SDP

Control panel

#52026 Re: SDP

Post by Control panel »

Gledam rezultate glasanja clanova GO SDP sinoc.
61 protiv 31 za i 6 suzdrzanih. Kontam to je preko 30% ljudi u GO sjedi koji su za SDA. To puno govori kakvog sljama Sdp jos ima u svojim redovima.
Shvatam ja drugacije misljenje, nije autokratija, demokratizirao se SDP... to mi je ok za neka pitanja koja nisu toliko bitna, neki zakoni...
Ali covjece zar kad je SDA u pitanju ne bi svima trebalo biti jasno da se tu nema sta ni pomisliti a kamo li uci u koaliciju. Borba u SDP-u tek predstoji, borba za SDP tek predstoji, borba za socijaldemolratiju i ljevicu tek predstoji. Crvena tuzla me razocarala.
Last edited by Control panel on 10/02/2019 10:12, edited 1 time in total.
sumirprimus

#52027 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Lijepo je vidjet kako se ljigavci principijelno zalazu protiv koalicije sa sda a vec se uhljebili :zzzz:
Kao ne valja sda al valjaju njegpvi kadrovi bivsi sadasnji buduci. Principijelnost na nivou sto bi reko bata zika :thumbup:
Last edited by sumirprimus on 10/02/2019 10:12, edited 1 time in total.
bunk

#52028 Re: SDP

Post by bunk »

Neka nama sdp u vladi Sk.
Da pokaze svima kako se vlada pa da onda svi glasaju za sdp,oh wait...
Pustise nas niz vodu ko papirni camac...
Last edited by bunk on 10/02/2019 10:13, edited 1 time in total.
Nivelacija

#52029 Re: SDP

Post by Nivelacija »

SBB je istjerao SDP iu TK i ZDK.

Radoncic je unio smutnju govoreci da je SDP-SDA gotova stvar i da zbog toga napusta vecine.

Vidimo sada da je sve lagao.

Samo mi nije jasno zasto nije izasao iz KS vlasti?

Mnoge odgovore duguje smecar Radoncic koji sjeba SDP u drugom i trecem kantonu federacije.
kmirsad

#52030 Re: SDP

Post by kmirsad »

Control panel wrote:Gledam rezultate glasanja clanova GO SDP sinoc.
61 protiv 31 za i 6 suzdrzanih. Kontam to je preko 30% ljudi u GO sjedi koji su za SDA. To puno govori kakvog sljama Sdp jos ima u svojim redovima.
Shvatam ja drugacije misljenje, nije autokratija, demokratizirao se SDP... to mi je ok za neka pitanja koja nisu toliko bitna, neki zakoni...
Ali covjece zar kad je SDA u pitanju ne bi svima trebalo biti jasno da se tu nema sta ni pomisliti a kamo li uci u koaliciju. Borba u SDP-u tek predstoji, borba za SDP tek predstoji, borba za socijaldemolratiju i ljevicu tek predstoji. Crvena tuzla me razocarala.
Ovdje se ne radi o drugačijem mišljenju unutar iste političke platforme. Ovdje se radi o potpunom PROFITNO IDEOLOŠKOM razmimoilaženju.Dakle o apsolutno nespojivim aktivnostima. Jednostavnije i poštenije bi bilo da su vratili SDP-u članske kartice, i učlanili se u SDA.
fosna2014

#52031 Re: SDP

Post by fosna2014 »

Control panel wrote:Gledam rezultate glasanja clanova GO SDP sinoc.
Treba gledati pozitivno. Znamo sad koliko odbornika podrzava SDA-nacin vladanja. Znaju se i imena. Vecinom stare prdonje sto su na izmaku. Treba cestitati mladim i progresivnim strujama u SDP-u, jer su upravo oni donijeli prevagu. Pokazali Lagumdziji da SDP nije kao nekad partija jednog covjeka ili grupice ljudi nego demokratska politicka opcija koja je u unutarnjoj strukturi napravila veliki pomak.

Nerminu Nikšiću treba čestitati. Pored njegovih prijašnjih spinova, on je u zadnje dvije godine pretvorio partiju u oazu stranacke demokratije - u poredjenju sa ostalim strankama i uopce sistemu glasanja u BiH.
sumirprimus

#52032 Re: SDP

Post by sumirprimus »

S jedne strane princip a s druge kifla precjednik skupscine :zzzz: jerbo princip je isti.princip
Nerko trenerko :lol:
Control panel

#52033 Re: SDP

Post by Control panel »

Nivelacija wrote:SBB je istjerao SDP iu TK i ZDK.

Radoncic je unio smutnju govoreci da je SDP-SDA gotova stvar i da zbog toga napusta vecine.

Mnoge odgovore duguje smecar Radoncic koji sjeba SDP u drugom i trecem kantonu federacije.

Eh pa onda mora juski i kuricu traziti drugu ministarsku fotelju.
sumirprimus

#52034 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Cengic masic magazinovic progresivne snage sa trenerkom na celu :lol:
sumirprimus

#52035 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Fgr ta ce provincijalci :mrgreen:
The 51st State

#52036 Re: SDP

Post by The 51st State »

sumirprimus wrote:S jedne strane princip a s druge kifla precjednik skupscine :zzzz: jerbo princip je isti.princip
Nerko trenerko :lol:
Cirkus, sinoc su bili pred nemogucim izborom, s jedne strane ideologija I principi, a s druge strane prilika da poklope kantone I federaciju.
Sto se mene tice principi u politici su obicno izgovori za neucinjeno.
Last edited by The 51st State on 10/02/2019 10:24, edited 1 time in total.
Control panel

#52037 Re: SDP

Post by Control panel »

Sad je smradoncic na potezu. Da vidimo s kim je. Izasao je iz pricd sa BH blokom jer je rekao da ce SDP sa SDA. e pa da te vidimo sad lazove. Hoces li opet ti “spasavati”drzavu sa bakirom?
doktor78

#52038 Re: SDP

Post by doktor78 »

fosna2014 wrote:
Treba gledati pozitivno. Znamo sad koliko odbornika podrzava SDA-nacin vladanja. Znaju se i imena.
Daj i nama imena koji ne znamo
Prpa.ba

#52039 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Po meni sasvim bespotrebno potenciranje price o principima kada je istina ocigledna i sasvim razumna za gradjane. Necemo sa SDA jer im vise ne vjerujemo nakon mandata 2010-2014 i pomoci HDZ-u i SNSD-u u 2018, a sa derivatima hocemo kada su manji i imaju odvojene interese pa tek cekamo da nas prevare. :-D
kmirsad

#52040 Re: SDP

Post by kmirsad »

Nivelacija wrote:SBB je istjerao SDP iu TK i ZDK.

Jučerašnja događanja pokazuju da je bio Radončić potpuno u pravu i imao tačne informacije u svojoj najavi.

Samo nije vjerovao da će Nikšić i pravi iskreni socijaldemokrati u SDP imati snage i izdržati i odbraniti se od sinhronizovanih napada laćnih SDP.ovaca i insajdera i DF-a. I sam sam mislio da neče. Pogriješio sam ko i Fahro i podcijenio Nikšića.
Pravi SDP je počeo da vaskrsava. Zna se koji su potezi sad na redu.
The 51st State

#52041 Re: SDP

Post by The 51st State »

Prpa.ba wrote:Po meni sasvim bespotrebno potenciranje price o principima kada je istina ocigledna i sasvim razumna za gradjane. Necemo sa SDA jer im vise ne vjerujemo nakon mandata 2010-2014 i pomoci HDZ-u i SNSD-u u 2018, a sa derivatima hocemo kada su manji i imaju odvojene interese pa tek cekamo da nas prevare. :-D
Pickasto I nevjerovanje u vlastite sposobnosti da nametnes svoju agendu.
sumirprimus

#52042 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Aha u SK su principijelno neprincipijelni a u provinciji moraju biti principijelni kako im neprincipijelni kazu :thumbup:
Cenga tako mlad a vec uhafizo poslove :thumbup: da ne zaatrani ko kolega mu hadzic?il je i on od principa?
nosara

#52043 Re: SDP

Post by nosara »

Koja je razlika, ideoloski, izmedju sdp i sda? U cemu je drama? Ovi, kao, ginu za radnicka i seljacka prava, umiru na teskom poslu smanjivanja klasnih razlika? Jedva cekaju da povecaju plate radnicima a oporezuju profit tajkunima? Ukidaju placanja zdravstva i skolstva, barem smanjuju? Malo morgen...

Ima jedan stari vic sa komiteta :D , kao na granici izmedju fnrj i italije, preko nekog kanjona se prepucavaju granicari. Jugovic urla "fasisto" a onaj tamo "komunisto". Kanjonom odzvanja "isto, isto, isto"... E to je to, ovi "lijevi" danas nisu komunisti, nisu nikada ni bili, a ni ovi desni nisu fasisti, daleko bilo, ali i dalje odzvanja "isto, isto, isto..."
džakailibu

#52044 Re: SDP

Post by džakailibu »

Ovi lijevi nisu komunisti ni socijal demokrati ali ovi desno jesu fasisti.pokazali su to ovom medijskom hajkom na NS.
paleoconservative

#52045 Re: SDP

Post by paleoconservative »

nosara wrote:Koja je razlika, ideoloski, izmedju sdp i sda? U cemu je drama? Ovi, kao, ginu za radnicka i seljacka prava, umiru na teskom poslu smanjivanja klasnih razlika? Jedva cekaju da povecaju plate radnicima a oporezuju profit tajkunima? Ukidaju placanja zdravstva i skolstva, barem smanjuju? Malo morgen...

Ima jedan stari vic sa komiteta :D , kao na granici izmedju fnrj i italije, preko nekog kanjona se prepucavaju granicari. Jugovic urla "fasisto" a onaj tamo "komunisto". Kanjonom odzvanja "isto, isto, isto"... E to je to, ovi "lijevi" danas nisu komunisti, nisu nikada ni bili, a ni ovi desni nisu fasisti, daleko bilo, ali i dalje odzvanja "isto, isto, isto..."
:thumbup:

Svjesni su SDPovci koliko je kalorican i socan budzet na koji se, cast pojedincima, vecina zele nakaciti. Da su istinski liberali i prava gradjanska opcija, zalagali bi se za smanjenje drzavnog aparata i birokratije, pa cak i pod cijenu gubitka glasova: takva reforma bi spasila slabasnu i nesigurnu BiH.

A vic je top :D
Ci-Nick

#52046 Re: SDP

Post by Ci-Nick »

Prpa.ba wrote:Po meni sasvim bespotrebno potenciranje price o principima kada je istina ocigledna i sasvim razumna za gradjane. Necemo sa SDA jer im vise ne vjerujemo nakon mandata 2010-2014 i pomoci HDZ-u i SNSD-u u 2018, a sa derivatima hocemo kada su manji i imaju odvojene interese pa tek cekamo da nas prevare. :-D
Sve bi se SDA-u moglo oprostiti, čak i korupcija i nepotizam ali ja im nikad ne bi oprostio stalno spašavanje HDZ-a i SNSD-a, ako SDA glasa za Puzigaću ( koji ih kasnije naćuturi) umjesto za Slavišu Šućura,. sva priča o borbi za BiH, patritizmu i zdravoj pameti pada u vodu.
I sad još ponavljaju iste greške,..
doktor78

#52047 Re: SDP

Post by doktor78 »

Kazu, Bakir od sinoc samo Harisa sluša :mrgreen:
Nivelacija

#52048 Re: SDP

Post by Nivelacija »

sumirprimus wrote:Aha u SK su principijelno neprincipijelni a u provinciji moraju biti principijelni kako im neprincipijelni kazu :thumbup:
Cenga tako mlad a vec uhafizo poslove :thumbup: da ne zaatrani ko kolega mu hadzic?il je i on od principa?
ZDK i TK moraju zajedno djelovati, jer nemoguce je da KS koji ima isto ili manje stanovnika koji ima 4-5 puta manju povrsinu ima 3 puta veci budzet.

Tome jednostavno mora doci kraj. Ne moze jedno dijete u Sarajevu vaziti kao dva u Tuzli i Zenici pogotovo zbog cinjenice da su to gradovi i kantoni sa najvecim REALNIM sektorom dok ovamo duplaju administrativne radnike.
tabloid

#52049 Re: SDP

Post by tabloid »

Damire,hvala ti za sinocnji performans - mladi SDP-a

Image

Niksic se zahvalio na podrsci i najavio da ce u buducnosti biti slicnih umjetnickoh tacaka.
kmirsad

#52050 Re: SDP

Post by kmirsad »

Nivelacija wrote:
sumirprimus wrote:Aha u SK su principijelno neprincipijelni a u provinciji moraju biti principijelni kako im neprincipijelni kazu :thumbup:
ZDK i TK moraju zajedno djelovati, jer nemoguce je da KS koji ima isto ili manje stanovnika koji ima 4-5 puta manju povrsinu ima 3 puta veci budzet.

Tome jednostavno mora doci kraj. Ne moze jedno dijete u Sarajevu vaziti kao dva u Tuzli i Zenici pogotovo zbog cinjenice da su to gradovi i kantoni sa najvecim REALNIM sektorom dok ovamo duplaju administrativne radnike.
Naravno mnoge stvari treba ispravljati, počev od ravnomjernijeg povrata novca od PDV i poreza, ravnomjernijih plata, putne povezanostim infrastrukture...ličenja naroda od posljedica aero zagašenja koje stvara Termoelektrana i GIKIL i drugi zagašivači... ma, ima toga do sutra nabrajati...
Post Reply