FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#52051 Re: FC Barcelona

Post by _BataZiv_0809 »

skenderija04 wrote:
Koja crna euforija. 8 udaraca na gol 6 golova. Barsa je imala bolji procenat od nekih kosarkaskih ekipa sa linije slobodnih bacanja.

Ovo moze posluziti na drugi nacin, samopouzdanje, vjera i zajednistvo. Sinoc je sve bilo super ali danas je novi dan.
Upravo. Sto se prije bude shvatila cinjenica da se onakva utakmica tesko moze ponoviti i za 10 godina, tim bolje. Ovo je ogromna infuzija samopouzdanja i dobra je za timski duh, to svakako stoji.
r_faruk

#52052 Re: FC Barcelona

Post by r_faruk »

volio bih da onu utakmicu sinoc nisam ni gledao.....
probook

#52053 Re: FC Barcelona

Post by probook »

darius_maximus wrote:
Refleksna reakcija?
Znaci, kada igrac bude u 16 trzao rukom na loptu da sprijeci centarsut, i tad cemo pricati o refleksnim reakcijama?
Frajer je padao pet metara. Nastavio je kliziti i nakon sto je Neymar zapeo za njega.
Pa da je teren uljem namazan bio, nekad bi se zaustavio.
Naravno da ga je Neymar mogao preskociti, ali Neymar je htio loptu.
S obzirom kako nije mogao birati gdje ce pasti, fascinantno je kako je bas izabrao da padne prema lopti.

Kod drugog penala mi odgovori na sljedece:

1. Je li odbrambeni stavio ruku na rame Suarezu?
2. Je li odbrambeni u sustini onemogucio Suarezu da desnom zamahne i udari loptu?

Ono sto je najbitnije u svemu ovome je sto je odbrambeni sprijecio Suareza da puca tacno u toj sekundi koja je odlucujuca za Suareza.
To sto je sklonio ruku kada je lopta pala i sto je povukao desnu nogu u doskoku (kako se lijepo vidi na ovom GIF-u, hvala ti), je dalje nebitno.
Tada situacija vise nije opasna i napadac ne moze dati go.

Znaci, pogledaj tacnu tu sekundu u kojoj je desna noga ispred Suareza i ruka na ramenu.
Tacno je sinhronizovano.
Kako sklanja ruku, sklanja i nogu.
To je to, to je ta sekunda u kojoj bi je Suarez na prvu opucao prema golu.

Suarez ga je navukao kao bekana jer nije bilo druge mogucnosti sprijeciti Suareza da opuca ondje.
Jos bi efektnije bilo da je Suarez punom snagom zamahnuo desnom i sapleo se od odbrambenog.
Doduse, i tada bi govorili da je gluma.

Da se razumijemo, mislim da je sama reakcija Suareza pretjerana (to jeste gluma).
Ali, ne glumi da je sprijecen da udari loptu, to ne.
Odustajem od ove teme.

Svaka cast "pobjeda" kao protiv Celzija. Samo nastavite!
AmiĐa_Idriz

#52054 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Al ovo za proklizavanje Meuniera :lol: :pisnuo:
bersK

#52055 Re: FC Barcelona

Post by bersK »

Koliko samo ovi navijači Barselone obraza nemaju, to je za priče. Prvo demantuju sve što se kaže da je ono za direktan crveni Suareza, onakvo simuliranje, pa onda priče pričaju kao "pa ouvaaaaaj, ovi su se branili, ouvaaaaj barsa imala više šuteva, pa ouvaaaaj, gdje će psg proć", pa onda još dodaju da je ovo poslije one 2009. najveća utakmica Barse ikad. Interesantno, dvije najskandaloznije utakmice po suđenju i igri su im najbolje. Šta drugo da vam pričam o tim ljudima?

Zaboraviše oni brzo Tony Watta iz 2012. kada ih je naguzio sa Seltikom, a ovi imali 11% posjeda. Jel to Seltik nepravedno pobijedio, smradine? Ekipa imala 155 pasova za čitav meč i jebali u rčma jednu nabijeđenu Barselonu koja je sinoć pri rezultatu 3-1 izgledala ko da je na terenu Mladost iz Ljubovije, a ne "najbolji klub ikada" :lol: :lol: :lol: :lol:

Na 3-1 izgledali ko amateri. A onda je počeo šoutajm Denisa Ajtekina.

Image

Šta ćemo za ovo lijepi moji?
2002

#52056 Re: FC Barcelona

Post by 2002 »

:lol: :lol: :lol:
Koje postenjacine dolaze na temu da otvaraju oci simpatizerima Barce koji zive u zabludi.
Licemjeri, sutra cete isto braniti klub koji simpatisete. Voz.
skafiskafsnjak

#52057 Re: FC Barcelona

Post by skafiskafsnjak »

2002 wrote::lol: :lol: :lol:
Koje postenjacine dolaze na temu da otvaraju oci simpatizerima Barce koji zive u zabludi.
Licemjeri, sutra cete isto braniti klub koji simpatisete. Voz.
Nemas brate ti sta braniti ili napadati ... cinjenice govore da je sinoc sudija lijepo pogurao Barselonu .
2002

#52058 Re: FC Barcelona

Post by 2002 »

Kod drugog penala, da. Pogurao je i Cakir Real protiv Uniteda, poguran je Real prosle godine u finalu, poguran je Inter protiv Barcelone Sneijderovim golom iz ofsajda, pa ovi dezurni dusebriznici i branioci pravde ili su rekli 'zasluzeno' ili bila je sudijska greska i na tome se zavrsilo. A sad smaraju, nikad ih se rijesit ko da im je familija stradala od Barce a ne PSG.
skafiskafsnjak

#52059 Re: FC Barcelona

Post by skafiskafsnjak »

2002 wrote:Kod drugog penala, da. Pogurao je i Cakir Real protiv Uniteda, poguran je Real prosle godine u finalu, poguran je Inter protiv Barcelone Sneijderovim golom iz ofsajda, pa ovi dezurni dusebriznici i branioci pravde ili su rekli 'zasluzeno' ili bila je sudijska greska i na tome se zavrsilo. A sad smaraju, nikad ih se rijesit ko da im je familija stradala od Barce a ne PSG.
Sve je istina... nego je smijesno govoriti da nije sudija pogurao . Jeste i to je to, kraj price . Zao mi je sto je tako prosla Barselona. Volio bih da su ih "razbili" i tako prosli al jbg ...
zforumas

#52060 Re: FC Barcelona

Post by zforumas »

Ovrebo likes this
supercali

#52061 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Greska sudije je penal nad suarezom i to je jedina greska koja je pogurala barcu
Sad pitanje je gdje je bio sudija pomocnici jesu li mogli vidjeti cisto situaciju i sl
Towelie

#52062 Re: FC Barcelona

Post by Towelie »

Zaboravice se ovo vec za vikend. Veliki jedu male. Nekad posteno, nekad ne. Nista novo.
supercali

#52063 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

skafiskafsnjak wrote:
2002 wrote:Kod drugog penala, da. Pogurao je i Cakir Real protiv Uniteda, poguran je Real prosle godine u finalu, poguran je Inter protiv Barcelone Sneijderovim golom iz ofsajda, pa ovi dezurni dusebriznici i branioci pravde ili su rekli 'zasluzeno' ili bila je sudijska greska i na tome se zavrsilo. A sad smaraju, nikad ih se rijesit ko da im je familija stradala od Barce a ne PSG.
Sve je istina... nego je smijesno govoriti da nije sudija pogurao . Jeste i to je to, kraj price . Zao mi je sto je tako prosla Barselona. Volio bih da su ih "razbili" i tako prosli al jbg ...
Barca jest pogurana zbog penala nad suarezom
Sad je samo pitanje jel ovaj sulejman namjerno to svirao ili iz greske jer nije vidio dobro i sl
bersK

#52064 Re: FC Barcelona

Post by bersK »

Na utakmicu na koju ste ponosni iz 2009. Drogba, inače lik kojeg gotivite (barem se nadam da ga gotivite, poznavajući koliko obraza nemate) je rekao sljedeće

Image

Bojim se da ne znam šta bi rekao na sinoćnju. Jer je level utakmice iz 2009. prekucan u prvom dijelu. O drugom i da ne pričam.
Kemal Malovčić

#52065 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

bersK, sporije kucaj, ne možemo te stići. :mrgreen:
mbenz

#52066 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

stvarno treba snage pa ovo i citati, dobro hajmo ovako : penal nije bio, mislite li da barcelona nije zasluzila da prodje?? I upitajte sebe jeste li ovdje radi "postenja" kako je pariz ostecen ili radi muke sto je barsa ucinila nemoguce, ili lijecenju nezadovoljstva svog zivota jer mislite da se to tipkama rijesava . Evo neka bude da nije bi penal nad suarezom ,hoce li vas to zadovoljiti samo nemojte vise smarati molim vas ??
skenderija04

#52067 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

bersK wrote:Na utakmicu na koju ste ponosni iz 2009. Drogba, inače lik kojeg gotivite (barem se nadam da ga gotivite, poznavajući koliko obraza nemate) je rekao sljedeće

Bojim se da ne znam šta bi rekao na sinoćnju. Jer je level utakmice iz 2009. prekucan u prvom dijelu. O drugom i da ne pričam.
Koliko penala nije sudio za Chelsea? 5 ili 6?
skenderija04

#52068 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

mbenz wrote:stvarno treba snage pa ovo i citati, dobro hajmo ovako : penal nije bio, mislite li da barcelona nije zasluzila da prodje?? I upitajte sebe jeste li ovdje radi "postenja" kako je pariz ostecen ili radi muke sto je barsa ucinila nemoguce, ili lijecenju nezadovoljstva svog zivota jer mislite da se to tipkama rijesava . Evo neka bude da nije bi penal nad suarezom ,hoce li vas to zadovoljiti samo nemojte vise smarati molim vas ??
Suti, dok je ovako, dobro je :D :D :D
2002

#52069 Re: FC Barcelona

Post by 2002 »

bersK wrote: Bojim se da ne znam šta bi rekao na sinoćnju. Jer je level utakmice iz 2009. prekucan u prvom dijelu. O drugom i da ne pričam.
Ti si svoje poznavanje fudbala najbolje pokazao onom slikom koja je kao "dokaz" kradje, gdje se tvrdi da je Suarez bio u ofsajdu kod prvog gola :lol: :lol:
Poklopi se i ne javljaj vise ziv bio.
mbenz

#52070 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

skenderija04 wrote:
mbenz wrote:stvarno treba snage pa ovo i citati, dobro hajmo ovako : penal nije bio, mislite li da barcelona nije zasluzila da prodje?? I upitajte sebe jeste li ovdje radi "postenja" kako je pariz ostecen ili radi muke sto je barsa ucinila nemoguce, ili lijecenju nezadovoljstva svog zivota jer mislite da se to tipkama rijesava . Evo neka bude da nije bi penal nad suarezom ,hoce li vas to zadovoljiti samo nemojte vise smarati molim vas ??

sta nam moralisti uradise s teme moj skendere :lol: :lol:
skenderija04

#52071 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

mbenz wrote:
skenderija04 wrote:

Neka ih, suti. :D

Kad ih nema znas da Barsi ne ide dobro.
bersK

#52072 Re: FC Barcelona

Post by bersK »

2002 wrote:
bersK wrote: Bojim se da ne znam šta bi rekao na sinoćnju. Jer je level utakmice iz 2009. prekucan u prvom dijelu. O drugom i da ne pričam.
Ti si svoje poznavanje fudbala najbolje pokazao onom slikom koja je kao "dokaz" kradje, gdje se tvrdi da je Suarez bio u ofsajdu kod prvog gola :lol: :lol:
Poklopi se i ne javljaj vise ziv bio.

Hajd se sad fino vrati na tu sliku i pročitaj komplet šta sam napisao.
p206

#52073 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

ne znam koji q im se pravdate...
klub za koji navijam je pobijedio 6-1 i ko si ti da mi kvariš ćeif i da ti se pravdam..
bezobrazluk cisti...navijaj brate za koji hoces klub i odjebi
supercali

#52074 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

mbenz wrote:
skenderija04 wrote:

Nema tu sta moralisti ne moralisti ja kao "navijac" barce cu reci da ono nije bio penal a kladim se da sam veći navijac da kazem barce od tebe jer imam clanske od 2005-e godine
Sad je barca na neki nacin pogurana sutra nece biti protiv atletica i sl takva je igra
Pitanje je samo jel turcin namjerno svirao penal ili nije vidio sutiaciju pa je svirao sto je mislio da je penal
bersK

#52075 Re: FC Barcelona

Post by bersK »

Ne treba se dalje išta pisat na ovom podforumu. Postoji velika šansa da ovi Uefalonisti počnu pričati da je trebalo još penala svirati i da su oni zapravo oštećeni. Nikad se ne zna šta budali može marnut da izjavi.
Post Reply