SDP
- Control panel
#52026 Re: SDP
Gledam rezultate glasanja clanova GO SDP sinoc.
61 protiv 31 za i 6 suzdrzanih. Kontam to je preko 30% ljudi u GO sjedi koji su za SDA. To puno govori kakvog sljama Sdp jos ima u svojim redovima.
Shvatam ja drugacije misljenje, nije autokratija, demokratizirao se SDP... to mi je ok za neka pitanja koja nisu toliko bitna, neki zakoni...
Ali covjece zar kad je SDA u pitanju ne bi svima trebalo biti jasno da se tu nema sta ni pomisliti a kamo li uci u koaliciju. Borba u SDP-u tek predstoji, borba za SDP tek predstoji, borba za socijaldemolratiju i ljevicu tek predstoji. Crvena tuzla me razocarala.
61 protiv 31 za i 6 suzdrzanih. Kontam to je preko 30% ljudi u GO sjedi koji su za SDA. To puno govori kakvog sljama Sdp jos ima u svojim redovima.
Shvatam ja drugacije misljenje, nije autokratija, demokratizirao se SDP... to mi je ok za neka pitanja koja nisu toliko bitna, neki zakoni...
Ali covjece zar kad je SDA u pitanju ne bi svima trebalo biti jasno da se tu nema sta ni pomisliti a kamo li uci u koaliciju. Borba u SDP-u tek predstoji, borba za SDP tek predstoji, borba za socijaldemolratiju i ljevicu tek predstoji. Crvena tuzla me razocarala.
Last edited by Control panel on 10/02/2019 10:12, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#52027 Re: SDP
Lijepo je vidjet kako se ljigavci principijelno zalazu protiv koalicije sa sda a vec se uhljebili 
Kao ne valja sda al valjaju njegpvi kadrovi bivsi sadasnji buduci. Principijelnost na nivou sto bi reko bata zika
Kao ne valja sda al valjaju njegpvi kadrovi bivsi sadasnji buduci. Principijelnost na nivou sto bi reko bata zika
Last edited by sumirprimus on 10/02/2019 10:12, edited 1 time in total.
- bunk
#52028 Re: SDP
Neka nama sdp u vladi Sk.
Da pokaze svima kako se vlada pa da onda svi glasaju za sdp,oh wait...
Pustise nas niz vodu ko papirni camac...
Da pokaze svima kako se vlada pa da onda svi glasaju za sdp,oh wait...
Pustise nas niz vodu ko papirni camac...
Last edited by bunk on 10/02/2019 10:13, edited 1 time in total.
-
Nivelacija
#52029 Re: SDP
SBB je istjerao SDP iu TK i ZDK.
Radoncic je unio smutnju govoreci da je SDP-SDA gotova stvar i da zbog toga napusta vecine.
Vidimo sada da je sve lagao.
Samo mi nije jasno zasto nije izasao iz KS vlasti?
Mnoge odgovore duguje smecar Radoncic koji sjeba SDP u drugom i trecem kantonu federacije.
Radoncic je unio smutnju govoreci da je SDP-SDA gotova stvar i da zbog toga napusta vecine.
Mnoge odgovore duguje smecar Radoncic koji sjeba SDP u drugom i trecem kantonu federacije.
- kmirsad
#52030 Re: SDP
Ovdje se ne radi o drugačijem mišljenju unutar iste političke platforme. Ovdje se radi o potpunom PROFITNO IDEOLOŠKOM razmimoilaženju.Dakle o apsolutno nespojivim aktivnostima. Jednostavnije i poštenije bi bilo da su vratili SDP-u članske kartice, i učlanili se u SDA.Control panel wrote:Gledam rezultate glasanja clanova GO SDP sinoc.
- fosna2014
#52031 Re: SDP
Treba gledati pozitivno. Znamo sad koliko odbornika podrzava SDA-nacin vladanja. Znaju se i imena. Vecinom stare prdonje sto su na izmaku. Treba cestitati mladim i progresivnim strujama u SDP-u, jer su upravo oni donijeli prevagu. Pokazali Lagumdziji da SDP nije kao nekad partija jednog covjeka ili grupice ljudi nego demokratska politicka opcija koja je u unutarnjoj strukturi napravila veliki pomak.Control panel wrote:Gledam rezultate glasanja clanova GO SDP sinoc.
Nerminu Nikšiću treba čestitati. Pored njegovih prijašnjih spinova, on je u zadnje dvije godine pretvorio partiju u oazu stranacke demokratije - u poredjenju sa ostalim strankama i uopce sistemu glasanja u BiH.
-
sumirprimus
#52032 Re: SDP
S jedne strane princip a s druge kifla precjednik skupscine
jerbo princip je isti.princip
Nerko trenerko
Nerko trenerko
- Control panel
#52033 Re: SDP
Nivelacija wrote:SBB je istjerao SDP iu TK i ZDK.
Eh pa onda mora juski i kuricu traziti drugu ministarsku fotelju.
-
sumirprimus
#52034 Re: SDP
Cengic masic magazinovic progresivne snage sa trenerkom na celu 
-
sumirprimus
#52035 Re: SDP
Fgr ta ce provincijalci 
-
The 51st State
#52036 Re: SDP
Cirkus, sinoc su bili pred nemogucim izborom, s jedne strane ideologija I principi, a s druge strane prilika da poklope kantone I federaciju.sumirprimus wrote:S jedne strane princip a s druge kifla precjednik skupscinejerbo princip je isti.princip
Nerko trenerko
Sto se mene tice principi u politici su obicno izgovori za neucinjeno.
Last edited by The 51st State on 10/02/2019 10:24, edited 1 time in total.
- Control panel
#52037 Re: SDP
Sad je smradoncic na potezu. Da vidimo s kim je. Izasao je iz pricd sa BH blokom jer je rekao da ce SDP sa SDA. e pa da te vidimo sad lazove. Hoces li opet ti “spasavati”drzavu sa bakirom?
-
doktor78
#52038 Re: SDP
Daj i nama imena koji ne znamofosna2014 wrote:
Treba gledati pozitivno. Znamo sad koliko odbornika podrzava SDA-nacin vladanja. Znaju se i imena.
- Prpa.ba
#52039 Re: SDP
Po meni sasvim bespotrebno potenciranje price o principima kada je istina ocigledna i sasvim razumna za gradjane. Necemo sa SDA jer im vise ne vjerujemo nakon mandata 2010-2014 i pomoci HDZ-u i SNSD-u u 2018, a sa derivatima hocemo kada su manji i imaju odvojene interese pa tek cekamo da nas prevare. 
- kmirsad
#52040 Re: SDP
Jučerašnja događanja pokazuju da je bio Radončić potpuno u pravu i imao tačne informacije u svojoj najavi.Nivelacija wrote:SBB je istjerao SDP iu TK i ZDK.
Samo nije vjerovao da će Nikšić i pravi iskreni socijaldemokrati u SDP imati snage i izdržati i odbraniti se od sinhronizovanih napada laćnih SDP.ovaca i insajdera i DF-a. I sam sam mislio da neče. Pogriješio sam ko i Fahro i podcijenio Nikšića.
Pravi SDP je počeo da vaskrsava. Zna se koji su potezi sad na redu.
-
The 51st State
#52041 Re: SDP
Pickasto I nevjerovanje u vlastite sposobnosti da nametnes svoju agendu.Prpa.ba wrote:Po meni sasvim bespotrebno potenciranje price o principima kada je istina ocigledna i sasvim razumna za gradjane. Necemo sa SDA jer im vise ne vjerujemo nakon mandata 2010-2014 i pomoci HDZ-u i SNSD-u u 2018, a sa derivatima hocemo kada su manji i imaju odvojene interese pa tek cekamo da nas prevare.
-
sumirprimus
#52042 Re: SDP
Aha u SK su principijelno neprincipijelni a u provinciji moraju biti principijelni kako im neprincipijelni kazu
Cenga tako mlad a vec uhafizo poslove
da ne zaatrani ko kolega mu hadzic?il je i on od principa?
Cenga tako mlad a vec uhafizo poslove
- nosara
#52043 Re: SDP
Koja je razlika, ideoloski, izmedju sdp i sda? U cemu je drama? Ovi, kao, ginu za radnicka i seljacka prava, umiru na teskom poslu smanjivanja klasnih razlika? Jedva cekaju da povecaju plate radnicima a oporezuju profit tajkunima? Ukidaju placanja zdravstva i skolstva, barem smanjuju? Malo morgen...
Ima jedan stari vic sa komiteta
, kao na granici izmedju fnrj i italije, preko nekog kanjona se prepucavaju granicari. Jugovic urla "fasisto" a onaj tamo "komunisto". Kanjonom odzvanja "isto, isto, isto"... E to je to, ovi "lijevi" danas nisu komunisti, nisu nikada ni bili, a ni ovi desni nisu fasisti, daleko bilo, ali i dalje odzvanja "isto, isto, isto..."
Ima jedan stari vic sa komiteta
-
džakailibu
#52044 Re: SDP
Ovi lijevi nisu komunisti ni socijal demokrati ali ovi desno jesu fasisti.pokazali su to ovom medijskom hajkom na NS.
- paleoconservative
#52045 Re: SDP
nosara wrote:Koja je razlika, ideoloski, izmedju sdp i sda? U cemu je drama? Ovi, kao, ginu za radnicka i seljacka prava, umiru na teskom poslu smanjivanja klasnih razlika? Jedva cekaju da povecaju plate radnicima a oporezuju profit tajkunima? Ukidaju placanja zdravstva i skolstva, barem smanjuju? Malo morgen...
Ima jedan stari vic sa komiteta, kao na granici izmedju fnrj i italije, preko nekog kanjona se prepucavaju granicari. Jugovic urla "fasisto" a onaj tamo "komunisto". Kanjonom odzvanja "isto, isto, isto"... E to je to, ovi "lijevi" danas nisu komunisti, nisu nikada ni bili, a ni ovi desni nisu fasisti, daleko bilo, ali i dalje odzvanja "isto, isto, isto..."
Svjesni su SDPovci koliko je kalorican i socan budzet na koji se, cast pojedincima, vecina zele nakaciti. Da su istinski liberali i prava gradjanska opcija, zalagali bi se za smanjenje drzavnog aparata i birokratije, pa cak i pod cijenu gubitka glasova: takva reforma bi spasila slabasnu i nesigurnu BiH.
A vic je top
-
Ci-Nick
#52046 Re: SDP
Sve bi se SDA-u moglo oprostiti, čak i korupcija i nepotizam ali ja im nikad ne bi oprostio stalno spašavanje HDZ-a i SNSD-a, ako SDA glasa za Puzigaću ( koji ih kasnije naćuturi) umjesto za Slavišu Šućura,. sva priča o borbi za BiH, patritizmu i zdravoj pameti pada u vodu.Prpa.ba wrote:Po meni sasvim bespotrebno potenciranje price o principima kada je istina ocigledna i sasvim razumna za gradjane. Necemo sa SDA jer im vise ne vjerujemo nakon mandata 2010-2014 i pomoci HDZ-u i SNSD-u u 2018, a sa derivatima hocemo kada su manji i imaju odvojene interese pa tek cekamo da nas prevare.
I sad još ponavljaju iste greške,..
-
doktor78
#52047 Re: SDP
Kazu, Bakir od sinoc samo Harisa sluša
-
Nivelacija
#52048 Re: SDP
ZDK i TK moraju zajedno djelovati, jer nemoguce je da KS koji ima isto ili manje stanovnika koji ima 4-5 puta manju povrsinu ima 3 puta veci budzet.sumirprimus wrote:Aha u SK su principijelno neprincipijelni a u provinciji moraju biti principijelni kako im neprincipijelni kazu![]()
Cenga tako mlad a vec uhafizo posloveda ne zaatrani ko kolega mu hadzic?il je i on od principa?
Tome jednostavno mora doci kraj. Ne moze jedno dijete u Sarajevu vaziti kao dva u Tuzli i Zenici pogotovo zbog cinjenice da su to gradovi i kantoni sa najvecim REALNIM sektorom dok ovamo duplaju administrativne radnike.
-
tabloid
#52049 Re: SDP
Damire,hvala ti za sinocnji performans - mladi SDP-a

Niksic se zahvalio na podrsci i najavio da ce u buducnosti biti slicnih umjetnickoh tacaka.

Niksic se zahvalio na podrsci i najavio da ce u buducnosti biti slicnih umjetnickoh tacaka.
- kmirsad
#52050 Re: SDP
Naravno mnoge stvari treba ispravljati, počev od ravnomjernijeg povrata novca od PDV i poreza, ravnomjernijih plata, putne povezanostim infrastrukture...ličenja naroda od posljedica aero zagašenja koje stvara Termoelektrana i GIKIL i drugi zagašivači... ma, ima toga do sutra nabrajati...Nivelacija wrote:ZDK i TK moraju zajedno djelovati, jer nemoguce je da KS koji ima isto ili manje stanovnika koji ima 4-5 puta manju povrsinu ima 3 puta veci budzet.sumirprimus wrote:Aha u SK su principijelno neprincipijelni a u provinciji moraju biti principijelni kako im neprincipijelni kazu![]()
Cenga tako mlad a vec uhafizo posloveda ne zaatrani ko kolega mu hadzic?il je i on od principa?
Tome jednostavno mora doci kraj. Ne moze jedno dijete u Sarajevu vaziti kao dva u Tuzli i Zenici pogotovo zbog cinjenice da su to gradovi i kantoni sa najvecim REALNIM sektorom dok ovamo duplaju administrativne radnike.