Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Cossack

#5226 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

Ja shvatam da su se mnogim podigli apetiti ali treba biti realan. Remi u BL bi svaka ekipa odmah potpisala. To što se more bodova prosulo tamo gdje nije trebalo je već neka druga priča...

I da, još jednom "hvala" onim šabanima što uletiše protiv Borca! :oops:
Last edited by Cossack on 29/03/2014 19:34, edited 2 times in total.
34sf4drgu67d25

#5227 Re: Utakmice.

Post by 34sf4drgu67d25 »

PriNc_ba wrote:
rem1nho wrote:Ma dobar je Matej, trebate shvatiti da je on dosao iz Engleske lige u Bosansku. Frajer nije navikao da mu neko jebe komplet familiju sa tribina, postoji doza nesigurnosti, ali nadoci ce momak.

Moze Sarajevo puno bolje i nadam se da ce ici to tako. Ne treba odmah prozivati igrace i trenera, polahko ljudi moji, spustite malo loptu na zemlju.
kakve bolan crne engleske :lol: ima lik veze s engleskom ko i ja :) navikao je on itekako na psovanje... nego s likom nesto nije udure jbg... samo treba provaliti sto ne hvata lopte i to je to :) naucit ga da treba da hvata i zavrsena stvar.

Lik je dobro branio od one greske protiv celika. Ma ja ba, Čelzi fata raju na ulici i dovodi bezveze, i tek tako potpisuju ugovore sa njima.
emigrazione

#5228 Re: Utakmice.

Post by emigrazione »

Remi u BL je vazda bio odlican i dok ne budemo kuci mljeli nemamo pravo da budemo nezadovoljni, ide sad kup igraci malo pali i sve je to normalno... doci ce ovo sve na svoje
Logovan

#5229 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Tužna, jadna i bezidejna igra. :( :roll: Fakat smo žalosno odigrali. Jedino vrijedno spomena je kada je Krste pogodio stativu, poništen gol i to je to.

Sudiji jebem mater zbog toga što je poništio regularan gol. Fuj.
Maharadza

#5230 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

omega369 wrote:nema veze pitarluk sa ovim. shvatam da ima onih koji jedva docekaju da seru ali stvarno kad malo pogledas, da mi nemamo skoro 2 kompletna tima pa hajde. ako ovi ne mogu meda, mjenjaj majka mu stara

puzigaca zreo za klupe vec u prvom! vule pusti onog jadu zamalo nam gol zabi. milion gresaka u dodavanju?! niko ne umije izbiti loptu?! niko nece da trci, bilbija im sam daje lopte... stvarno mi pobjedjujemo sami sebe i niko nam nije kriv. razumijem da lopta nece u gol ali da ne trcis, e vala... :twisted: :twisted: ?!
Slažem se, trener i samo trener može biti odgovoran za onakvu bezidejnu i bezvoljnu igru! Dokazao je da POJMA NEMA, svaka čast za igračke zasluge i ostalo ali kao trener - NULA!
Dionysios

#5231 Re: Utakmice.

Post by Dionysios »

Ljudi previse ocekuju. Ovo jeste danas prelose bilo, igra preko k, ali ovo je 3 tekma u sest dana. Ko poslije toga ocekuje tecnu igru, presing sat vremena, ima sport klub i arene. Ovo je premijer liga BiH, i maksimum sto se ovdje treba ocekivati je nekoliko smisljenih akcija po utakmici. Danas smo imali dvije takve, jednom stativa, jednom zabismo ali nam uzese cist go. Na drugoj strani drago mi je bilo vidjeti Jarnijevu reakciju. Naruzi ih da valja :thumbup:

To sto smo doveli nekoliko solidnih igraca za nase uslove moze biti i breme, obzirom da za pravljenje tima treba vise od 2 mjeseca i 3 prijateljske. Pogotovo jer smo doveli igrace na kljucnim pozicijama. To moramo konacno shvatiti, nije da se mozemo porediti ali PSG ili City takodjer nisu uspjeli sa instant rezultatom nakon sto je kapital usao u njihov klub. Mi smo u igri za oba trofeja, a sad ce april, realno nismo to dozivili par godina :D

Sto se tice igraca, svaka cast Cimirotu! Bravo momak, necu previse da te hvalim, jer smo znali tako pojedine igrace i unistiti. Bilbija ocigledno usao izuzetno nervozno i psihicki nestabilno u utakmicu. Tatomirovic za mene ove godine definitivno zasluzuje trofej Ismir Pintol. Moram pomenuti i Handzica, kakav ljakse, nikada nije kutarisao svojih que pasa i sloga fazona. Zato je i propo.
omega369

#5232 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

ne bih ja rekao da on pojma nema, naprotiv. neko ko je igrao u takvim timovima kao on, pa da je recenicu zapamtio iz svakog tima mora nesto i znati i valjati. mozda je malo preblag, ne znam vidjecemo

@dion - ne radi se o tome prijatelju. za normalno dodati igracu do sebe ili samo izbiti loptu nema veze da si odigrao 10 utakmica u 7 dana a ne tri. sve se drugo moze opravdati ali ove ne. ako ih treba natjerati neka ih natjera ili neka ih zamjeni. to mu je posao
todd_smith

#5233 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Ma realno ljudi mi od 5 utakmica odnosno 7 imamo samo 1 poraz, sa novom novcatom ekipom

od 15 bodova uzeli smo 8, a ja sam iskreno ocekivao 6

Jos kada skontas da igramo bezveze, totalno lezerno a uzimamo bodove i prosli u polufinale kupa, to i nije toliko crno koliko se pise

90% bi nas potpisalo ovaj rezultat prije utakmice, steta sto Krste ono nije zabio i sto nas pomocni sjeba odlukom gdje nije bilo offsajda ali sta ces, ides dalje

Ionako smo ligu jos na jesen izgubili.

Sada okrenuti prema kupu sve snage, uzeti Zrinjski u srijedu, a da ne primimo gol i idemo dalje :thumbup:
Dionysios

#5234 Re: Utakmice.

Post by Dionysios »

Pa istina ali realno zaboravlja se da smo na poluvremenu ostali bez ponajboljeg igraca u susretu Cimirota. To nas je drama poremetilo i poslije toga smo pali, dok smo u prvom poluvremenu bez obzira na sve drzali egal u igri. Izbacio je indisponiranog Stojceva i Purica koji se nije vidio u drugom. Ne moze se reci da nije pokusao, druga je stvar sto je danas 6-7 igraca uslo u susret sa nadom da ce se sto prije zavrsiti.
todd_smith

#5235 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Ponasanje van terena.
SmokingMan

#5236 Re: Utakmice.

Post by SmokingMan »

todd_smith wrote:Ponasanje van terena.
Zaboravih,na "koliko" je ugovor sa Travančićem?
todd_smith

#5237 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Nisam siguran, mislim 2 godine, ali ne uzimaj to kao 100%.

Ako nastavi ovako sa ponasanjem van terena ide na ljeto ili sljedecu zimu. Steta, mali ima u nogama, ali nema u glavi.
Narkoman

#5238 Re: Utakmice.

Post by Narkoman »

Ja bi mu za svaku pivu skin'o 100 KM od plate.

Pa ti nastavi da piješ igračino. ;-)
Logovan

#5239 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

todd_smith wrote:Nisam siguran, mislim 2 godine, ali ne uzimaj to kao 100%.

Ako nastavi ovako sa ponasanjem van terena ide na ljeto ili sljedecu zimu. Steta, mali ima u nogama, ali nema u glavi.
Je li sigurno to da mu je ponašanje van terena loše?
strong69

#5240 Re: Utakmice.

Post by strong69 »

Ivan Tatomirovic i Gojko Cimirot su pravi borci! Srcani i bez kalkulacija.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
todd_smith

#5241 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Logovan wrote:

Je li sigurno to da mu je ponašanje van terena loše?
Koliko sam ja cuo, da.

Sada da li je mahalanje ili ne, zaista ne znam, ali mislim da je vise nego ocigledno gledajuci njegovu minutazu.
enkoo83

#5242 Re: Utakmice.

Post by enkoo83 »

Travancic je odličan igrač al vidim da je i u Sarajevu Nastavio oko hajnekenu kao i u zenici

Sent from my Xperia Tipo using Tapatalk
SmokingMan

#5243 Re: Utakmice.

Post by SmokingMan »

Ako je problematičan kako se priča,onda treba to odmah sasjeći u korijenu,ukoliko se ispostavi da mu je noćnin život bitniji od ličnog uspjeha,i uspjeha kluba,uručiti ispisnicu i ćao (barem do datuma isteka prve godine ugovora,naravno ukoliko se klubu to i isplati,ili neka ga bace negdje na pozajmnicu,nebili se opametio,ali teško to ide kod ovakvog tipa igrača.)
todd_smith

#5244 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Koliko sam cuo OPET NAGLASAVAM ovo je samo rekla kazala jer necu da se drzi da je tako, ali slicno je Osmanagicu (za kojeg sam napokon dobio odgovor :lol: ) tj oko ugovora, skuplje sada nogu dati, nego kasnije

Elem

Ovdje se pametuje treba ovako, treba ovo, treba ono.

Da vidimo, gdje smo bili prosle godine u ovo doba? Na tabeli, Kup, Uprava, kadar, igra?

Znaci 29/30 Mart. 2013 godine?

Kada nadjete to, da li smo napredovali?

Jednostavan da ili ne odgovor?
2+3

#5245 Re: Utakmice.

Post by 2+3 »

todd_smith wrote:Koliko sam cuo OPET NAGLASAVAM ovo je samo rekla kazala jer necu da se drzi da je tako, ali slicno je Osmanagicu (za kojeg sam napokon dobio odgovor :lol: ) tj oko ugovora, skuplje sada nogu dati, nego kasnije

Elem

Ovdje se pametuje treba ovako, treba ovo, treba ono.

Da vidimo, gdje smo bili prosle godine u ovo doba? Na tabeli, Kup, Uprava, kadar, igra?

Znaci 29/30 Mart. 2013 godine?

Kada nadjete to, da li smo napredovali?

Jednostavan da ili ne odgovor?
U cemu smo napredovali, sad nazadujemo drug na odnosu prosle godine. Jedini napredak je prolaz u polufinale Kupa nakon skoro 10 godina.

01.03.14. NK ČELIK - FK SARAJEVO 1:0
09.03.14. FK SARAJEVO - FK OLIMPIC 1:1
16.03.14. FK MLADOST V.O. - FK SARAJEVO 0:2
23.03.14. FK SARAJEVO - FK VELEŽ 2:1
29.03.14. FK BORAC - FK SARAJEVO 0:0

02.03.13. NK ČELIK - FK SARAJEVO 3:2
09.03.13. FK SARAJEVO - FK RUDAR P. 3:0
16.03.13. FK GRADINA S. - FK SARAJEVO 0:0
30.03.13. FK SARAJEVO - FK OLIMPIC 3:1
07.04.13. NK GOŠK - FK SARAJEVO 0:2

Ali zato smo napredovali da samo kukamo kako su nas zakinuli sudije i NSBIH, sta bi sa korupcijom moja upravo. Nismo mi birali igrace vec uprava bla bla bla :run:
Pitarrr82

#5246 Re: Utakmice.

Post by Pitarrr82 »

Ne izgleda to toliko lose ali realno s ovakvom ekipom bi trebalo biti mnogo bolje. Tu su jos 2, 3 igraca koja ne zasluzuju mjesto u klubu i kojih se treba rijesiti, Jajalo ce se svakako vratiti. Krila realno i nemamo, cesto bekove ostavljaju same, nesto manje Vusljanin koji se dosta vraca ali precesto ostanemo s par igraca naprijed zbog toga i sama odbrana cesto lose izgleda. Stojcev koliko god bio dobar prema naprijed cesto se utopi u bezvoljnost vecine, bez trke, bilo cega...
Ali_G

#5247 Re: Utakmice.

Post by Ali_G »

Sad smo vjerovatno 4ti, a prosle godine smo bili 2-3. Prosle godine nakon 3 kola promijenili trenera, igracki se ne moze porediti situacija. Jedino kup malo vadi situaciju

Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk
omega369

#5248 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

ne slazem se sa vasim konstatacijama. ova i ona godina se ni po cemu ne mogu porediti i bolje je da ne ulazimo u dublje analize. naravno, veliko cudjenje za one koji toboze 'ne vide napredak'. mislim stvarno :cry: :cry:

prosle godine u ova doba smo vec debelo bili izbaceni iz utrke za titulu. gledajte na kola a ne na datume :wink: vi zaboravljate da smo 4 kola odigrali jesenas :-)
El_comadante

#5249 Re: Utakmice.

Post by El_comadante »

jedino meni je bilo fino vidjeti da ima kuveta u nekim momentima je borac vise pao u igri nego mi. imamo dosta toga ali skipi u napadu nemnogo ali ipak...
Cossack

#5250 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

El_comadante wrote:jedino meni je bilo fino vidjeti da ima kuveta u nekim momentima je borac vise pao u igri nego mi. imamo dosta toga ali skipi u napadu nemnogo ali ipak...
Kako neće škripati kada ti jedan od dva napadača još nije gola postigao. Drag mi je Bilbija, trudi se, ali... :( Predugo smo ga čekali, pa hajmo reći i finansirali, da bi nakon ovoliko kola postigao nula golova. Nadam se da će protiv Zrinjskog prekinuti post.
Post Reply