Koliko lik najavljuje taj utorak sve osim nuklearne katastrofe je razocarenjepici wrote:Janjicar wrote: Vidjet ces u Utorak
e stvarno sto je u utorak... neki party![]()
SDP
- Janjicar
#52101 Re: SDP
-
kiligonzales
#52102 Re: SDP
haha sve je ovo ok ...pici wrote:kiligonzales wrote:Svak ko gubi ima svoje razloge poraza
https://faktor.ba/vijest/bijedic-pregla ... nici/22830
B-sdO stranka mu ne gine... yazuk a mogo je u premijersku fotelju
ali sta dalje?
Bas me zanima sta ce progresivno krilo da napravi, sad cemo na youtube gledati Cengica, Magazinovica, Masica i neke druge truba likove kako iz pastete iskacu da bi afirmisali nove ideje u SDP
Onaj po hladnoci seta prostatu na koju se zali, hoce da ga mazne baš
- bunk
#52103 Re: SDP
Sad ce nadobudni pokrenut stvar
U manjem entitetu eventualno na koncert Zeljka Joksimovica a Konjic je najjuznija tocka
U manjem entitetu eventualno na koncert Zeljka Joksimovica a Konjic je najjuznija tocka
- Kikibombona
#52104 Re: SDP
Da li je istina da na jednog doktora u TZ ide duplo vise ljudi nego u SA?madner wrote:Kakvo crno pljackanje drugih kantona? Pare su tamo gdje su ljudi sa parama, a vecina kupi stan ili kucu u Sa. Nije bilo kantona prije, pa opet isto. Kantoni zapravo vrse raspodjelu sredstava van sarajeva, da ih nema i da pare mogu gdje hoce, bila bi i veca razlika.Otisak stopala wrote:pa normalno da je bogatije kad ste sve druge kantone opljačkali i pare preusmjerili u sarajevo.madner wrote:Sarajevo je u zadnjih 500 godina barem duplo bogatije od Zenice i Tuzle. Par godina poslje rata ne mjenja dugorocne postavke. Isto da se Sarajevo zali na Minhen.
Ako jeste, te stvari treba mijenjati.
- Banksy
#52105 Re: SDP
Pa SDA ga je direktno i lično pokrala na izborima, prvo kandidiranjem Komšića koji mu je odnio glasove, a onda i fizičkom krađim izbornih listića. Nije mogao drugačije glasati i da je htio.Janjicar wrote:
Btw Denise B. Svaka cast
-
mishic
#52106 Re: SDP
Od Selima Bešlagića do Nermina Nikšića udaljenost se mjeri milionima svjetlosnih godina. Ako članovi SDP-a to ne vide vrijeme je da se Nerminu uruči kljuć u ruke da zaključa ovu birtiju.
- Banksy
#52107 Re: SDP
Prpa.ba wrote:Moram priznati da vise uzivam u kmecanju Lagumdzije nego u kmecanju SDA i pratecih patriotskih botova.
Lagumdžija je završen, vrijeme je i da se ovako završi priča s Komšićem.
- Janjicar
#52108 Re: SDP
Mnogi bi na njegovom mjestu da su osvojili toliko glasova bili najglasniji u SDP i htjeli bi da se samo oni pitaju.Banksy wrote:Pa SDA ga je direktno i lično pokrala na izborima, prvo kandidiranjem Komšića koji mu je odnio glasove, a onda i fizičkom krađim izbornih listića. Nije mogao drugačije glasati i da je htio.Janjicar wrote:
Btw Denise B. Svaka cast
Osvojiti 200 000 glasova i onda biti "na zemlji", mogu samo ozbiljni i pametni ljudi.
- Maraschino
#52109 Re: SDP
Kakvi su utisci u danu poslije?
- kamen spoticanja
#52110 Re: SDP
frajer ne vadiOtisak stopala wrote:vidit ćeš u utorak*Maraschino wrote:Kakvi su utisci u danu poslije?
- Maraschino
#52111 Re: SDP
misteriozni utorak
ja sam cuo da nije fino poslove pocinjati utorkom.
- kamen spoticanja
#52112 Re: SDP
ne valja se ni šišat utorkomMaraschino wrote:misteriozni utorak![]()
-
last mohicans
#52113 Re: SDP
Ja kod brice uvijek idem utorkom, nigdje žive duše. Narod sujevjeran, nista ne valja utorkom raditi. Ne do Bog, more se ograjisati.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#52115 Re: SDP
Znaš li otkud u narodu priča o "baksuznom utorku"?kamen spoticanja wrote:ne valja se ni šišat utorkom
- Banksy
#52116 Re: SDP
Pa on je bio glasan i odlučan da ga se pita. Nije tu bilo nikakvih dilema. Izbor je bio glasati za svog dušmana ili se držati predizbornih obećanja.Janjicar wrote:Mnogi bi na njegovom mjestu da su osvojili toliko glasova bili najglasniji u SDP i htjeli bi da se samo oni pitaju.Banksy wrote:Pa SDA ga je direktno i lično pokrala na izborima, prvo kandidiranjem Komšića koji mu je odnio glasove, a onda i fizičkom krađim izbornih listića. Nije mogao drugačije glasati i da je htio.Janjicar wrote:
Btw Denise B. Svaka cast
Osvojiti 200 000 glasova i onda biti "na zemlji", mogu samo ozbiljni i pametni ljudi.
-
SSemir
- Janjicar
#52118 Re: SDP
Shvatam šta hoćeš da kažeš, al zamisli kako bi se Enver ponasao da je osvojio 200 000 il Zlatko, Niksic itd...Banksy wrote:
Pa on je bio glasan i odlučan da ga se pita. Nije tu bilo nikakvih dilema. Izbor je bio glasati za svog dušmana ili se držati predizbornih obećanja.
-
kluz franjo
#52119 Re: SDP
Jučerašnji dan bi mogao vjerovatno biti "ljekovit" ne samo za SDP, već i za neke druge društvene i političke pojave.
Iz svjedočanstva Zlatka Lagumdžije saznajemo neke detalje i zašto se on lično zalagao za pregovore o koaliciji sa SDA/HDZ/SNSD.
https://www.facebook.com/zlatko.lagumdz ... 9052185761
Dalje zastupa "svoju" tezu...
Zar ovo nije SDA/HDZ/SNSD koncept etno-nacionalnog uređenja i podjele vlasti u državi. Tri legitimne (i ostali kad mora).
Zadnjih 20 godina ovakvog koncepta nas je daleko dogurao. Neke do Austrije, Njemačke i Irske, a neke i do Australije...
Na kraju od profesora saznajemo i ovo
Za kraj moje sopstveno mišljenje. Sinoć je SDP donosio odluku između
a) momentalnog cijepanja i konačnog uništenja organizacije i
b) nastavak borbe za opstanak SDP-a i njegove ideje - kakva god ona bila
Meni je iskreno drago kako su odlučili i želim im puno sreće. Trebaće im.
Iz svjedočanstva Zlatka Lagumdžije saznajemo neke detalje i zašto se on lično zalagao za pregovore o koaliciji sa SDA/HDZ/SNSD.
https://www.facebook.com/zlatko.lagumdz ... 9052185761
Interesantno. Naprasno više nema govora o "umišljenim malim napoleonima", "ljudima sa podebljanim džonom na cipeli i/ili obrazu", "čovjeku koji je eutanazirao sporazum o ujedinjenju SDP-a i DF-a"...Glas „za pregovore“ je podrazumjevao hitno formaliziranje BH bloka ili odgovor na ponudu lidera DF po kojem bi se došlo do ujedinjenja svih lijevo orjentiranih stranaka koje žele da se konačno ujedinimo u jednu partiju
Dalje zastupa "svoju" tezu...
Čekaj... Zar nismo to već negdje čuli?Na toj platformi, kao jasno definisana i profilirana „četvrta strana“, otvorili bi se pregovori sa tri pobjedničke stranke
Zar ovo nije SDA/HDZ/SNSD koncept etno-nacionalnog uređenja i podjele vlasti u državi. Tri legitimne (i ostali kad mora).
Zadnjih 20 godina ovakvog koncepta nas je daleko dogurao. Neke do Austrije, Njemačke i Irske, a neke i do Australije...
Na kraju od profesora saznajemo i ovo
Znači SDP je bio spreman da obrazom čuva leđa eventualnoj Bijedićevoj kantonalnoj koaliciji, "al' je Vasa hteo mnogo više".Tim više što su Tuzlaci odbili ponudu da oni sami idu u kantonalne pregovore sa svim strankama ukoliko se to ne čini za čitavu državu.
Za kraj moje sopstveno mišljenje. Sinoć je SDP donosio odluku između
a) momentalnog cijepanja i konačnog uništenja organizacije i
b) nastavak borbe za opstanak SDP-a i njegove ideje - kakva god ona bila
Meni je iskreno drago kako su odlučili i želim im puno sreće. Trebaće im.
- Banksy
#52120 Re: SDP
Nisu u pitanju brojke, da ih je milion, već odnos s SDA.Janjicar wrote:Shvatam šta hoćeš da kažeš, al zamisli kako bi se Enver ponasao da je osvojio 200 000 il Zlatko, Niksic itd...Banksy wrote:
Pa on je bio glasan i odlučan da ga se pita. Nije tu bilo nikakvih dilema. Izbor je bio glasati za svog dušmana ili se držati predizbornih obećanja.
Po pitanju koalicije s SDA, svako onako kakav mu je personalni odnos s SDA. Lagumdžija, Komšić, Bijedić, kao SDA igrači, imali su jedan odnos, Bećirović i bilo ko drugi, drugi odnos.
- Janjicar
#52121 Re: SDP
Za mene ne moze važiti isto glas Denis-a i Damir-a Mašića PROTIV koalicije. Jer znam da je Damiro-ovo PROTIV licemjerno dok je Denisovo pošteno.Banksy wrote:Nisu u pitanju brojke, da ih je milion, već odnos s SDA.Janjicar wrote:Shvatam šta hoćeš da kažeš, al zamisli kako bi se Enver ponasao da je osvojio 200 000 il Zlatko, Niksic itd...Banksy wrote:
Po pitanju koalicije s SDA, svako onako kakav mu je personalni odnos s SDA. Lagumdžija, Komšić, Bijedić, kao SDA igrači, imali su jedan odnos, Bećirović i bilo ko drugi, drugi odnos.
- kamen spoticanja
#52123 Re: SDP
ako hoces hadise mogu ih citiratiChallenger_ wrote:Znaš li otkud u narodu priča o "baksuznom utorku"?kamen spoticanja wrote:ne valja se ni šišat utorkom
no osmanlije su u utorak osvojile Istanbul
otud kazu da je baksuzan
- Janjicar
#52124 Re: SDP
Al ko 'ebe Denis-a kad nije Sarajlija 
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#52125 Re: SDP
Upravo. O tome je, nešto iza rata pisao i "Preporod" (lično čitao), navodno negdje i vazio bivši reis (čuo od drugih, ja lično nisam čuo), pa je apelovao na čitaoce da ne praktikuju to shvatanje - sujevjerje, koje je u stvari zajedničko i muslimanskom i pravoslavnom življu.kamen spoticanja wrote:no osmanlije su u utorak osvojile Istanbul
otud kazu da je baksuzan
Da, od pada Carigrada pod Osmanlije.