Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakaljin

#5226 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

mk ultra wrote:pa bila je i neka opcija tunela prema lukavici, al to je boga pitaj kad... :mrgreen:
To je trebalo da se napravi 90-te ali je rat sprecio pravljenje, jer bi taj tunel Doveo i do smanjenja Magle u sarajevu.

Prostor je ostavljen da se to jednog dana napravi, da se rastereti Dervisa Numica i Vraca sa guzvom.
kakaljin

#5227 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

ultima_palabra wrote:
kakaljin wrote: Icice ona skroz do Zagrebacke na raskrsnicu sa Splitskom ulicom na Kovacicima, jer je tu i ostavljen prostor za gradnju ceste, samo se poruse one privremene radnje u Grbavickoj ulici.A svakako mogu Most napraviti preko Vilsonovog da ga ne presjeca jer svakako mora most preko Miljacke. Samo nacekacemo se mi na to jos dugo, Nazalost.
Ma mogu, ali razjebavaš koncept Vilsonovog ako ti furaju četiri trake iznad glava... da ne govorim koliko bi to sve koštalo, a korist relativno mala.
Pa nije bas da je korist mala. Jer bi sve od Vjecnice do Hrasnog preumjerio na tu relaciju ko ide na autoput i rasteretio bi Alipasinu. Dovelo bi sigurno do rasterecenja saobracaja
Haris.ba

#5228 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

I ja mislim da odignut most iznad Vilsonovog nije loše rješenje. Cesta je neophodna tom trasom da se izbjegne nulta transferzala.

Ne znam samo kako bi to izgledalo, i kako bi bilo sa nagibom. Da krene uspinjanje odmah kod Muzeja revolucije, a silazak odmah na desnoj obali Miljacke. Da su pametni da to odmah naprave, da ne čekaju trasu prema Velešićima.

P.S.
Samo postoji jedan problem. Svaki potputnjak, prolaz i prostor ispod mosta postaje javna pišaona.
DrugaGimnazija

#5229 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by DrugaGimnazija »

kakaljin wrote: To je trebalo da se napravi 90-te ali je rat sprecio pravljenje, jer bi taj tunel Doveo i do smanjenja Magle u sarajevu.
Image

Jes' to ti Osmane Lindove?! :pisnuo:
Haris.ba

#5230 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

:-)
Ne kvotajte budalastine. Bolje raspravljati o krpljenju rupa.
problemnatravunu

#5231 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Hajvan wrote:“mehtropola” njujork:

Image

Image

Image

Image

Image

"mehtropola" london

Image

Image
According to the Asphalt Industry Alliance, it will take an £11.8 billion investment and 14 years to fill all the potholes currently littering UK roads.
Last year, motorists had to pay out £684 million to have their cars fixed after driving through a pothole.

Read more: http://www.thisismoney.co.uk/money/cars ... z5CuwC99gV
Image
Eto ubijedili ste me, dakle apeliram na hadzibajrića , a i druge nacelnike opcina po BiH da se manu ćorava posla popravljanja cesta na kvalitetan način, nego lijepi zakrpe i sve za deset, kad može London možemo i mi :kiss:
karanana

#5232 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by karanana »

nek hadzibajric napuni rupe sitnim cevapom iz ascinice ko sto je ovaj spagetima.
neki

#5233 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

Most kad se bude gradio drveća u vilsonovom ionako vise neće biti...ustvari do tad ćemo i zaboraviti da je tu nekad bila aleja. I to nije daleka budućnost..

P.S. Zar jos ima ljudi koji vjeruju da tuneli mogu smanjiti količinu magle :lol:
high_volume

#5234 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by high_volume »

Haris.ba wrote:I ja mislim da odignut most iznad Vilsonovog nije loše rješenje. Cesta je neophodna tom trasom da se izbjegne nulta transferzala.

Ne znam samo kako bi to izgledalo, i kako bi bilo sa nagibom. Da krene uspinjanje odmah kod Muzeja revolucije, a silazak odmah na desnoj obali Miljacke. Da su pametni da to odmah naprave, da ne čekaju trasu prema Velešićima.

P.S.
Samo postoji jedan problem. Svaki potputnjak, prolaz i prostor ispod mosta postaje javna pišaona.
Znaš li, ma znaš sigurno :D , kolika bi bila potrebna visina mosta na srednjem dijelu, neophodna da se premoste Vilsonove lipe? Koliko stepeni bi bili nagibi s obje strane... S prvim snijegom, uz tradicionalno iznenađene sarajevske komunalce, na ovom mostu prvo bi bilo nakamaranih auta, a onda bi bilo potrebno ugraditi čekrke da ih izvuče i poslije s druge strane svuče :lol: :lol: :lol:

Ne znam šta je više idiotski, ovaj most ili izlazak smoga i magle kroz tunel Vraca :lol: :lol:
problemnatravunu

#5235 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Ne vidim problem u tome da se par lipa u Vilsonovom posječe na mjestu gdje bi trebalo biti premošteno,nema smisla radi par drveta bas toliko podizati cestu, a i drveće bi dalje nastavilo rasti i sta onda !!?? :mrgreen:
Samo koliko je ta opcija ikako realna, a koliko samo snovi ljudi koji se ne pitaju i ne odlučuju :?: :?: :?: :idea: :idea:
Haris.ba

#5236 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

high_volume wrote:Znaš li, ma znaš sigurno , kolika bi bila potrebna visina mosta na srednjem dijelu, neophodna da se premoste Vilsonove lipe? Koliko stepeni bi bili nagibi s obje strane... S prvim snijegom, uz tradicionalno iznenađene sarajevske komunalce, na ovom mostu prvo bi bilo nakamaranih auta, a onda bi bilo potrebno ugraditi čekrke da ih izvuče i poslije s druge strane svuče

Ne znam šta je više idiotski, ovaj most ili izlazak smoga i magle kroz tunel Vraca
Ni u jednim planovima ne postoji neki izdignuti most iznad Vilsonova. Ali, ako bi bio u razmatranju da bi se sačuvala šetnica, ne bi bio veći od 4 metra od tla na šetnici. I to naravno podrazumjeva micanje drvoreda. Pa nisu sekvoje da se ne mogu posjeći.

Ostaje jedino estetski problem pravljenja nasipa pored Zemaljskog muzeja.

A možemo mi pričati da to nikada neće biti. Isto su pričali i na južnoj longitudinali, pa prođe cesta tik ispod pendžera. Isto su pričali i za A transferzalu, pa prođe sa nasipom u visini prvoga sprata. A dionica o kojoj pričamo bi se možda i davno napravila da nisu pronašli neke staro drveće na trasi koje se ne smije posjeći. :D

Meni je ovo pomirenje nekih stvari u urbanom okruženju. Čuva se jedna dionica šetnice, a pravi se neophodna saobraćajnica da rastereti nultu transferzalu.
DaysleepeR

#5237 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by DaysleepeR »

jutros sam prošao ovom novom cestom na Grbavici od pilića do kružnog toka, i mogu vam reći da će STEP veoma dobro zaraditi, semafora kao u priči.
Logovan

#5238 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

DaysleepeR wrote:jutros sam prošao ovom novom cestom na Grbavici od pilića do kružnog toka, i mogu vam reći da će STEP veoma dobro zaraditi, semafora kao u priči.
Neka dobro zarade, ali neka i dobro urade, a ne preko neke stvari.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5239 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Image
Image

Restoran pregradio :mrgreen:
Ko je vlasnik puteljka ne znam, a ovo je puteljak kojim se može uključiti na vlakovo i dalje na autoput... 8-)
LAPD visi ovdje na kafi, bukvalno... Ne pamtim kad nije auto bio ispred... :skoljka:

Image
Image

A Ilidza se renovira :mrgreen:
Blazujski drum i IV vjteske brigade komplet podignuti
high_volume

#5240 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by high_volume »

Haris.ba wrote:
high_volume wrote:Znaš li, ma znaš sigurno , kolika bi bila potrebna visina mosta na srednjem dijelu, neophodna da se premoste Vilsonove lipe? Koliko stepeni bi bili nagibi s obje strane... S prvim snijegom, uz tradicionalno iznenađene sarajevske komunalce, na ovom mostu prvo bi bilo nakamaranih auta, a onda bi bilo potrebno ugraditi čekrke da ih izvuče i poslije s druge strane svuče

Ne znam šta je više idiotski, ovaj most ili izlazak smoga i magle kroz tunel Vraca
Ni u jednim planovima ne postoji neki izdignuti most iznad Vilsonova. Ali, ako bi bio u razmatranju da bi se sačuvala šetnica, ne bi bio veći od 4 metra od tla na šetnici. I to naravno podrazumjeva micanje drvoreda. Pa nisu sekvoje da se ne mogu posjeći.

Ostaje jedino estetski problem pravljenja nasipa pored Zemaljskog muzeja.

A možemo mi pričati da to nikada neće biti. Isto su pričali i na južnoj longitudinali, pa prođe cesta tik ispod pendžera. Isto su pričali i za A transferzalu, pa prođe sa nasipom u visini prvoga sprata. A dionica o kojoj pričamo bi se možda i davno napravila da nisu pronašli neke staro drveće na trasi koje se ne smije posjeći. :D

Meni je ovo pomirenje nekih stvari u urbanom okruženju. Čuva se jedna dionica šetnice, a pravi se neophodna saobraćajnica da rastereti nultu transferzalu.
Ti si mislio na most radi zaštite pješačke staze, ne radi zaštite Vilsonovih lipa, sad sam shvatio. OK, poštujem inicijativu, ali je ipak izgradnja takvog mosta pomalo nezgrapna ideja, bila bi to neugledna betonska skalamerija u divnom Vilsonovom ambijentu.

A i baš danas gledam, na tom dijelu Vilsonovog i onih 4-5 lipa kao da znaju da će biti posjećene, nekako se počele sušiti, klonule :D
noviclan

#5241 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

mk ultra wrote:Image
Image

Restoran pregradio :mrgreen:
Ko je vlasnik puteljka ne znam, a ovo je puteljak kojim se može uključiti na vlakovo i dalje na autoput... 8-)
LAPD visi ovdje na kafi, bukvalno... Ne pamtim kad nije auto bio ispred... :skoljka:

Image
Image

A Ilidza se renovira :mrgreen:
Blazujski drum i IV vjteske brigade komplet podignuti
cekaj ba ovo ispod mosa sto prodjes ja prije dvije tri sedmice prolazio, bila neka poruka na zidu za roditelje da djecu nesto nesto, od kada je ovo slika je li ovo vise nije prohodno :sad:
mk ultra

#5242 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Slika od danas.. nema prolaza
mayab

#5243 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mayab »

Logovan wrote:
DaysleepeR wrote:jutros sam prošao ovom novom cestom na Grbavici od pilića do kružnog toka, i mogu vam reći da će STEP veoma dobro zaraditi, semafora kao u priči.
Neka dobro zarade, ali neka i dobro urade, a ne preko neke stvari.
Ja sam odavno primijetio da se po Sarajevu postavljaju semafori i gdje treba i gdje ne treba, bitno da jaranska firma mlatne pare na ugradnju, a kasnije na održavanje :shock: , a funkcija skoro uopće nije bitna....
Da nije tako, ne bi gomila semafora po gradu bila konstantno na treptajuće žuto podešena!
Ove gore pomenute semafore sam i ja primijetio, i vidjeće se koliko će njih zaista raditi, jer jedan kružni tok gubi skoro sav smisao ako blizu poslije njega imamo semafor :?
Haris.ba

#5244 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

high_volume wrote:
Ti si mislio na most radi zaštite pješačke staze, ne radi zaštite Vilsonovih lipa, sad sam shvatio. OK, poštujem inicijativu, ali je ipak izgradnja takvog mosta pomalo nezgrapna ideja, bila bi to neugledna betonska skalamerija u divnom Vilsonovom ambijentu.

A i baš danas gledam, na tom dijelu Vilsonovog i onih 4-5 lipa kao da znaju da će biti posjećene, nekako se počele sušiti, klonule :D
Ma mislim da nije to tako dramatično da sada treba da se ljudi vežu za drveće. Mnogo je važnije napraviti pritisak na grad, općine i kanton da ulože pare i naprave šetnicu čitavom obalom Miljacke, Željeznice i Bosne. Zamisli da si sa biciklom na Sastavcima gdje su sportski tereni za pola sata laganini vožnje sa Marin Dvora.

Kad se napravi ta šetnica, onda betonska skalamerija na jednom dijelu nije tako ni strašna.
El_comadante

#5245 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by El_comadante »

i kakve su šanse da se kružni tok u Hrasnom završi u maju kad je rok?
mk ultra

#5246 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

El_comadante wrote:i kakve su šanse da se kružni tok u Hrasnom završi u maju kad je rok?
pa rekli su maj... asfaltiran je prvi sloj na obje strane osim na kruznom
još jedno mjesec i trebalo bi biti OK

jučer su rezali za šahtove...
muz66

#5247 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by muz66 »

mk ultra wrote:
El_comadante wrote:i kakve su šanse da se kružni tok u Hrasnom završi u maju kad je rok?
pa rekli su maj... asfaltiran je prvi sloj na obje strane osim na kruznom
još jedno mjesec i trebalo bi biti OK

jučer su rezali za šahtove...
Te sahtadzije su najnesposobnija marva pod nebom. Majci im ga crnac sprasio svaki put kad upadnem u saht koji je 3 cm ispod nivoa asfalta.
mk ultra

#5248 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

ovdje će odvodi biti sa strane, samo se nadam da neće biti začepljeni :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5249 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

muz66 wrote: Te sahtadzije su najnesposobnija marva pod nebom. Majci im ga crnac sprasio svaki put kad upadnem u saht koji je 3 cm ispod nivoa asfalta.
ili je 3 cm iznad asfalta :lol: rijetko kad da potrefe,i kad potrefe propadne za pola godine...
muz66

#5250 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by muz66 »

bitanga_sa_otesa wrote:
muz66 wrote: Te sahtadzije su najnesposobnija marva pod nebom. Majci im ga crnac sprasio svaki put kad upadnem u saht koji je 3 cm ispod nivoa asfalta.
ili je 3 cm iznad asfalta :lol: rijetko kad da potrefe,i kad potrefe propadne za pola godine...
Pa nije realno. Onaj kod Ravene u desnoj traci...ko ne zna fino se moze nagrditi. Tranzit, Drinska, Jablanica je tako ucicana da su tacno na tragu tockovima.
Post Reply