Sirija

Locked
Challenger__

#5226 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

brateeee sto mrzim to Prorok...
- ne treba zamjeriti Purketu na tome. Naime, ova sva dešavanja su iznjedrila dosta jake komentatore (uglavnom oko Advance.hr) širom bivše Jugoslavije, a Purke je jedan od najčitanijih, top 5 celebrity likova, komentatora. I sam Advance (Hrvatska), kao i ostale nemuslimanske sredine su imali problem sa tom leksikom (prorok/poslanik), pa su ih ljudi iz naše sredine ispravljali...

- da se ne vrtimo u krug sa ljudima kojima su strasti iznad razuma, da se ne vrtimo u njihovim negativnim stereotipima i NEDOPUSTIVIM generalizacijama, umjesto njihovog trovanja i trolanja, imali bi smo HAOS UPISE, koje su ljudi čitali i čitaju u dahu.

- vidjećemo da li naša virtuelna sredina ima snage da sačuva takve ljude, jer su u stanju da oplemene naš virtuelni mikrokosmos.

Purke je ZMAJ.
sarajevoxxxx

#5227 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Hama: Pala vojna baza Ebu Šefik !
Challenger__

#5228 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Riječ je, dabome, o komentarima na globalna dešavanja, protkana i utkana nenadmašnom postmodernom leksikom i retorikom, analogijama iz književnosti, filma, umjetnosti... Riječ je o beogradskom eruditi koga vrijedi pokušati sačuvati.

To je moj čvrst i trajan stav, a administracija i vi kako hoćete.
sarajevoxxxx

#5229 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

- Nakon planiranja i priprema koje su trajale jednu sedmicu FSA tačnije brigade Faruk su danas zauzela vojnu bazu Ebu Šefik koja se nalazi u sjevernom predgrađu Hame. Uništena su dva tenka i oko 30 režimskih vojnika je likvidirano. Baza se nalazi između grada Mevrik i Kufrzejta, i zauzeta je kako arapi vole kazati ''bi šeklin kamil'' tj u potpunosti.

- Baza Ebu Šefik: Video je od prije pet sati kada je baza granatirana minobacaćima

- Režimsko raketiranje Mevrika, grada koji se nalazi u blizini baze - 16.09.2013.

https://www.facebook.com/east1.hama
https://www.facebook.com/hama.revo
sarajevoxxxx

#5230 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dio plijena koji je došao nakon što je Islamska Država u spektakularnoj akciji prije par dana zgazila bataljon PVO-a koji pripada režimskoj brigadi 66. u Hami

Image

Image

Image

Image

Image

Image
sarajevoxxxx

#5231 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Latakija: Oboren režimski avion

Trenutak hvatanja režimskog pilota 16.09.2013.

sarajevoxxxx

#5232 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dijelovi režimskog aviona koji je danas oboren u Latakiji

purke62

#5233 Re: Sirija

Post by purke62 »

anthraxQ wrote: nije on nikakav prorok, kakve su to gluposti? Sta je to on proricao? Kartao jel?

I kako sad da ne upadnem u zamku zvana "sitna crevca" ?.Ako sad pomenem neku misao Isusa Hrista, može mi se desiti da me oni koji su upućeni u "sitna cevca" ovde rasčereče jer nisam napisao Isus Krist ili Poslanik Isa a.s. ili što nisam stavio Poslanik Isa s.a.w.s.
Ali ipak da pokušam citirati pomenutog Isusa Hrista:
"Od drveća ne vidite šumu".
Polemišete sa mojom malenkošću a ne sa istinitošću poruke koju sam citirao: "Sve što činiš, i dobro i zlo, činiš sebi".
barpy

#5234 Re: Sirija

Post by barpy »

sarajevoxxxx wrote:Latakija: Oboren režimski avion

piloti su uz tenkiste najveći razlog ogromnog broja ubijenih civila u Siriji, i razorenih gradova, nadam se da će ga polako i natanane obraditi..no prije toga izvući podatke o svim kolegama iz njegove jedinice, imena, prezimena, gdje žive, kao i podatke o njihovim porodicama...inače odlična akcija FSA u zauzimanju baze kod Hame..svaka čast saxxx, samo nastavi sa postavljanjem informacija o dešavanjima sa terena..tvoji postovi su uvijek pravo osvježenje, i pokazuju pravu sliku i trenutno stanju na sirijskom frontu, za razliku od praznih naklapanja koja se vrlo često vode ovdje na ovom podforumu..
čestitke za hrabre borce FSA !
:thumbup:
Last edited by barpy on 16/09/2013 17:39, edited 1 time in total.
Herr Flick

#5235 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

:lol: :lol: :lol:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#5236 Re: Sirija

Post by anthraxQ »

purke62 wrote:
anthraxQ wrote: nije on nikakav prorok, kakve su to gluposti? Sta je to on proricao? Kartao jel?

I kako sad da ne upadnem u zamku zvana "sitna crevca" ?.Ako sad pomenem neku misao Isusa Hrista, može mi se desiti da me oni koji su upućeni u "sitna cevca" ovde rasčereče jer nisam napisao Isus Krist ili Poslanik Isa a.s. ili što nisam stavio Poslanik Isa s.a.w.s.
Ali ipak da pokušam citirati pomenutog Isusa Hrista:
"Od drveća ne vidite šumu".
Polemišete sa mojom malenkošću a ne sa istinitošću poruke koju sam citirao: "Sve što činiš, i dobro i zlo, činiš sebi".
Nadam se da ti shvatas da je naziv Prorok uvredljiv!!!

ali dosta sa off. Poruka je vrlo poucna...
jocker10

#5237 Re: Sirija

Post by jocker10 »

o nama niko piso nije,pustilisu da se pobijemo i sad opet neki kost bacaju medzu nas. kakosmo povodljivi nece cekat dugo. kod nas treba samo politicare sklonit i sve na svom mistu
jefferson

#5238 Re: Sirija

Post by jefferson »

barpy wrote:
sarajevoxxxx wrote:Latakija: Oboren režimski avion

piloti su uz tenkiste najveći razlog ogromnog broja ubijenih civila u Siriji, i razorenih gradova, nadam se da će ga polako i natanane obraditi..no prije toga izvući podatke o svim kolegama iz njegove jedinice, imena, prezimena, gdje žive, kao i podatke o njihovim porodicama...inače odlična akcija FSA u zauzimanju baze kod Hame..svaka čast saxxx, samo nastavi sa postavljanjem informacija o dešavanjima sa terena..tvoji postovi su uvijek pravo osvježenje, i pokazuju pravu sliku i trenutno stanju na sirijskom frontu, za razliku od praznih naklapanja koja se vrlo često vode ovdje na ovom podforumu..
čestitke za hrabre borce FSA !
:thumbup:
Jednostavno ono "lakse" ti srcu bude kada skontas kakve sve ljude mozes sresti na ulici!
Challenger__

#5239 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

!!!Breaking news!!!

Pucnjava u sjedištu američke mornarice; Washigton DC. Više mrtvih i povrijeđenih - >CNN<

- da li ovo ima veze sa sirijskom krizom? Ko je osumnjičen? Kakvi su motivi počinilaca? Ko su oni?

LATEST Suspects: (2 on the loose - 1 dead)

Keep an eye out people!

Looking for: White Male - Wearing military garb
Looking for: Black Male - Age 50 - Olive drab uniform

1 Black Male dead at the scene.
Image

Image

Koga će optužiti??
Challenger__

#5240 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Za sada 4 mrtve osobe i 12 povrijeđenih (Al-Jazeera). Svjedoci govore da su napadači (jedan crnac i jedan bijelac) bili obučeni kao vojni personal.

Za one koji ne znaju engleski - LINK
Last edited by Challenger__ on 16/09/2013 18:49, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5241 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:!!!Breaking news!!!

Pucnjava u sjedištu američke mornarice; Washigton DC. Više mrtvih i povrijeđenih - >CNN<

- da li ovo ima veze sa sirijskom krizom? Ko je osumnjičen? Kakvi su motivi počinilaca? Ko su oni?

Koga će optužiti??
imaš li neku teoriju
Challenger__

#5242 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Breaking news

Komisija UN je utvrdila da je - izvan svake sumnje - u Guti, Damask, upotrebljeno hemijsko oružje. Generalni sekretar UN saopštio da je: 1. u Siriji počinjen ratni zločin; 2. u izvještaju nije imenovao krivca.

Note by the Secretary-General
Latest Statements

U svojoj izjavi, Ban Ki-Mun podržava napore Moskve i Vašingtona u pogledu akcija u vezi hemijskog naoružanja u Siriji.
Avetinho

#5243 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:!!!Breaking news!!!

LATEST Suspects: (2 on the loose - 1 dead)

Keep an eye out people!

Looking for: White Male - Wearing military garb
Looking for: Black Male - Age 50 - Olive drab uniform

1 Black Male dead at the scene.
Image

Image

Koga će optužiti??
Ama Sirija, nego sta. A tebe ce izabrati za novog predsjednika, kad oni motociklisti stignu do Vasingtona.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#5244 Re: Sirija

Post by UnscarD »

evo malo da razbijem ozbiljnost teme...ne znam da li je bilo ali je smijesno :)
http://www.liveleak.com/view?i=37b_1378 ... IRE3vxj.01
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#5245 Re: Sirija

Post by anthraxQ »

aaaaa jedva prezivjeh ovo... svaka cast. :lol: :lol: :lol: :lol:
bogoljub

#5246 Re: Sirija

Post by bogoljub »

''Za sve je kriv Toma Sojer,
Takve knjige ne bi smele da postoje''! :-D
Challenger__

#5247 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

bogoljub wrote:''Za sve je kriv Toma Sojer,
Takve knjige ne bi smele da postoje''! :-D
Hajmo ovako... :-D

Na njega su prstom rekli:
Za sve ovo on je kriv
Za njega bi bolje bilo
Da odavno nije živ.

Za njega ne važi zakon
Njemu niko nije rod
Ko mu pravi duši zaklon
Kad ponese bura brod.

...

Kaznite ga mnogo teže
Da za primjer bude svim:
Neka gori u svom sjaju
I sagori skupa s njim.

Rekli su mu mnogo više
Nego što se o tom zna
Ali nisu smjeli prići...

Image

...Buktinji što vječno sja!
Challenger__

#5248 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Washington DC
20:30
Broj žrtava raste - prema zadnjim informacijama broj mrtvih je 12.
Gadno.
Avetinho

#5249 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Washington DC
20:30
Broj žrtava raste - prema zadnjim informacijama broj mrtvih je 12.
Gadno.
:?
Samo u tvom paralelnom univerzumu ovo je on-topic.
husein_kapetan

#5250 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Ako je suditi po inicijalnim naznakama, UN-ov nadasve tendenciozni izvještaj potvrđuje upotrebu sarin gasa u epizodi od 21 avgusta. Kvantificiraju količinu na oko 350l ?,što odgovara masovnoj upotrebi... Izgleda da su osim eksperata za bojne otrove na terenu bili angažovani i stručnjaci za balistiku. Neki izvori navode da će u izvještaju biti prezentiran i tip projektila upotrebljen za napad kao i njihova trajektorija ???? Izvještaj će preliminarno biti prezentiran Vjeću Sigurnosti a potom Generalnoj Skupštini.
Sadržaj ovog "dokumenta" prijeti da zaoštri ionako krhke odnose između Rusije i USA. Ponovo autor Kerry koji bez da je ovaj izvještaj uopšte prezentiran VS dao izjavu da je Rusija spremna uvrstiti artikal 7 povelje UN u budući zajednički dokument rezolucije. Lavrov ljutito i spremno odgovara da rečeno ne odgovara istini i da se nada da će US poštovati dogovoreno!!!
Uz napisano kao konotat (dnevni) napominjem obaranje SAA helikoptera ( ne navodi se tip i namjena) od strane turskog F16.
Helikopter je izgleda "svjesno" povrijedio turski vazdušni prostor...Ovo im dođe kao kec na desetku..
Saga (geopolitička) zvana Sirija se nastavlja....
Locked