Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Black swan wrote:znal ko kolika je cijena minute u romingu u hrvatskoj
čini mi se da sam odran
zavisi od mreže na kojoj si bio. Ali preko marke uglavnom. Nema im cjenovnika, Sad su sjebali web stranicu dibidus. Pola stvari više ne možeš naći.
A ja ne razumijem zašto ljudi ne kupuju lokalne turističke kartice kad su u inostranstvu. To je za 10-15 maraka a dobiješ sve, ne možeš potrošit.
Dual sim telefon je poželjan, ali nije nužan.
Bravo
Sad bio u CG,prvo sto sam uradio jeste da sam kupio njihovu karticu. 5€ ukupan trosak.
Dual sim tel. Aktivirao paket interneta i napravio hot spot da moze i supruga koristiti. Dostupan na viber,cackam internet,a za ne daj Boze dostupan i na svoj broj. Nisam ukupno 3' pricao i to su bili pozivi prema meni.
Idelna kombinacija.
Grupa kablovskih operatera optužuje Telemach da želi izvući iz HT Eroneta 4 miliona KM ugovorom o omogućavanju kanala Sport Klub po dvostruko većoj cijeni i uz političku prisilu.
Kablovski operateri TXTV, Elta Kabel, Elkatel, Elsat Novi grad, Elta MT i Stijenaherc u pismu upućenom poslanicima Parlamentarne skupštine BiH, navode da se ovakav scenarij događa 15 dana prije konačne odluke Konkurencijskog vijeća o prinudnom izvršenju, te traže angažman SIPA-e u ovom slučaju.
- Pune četiri godine grupacija Telemach d.o.o. (koja je vlasnik Sport klub programa) neće da izvrši pravosnažna rješenja ove države, te da Sport klub programe omogući svojim konkurentima na području Bosne i Hercegovine, čime se direktno narušava tržište, te korisnik nema mogućnost izbora operatora. Vrhunac je nastao ovih dana kada se politika umiješala i dogovara se da HT Mostar d.d. (Eronet) plati duplo veću cijenu nego što je rješenjem nadležnih organa predviđeno, pri čemu će Eronetovih 4 miliona KM otići u nepovrat i završiti u poreskim oazama, navode pomenuti operatori u pismu.
Navodeći izjavu predsjednika Uprave HT Mostar d.d. (Eronet) da su pregovori za Sport Klub završeni i narednih dana slijedi potpis ugovora, kablovski operateri tvrde da politika gura Eronet u potpis štetnog ugovora po tu kompaniju po kojem bi za prava Sport Klub kanala za naredne tri godine platila 8 miliona KM umjesto 4 miliona KM, koliko bi platili ako bi sačekali 15 dana na rješenje Konkurencijskog vijeća o prinudnom izvršenju.
Ja ne znam stvarno,prijavio probleme sa internetom već 3 puta u 15 dana i niko nikad ne zove da se otklone smetnje,sramota!
Sve nesposobno i katastrofalno,sramota da tako tretiraju svoje korisnike
cuj temelach zeli izvuci...pa ima li taj eronet neko rukovodstvo koje nece potpisati stetan ugovor?
Sve je to spin Cuj stetna...nije stetna, vec drugi traze opravdanje zasto isti nije u njihovoj ponudi. Da je i 4 miliona na stolu, opet ne bi prihvatili.
seoBIH wrote: cuj temelach zeli izvuci...pa ima li taj eronet neko rukovodstvo koje nece potpisati stetan ugovor?
Sve je to spin Cuj stetna...nije stetna, vec drugi traze opravdanje zasto isti nije u njihovoj ponudi. Da je i 4 miliona na stolu, opet ne bi prihvatili.
Ali najjače kako u jednoj rečenici kmečaju da "nisu dostupni SK kanali konkurenciji" a odmah u idućoj rečenici sami sebe poništavaju jer kmečaju da je "previsoka" cijena - znači ipak su dostupni!
Telemach, odnosno njegovi vlasnici su klasični kapitalistički šupci koji su naišli na plodno tlo za malverzacije (nepostojanje pravne države) pa rade šta im je ćejf. U nekoj normalnijoj bi vjerovatno popili žestoke novčane kazne, a garant bi se suočili i sa mogućnošću oduzimanja dozvola.
No to ne mijenja činjenicu da u Telekomu rade uglavnom idioti čija je jedina referenca stranka, totalno nesposobni likovi koji su dopustili da se s njima zajebava jedan TElemach.
escobar__ wrote:Telemach, odnosno njegovi vlasnici su klasični kapitalistički šupci koji su naišli na plodno tlo za malverzacije (nepostojanje pravne države) pa rade šta im je ćejf. U nekoj normalnijoj bi vjerovatno popili žestoke novčane kazne, a garant bi se suočili i sa mogućnošću oduzimanja dozvola.
No to ne mijenja činjenicu da u Telekomu rade uglavnom idioti čija je jedina referenca stranka, totalno nesposobni likovi koji su dopustili da se s njima zajebava jedan TElemach.
Većinski vlasnik HT ERONET-a (50,10% Dionica u vlasništvu Vlade Federacije BiH) je isti onaj koji uništava BHT lagano ali sigurno! Nema tu "samo je stranac kriv" nego sve počinje i završava kod domaćih mafijaša!
escobar__ wrote:Telemach, odnosno njegovi vlasnici su klasični kapitalistički šupci koji su naišli na plodno tlo za malverzacije (nepostojanje pravne države) pa rade šta im je ćejf. U nekoj normalnijoj bi vjerovatno popili žestoke novčane kazne, a garant bi se suočili i sa mogućnošću oduzimanja dozvola.
Većinski vlasnik HT ERONET-a (50,10% Dionica u vlasništvu Vlade Federacije BiH) je isti onaj koji uništava BHT lagano ali sigurno! Nema tu "samo je stranac kriv" nego sve počinje i završava kod domaćih mafijaša!
Ako je tacno ovo sto Kabanica pise da se odluka treba donijeti u narednih 15-tak dana, odnosno da postoji postupak koji jos nije zavrsen, onda jeste jako cudno da se ne saceka kraj postupka i odluka kakva god ona bila. Konkurencijsko vijece glasa na nacionalnom principu. Eronet stalno plese oko 0 dobiti. Citaj izvlace se pare kako dionicarima ne bi nista ostalo, a tako nema ni poreza na dobit. Hrvatski clanovi konkurencijskog vijeca su pod direktnim uticajem politike. To se najbolje vidjelo kada je konzum kupovao mercator. Vidjecemo kakav ce biti rasplet situacije. Ako konkurencijsko vijece donese odluku da nema zloupotrebe dominantnog polozaja bice zanimljivo procitati obrazlozenje. Dovoljno je da su clanovi iz jednog naroda protiv donosenja odluke o zloupotrebi ili da se ne pojave 90 dana na sjednicama nakon cega po automatizmu ide odluka da nema zloupotrebe.
doff wrote:Svašta je taj Kabanica pisao, fulao dosta toga pa modifikovao priču. Više su to populistički članci.
Pise on svasta, ali ne vjerujem da je izmislio da postoji postupak pred konkurencijskim vijecem. Samim tim je jako cudno ne sacekati njegov kraj pa onda donijeti odluku. Mjesec dana gore-dole ne znace nista, a presuda u tvoju korist puno toga.
Sta bi od one price da pustaju ilegalno i da i to moraju platiti prije potpisivanja novog ugovora? I tu je tm aterirao. Izgleda da im se bas zurilo da potpisu ovaj ugovor. I to je indikator da je Kabanica ovaj put u pravu.
Bio je u pravu i sa pricom o stubovima u ze. Na kraju, kada je dogorilo do nokata, nako sastanka sa zvizdicem (opet politika) usljedilo je potpisivanje ugovora sa ep.
Ako ko ima pravo da priča o legalnim radnjama, Kabanica nema. Priča o drugima a šuti o sebi. Ilegalno je razvukao mrežu po Zenici, uprkos svim zabranama, i dan danas radi na širenju.
Opet kažem, spominjao je i gašenje SK, pa je onda okrenuo priču i tako konstantno radi
Sve sto kazem je to da je jako cudno ne sacekati donosenje odluke ako postupak vec postoji, a tesko da je i to slagao. Znacemo valjda uskoro jer konkurencijsko vijece sve svoje odluke objavi na stranici.
Plus je cudno da je tm odustao od price da je eronet nelegalno pustao sk i da nema sk dok to ne izmire.
Black swan wrote:znal ko kolika je cijena minute u romingu u hrvatskoj
čini mi se da sam odran
Ovako stoji u poruci koju dobiješ od BHTa:
Postovani, spojeni ste na mrezu Vip u Hrvatskoj. Cijene poziva su: lokalni pozivi 1.58 (KM/min), prema BiH 1.58 (KM/min), prema ostalim zemljama 2.90 (KM/min), prijem poziva 0.64 (KM/min), slanje SMS 0.35 (KM), prijenos podataka 4.10 (KM/MB ) Cijene su sa PDV-om. Za korisnike Travel paketa vaze druge cijene. BH Telecom
mirza_15 wrote:Ako je tacno ovo sto Kabanica pise da se odluka treba donijeti u narednih 15-tak dana
Kabanica toliko laze i toliko se zapetljao da vise ni on sam ne zna sta prica. Poceo se lagano gusit , vec ima poprilican odliv korisnika, svoje korisnike je lagao i ubjedjivao ih da ce SK prestati sa radom u Maju, placao sponzorisane tekstove i najavljivao to kao ekskluzivu. Dodje Maj , SK se ne ugasi, a od Kabanice ni traga ni glasa mjesec dana, samo kupuje vrijeme da korisnici ostanu.
I prica oko bandera je pocela kad se zakacio sa konkurencijom jer nude mnogo bolje pakete nego sto on nudi , pa se onda sjetio da ih tuzi za stubove ali je zaboravio sta on radi pa ga TM tuzi i za klevetu i za nelegalne radove.
u 2-3 dana sam vidio 2-3 sponzorisane objave sna facebooku sto se tice sport kluba,najnovija je stranica sprska cafe koja ima naslov da u SK ulazi SIPA
doff wrote:Ako ko ima pravo da priča o legalnim radnjama, Kabanica nema. Priča o drugima a šuti o sebi. Ilegalno je razvukao mrežu po Zenici, uprkos svim zabranama, i dan danas radi na širenju.
Opet kažem, spominjao je i gašenje SK, pa je onda okrenuo priču i tako konstantno radi
Ako sam dobro upratio taj Kabanica (ako mu je to stvarno prezime) je vlasnik txtv-?
Vidio sam tablu sa natpisom kao izvođač radova je ovaj operater na dobrinji 3 a vidim i kroz peticu ukopavaju one crne kanali će. To se on izgleda i po Sarajevu širi?
zateznistub wrote:
Ako sam dobro upratio taj Kabanica (ako mu je to stvarno prezime) je vlasnik txtv-?
Vidio sam tablu sa natpisom kao izvođač radova je ovaj operater na dobrinji 3 a vidim i kroz peticu ukopavaju one crne kanali će. To se on izgleda i po Sarajevu širi?
Dobro si upratio , a isto tako , taj Kabanica je suvlasnik HS/HKB i koliko znam nikada nije ni prodao svoj udio TM-u.
Inace, vidjen je na Dobrinji , u Hrasnom.. do kojeg god ulaza dodju , dijele letke sa svojom ponudom.
zateznistub wrote:
Dobro si upratio , a isto tako , taj Kabanica je suvlasnik HS/HKB i koliko znam nikada nije ni prodao svoj udio TM-u.
Inace, vidjen je na Dobrinji , u Hrasnom.. do kojeg god ulaza dodju , dijele letke sa svojom ponudom.
Pa zato telemach trazi sada od korisnika HS,a da sa telemachom potpisuju se ugovori da HS ima sto manje korinika i da se smanji cijena HS-a da mogu preuzeti i taj dio HS-a.
Ali opet ode ova tema u drugu stranu u odnosu sta je naslov teme
kakaljin wrote:
Pa zato telemach trazi sada od korisnika HS,a da sa telemachom potpisuju se ugovori da HS ima sto manje korinika i da se smanji cijena HS-a da mogu preuzeti i taj dio HS-a.
Ali opet ode ova tema u drugu stranu u odnosu sta je naslov teme
Ja sam na novom paketu ali i dalje dolazi racun sa HKB-Net logom, isto tako i kad sam potpisivao novi ugovor , na tom istom ugovoru je bio i TM i HKB logo jer ja pripadam HKB-u (podijelio nas Enes po grupama u gradu)