high_volume wrote:Znaš li, ma znaš sigurno , kolika bi bila potrebna visina mosta na srednjem dijelu, neophodna da se premoste Vilsonove lipe? Koliko stepeni bi bili nagibi s obje strane... S prvim snijegom, uz tradicionalno iznenađene sarajevske komunalce, na ovom mostu prvo bi bilo nakamaranih auta, a onda bi bilo potrebno ugraditi čekrke da ih izvuče i poslije s druge strane svuče
Ne znam šta je više idiotski, ovaj most ili izlazak smoga i magle kroz tunel Vraca
Ni u jednim planovima ne postoji neki izdignuti most iznad Vilsonova. Ali, ako bi bio u razmatranju da bi se sačuvala šetnica, ne bi bio veći od 4 metra od tla na šetnici. I to naravno podrazumjeva micanje drvoreda. Pa nisu sekvoje da se ne mogu posjeći.
Ostaje jedino estetski problem pravljenja nasipa pored Zemaljskog muzeja.
A možemo mi pričati da to nikada neće biti. Isto su pričali i na južnoj longitudinali, pa prođe cesta tik ispod pendžera. Isto su pričali i za A transferzalu, pa prođe sa nasipom u visini prvoga sprata. A dionica o kojoj pričamo bi se možda i davno napravila da nisu pronašli neke staro drveće na trasi koje se ne smije posjeći.
Meni je ovo pomirenje nekih stvari u urbanom okruženju. Čuva se jedna dionica šetnice, a pravi se neophodna saobraćajnica da rastereti nultu transferzalu.