Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dert wrote:bjez'te u klinac , naumpade mi sada ona marmalada u sanduku ,sjekirom odvalis komadinu pola struce hljeba i bjezi napolje
ovo se samu drug muha moRe sjetiti
u kakvom bolan sanduku .....i ti bogami imas haman pomasala godinica
Znam za Nikola Tesla i legendarni model Kosmaj, RIZ je zagrebacki.
Onda Savica i Portoroz su vjerovatno Iskrini
Imao sam radio Portorož, lampaš, ovakav
Kad starci odu uvečer u mahalu ja ugasim svjetlo i vrtim polako stanice.
Bio sam oduševljen kolko stanica i jezika ta kutija može dobaviti.
kad zasvjetli zelena lampica u punom sjaju tek tad je kazaljka na stanici
dert wrote:bjez'te u klinac , naumpade mi sada ona marmalada u sanduku ,sjekirom odvalis komadinu pola struce hljeba i bjezi napolje
u kakvom bolan sanduku .....i ti bogami imas haman pomasala godinica
istinu dert zbori
još se sjecam i ulja u refuzi--na nako bure pumpa na rucni pogon i granapdžija mi napumpa litar ulja
pošalju me po ulje i po bobe koje mi nakom lopaticom iz staklenke izvadi i u fišek stavi
spreca wrote:ko se sjeca ove makine ...ovo je nesto naj bolje stoje citroen ikada napravio
gazda sa čaršije Mujo Džinovic ga vozo
kasnije i Željko Bebek
Sjećam se Željezara nabavila jednu ambulantnu Ajkulu i jednom prilikom teško nastradao neki radnik i trebalo ga hitno prebaciti za Beograd.
Kasnije se pričalo po gradu kako je od Zenice do Beograda stigao za manje od 4 sata i kako je to auto bilo gravirano 200
ona prodavnica na titovoj gdje je sad planika ili gospodarska banka sto je prodavaa na kilu te stvari, cokoladne loptice sa bademom, rizom, grozdjicom, ljesnikom ... pa ledene kocke i jos 100000 cuda
ona prodavnica na titovoj gdje je sad planika ili gospodarska banka sto je prodavaa na kilu te stvari, cokoladne loptice sa bademom, rizom, grozdjicom, ljesnikom ... pa ledene kocke i jos 100000 cuda
Kako se kod vas zvalo ono kad gadjas tudji kliker, i mjesto da ga zveknes jednom, oni se čuknu dva puta, i zbog toga se ponisti pobjeda?
Kod nas - cike...(kratko -i-).
Last edited by radostan dan on 11/03/2017 11:23, edited 1 time in total.
Ommadawn wrote:
Savica i Portorož su Iskrini. Iskra je čak imala i jedan svoj stereo-stub ali to nisi lako nalazio u trgovini - vjerovatno je bio namijenjen za izvoz.
Ei Niš - radioaparati, televizori, veš-mašine. Stereo-uređaji, malko više rasprostranjeni među narodom no radi se o klonovima - da li Braun, Grundig ili Telefunken, ne sjećam se sigurno. Zadnjih godina skroz loš kvalitet aparata, što mu uspiješ popravitu za vrijeme garancije - popravio si. Poslije ili u ostavu, podrum ili u smeće.
RIZ Zagreb - radio aparati, TV, stereo-uređaji i portabl-stereo možda čak i najkvalitetniji.
R Čajavec je radio isključivo TV aparate za civilnu upotrebu, mada poneki radio tranzistor je također našao put do nas (model Slavuj) a ja sam kao dijete vidio jedan i sa kasetofonom. Kvalitet bare-bare. Bilo je priče krajem osamdesetih da krenu i sa proizvodnjom video-playera ali to se očito nije desilo.
Gorenje je krajem sedamdesetih kupilo zapadnonjemačku firmu Körting koja je radila elektronske proizvode. Po njihovoj licenci izbačen je tada stereo-uređaj GC (glasbeni centar) - Garrard gramofon, radio sa "touch" dugmadima i kasetofon koji se vječito kvario.
Formumaš r_faruk upravo muku muči sa istim - za detalje pogledaj temu Gramofoni..."
radostan dan wrote:Kako se kod vas zvalo ono kad gadjas tudji kliker, i mjesto da ga zveknes jednom, oni se čuknu dva puta, i zbog toga se ponisti pobjeda?
Kod nas - cike...(kratko -i-).
Vidi Muha...kao i u svakom ozbiljnom športskom nadmetanju, desavala su se cuda kada se nesto sto je mrtvi zicer pretvori u tragediju epskih razmjera...
Npr, slijepci...zveknes ga lagano (tudji kliker), jer mjerkas da ugajgulis da pridjes blize klikeru jos jednog protivnika u igri, ali to izvedes premekano, i oni se zalijepe, umjesto da se odbiju, i...popusis.
Cike, isti slucaj, kada je rijec o tragediji...ali ovaj put ili ga isfelsujes da pridjes drugom klikeru, ili ga zveknes momacki, da pobjegnes sto dalje od roše...mdj, pod felšom se i onaj drugi kliker kontra zarotira i vrati se tgom klikeru i kucne ga...ili naleti ja neki nagib i vrati se tvom klikeru i pikne ga...