TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
REDDEVILS

#5226 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

supercali wrote:
MTV wrote:Regularna radnja imaju prostoriju u Azize Sacirbegovica a ona u BBI im je bila preskupa pa su otisli. Mozes i otic vidit ako si u Sa.

Za TV ce ti Cook reci.
Nisu otisli to je sancta domenica a taj dr techno vise ne postoji
Postoji,sano su na drugoj lokaciji :)
Azize Šaćirbegović 7, 71000 Sarajevo
Tel: +387 33 716 716
Email: [email protected]
https://drtechno.ba/
supercali

#5227 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

REDDEVILS wrote:
supercali wrote:
MTV wrote:Regularna radnja imaju prostoriju u Azize Sacirbegovica a ona u BBI im je bila preskupa pa su otisli. Mozes i otic vidit ako si u Sa.

Za TV ce ti Cook reci.
Nisu otisli to je sancta domenica a taj dr techno vise ne postoji
Postoji,sano su na drugoj lokaciji :)
Azize Šaćirbegović 7, 71000 Sarajevo
Tel: +387 33 716 716
Email: [email protected]
https://drtechno.ba/
Ma to je isto nego su to malverzacije sa imenom al eto pogrijesio sam da ne postoji
Kuvet

#5228 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Kuvet »

CooK wrote:
Kuvet wrote:Pazarih ovaj Samsung MU6172, 55“. Stvarno odličan TV. Sjajne funkcije, sve stvarno super s obzirom da mi je prosli TV bio LG iz 2009 :-D . Imam jedno pitanje. Uzeo sam odmah ovaj acc na NETFLIXU, pa rekoh da isprobam 4k i tako te stvarcice. I fino fercera, 60fpsa,UHD i tako to, medjutim u nekim akcionim scenama(skoro svim) fps drasticno opada, pa me nekad bas zna iritirati. Nisam nista cackao na TV-u, da li je mozda do rezolucije? Do nekih drugih stvari?
Pusti neki 4K video sa USB-a, moguce da trenutna verzija Netflixa pravi problem i ako je tako to ce vjerovatno biti rjeseno u nekom od sljedecih update-a. Takodjer probaj povecati i judder reduction pa vidi kako tada izgleda slika u brzim scenama.

Ipak nije ni do netflixa. Kada gledam neke HD kanale, HBO ili nesto tako, brze scene bas iritiraju. Naprosto, fps cini mi se padne ispod 20 i bas je lose i iritirajuce. Do negledljivog. Povecao sam judder reduction do kraja (10 ako se ne varam), ali opet kasljuca, poboljsano je mozda 30-40%. Voznja autima, scene trcanja, eksplozija postaju pravo lose. Mogu iskljuciti judder reduction, ali onda nema tog smooth efekta (60fpsa ako se ne varam). A realno nisam kupio 4k tv, i izvalio toliko love da ne bih uzivao u UHD-U, sjajnim efektima, ali zaista nisam mislio da ce se ovako desavati. Ima li rjesenja?
typeOnegative

#5229 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Evo uhvatio sam malo vrtemena pa da napisem i ja par redaka u vezi TVa koji sam kupio nedavno.
Kao sto sam vec rekao radi se o LG 49 UH8507 , generalno ,sa TV-om sam jako zadovoljan i dobio sam vise nego sto sam ocekivao , iskreno . Naspram prijasnjeg LG LB650 iz 2014 TV je znacajno bolji u svim segmentima

DIZAJN : TV je izrađen od skupljih materijala , ima aluminijski okvir kao i postolje , nema nikakvog krckanja , naginanja , postolje je cvrsto i ne mrda ni milimetra . Ko ga zeli postaviti na manji stolic ili komodu moze bez problema jer je postolje centralno postavljeno , ima oblik srpa , prostor za sakrivanje kabela i jako lijepo izgleda .

ZVUK : TV ima Harman Kardon 40W 2.2 zvucni sistem. zvucnici su cak i solidni i ima i basa , mada kao i uvijek filmofilima se preporucuje nabavka vanjskog AV sistema . u opcijama izlaza zvuka postoji mogucnost da TV zvucnici zajedno rade sa vanjskim zvucnicima , ali licno tu opciju ne koristim jer se gasi SIMPLINK tj ne radi paljenje i gasenje kucnog kina u skladu s TV-om i kontrola jednim daljinskim . Ugl ima kome treba :)

SLIKA : Iako je IPS panel i svjestan sam svih njegovih nedostataka , mogu reci da je LG napravio jako dobar posao u ovoj seriji . Rezultati su sigurno i bolji jer se radi o samom vrhu ponude sto se tice LED televizora .TV je kalibriran po postavkama sa neta i prikaz je jako dobar . sa nivoom crne i kontrastom u zamracenom ambijentu sam jako zadovoljan . Upaljena je opcija lokalnog zatamnjenja i u mrtvom mraku crna je stvarno crna , osim sto kad je na ekranu strelica pokazivaca od magic remotea vidi se malo probijanje poz. osvjetljenja u dijelu ekrana gdje se strelica nalazi ( samo se desava kad je crna pozadina ) ,ali stvar rijesim tako sto strelicu satjeram u kut i onda je cijeli ekran crn ko noc hehe
SD signal jako dobar , nisam primjetio nikakve probleme niti znacajnije anomalije . Naravno ovisno o programu , ne moze se porediti FTV i npr FOX :-D
Prikaz HD , FullHD i 4K signala odlican . TV podrzava Dolby Vision , HDR10 , a odnedavno i HLG HDR . Gledao sam neke materijale sa neta i serije na Netflixu u tim formatima. primjecujem da ima osjetne razlike i ne mislim da se radi o placebo efektu , jer to sve jako lijepo izgleda .

TV ima dobro procesiranje slike , nema nikakvog laga , tzanja slike ,stekanja , stopanja u brzim scenama sto se najvjerovatnije moze zahvaliti 120Hz panelu i dobro implementiranom TruMotion_u koji stimam ovisno o tipu sadrzaja .

3D za dva koplja bolji na 4K , slika puno cisca , ostrija i bez titranja kao sto je bilo na FullHD modelima -

OS i daljinski : Brzo i fluidno sve radi , prebacivanje iz aplikacije u aplikaciju je instantno . Titlovi rade bez problema , prepoznaje nase znakove i moze im se mjenjati polozaj , boja i velicina . Media player vrhunski , ucitavanja traju jednu do dvije sekunde ma o kolikom se fajlu radilo . Preko lokalne mreze streamam uredno i fajlove od 50+GB bez bufferinga . Cita sve moguce formate ukljucujuci i HEVC ( H265)
Magic remote , radi za pet sve i sviđa mi se sto je sad implementirano sve u jedan , a ne dva kao prije . Izradom je jako kvalitetan ,ugodan i jednostavan za koristenje . Tipke su poprilicno dugog hoda i osjeti se "klik" pod prstima prilikom koristenja .

ULAZI I IZLAZI :
3 HDMI 2.0a Ulaza , 3 USB-a (jedan je 3.0 spec) , satelitski i DVB C/T tunere , sve potrebne audio , video i mrezne prikljucke da sad ne nabrajam

Uglavnom nisu stedili , TV ima sve sto bi trebao imati jedan savremeni uređaj i na njega mozete spojiti sve sto pozelite :

GAMING : spajao i PC i PS4 , sto se toga tice prezadovoljan . input lag neprimjetan , nema problema u brzim scenama eksplozijama i sve radi ko po spagi , cak i u brzim igrama ( pucacine i racing igre ) .
narocito sam pozitivno iznenađen kvalitetom prikaza desktopa i u igrama na FullHD rezoluciji jer nemam dovoljno jak komp za 4K . Mislio sam da ce to puno losije izgledat .

Eto u kratkim crtama , ako koga sto jos zanima slobodno pitajte .
Last edited by typeOnegative on 09/04/2018 22:14, edited 4 times in total.
zomri

#5230 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Evo da pomognem čovjeku, ovi valjaju u Technoshopu. Kupi bilo koji nećeš se pokajati

https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-audio/tv/oled-tv/
diablobih

#5231 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

korkodil wrote:valja li ovo čudo išta?

https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... d-tv-1996/
Valja naravno, ovo je top model.
semirsar

#5232 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Pretproslogodisnji model i preskup
CooK

#5233 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Kuvet wrote:
CooK wrote:
Kuvet wrote:Pazarih ovaj Samsung MU6172, 55“. Stvarno odličan TV. Sjajne funkcije, sve stvarno super s obzirom da mi je prosli TV bio LG iz 2009 :-D . Imam jedno pitanje. Uzeo sam odmah ovaj acc na NETFLIXU, pa rekoh da isprobam 4k i tako te stvarcice. I fino fercera, 60fpsa,UHD i tako to, medjutim u nekim akcionim scenama(skoro svim) fps drasticno opada, pa me nekad bas zna iritirati. Nisam nista cackao na TV-u, da li je mozda do rezolucije? Do nekih drugih stvari?
Pusti neki 4K video sa USB-a, moguce da trenutna verzija Netflixa pravi problem i ako je tako to ce vjerovatno biti rjeseno u nekom od sljedecih update-a. Takodjer probaj povecati i judder reduction pa vidi kako tada izgleda slika u brzim scenama.

Ipak nije ni do netflixa. Kada gledam neke HD kanale, HBO ili nesto tako, brze scene bas iritiraju. Naprosto, fps cini mi se padne ispod 20 i bas je lose i iritirajuce. Do negledljivog. Povecao sam judder reduction do kraja (10 ako se ne varam), ali opet kasljuca, poboljsano je mozda 30-40%. Voznja autima, scene trcanja, eksplozija postaju pravo lose. Mogu iskljuciti judder reduction, ali onda nema tog smooth efekta (60fpsa ako se ne varam). A realno nisam kupio 4k tv, i izvalio toliko love da ne bih uzivao u UHD-U, sjajnim efektima, ali zaista nisam mislio da ce se ovako desavati. Ima li rjesenja?
TV tehnologija ne funkcionise na nacin kao igre na racunaru pa da bude neki frame drop. Filmovi se snimaju u 24 FPS i toliko tvoj televizor i pokazuje uz 3:2 pulldown ako nema interpolacije odnosno u 60 FPS(na 60Hz televizorima) i 120 FPS(na 120Hz televizorima) ako je interpolacija ukljucena. To sto ti vidis je judder ili stuttering i obicno ga televizori srednje klase imaju u vecoj mjeri koja opet vecini gledaoca ne predstavlja problem. Ako hoces da ti ne bude judder-a onda pusti film sa izvora koji moze reprodukovati 24 FPS a mozes ukljuciti i dejudder ali opet televitori srednje klase to ne obavljaju perfektno. Ne znam kakav TV si imao ranije a moguce i da si osjetljiviji na judder od drugih ljudi pa da ti smeta a moguce opet da si dobio defektan primjerak televizora. Vidi na Samsungovim stranicama jel ima novija verzija firmware-a pa updateuj preko USB-a jer za BiH Samsung ne salje sve update firmware-a za sve modele televizora pa jedino to mozes izvesti na taj nacin. Ako opet bude ista situacija onda se zaputi u neku od radnji i pusti neki film sa brzim scenama na istom modelu televizora cisto da otklonis sumnju u ispravnost tvog TV-a.
CooK

#5234 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

korkodil wrote:Kad trebaju niđe ovih forumski experata za TV
Svi ti pojedinacni modeli televizora koje si naredao su sa IPS panelom. Ne znam jel ti treba sirok ugao gledanja ili uopste ne gledas koji je panel u TV-u? Ako ti treba sirok ugao gledanja odnosno IPS panel od tih televizora sto si naveo najbolji su 55XD8505 i 55UJ701V. Ako gledas televizor direktno ili pod malim uglom onda ti preporucujem neki TV sa VA panelom poput 55XE8505 koji ti se uklapa u budzet.
CooK

#5235 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

korkodil wrote:i mislio sam ovaj uzeti ili neki sony da je ekvivalent ovome https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 0QQAvD_BwE

samo nemam pojma kako je otporan na DSP*
Ovaj nije ekvivalent nego je puno bolji od tog LG-a a jedino sto je bolje u tom LG-u je ugao gledanja, sve ostalo je na strani ovog Sony-ja: https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... q=55xe8505

Sta ti je DSP?
typeOnegative

#5236 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Vj je mislio na DSE
CooK

#5237 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

korkodil wrote:
CooK wrote:
korkodil wrote:i mislio sam ovaj uzeti ili neki sony da je ekvivalent ovome https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 0QQAvD_BwE

samo nemam pojma kako je otporan na DSP*
Ovaj nije ekvivalent nego je puno bolji od tog LG-a a jedino sto je bolje u tom LG-u je ugao gledanja, sve ostalo je na strani ovog Sony-ja: https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... q=55xe8505

Sta ti je DSP?
pa taj sony je model iz 2016, mislio sam na DSE
Nije, 55XE8505 je iz 2017-te godine a onaj 55XD8505 sto si postavljao je iz 2016-te godine. DSE zavisi od televizora do televizora i na svakom je drugacije mada generalno Sony-jevi modeli imaju manje DSE-a od LG-a.
CooK

#5238 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Da, android je.
CooK

#5239 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

korkodil wrote:
CooK wrote:
Da, android je.
ok bato, hvala velika :D
:lol: :thumbup:
CooK

#5240 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

korkodil wrote:jel ovaj tv VESA kompaktibilan može li na zid?
Pa *ebem mu miska moze li se makar nesto proguglati... :-D Da, jeste VESA kompatibilan.
https://www.sony.hr/electronics/support ... ifications
Kuvet

#5241 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Kuvet »

Ipak nije ni do netflixa. Kada gledam neke HD kanale, HBO ili nesto tako, brze scene bas iritiraju. Naprosto, fps cini mi se padne ispod 20 i bas je lose i iritirajuce. Do negledljivog. Povecao sam judder reduction do kraja (10 ako se ne varam), ali opet kasljuca, poboljsano je mozda 30-40%. Voznja autima, scene trcanja, eksplozija postaju pravo lose. Mogu iskljuciti judder reduction, ali onda nema tog smooth efekta (60fpsa ako se ne varam). A realno nisam kupio 4k tv, i izvalio toliko love da ne bih uzivao u UHD-U, sjajnim efektima, ali zaista nisam mislio da ce se ovako desavati. Ima li rjesenja?[/quote]
TV tehnologija ne funkcionise na nacin kao igre na racunaru pa da bude neki frame drop. Filmovi se snimaju u 24 FPS i toliko tvoj televizor i pokazuje uz 3:2 pulldown ako nema interpolacije odnosno u 60 FPS(na 60Hz televizorima) i 120 FPS(na 120Hz televizorima) ako je interpolacija ukljucena. To sto ti vidis je judder ili stuttering i obicno ga televizori srednje klase imaju u vecoj mjeri koja opet vecini gledaoca ne predstavlja problem. Ako hoces da ti ne bude judder-a onda pusti film sa izvora koji moze reprodukovati 24 FPS a mozes ukljuciti i dejudder ali opet televitori srednje klase to ne obavljaju perfektno. Ne znam kakav TV si imao ranije a moguce i da si osjetljiviji na judder od drugih ljudi pa da ti smeta a moguce opet da si dobio defektan primjerak televizora. Vidi na Samsungovim stranicama jel ima novija verzija firmware-a pa updateuj preko USB-a jer za BiH Samsung ne salje sve update firmware-a za sve modele televizora pa jedino to mozes izvesti na taj nacin. Ako opet bude ista situacija onda se zaputi u neku od radnji i pusti neki film sa brzim scenama na istom modelu televizora cisto da otklonis sumnju u ispravnost tvog TV-a.[/quote]

Hvala ti CooK! Malo sam istrazivao to, u biti mislio sam na Soap opera effect, koji je negdje dobar negdje los. Mada svi filmovi sa tim efektom izgledaju niskobudzetno, tako da to iskljucujem. Jos jednom hvala puno na objasnjenju!
brazzo19

#5242 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

Isplati li se ovo kupiti, na akciji je u Kerametalu
https://www.olx.ba/artikal/29316809/sou ... s-htl1190/

Vidim podrzava sve vrste povezivanja sa telefona bluetotth direktno na sound bar, aux kabal ucitava mp3 direktno sa usb sticka i ostale zezancije ?
channel10

#5243 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

U dr.techno ima Sony KD49XE8005 LED TV za 1397KM, pa eto kome treba....
CooK

#5244 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

brazzo19 wrote:Isplati li se ovo kupiti, na akciji je u Kerametalu

Vidim podrzava sve vrste povezivanja sa telefona bluetotth direktno na sound bar, aux kabal ucitava mp3 direktno sa usb sticka i ostale zezancije ?
Po specifikacijama, za ovu cijenu se itekako isplati. E sad, dzaba specifikacije ako zvuk nije dobar i ne bi bilo lose da prvo cujes kako zvuci prije kupovine. Nekako imam osjecaj de je ovo jedan od "krestaca" tj. da su visoki tonovi prilicno izrazeni i solidni a bas odnosno niski tonovi slabi. Mada realno za ovu cijenu i nemozes kupiti neki top soundbar i ako nisi audiofil vjerujem da ce ti posluziti.
Posmatrac_007

#5245 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Posmatrac_007 »

Pozdrav,
Stigao mi je naručeni Samsung 50MU6172 preko e-kupi. Pa evo da podijelim neka iskustva.
Slika je odlična, Youtube radi oslično kao i prebacivanje YT klipova sa mobitela na TV. Povezivanje SmartView sa telefona radi ali se dešavaju povremeni zastoji i zamućenje slike a ponekad se desi i da zabaguje. Opcija SmartView sa Windowsa 10 ne radi, samo izbaci grešku da se ne može povezati. U podešavanjima TV-a birao sam ažuriranje softvera ali nakon pretraživanja nije bilo novijih dopuna. Kada sam se obratio Samsung podršci na netu sa pitanjem vezanim za SmartView koji ne radi na Win10 proslijedili su me na podršku za BiH čiji sajt ne radi :-)
Kada sam odabrao podršku za Srbiju tu sajt radi i tu sam pronašao abdejt za ovaj TV, od 1,2GB i uputstvo pomoću kojeg sam abdejt preuzeo na USB i kada sam priključio USB i odabrao u podešavanjima ažuriranje softvera tada je pronašao ažuriranje sa USB-a i uradio ažuriranje. Nakon ažuriranja koje traje manje od 5 minuta, nisam primijetio da ima nekih novih opcija samo što mi se više nije dešavalo da zabaguje SmartView sa telefona ali se i dalje ponekad muti slika prilikom promjene slika. Međutim SmartView na Windows10 ne radi ni nakon ažuriranja :-?
Piše da online podrška radi samo radnim danima pa ću ih pitati sutra šta je problem na win10 pa ne radi SmartView. Mada im prvi odgovor bude iz koje ste zemlje i kada kažem Bosne vjerovatno će reći da se obratim podršci za BiH koje očito nema :-)
CooK

#5246 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Smartview radi na racunarima sa Windows 10 operativnim sistemima samo je aplikacija sva nekako nikakva i cesto joj svasta nesto smeta. Pretpostavljam da znas da TV i racunar moraju biti na istoj mrezi a najcesci razlog zasto ne radi je antivirusni program pa ga ugasi i probaj sa ugasenim AV.
typeOnegative

#5247 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Posmatrac_007 wrote:Pozdrav,
Stigao mi je naručeni Samsung 50MU6172 preko e-kupi. Pa evo da podijelim neka iskustva.
Slika je odlična, Youtube radi oslično kao i prebacivanje YT klipova sa mobitela na TV. Povezivanje SmartView sa telefona radi ali se dešavaju povremeni zastoji i zamućenje slike a ponekad se desi i da zabaguje. Opcija SmartView sa Windowsa 10 ne radi, samo izbaci grešku da se ne može povezati. U podešavanjima TV-a birao sam ažuriranje softvera ali nakon pretraživanja nije bilo novijih dopuna. Kada sam se obratio Samsung podršci na netu sa pitanjem vezanim za SmartView koji ne radi na Win10 proslijedili su me na podršku za BiH čiji sajt ne radi :-)
Kada sam odabrao podršku za Srbiju tu sajt radi i tu sam pronašao abdejt za ovaj TV, od 1,2GB i uputstvo pomoću kojeg sam abdejt preuzeo na USB i kada sam priključio USB i odabrao u podešavanjima ažuriranje softvera tada je pronašao ažuriranje sa USB-a i uradio ažuriranje. Nakon ažuriranja koje traje manje od 5 minuta, nisam primijetio da ima nekih novih opcija samo što mi se više nije dešavalo da zabaguje SmartView sa telefona ali se i dalje ponekad muti slika prilikom promjene slika. Međutim SmartView na Windows10 ne radi ni nakon ažuriranja :-?
Piše da online podrška radi samo radnim danima pa ću ih pitati sutra šta je problem na win10 pa ne radi SmartView. Mada im prvi odgovor bude iz koje ste zemlje i kada kažem Bosne vjerovatno će reći da se obratim podršci za BiH koje očito nema :-)
Nemam Samsung ali pretpostavljam o cemu se radi , jer LG ima slican softver smartviewu . Probao sam LGev , nije mi se nimalo svidio ,sve je to slicno :-D .
Pretpostavljam da smartview za windows 10 zelis koristit da bi mogao bezicno streamat filmove , serije i slike na TV . Moj ti je savjet da se ostavis smartviewa i instaliras serviio . koristim ga par godina i prezadovoljan sam s njim . Besplatan je , lako ga podesiti ,radi u pozadini , a odlicno radi posao , vjeruj mi
evo i tut kako se podesava , probaj :thumbup:

https://www.benchmark.rs/artikal/how_to ... cenje-3269
brazzo19

#5248 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

CooK wrote:

Po specifikacijama, za ovu cijenu se itekako isplati. E sad, dzaba specifikacije ako zvuk nije dobar i ne bi bilo lose da prvo cujes kako zvuci prije kupovine. Nekako imam osjecaj de je ovo jedan od "krestaca" tj. da su visoki tonovi prilicno izrazeni i solidni a bas odnosno niski tonovi slabi. Mada realno za ovu cijenu i nemozes kupiti neki top soundbar i ako nisi audiofil vjerujem da ce ti posluziti.
Kupio .... eh sad nemam nesto istancan sluh za prepozat kakvi su niski kakvi visoki tonovi al sam primjetio da je neuporedivo bolje slusati zvuk preko soundbara nego preko zvucnika od tv.a testirao sam pustao spotove preko youtube u 4k rezoluciji i zvuk preko soundbara je pravo dobar ( bar koluko sam ja uspio primjetit :D ) onda povezivao sam preko mobitela bluetoothom i pustao sam moba muziku ide bez problema isto tako direktno ucitava muziku sa stika tako da moze posluzit i ko mp3 player, pustao sam film i fakat daje osjecaj kao da imas kucno kino i "razdjeljuje" zvuk po citavoj sobi :D

Eh sad imam par tehnickih pitanja :D
1. povezao sam ga onim aux kablom, u soundbaru je ulaz idu ona crvena i bijela a u tv jedna izlazna crna koja ide u slusalice, pored tog prikljucka na soundbaru ima jos jedino ulaz tj. prikljucak za colaxialni kabal, pa me zanima preko cega daje bolji zvuk ili je svejedno prikljucim li preko auxa kao sto sam sad ili da trazim colaxialni kabal ?
2. s obzirom da je i tv i sounbar philips postoji li kakva mogucnost da se sinhroniuzuje sa tv.om tj sa njegovim daljinskim da ne moram koristit daljinski od sopundbara samo za pojacavanje a ovaj od tv.a za sve ostalo pa sam kontao ako kako moze da kad se pojacava tv i da se automatski pojacava i soundbar jer mi je sad kako koristim soundbar zvucnik od tv,a smanjen skroz do kraja pa moram na drugom daljinskom sve pojacavati

eto toliko i hvala :D
typeOnegative

#5249 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

brazzo19 wrote:
CooK wrote:

Kupio .... eh sad nemam nesto istancan sluh za prepozat kakvi su niski kakvi visoki tonovi al sam primjetio da je neuporedivo bolje slusati zvuk preko soundbara nego preko zvucnika od tv.a testirao sam pustao spotove preko youtube u 4k rezoluciji i zvuk preko soundbara je pravo dobar ( bar koluko sam ja uspio primjetit :D ) onda povezivao sam preko mobitela bluetoothom i pustao sam moba muziku ide bez problema isto tako direktno ucitava muziku sa stika tako da moze posluzit i ko mp3 player, pustao sam film i fakat daje osjecaj kao da imas kucno kino i "razdjeljuje" zvuk po citavoj sobi :D

Eh sad imam par tehnickih pitanja :D
1. povezao sam ga onim aux kablom, u soundbaru je ulaz idu ona crvena i bijela a u tv jedna izlazna crna koja ide u slusalice, pored tog prikljucka na soundbaru ima jos jedino ulaz tj. prikljucak za colaxialni kabal, pa me zanima preko cega daje bolji zvuk ili je svejedno prikljucim li preko auxa kao sto sam sad ili da trazim colaxialni kabal ?
2. s obzirom da je i tv i sounbar philips postoji li kakva mogucnost da se sinhroniuzuje sa tv.om tj sa njegovim daljinskim da ne moram koristit daljinski od sopundbara samo za pojacavanje a ovaj od tv.a za sve ostalo pa sam kontao ako kako moze da kad se pojacava tv i da se automatski pojacava i soundbar jer mi je sad kako koristim soundbar zvucnik od tv,a smanjen skroz do kraja pa moram na drugom daljinskom sve pojacavati

eto toliko i hvala :D
Ako imas coax spoji njim , zvuk ce ti bit puno bolji i trebat ce ti manje kabela , a i imat ces digitalni zvuk .
Sto se tice ovg drugog pitanja , da , moguce je . Imam LG tv i kucno kino i sve reguliram jednim daljinskim i pali se i gasi automatski sa televizorom . Ne znam sad kako bi se to zvalo na Philipsu , na LG se zove "SIMPLINK" .uglavnom za to trebas imati ukljucen HDMI CEC ili kako je vec to Philips nazvao. potrazi po menijima , mora biti negdje .

EDIT _ nekako sumnjam da se radi o coax ulazima/izlazima , prije bi to mogao biti opticki . Provjeri to prije kupovine kabela . Ako ne znas, opticki ima mali cetvrtasti utor i " svijetli " crveno , a coax je kao cinc ,slican antenskom i uglavnom je zute boje .
CooK

#5250 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Ma kakav aux i coax, oboje su analogni prenosi zvuka. Optickim kablom spoji iz optickog audio izlaza u TV-u na opticki audio ulaz u soundbaru i uzivaj u digitalnom prenosu zvuka.
Post Reply