BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Pacifistaa

#52076 Re: BHTelecom All About

Post by Pacifistaa »

Molio bih za pomoć ako je ikako moguće. Uglavnom, na svome telefonu djevojka mi je aktivirala uslugu govorne pošte ili voice box i od tada kada god je neko zove telefon zazvoni samo 4x i automatski izbaciva drugu stranu. Eh sada bi da izgasi tu opciju jer joj pravi probleme, ali sve što smo pokušali ne ide. Da li je neko imao sličnih problema i kako se taj problem rijesava.
I da dodam broj je ultra.

Unaprijed hvala :kiss:
Pacifistaa

#52077 Re: BHTelecom All About

Post by Pacifistaa »

Molio bih za pomoć ako je ikako moguće. Uglavnom, na svome telefonu djevojka mi je aktivirala uslugu govorne pošte ili voice box i od tada kada god je neko zove telefon zazvoni samo 4x i automatski izbaciva drugu stranu. Eh sada bi da izgasi tu opciju jer joj pravi probleme, ali sve što smo pokušali ne ide. Da li je neko imao sličnih problema i kako se taj problem rijesava.

Del_Boy1

#52078 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Pacifistaa wrote:Molio bih za pomoć ako je ikako moguće. Uglavnom, na svome telefonu djevojka mi je aktivirala uslugu govorne pošte ili voice box i od tada kada god je neko zove telefon zazvoni samo 4x i automatski izbaciva drugu stranu. Eh sada bi da izgasi tu opciju jer joj pravi probleme, ali sve što smo pokušali ne ide. Da li je neko imao sličnih problema i kako se taj problem rijesava.

Isključi sva preusmjeravanja na telefonu i trebalo bi da je to to.
Pacifistaa

#52079 Re: BHTelecom All About

Post by Pacifistaa »

Del_Boy1 wrote:
Pacifistaa wrote:Molio bih za pomoć ako je ikako moguće. Uglavnom, na svome telefonu djevojka mi je aktivirala uslugu govorne pošte ili voice box i od tada kada god je neko zove telefon zazvoni samo 4x i automatski izbaciva drugu stranu. Eh sada bi da izgasi tu opciju jer joj pravi probleme, ali sve što smo pokušali ne ide. Da li je neko imao sličnih problema i kako se taj problem rijesava.

A doktore, institucijo. Dajte momku sta pije i posao u BH Telecomu, ako ga vec ne radi. Ja zvao 1444, a teta koja mi je objasnjavala kaze ne moze ti se to iskljuciti jer je ultra broj. Ja ono stao wtf, hajde reko dobro. Sreca pa ima finog naroda ovdje, voljnog za pomoci :D
nightvision

#52080 Re: BHTelecom All About

Post by nightvision »

Pacifistaa wrote:Ja zvao 1444, a teta koja mi je objasnjavala kaze ne moze ti se to iskljuciti jer je ultra broj. Ja ono stao wtf, hajde reko dobro. Sreca pa ima finog naroda ovdje, voljnog za pomoci :D
Ako se opcija mogla ukljuciti neka prosta logika nalaze da se moze i i mora moci i iskljuciti.
nightvision

#52081 Re: BHTelecom All About

Post by nightvision »

nightvision wrote:
Pacifistaa wrote:Ja zvao 1444, a teta koja mi je objasnjavala kaze ne moze ti se to iskljuciti jer je ultra broj. Ja ono stao wtf, hajde reko dobro. Sreca pa ima finog naroda ovdje, voljnog za pomoci :D
Ako se opcija mogla ukljuciti neka prosta logika nalaze da se moze i i mora moci i iskljuciti.
Probaj ovo
Isključenje usluge (za slučaj „nedostupan“) možete izvršiti unosom koda #62# YES, a ponovno uključenje sa *62#YES (ako vam je Vbox usluga sa servisnim brojem 061 12 55 25 prethodno bila aktivna za ovaj slučaj preusmjerenja). Kod za provjeru statusa je *#62#YES.
Potpuno preusmjeravanje:

PREUSMJERAVANJE POZIVA
Za aktiviranje pozovite kod **21*XXX XXX XXX#
Za provjeru statusa pozovite kod *#21#
Za otkazivanje pozovite kod ##21#
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7249
BarbaDue

#52082 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Laertes wrote:
Cossack wrote:Kako je moguće da ja imam status START a imam moja tv full sa uvezanom pretplatom m15 i dvije ultre i sve se redovno izmiruje? Fiksni imam od kako znam za sebe a pretplatu na m15 bar 5 godina. Registrovao sam se preko broja mobitela.
Jebiga, ja sam 18 godina na pretplati, m30, uvezana žena sa m15 i dvije dječije ultre sa MojaTVnet, tri telefona otplaćujem i dobio Silver.
Slična situacija je i kod mene, registrovah se za uslugu danas i vidim, status SILVER. Ništa mi ne bi jasno. Interesira me koji su to parametri, na osnovu čega se određuje nečiji status? Jeli ovo još jedna zajebancija!?
Pacifistaa

#52083 Re: BHTelecom All About

Post by Pacifistaa »

nightvision wrote:
nightvision wrote:
Probaj ovo
Isključenje usluge (za slučaj „nedostupan“) možete izvršiti unosom koda #62# YES, a ponovno uključenje sa *62#YES (ako vam je Vbox usluga sa servisnim brojem 061 12 55 25 prethodno bila aktivna za ovaj slučaj preusmjerenja). Kod za provjeru statusa je *#62#YES.
Potpuno preusmjeravanje:

PREUSMJERAVANJE POZIVA
Za aktiviranje pozovite kod **21*XXX XXX XXX#
Za provjeru statusa pozovite kod *#21#
Za otkazivanje pozovite kod ##21#
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7249
Hvala drug, uspjeli smo iskljuciti, a teta nam rekla da ne moze ona od tamo iskljuciti i dala nam pogresan kod, al uglavnom uspjeli smo. Hvala u svakom slucaju :izet:
Del_Boy1

#52084 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Pacifistaa wrote:
Del_Boy1 wrote:

A doktore, institucijo. Dajte momku sta pije i posao u BH Telecomu, ako ga vec ne radi. Ja zvao 1444, a teta koja mi je objasnjavala kaze ne moze ti se to iskljuciti jer je ultra broj. Ja ono stao wtf, hajde reko dobro. Sreca pa ima finog naroda ovdje, voljnog za pomoci :D
Nek si ti ipak uspio isključit, iako sam ti ja isto predložio kao i kolega, samo što si trebao naći preusmjerenja na telefonu i tu isključit, i ne sekiraj se neću ti više pokušavati pomoći.
nightvision

#52085 Re: BHTelecom All About

Post by nightvision »

Pacifistaa wrote:Hvala drug, uspjeli smo iskljuciti, a teta nam rekla da ne moze ona od tamo iskljuciti i dala nam pogresan kod, al uglavnom uspjeli smo. Hvala u svakom slucaju :izet:
Ne vjeruj plaho tetama na help desku, pola ih ne zna jesul' posle ili dosle. :lol:
irac300

#52086 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Koji danas kanal uz sport klubove nećemo dobiti? :D
zateznistub

#52087 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

irac300 wrote:Koji danas kanal uz sport klubove nećemo dobiti? :D
:lol:
Rugafet

#52088 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

BarbaDue wrote::thumbup: febo_acm

Btw, ima tu i principa. Neko pokušava da te naguzi a ti mu se još naštelaš.
:lol: :lol:
Principa velis
alpha_lex

#52089 Re: BHTelecom All About

Post by alpha_lex »

Dobili smo Tatabrada TV,ne treba nam više nista... Hahaha :-)
Pacifistaa

#52090 Re: BHTelecom All About

Post by Pacifistaa »

Del_Boy1 wrote:Nek si ti ipak uspio isključit, iako sam ti ja isto predložio kao i kolega, samo što si trebao naći preusmjerenja na telefonu i tu isključit, i ne sekiraj se neću ti više pokušavati pomoći.
Drug ti si mi i pomogao, tebe sam i poslusao. Nasao preusmjerenja kako si mi i rekao i koji je kod za gasenje i izgasio. Teta na 1444 mi je davala pogresan kod, to je bio problem. Nesto si ti pogresno tu skontao, al hajde nebitno :bih:
avaks

#52091 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

I kao i svaki vikend, ionako nikakve brzine popolovljene:
Image

Bravo BHT :thumbup:
BarbaDue

#52092 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Rugafet wrote:

:lol: :lol:
Principa velis
Ja ba :wink: to nešto bez'ze?
Del_Boy1

#52093 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Pacifistaa wrote:
Del_Boy1 wrote:Nek si ti ipak uspio isključit, iako sam ti ja isto predložio kao i kolega, samo što si trebao naći preusmjerenja na telefonu i tu isključit, i ne sekiraj se neću ti više pokušavati pomoći.
Drug ti si mi i pomogao, tebe sam i poslusao. Nasao preusmjerenja kako si mi i rekao i koji je kod za gasenje i izgasio. Teta na 1444 mi je davala pogresan kod, to je bio problem. Nesto si ti pogresno tu skontao, al hajde nebitno :bih:
:lol: Ja mislio ti mene zezaš sa onim komentarom pa sam zato tako reagovao, izgleda da je ipak do mene :thumbup: mislio sam da je sarkazam u pitanju :run:
BarbaDue

#52094 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

ovi na 1444 mi ne znaju objasniti parametre na osnovu kojih se određuje koji si status. Meni odrediše status SILVER :shock:
Image
Ne mogu da vjerujem da poslije 10+ godina koristenja raznoraznih usluga BHT imam qrčev status!

Može li mi neko od ovih dobrih momaka objasnbiti u čemu je fora? Ko ima status PREMIUM? Može li se to nekako provjeriti?
ke_ma

#52095 Re: BHTelecom All About

Post by ke_ma »

BarbaDue wrote:ovi na 1444 mi ne znaju objasniti parametre na osnovu kojih se određuje koji si status. Meni odrediše status SILVER :shock:
Image
Ne mogu da vjerujem da poslije 10+ godina koristenja raznoraznih usluga BHT imam qrčev status!

Može li mi neko od ovih dobrih momaka objasnbiti u čemu je fora? Ko ima status PREMIUM? Može li se to nekako provjeriti?
Čuj,ko ima premium status u telekomu.. :D
Ti kao da bogami ne živiš ovdje pa onako sa neba pa u rebra :-)
Sa tim tvojim qrčev ili silver statusom moreš u najboljem slučaju dobiti olovku ili upaljač :izet:
escobar__

#52096 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

:lol: :lol: :lol:

Jebeš premium kanale, dobili smo Web kameru Smetovi Zenica. Šta hoćeš više!? :lol:
Maharadza

#52097 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

BarbaDue wrote:ovi na 1444 mi ne znaju objasniti parametre na osnovu kojih se određuje koji si status. Meni odrediše status SILVER :shock:
Image

Objasnio si ti to neki dan;

Uhljebi trpaju, ne vade! :izet:
uvijekIInikadI

#52098 Re: BHTelecom All About

Post by uvijekIInikadI »

Trenutni status nema veze s duzinom koristenja usluga, to je na osnovu potrosnje. Jedino sto je vezano za 10+ godina kotistenja je 100 bodova. Znaci da sprcis milju mjesecno i tako bar neki duzi period i onda si Premium. Al.to ne znaci da ces imati i 100 bodova.
strong69

#52099 Re: BHTelecom All About

Post by strong69 »

Prenos utakmice Sarajevo Zrinjski na Moja webTV prekinut u 6. minuti i ne radi. Istovremeno, svi drugi kanali rade. :thumbup:
uvijekIInikadI

#52100 Re: BHTelecom All About

Post by uvijekIInikadI »

Mnogi bi za marku :D a server vruc ko vulkanska lava :D
Locked