Islam - pitanja i odgovori

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
aldinjo

#5226 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by aldinjo »

asurbanipal wrote:Image
Kakva je ovo potvora i ismijavanje čovjeka!? Ako imaš psihičkih problema ne moraš iskazivati to ovdje na forumu.
aldinjo

#5227 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by aldinjo »

piupiu wrote: Godine, moj Irsare. Pas je trideset puta čistija i plemenitija životinja od čovjeka. U svim mogućim smislovima.
:lol: :lol: :lol: :run: Ovo je jedna od najvećih gluposti koje sam pročitao na ovom pdf-u, a konkurencija je veoma jaka. :-)
Bloo
Globalna šefica

#5228 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Bloo »

aldinjo wrote:
piupiu wrote: Godine, moj Irsare. Pas je trideset puta čistija i plemenitija životinja od čovjeka. U svim mogućim smislovima.
:lol: :lol: :lol: :run: Ovo je jedna od najvećih gluposti koje sam pročitao na ovom pdf-u, a konkurencija je veoma jaka. :-)
Ako nemas vlastiti stav koji mozes da obrazlozis argumentima, suzdrzi se od vrijedanja.

Hvala.
aldinjo

#5229 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by aldinjo »

Bloo wrote:
aldinjo wrote:
Ako nemas vlastiti stav koji mozes da obrazlozis argumentima, suzdrzi se od vrijedanja.

Hvala.
O kakvom vrijeđanju pišeš? Pa on vrijeđa ljude vjernike ovim postom a ti meni prigovaraš o nekakvom vrijeđanju. :roll:
Gojeni H

#5230 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Gojeni H »

aldinjo wrote: O kakvom vrijeđanju pišeš? Pa on vrijeđa ljude vjernike ovim postom a ti meni prigovaraš o nekakvom vrijeđanju. :roll:
Nije on nego ona.
Kako ziv I zdrav bio onaj post vrijedja vjernike?
aldinjo

#5231 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by aldinjo »

Gojeni H wrote:
aldinjo wrote: O kakvom vrijeđanju pišeš? Pa on vrijeđa ljude vjernike ovim postom a ti meni prigovaraš o nekakvom vrijeđanju. :roll:
Nije on nego ona.
Živ i zdrav bio, bilo ko ko kaže da su psi bolji od ljudi automatski kaže da su psi bolji od vjernika jer su i vjernici ljudi. A uopšte porediti pse i ljude je van svake za bilo koga kome mozak funkcioniše. A sada pišite šta hoćete, a ja vam neću odgovarati.
Gojeni H

#5232 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Gojeni H »

aldinjo wrote:
Gojeni H wrote:
Nije on nego ona.
Živ i zdrav bio, bilo ko ko kaže da su psi bolji od ljudi automatski kaže da su psi bolji od vjernika jer su i vjernici ljudi. A uopšte porediti pse i ljude je van svake za bilo koga kome mozak funkcioniše. A sada pišite šta hoćete, a ja vam neću odgovarati.
Nisam advokat @piupiu ali mozda je samo mislila da nas sve podsjeti da covjek moze biti zvijer koja ubija ne zbog hrane nego zbog ubijanja, da ugrozava svoj okolis gdjegod dodje i sl.
I opet nema tu nista uvredljivo, samo cinjenice.
Isto tako, covjek je sposoban za oprost, uciniti dobra djela za opstu korist, donositi dobro kao istinski Boziji namjesnik na Zemlji ...
Covjek je I jedno i drugo
arzuhal

#5233 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by arzuhal »

Tako je. @piupiu je istaklu samo jednu - doduše i ne znajući, i ne htijući to - stranu čovjeka o kojoj i Kur'an govori: da može biti daleko gori od bilo koje životinje.

Neko jutro, vraćajući se sa sabahskog namaza, priča jedan, koji se dugo bavio lovom, kako je jednom vidio da dva laneta bježe od nečeg, odnosno ne bježe nego uzmiču, dok je srna bila negdje dalje, dozivala ih. Približio se i vidio da je mačka, domaća mačka išla prema lanadi. Neko od njih iz karabina upuca mačku i ..."Od nje ne osta ništa!"

Smučilo mi se u želucu i kažem zbunjenom sagovorniku:"Doista nema većeg štetočine na dunjaluku od čovjeka!"

Taj isti čovjek mi je pričao kako ga, naprosto, sada proganjaju slike nekih životinja koje je ubio onako bez razloga, neku malu pticu pjevicu i slično...

Izjava o plemenitosti i čistoti psa nad čovjekom je emotivna, ali i besmislena, dabome.
piupiu

#5234 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by piupiu »

aldinjo wrote:
aldinjo wrote:
...

O kakvom vrijeđanju pišeš? Pa on vrijeđa ljude vjernike ovim postom a ti meni prigovaraš o nekakvom vrijeđanju. :roll:
Biće, po ovoj tvojoj logici, da ja nisam čovjek, jer mene samu pohvala psu, kao biću koje ne uništava svijet oko sebe i ljudima mahom donosi radost; bića koje kad naidje na drugu životinjicu omiriše i prodje, ne ubija; biće koje nema ego da ga uvrijedi pohvala drugom živom biću... ne vrijedja kao čovjeka. Žao mi je što tebe vrijedja kao vjernika.
John Cleese

#5235 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by John Cleese »

piupiu wrote:Biće, po ovoj tvojoj logici, da ja nisam čovjek, jer mene samu pohvala psu, kao biću koje ne uništava svijet oko sebe i ljudima mahom donosi radost; bića koje kad naidje na drugu životinjicu omiriše i prodje, ne ubija; biće koje nema ego da ga uvrijedi pohvala drugom živom biću... ne vrijedja kao čovjeka. Žao mi je što tebe vrijedja kao vjernika.
Sto se mene tice i nisi coJek nego kanarinac :D :lol: :kiss:

A covjek jeste najgora i najstetnija od svih zivotinja na planeti, neporecivo - kome to nije jasno, ne vrijedi mu ni objasnjavati.

Muzicka podloga: https://www.youtube.com/watch?v=0kqt3bpUnoc
piupiu

#5236 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by piupiu »

John Cleese wrote:Sto se mene tice i nisi coJek nego kanarinac :D :lol: :kiss:

:lol: Pa jes', ne sporim! :lol: :D :kiss:
Jao, Ibrica i njegov divni ćukoooo! :sretan:
piupiu

#5237 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by piupiu »

Gojeni H wrote: Nisam advokat @piupiu ali mozda je samo mislila da nas sve podsjeti da covjek moze biti zvijer koja ubija ne zbog hrane nego zbog ubijanja, da ugrozava svoj okolis gdjegod dodje i sl.
I opet nema tu nista uvredljivo, samo cinjenice.
Isto tako, covjek je sposoban za oprost, uciniti dobra djela za opstu korist, donositi dobro kao istinski Boziji namjesnik na Zemlji ...
Covjek je I jedno i drugo
A da jesi, Boga mi bih te preporučila raji! :P :kiss:

E, drago mi je da te 'sretoh', neki dan se pitam jesi li dobro, zauzeto i sve to skupa. :)
piupiu

#5238 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by piupiu »

arzuhal wrote:Tako je. @piupiu je istaklu samo jednu - doduše i ne znajući, i ne htijući to - stranu čovjeka o kojoj i Kur'an govori: da može biti daleko gori od bilo koje životinje.
Tužno, zar nije? Pored svih uputa, putokaza, manifestacija dobrote... :(
Gojeni H

#5239 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Gojeni H »

piupiu wrote:
A da jesi, Boga mi bih te preporučila raji! :P :kiss:

E, drago mi je da te 'sretoh', neki dan se pitam jesi li dobro, zauzeto i sve to skupa. :)
Takodje, takodje. Sve je u redu. Nadam se da si jos vesela, aktivna …
John Cleese

#5240 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by John Cleese »

piupiu wrote:
arzuhal wrote:Tako je. @piupiu je istaklu samo jednu - doduše i ne znajući, i ne htijući to - stranu čovjeka o kojoj i Kur'an govori: da može biti daleko gori od bilo koje životinje.
Tužno, zar nije? Pored svih uputa, putokaza, manifestacija dobrote... :(
George Bernard Shaw wrote:Human beings are the only animals of which I am thoroughly and cravenly afraid.
:|
MarlboroGold

#5241 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by MarlboroGold »

I mene godinama proganjaju slike komaraca i muha... što li.
Saga Noren

#5242 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Saga Noren »

Može li mi netko objasniti zašto su psi šporki?
Bloo
Globalna šefica

#5243 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Bloo »

aldinjo wrote:
Gojeni H wrote:
Nije on nego ona.
A vjernici su automatski najbolji ljudi na ovom dunjaluku....
Irsar

#5244 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Irsar »

Bloo wrote:Ako nemas vlastiti stav koji mozes da obrazlozis argumentima, suzdrzi se od vrijedanja.

Hvala.
Kao da @piupiu ima argumente za svoj stav. Usput (pokuša) da uvrijedi sve ljude svijeta, ili ljudskost kao takvu (dakako sa manama), ali to mu/joj ne uspije jer je definitivno u pitanju pretjerivanje.
allem_77

#5245 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by allem_77 »

Saga Noren wrote:Može li mi netko objasniti zašto su psi šporki?
Imamo razne teorije zašto su prljavi? A unazad par stranica je pisano o tome.
Nedavno jedan mali lovački cuko zalutao, i dođe do mene. Ja sam ga samo par sekundi rukom dodirnuo po glavi, dok je on mahao repom. :D Morao sam odmah oprati ruke, jer su se dlake zalijepile na ruku. Nije mi jasno zašto mu dlaka opada?
E sada zamisli koliko je tih dlaka u kućama i stanovima, onih ljudi koji žive sa psima?

Sada je stanje drugačije nego prije hiljade godina kada voda nije išla iz slavine, nego su ljudi vodu držali u raznim posudama.
A evo šta Wiki kaže o psima,

Psi boluju od raznih bolesti, od kojih se neke mogu prenijeti i na čovjeka i druge životinje, dok su druge jedinstvene samo za pse.

Bolesti
Od infektivnih zaraza, pse najčešće povezujemo sa bjesnilom (-{hydrophobia}-),-{canine parvovirus}- i -{canine distemper}-. Od urođenih bolesti kod pasa su najčešće displazije kukova, razne vrste epilepsija i plućna stenoza. Skoro svaka bolest koju može dobiti čovjek može dobiti i pas (osim specifičnih bolesti za čovjeka), kao što su rak, bolesti zuba, srca, itd...

Paraziti
Najčešći paraziti su buve i gliste.

Zbog gore navedenog treba dobro razmisliti o držanju psa u kući/stanu.
Saga Noren

#5246 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Saga Noren »

allem_77 wrote:
Saga Noren wrote:Može li mi netko objasniti zašto su psi šporki?
Imamo razne teorije zašto su prljavi? A unazad par stranica je pisano o tome.
Nedavno jedan mali lovački cuko zalutao, i dođe do mene. Ja sam ga samo par sekundi rukom dodirnuo po glavi, dok je on mahao repom. :D Morao sam odmah oprati ruke, jer su se dlake zalijepile na ruku. Nije mi jasno zašto mu dlaka opada?
Zasto tebi opada dlaka?

E sada zamisli koliko je tih dlaka u kućama i stanovima, onih ljudi koji žive sa psima?
A macke su ka bez dlaka ? Macke se linjaju nemilo, a tvrdite da su custe. Zato ima icetkavanje i macaka i pasa i sve pet.

Sada je stanje drugačije nego prije hiljade godina kada voda nije išla iz slavine, nego su ljudi vodu držali u raznim posudama.
A evo šta Wiki kaže o psima,

Psi boluju od raznih bolesti, od kojih se neke mogu prenijeti i na čovjeka i druge životinje, dok su druge jedinstvene samo za pse.

Bolesti
Od infektivnih zaraza, pse najčešće povezujemo sa bjesnilom (-{hydrophobia}-),-{canine parvovirus}- i -{canine distemper}-. Od urođenih bolesti kod pasa su najčešće displazije kukova, razne vrste epilepsija i plućna stenoza. Skoro svaka bolest koju može dobiti čovjek može dobiti i pas (osim specifičnih bolesti za čovjeka), kao što su rak, bolesti zuba, srca, itd...

Paraziti
Najčešći paraziti su buve i gliste.

Zbog gore navedenog treba dobro razmisliti o držanju psa u kući/stanu.
To sve imaju i macke i druge životinje, da ne givorim o ljudima sta oni sve imaju.
Ocemujem neki suvisli odgovor, a ovo iznad nije. Hvala.
allem_77

#5247 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by allem_77 »

Ništa ti nisam slagao. :D Pitaj Bobija, možda zna suvisli odgovor?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#5248 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Bobi »

Glede pasa preporucujem vam udžbenik Poznavanje prirode za 1. razred Osnovne škole..ima tamo sve kome sta nije jasno...domaće živopinje i tako to a ko kako gdje i zašto se neko razboli, zarazi usljed necega nekog ili sta ti ja znam a...e zato ima jedna nauka koja se zove Medicina...eto mozete malo uzet medicinske knjige ili pitat neko učenog :mrgreen: .
asurbanipal

#5249 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by asurbanipal »

Image
Irsar

#5250 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Irsar »

Šta, ovo opet imaju avatari?
Post Reply