PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5226 Re: PROTESTI!!!

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Dr. Kuca, HomeSweetHome, hhaarree, Havatar

2 sedmice
ExNihilo

#5227 Re: PROTESTI!!!

Post by ExNihilo »

Nego, jesu li se glavonje odlučile: jesu li protestanti nadrogirani ili izmanipulirani?
Baltazar_khan

#5228 Re: PROTESTI!!!

Post by Baltazar_khan »

raja ja nigdje ne vidim na ovim fotografijama gdje se marišu kod higijenskog džeku muminovića. da nije neko provalio za njega? na klix komentarima neko napisao da se radi o sasvim drugim likovima koji veze nemaju sa njim
Bosanski_kralj

#5229 Re: PROTESTI!!!

Post by Bosanski_kralj »

Ne smije se paliti, ne smije se blokirati saobraćaj, još malo pa se neće smijeti ni glasno govoriti i uzvikivati ono poznato: "lopovi"
snaga_znanja

#5230 Re: PROTESTI!!!

Post by snaga_znanja »

Ja se taman navik'o da je ovo bez cenzure i da mogu svasta laprdat kad eto Chmolje... :D
ExNihilo

#5231 Re: PROTESTI!!!

Post by ExNihilo »

snaga_znanja wrote:Ja se taman navik'o da je ovo bez cenzure i da mogu svasta laprdat kad eto Chmolje... :D
Takav nam treba vođa, odlučan i oštar. :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#5232 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

nedim73m wrote:Jeste, normalno je prijatelju isto kao što je normalno da nas jebu 20 godina, da imaju plate sa bonusima mjesečno po 80.000,00KM u javnim preduzećima (Bosnalijek), da nas lažu, kradu, zadužuju se u naše ime samo da bi sačuvali fotelje...itd. Puno manja šteta je što momci stoje na raskrsnici i nadam se da će idući put imati palice, boksere, lance, pištolje kod sebe pa jebati mater svim kabadahijama u terencima.
I šta sad da ti trebaš hitno na CUM, prihvatio bi objašnjenje da tebaš da se strpiš zbog prethodnih 20 godina?
Protesti su jedno a neopravdano nasilje drugo...za mene je ovo blokiranje ceste poslije završenih protest upravo to.[/quote]

Kakvo je nasilje blokiranje ceste, pojasni živ ti bio.[/quote]

Nikakvo, dečko završio na CUM-u blokirajuči cestu - nadam se da će se ove stvari češće dešavati pa da umjesto sat i po idem kući preko pizdića lijepo odem glavom cestom[/quote]

OK, samo nemojte pizditi sutra kada opet ljudi ustanu protiv vlasti i kabadahija te iskažu nezadovoljsvo. I opet ona tipična amoralna režimska osoba koja kmeči zbog toga što mora malo duže da vozi svoju uhljupsku guzicu kući jer zaboga blokirali mu cestu. A ne vidiš da ti momci rade stvari za dobrobit ove države.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 11/02/2014 00:26, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#5233 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

Bosanski_kralj wrote:Ne smije se paliti, ne smije se blokirati saobraćaj, još malo pa se neće smijeti ni glasno govoriti i uzvikivati ono poznato: "lopovi"
To ti je za sad samo problem u Livnu i Mostaru kao i u cijeloj RS
guber90

#5234 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

ExNihilo wrote:
snaga_znanja wrote:Ja se taman navik'o da je ovo bez cenzure i da mogu svasta laprdat kad eto Chmolje... :D
Sta vodja, on je ovo sve izrezirao :D, nisu ovo huligani, posten narod je banovao, on hoce odcjepljenje od klix-a, hoce svoj forum, diktator, treba kontraproteste napraviti :D.
nedim73m

#5235 Re: PROTESTI!!!

Post by nedim73m »

Bolje bi bilo da umjesto protesta zamolimo ministra da napiše priručnik pod nazivom "Od kese do tornja za 20 godina"

Mislim da bi to bio jedini način da budemo zadovoljni, lik pametan nek ne bude čkapi nek i nas prosvjetli.
ExNihilo

#5236 Re: PROTESTI!!!

Post by ExNihilo »

guber90 wrote:
ExNihilo wrote:
Sta vodja, on je ovo sve izrezirao :D, nisu ovo huligani, posten narod je banovao, on hoce odcjepljenje od klix-a, hoce svoj forum, diktator, treba kontraproteste napraviti :D.
Garant nadrogiran banuje.
snaga_znanja

#5237 Re: PROTESTI!!!

Post by snaga_znanja »

nedim73m wrote:Bolje bi bilo da umjesto protesta zamolimo ministra da napiše priručnik pod nazivom "Od kese do tornja za 20 godina"

Mislim da bi to bio jedini način da budemo zadovoljni, lik pametan nek ne bude čkapi nek i nas prosvjetli.
Jel vas SDA-ovce fakat strah napraviti protest protiv Radoncica pa stalno trolate po klix-u i fb.. :lol:
mirsek

#5238 Re: PROTESTI!!!

Post by mirsek »

agent_zero wrote:Ima li neko da organizuje kontrademonstracije? Da se konačno stane ukraj ovom teroru i državnom udaru od strane bandita i ološa iz SBB-a koje dovode sa svih strana da prave nerede u mom gradu?

Ima li pravih, rođenih sarajlija da se suprostave ovoj anarhiji i bezumlju ološa koja plaća i potpaljuje tornjak? Što ne idu pred toranj i ne upitaju kako je stekao to sve dok se godinama lizao sa SDA?

Dosta više rulje i anarhije i huliganstva po sarajevu, a i cijeloj državi!
Zasto kontrademonstracije ? Jednostavno prosiriti proteste na toranj i to je to. Niko od njih na vlasti i oko nje nije bez oraha u dzepovima.
Pitanje je ako se prosire demonstracije i na fahraona da li ce onda svi oni profiteri i tajkuni biti zajedno protiv naroda i tako ga jos jace suzbiti u prosvjedima, medijski manipulisati i fizicki slomiti ili treba sad pustiti fahru sa jedne i princa i prolaznika sa druge strane da se prepiru a narod neka trazi ispunjenje svojih zahtjeva koji po meni trebaju biti vise socijalno-ekonomske i antikoruptivne prirode nego da zadiru u ukidanje entiteta ili mijenjanje dejtona. Bar u ovom trenutku.
wolf07

#5239 Re: PROTESTI!!!

Post by wolf07 »

Samo je jos i ova eksplozija na Skenderiji trebala, napisah par sljedecih redaka na drugoj temi ali nema razloga da to ne postavim i ovdje, tu svakako vise pripada i cisto da vidim sta ostali misle o tom scenariju. Dakle:

Na moju veliku zalost moram konstatovati da sve ovo skupa sa demonstracijama odvec lici na ono iz 1992.g. Digla se raja, folovi-golovi, Titine slike, bratstvo i jedinstvo, hajmo na Skupstinu, zauzmu je.... i onda Boga mole da im neko kaze da izadju! U medjuvremenu Srbi lagano odradjuju svoj dio posla i onda odjednom k'o grom iz vedra neba - rat! S tom razlikom sto to i nije bas bilo "grom iz vedra neba" za one koji su mislili svojom glavom. Da je potrajala jos koji dan ona ujdurma u Skupstini sa blesavim demonstrantima koji vise ni sami ne znaju sta hoce moglo nam se desiti da nam se za Predjednika drzave izabere sam od sebe Milutin Kukanjac!!!
Ocigledno je da dok mi trosimo vrijeme na zajebanciju tipa - ako nosi kravatu-smijenite ga! Mislite da ce nam neko nasilje sprijeciti EUFOR??? Pa njih ima taman toliko da su svi stali u kasarnu Butmir! Osim toga to su sve prekaljeni ratnici iz Austrije, Madjarske, Rumunije... iz ovog belaja moze se svasta desiti i bojim se da ovi zahtjevi za smjenama svega i svakoga (a bez da se vidi ko to dolazi umjesto njih) moze samo skrenuti paznju sa neceg puuuuuno krupnijeg sto nam se valja iza brda!
_mufljuz_

#5240 Re: PROTESTI!!!

Post by _mufljuz_ »

minhenski eskadron spreman za pokret - komandante sused zapovijedite napad :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#5241 Re: PROTESTI!!!

nedim73m wrote:Bolje bi bilo da umjesto protesta zamolimo ministra da napiše priručnik pod nazivom "Od kese do tornja za 20 godina"

Da je on najveći problem ove države ja bih sutra na toranj bacio kamen prvi. :cry:
Kikibombona

#5242 Re: PROTESTI!!!

Post by Kikibombona »

Nisam siguran da ovaj narod u ovom trenutku ima kapacitet razracunati se sa mafijom. Nece oni tako lako otici. Mogu malo ustuknuti, ali sigurno nece odustati. Tek sada slijedi spletkaranje i pokusaj razbijanja i deskreditacije protesta.

Cak i na ovom forumu ima dobar broj sluga mafije, kao i onih koji naivno/nesvjesno osudjuju demonstrante i na taj nacin rade u korist mafije.

Al dobro, neka se zakotrljalo. Ako se ne rijesi sad, rijesit ce se za 5, 10, 20 godina. Napravljen je veliki iskorak. Narod se probudio iz teske apatije.

Ljudi, ubijeni smo u pojam. Ako kod nas izadje 5 000 ljudi na ulice, to je kao da u Madridu izadje 1 000 000. Eto koliko smo sjebani u svakom pogledu.
StupskaBitanga

#5243 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Fahro je produkt ovakvog društva i sistema a uzrok svemu su političari i sistem od 90ih
nedim73m

#5244 Re: PROTESTI!!!

Post by nedim73m »

snaga_znanja wrote:

Jel vas SDA-ovce fakat strah napraviti protest protiv Radoncica pa stalno trolate po klix-u i fb.. :lol:
Jgb nisam iz SDA, ali pored svega bolje biti i iz SDA nego iz gusinja
_mufljuz_

#5245 Re: PROTESTI!!!

Post by _mufljuz_ »

wolf07 wrote:Samo je jos i ova eksplozija na Skenderiji trebala, napisah par sljedecih redaka na drugoj temi ali nema razloga da to ne postavim i ovdje, tu svakako vise pripada i cisto da vidim sta ostali misle o tom scenariju. Dakle:

Na moju veliku zalost moram konstatovati da sve ovo skupa sa demonstracijama odvec lici na ono iz 1992.g. Digla se raja, folovi-golovi, Titine slike, bratstvo i jedinstvo, hajmo na Skupstinu, zauzmu je.... i onda Boga mole da im neko kaze da izadju! U medjuvremenu Srbi lagano odradjuju svoj dio posla i onda odjednom k'o grom iz vedra neba - rat! S tom razlikom sto to i nije bas bilo "grom iz vedra neba" za one koji su mislili svojom glavom. Da je potrajala jos koji dan ona ujdurma u Skupstini sa blesavim demonstrantima koji vise ni sami ne znaju sta hoce moglo nam se desiti da nam se za Predjednika drzave izabere sam od sebe Milutin Kukanjac!!!
Ocigledno je da dok mi trosimo vrijeme na zajebanciju tipa - ako nosi kravatu-smijenite ga! Mislite da ce nam neko nasilje sprijeciti EUFOR??? Pa njih ima taman toliko da su svi stali u kasarnu Butmir! Osim toga to su sve prekaljeni ratnici iz Austrije, Madjarske, Rumunije... iz ovog belaja moze se svasta desiti i bojim se da ovi zahtjevi za smjenama svega i svakoga (a bez da se vidi ko to dolazi umjesto njih) moze samo skrenuti paznju sa neceg puuuuuno krupnijeg sto nam se valja iza brda!
da te malo utešim šinko - oko sarajeva banana više nema, instaliranih artiljerijskih baterija isto tako a bogatiji smo za minhensku udarnu i berlinsku laku motorizovanu :oops: 8-)
ExNihilo

#5246 Re: PROTESTI!!!

Post by ExNihilo »

mirsek wrote:
agent_zero wrote:Ima li neko da organizuje kontrademonstracije? Da se konačno stane ukraj ovom teroru i državnom udaru od strane bandita i ološa iz SBB-a koje dovode sa svih strana da prave nerede u mom gradu?

Ima li pravih, rođenih sarajlija da se suprostave ovoj anarhiji i bezumlju ološa koja plaća i potpaljuje tornjak? Što ne idu pred toranj i ne upitaju kako je stekao to sve dok se godinama lizao sa SDA?

Dosta više rulje i anarhije i huliganstva po sarajevu, a i cijeloj državi!
Zasto kontrademonstracije ? Jednostavno prosiriti proteste na toranj i to je to. Niko od njih na vlasti i oko nje nije bez oraha u dzepovima.
Pitanje je ako se prosire demonstracije i na fahraona da li ce onda svi oni profiteri i tajkuni biti zajedno protiv naroda i tako ga jos jace suzbiti u prosvjedima, medijski manipulisati i fizicki slomiti ili treba sad pustiti fahru sa jedne i princa i prolaznika sa druge strane da se prepiru a narod neka trazi ispunjenje svojih zahtjeva koji po meni trebaju biti vise socijalno-ekonomske i antikoruptivne prirode nego da zadiru u ukidanje entiteta ili mijenjanje dejtona. Bar u ovom trenutku.
To drugo. Pustit ih neka se kolju.

Nema sumnje da Fahro pokušava ovo hajdžekovat. Ali, problemi i vapaji protestanata/naroda su autentični. Pustiti Fahru da ubacuje smutnju u politički sistem i zauzdava policiju, ali mu ne dozvoliti da se postavi kao mesija.
snaga_znanja

#5247 Re: PROTESTI!!!

Post by snaga_znanja »

StupskaBitanga wrote:Fahro je produkt ovakvog društva i sistema a uzrok svemu su političari i sistem od 90ih
Budimo malo precizniji. Fahro je produkt SDA. SDA koja ga je napravila i finansirala dok im se nije oteo sa lanca. A sad se prave blesavi...
Drvosjeca iz Dejcica

#5248 Re: PROTESTI!!!

nedim73m wrote:
snaga_znanja wrote:

Još bolje biti iz SDP-a. :lol: :lol: :wink:
snaga_znanja

#5249 Re: PROTESTI!!!

Post by snaga_znanja »

nedim73m wrote:
Jebote tek sam sad shvatio koji vam je strah u kosti utjero. Pa ni na forumu ne smijete priznati da si SDA-ovac... :lol:
nedim73m

#5250 Re: PROTESTI!!!

Post by nedim73m »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Da je on najveći problem ove države ja bih sutra na toranj bacio kamen prvi. :cry:
Da je najveci sigurno nije, ali sigurno veći nego zgrada općine Centar. Mada ako mu se posreci možda i i to bude.
Post Reply