chenney, kći Dicka...
Kako mi se čini on i dalje ima veliku podršku, ako je vjerovatno US desničarski medijima.
Benjaminsky

#5240 Re: AMERIKA

Post by Benjaminsky »

SmokingMan wrote: 26/12/2022 09:09Kako mi se čini on i dalje ima veliku podršku, ako je vjerovatno US desničarski medijima.
Prijetelj koji živi u Orlandu (Florida) sinoć mi reče da će ga garant na izborima za prvog u republikancima zeznuti Ron DeSantis. I još je dodao da je Trump mala maca za DeSantisa...
SmokingMan

#5241 Re: AMERIKA

Post by SmokingMan »

Benjaminsky wrote: 26/12/2022 09:18
SmokingMan wrote: 26/12/2022 09:09Kako mi se čini on i dalje ima veliku podršku, ako je vjerovatno US desničarski medijima.
Prijetelj koji živi u Orlandu (Florida) sinoć mi reče da će ga garant na izborima za prvog u republikancima zeznuti Ron DeSantis. I još je dodao da je Trump mala maca za DeSantisa...
Vjerujmo njemu više nego onome što ja smatram, on je ipak as iz rukava.

Ne vraćajući se na ranije stvari koje su se dešavale za vrijeme kampanje protiv demkrata i kada je postao predsjednik, Trump je po meni svoju polularnost srozao 6. Januara. Umjesto da je, a nije mogao zbog vlastitog egocentrizma :mrgreen: , teška srca priznati poraz, i strpljivo čekati narednu priliku kada postane pouzdan kandidat iz reda repiblikanaca, držeći se i dalje svoje Qanon conspiracy ideologije. Veći dio amerikanaca, uglavnom "crveno orijentiranih" je istorijski duboko uronjen u kult 1776, i 2. amadnmana, njima veoma svete istorijske činjenice, za koju zapravo i vežu, ali i slave, američku slobodu. Pokušaj da se kršćanske vrijednosti ponovno aktueliziraju u američkom društvu su samo dodatno amortizirane ideologijom Qanona, sve više zastipljenije među radikalnim kršćanskim krugova, a oni su, nošeni entuzijazmom borbe proziv lijevih globalista, bili gotovo spremni da pokrenu i državni udar, bili su i nadomak. Sve što se desilo 6.Januara je po meni ne samo opmomena, već i uvertira za sve ono što bi moglo eskalirati u narednih 2 godine. Desnica je i dalje veoma jaka, taj glasački korpus ima veoma negativno mišljenje o aktuelnoj vlasti, pogotovo što dodatno situaciju podgrijava aktueliziranje i stavljanje u prvi plan rata / agresije u Ukrajini, a to dodatno košta američke platiše taksi, jer isfrustirani zbog "izdaje" vlade, primorani su da i dalje koriste kupone u marketima, iako smatraju da je novac bilo bolje usmjeriti u saniranju domaćeg socijalnog programa. Kkava god da je Amerika, ona i dalje, makar prividno, slovi za zemlju izobilja i sloboda, otvorenom za sve oportuniste, spremih da se kokcaju u korist vlastite dobiti. Jer Amerika, ponajviše njeno "desno krilo", žudi za povratkom u dobre devedesete, pa i tome da se američkom muškarcu opet vrati ta njegova Macho profilizacija koja je nestala sa ekspanzijom feminizma i drugih pokreta koji se bore za ravnopravnost spolova i sve živog što američki konzumerizam može staviti u službu kapitalizma, jer sve je zabava, i na sve se kapital kladi, ne samo na to kako će se kretati kurs dionaca na Wall Street.u. :mrgreen:
Benjaminsky

#5242 Re: AMERIKA

Post by Benjaminsky »

Skoro sve isto mislim kao SmokingMan. Bit će vrlo zanimljiva ta izborna 2024. godina... Ne znam samo tko će biti izspred demokrata. Biden može pasti i polomiti se i ne dići se više. Ako se to desi prije isteka mandata zamijenit će ga Kamala Haris, a onda će nastati urnebes jer će KKK poludjeti... Sve u svemu - slijedi veliki "Cirkus Amerika"...
ultima_palabra

#5243 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

DeSantis nije dobar debatant, Trump bi ga sazvakao i ispljunuo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5244 Re: AMERIKA

Post by Truba »

https://m.vecernji.hr/vijesti/snazna-ol ... ma-1644791

Ide najveca oluja od 1977
Zabrane upozore da se ne putuje

Ljudi se smrzli ymrli putujuci

Obaj se zali nema grickalice
Onaj jeo zitarice
Onaj nema struje ne moze tekmu gledat

Wtf kakvi ljudi
DEMONIKA

#5245 Re: AMERIKA

Post by DEMONIKA »

zilog wrote: 18/12/2022 10:07
DEMONIKA wrote: 16/12/2022 03:03 ma ok sve

oni nemaju svoje ništa
pa ni rootse
vještačka tvorevina

jednostavno, ne volim ih
pa i kad čine dobro
Porediti nesto, sto se desavalo stoljecima unazad, sa Genocidom u vrijeme satelitske televizije i interneta - ne stoji... :roll:

Dobro ti je @Osmi Socrates rekao, ako ides dovoljno u istoriju, uvijek ces naci genocid.
Niko se ne pita, sta bi sa Avarima na Balkanu, nakon dolaska Slavena? Prije toga sa Ilirima? :mrgreen:
znači ni ono što se desilo u njemačkoj 39-45 ne stoji?
po tebi genocid ima zastaru

deba
ne bih dalje :mrgreen:

edit

koji Q sad kleče crncima
zar to nije zastarilo što su bili robovi prije stogodina

koji likovi titami
stavljaju genocid na vagu :roll:
zilog

#5246 Re: AMERIKA

Post by zilog »

DEMONIKA wrote: 28/12/2022 23:48
zilog wrote: 18/12/2022 10:07

deba

edit

koji Q sad kleče crncima

koji likovi titami
Tvoje trolanje je, ama bas - uzaludno... :mrgreen:
Copper

#5247 Re: AMERIKA

Post by Copper »

Kako se moze neko roditi ovako glupog i dosadnog zivota u kojem je jedini smisao citav dan sjediti po internetu i trazit ljude koji su ionako nebitni da se pljuju po internetu.

Image

Jos je njen profil :lol: registrovan ko kompanija, znaci cim je registrovano ko kompanija ovdje se vrte velike pare ili se peru.

Image

https://chudsoftiktok.substack.com/p/th ... eech?sd=pf
DEMONIKA

#5248 Re: AMERIKA

Post by DEMONIKA »

zilog wrote: 29/12/2022 08:14
DEMONIKA wrote: 28/12/2022 23:48

deba

edit

koji Q sad kleče crncima

koji likovi titami
Tvoje trolanje je, ama bas - uzaludno... :mrgreen:
tebe volimo
tebi se divimo
:mrgreen:
amerika amerikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Bossona

#5249 Re: AMERIKA

Post by Bossona »

sinuhe

#5250 Re: AMERIKA

Post by sinuhe »

Trump platio manje poreza za pet godina nego sto je drzavu kostalo objavljivanje njegove porezne kartice na sest hiljada stranica.
Kako ih je samo ponizio 2016 da mu nikad nece oprostiti.
Post Reply