Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skenderija04 wrote:
Ok, ali dovodis se u situaciju da kao zastitnik fudbala, sutra moras to isto ponoviti i kada klub za koji navijas/simpatises bude u slicnoj situaciji
Hoces li sam ispisati toliko postova, ili cete morati podsjecati da si branilac fudbala?
Jebenu ulogu si sebi odabrao
Već sam bio u takvoj situaciji, naravno. Napišem onako kako mislim da jeste, bez obzira koliko taj klub simpatisao ili koliko za njega navijao. Nije penal - onda nije, jeste penal - onda jeste, nemam šta izmišljati.
Nije to jebena uloga, to je ispravna uloga. Neću valjda šutiti kada mi odgovara pobjeda/prolazak. Kažem onako kako jeste.
A i broj napisanih postova zavisi od toga kolika je pomoć pružena. Koliko pomaganja - toliko postova.
2002 wrote:
Problem je sto ne znas odgovoriti nego laprdas, ponavljas se ko papagaj na 3 teme. Kakva je situacija do aparatima?
Dobra, poslužit će za danas, ali sutra će mi trebati novi aparati.
AmiĐa_Idriz wrote:Namucice se Barca dalje kako god. Sumnjam da mogu do finala.
Jedino da im neki tim skine gace prije same utakmice kao sto je to sinoc uradio PSG. Nelete li na Juventus ili Atletiko nece proci a dvomec ce zavrsiti sa pet crvenih. Neymar mi je posto strasno iritantan. Odlican je igrac ali one seljacke fore dive iz Brazila se ne mogu gledat
skenderija04 wrote:[ Nikakav problem. Trebao je suditi jedan za PSG (Masche/Di) i nije trebao suditi drugi za Barcelonu.
Moje misljenje , nista drugo.
Sta , to malo cinicno nesto ?
EDIT: Igranje rukome Mascherana mi je diskutabilno, bas ostavljeno za slobodno sudijsko uvjerenje. Igrac na zemlji, nije bilo namjere... ok je sto nije penal.
Last edited by skafiskafsnjak on 09/03/2017 11:14, edited 1 time in total.
skenderija04 wrote:
Ok, ali dovodis se u situaciju da kao zastitnik fudbala, sutra moras to isto ponoviti i kada klub za koji navijas/simpatises bude u slicnoj situaciji
Hoces li sam ispisati toliko postova, ili cete morati podsjecati da si branilac fudbala?
Jebenu ulogu si sebi odabrao
Već sam bio u takvoj situaciji, naravno. Napišem onako kako mislim da jeste, bez obzira koliko taj klub simpatisao ili koliko za njega navijao. Nije penal - onda nije, jeste penal - onda jeste, nemam šta izmišljati.
Nije to jebena uloga, to je ispravna uloga. Neću valjda šutiti kada mi odgovara pobjeda/prolazak. Kažem onako kako jeste.
A i broj napisanih postova zavisi od toga kolika je pomoć pružena. Koliko pomaganja - toliko postova.
Ok, ako ti tako kazes, ali vidis, i ja sam dugo na forumu i ne sjecam se takvog izliva zuci recimo na finalu prosle godine nakon gola iz ofsajda i nedosudjenog penala za Atletico....Ili mozda moja memorija pocinje da steka
stakasa wrote:
Devedeset minuta im trener PSG-a pusta da rade sta hoce, pri tom nista ne poduzima. Stvarno cudno
Ima dosta trenera koji igračima "puste da rade šta hoće", ali Emery nije jedan od njih definitivno. Čovjek je išao na defanzivu / čuvanje rezultata sa kontranapadima jer je to bila realno i najbolja opcija. Izvršio je sve izmjene baš onako kako i treba, ali jednostavno PSG nije imao sreće (a Barca je imala i to u ogromnim količinama). Cavani pogađa stativu, pa onda maši zicer. Di Marija da ne pričam (wtf was that?)!
Barca je krenula 3-4-3 i ovo je najofanzivnija formacija koju sam gledao otkako pratim ovaj klub. Da je PSG igrao sa visokim pressingom kao u prvoj utakmici to bi bio haos živi .
Last edited by HB_BHF on 09/03/2017 11:16, edited 1 time in total.
Ne brkajte pojmove, ovde su vise tema sudija i PSG. Barcelona je prosla, svaka cast na prolazu, nije bilo u potpunosti sportski ali su pokazali moral i zasluzili da idu dalje. Da je sudija dao sest golova opet jo bolje da prode Barcelona a ne PSG
skenderija04 wrote:
Ne. Zasto? Kazem ti da sam ja tako vidio
Aha . pa eto ucinilo mi se da je cinicno jer sam misljenja da ono nije penal za PSG bio . Igrac je bio na zemlji ... nije mogao namjerno ono ...
Ali i to je moje misljenje . Kao sto sam misljenja da nije p od penala ono nad Suarezom...trebao je dobiti drugi zuti - zbog simuliranja kao i prvi .
Ako mislis na ruku, to nije penal. Bio je onaj s ledja kada je Mascetrano oborio Di Mariu. Nisu ponovili u prenosu, ali sam vidio snimak nakon utakmice iz drugog ugla. Penal ko kuca. Izgledalo je da je Di Maria promasio. Kod 3:1
skenderija04 wrote:
Ako mislis na ruku, to nije penal. Bio je onaj s ledja kada je Mascetrano oborio Di Mariu. Nisu ponovili u prenosu, ali sam vidio snimak nakon utakmice iz drugog ugla. Penal ko kuca. Izgledalo je da je Di Maria promasio. Kod 3:1
Mah ja sam na ruku mislio... a ttaj detalj nisam ni primjetio jer sam bio pod utiskom promasaja
Ne znam, na kraju, drago mi je sto je Barselona prosla jer su bolja ekipa i bice zanimljivija utakmica gdje oni igraju nego PSG . Nadam se da ce dalje biti bez pomoci sudija ...
skenderija04 wrote:
Mah ja sam na ruku mislio... a ttaj detalj nisam ni primjetio jer sam bio pod utiskom promasaja
Ne znam, na kraju, drago mi je sto je Barselona prosla jer su bolja ekipa i bice zanimljivija utakmica gdje oni igraju nego PSG . Nadam se da ce dalje biti bez pomoci sudija ...
Naravno. Samo da sve bude cisto. Nisam toliki bolesnik da ne kazem da su sinoc dvije odluke sudije isle u korist Barcelone. Vjeruj mi, a evo i foruma ovdje, da i kada ostete ne trazim u sudiji opravdanje.
Ali onaj stadion je cudo... Kaze ti jedan koji je imao srecu da bude prisutan 26.5.1999
skenderija04 wrote:
Ok, ako ti tako kazes, ali vidis, i ja sam dugo na forumu i ne sjecam se takvog izliva zuci recimo na finalu prosle godine nakon gola iz ofsajda i nedosudjenog penala za Atletico....Ili mozda moja memorija pocinje da steka
Napisao sam onako kako mislim da jeste. Taj ofsajd je postojao, a penala se fakat ne sjećam. Ofsajd nije bio toliko primijetan, kao ona dva simuliranja Katalonaca.
skenderija04 wrote:
Napisao sam onako kako mislim da jeste. Taj ofsajd je postojao, a penala se fakat ne sjećam. Ofsajd nije bio toliko primijetan, kao ona dva simuliranja Katalonaca.
Vidis ti druze, isto kao sto "branis fudbal", onako kako te interesuje...Na kraju kao i svi.
Ne moras stavljati zastitu fudbala kao paravan. Imas pravo da simpatises ili ne,
Cestitke na prolazu Barceloni. A hejtera i kriticara ce uvijek biti.
i najjednostavnije pravilo u fudbalu je: Penal je kada ga sudija odsvira, jer je on jedini zaduzen da to uradi. Prosto ko pasulj.
Da se parafraziram sa CL teme: pobjeda jeste spektakularna u smislu dostizanja rezultata, ali nikako razlog za pretjeranu euforiju. PSG se osvetio nevidjeni kukavicluk. Kaze skenderija ne zna ni sam kako su pala ona dva gola. Ma to je druze ona stara "kad ona hoce u go, hoce, kad nece, nece da se ebes".
Sinoc je sreca kaznila zicerase i kukavice, ali da to ne bude uvijek tako, imas masu primjera. Ako navedem jedan, spopast ce me dezurni Realovi advokati, a to me mrzi
_BataZiv_0809 wrote:Da se parafraziram sa CL teme: pobjeda jeste spektakularna u smislu dostizanja rezultata, ali nikako razlog za pretjeranu euforiju. PSG se osvetio nevidjeni kukavicluk. Kaze skenderija ne zna ni sam kako su pala ona dva gola. Ma to je druze ona stara "kad ona hoce u go, hoce, kad nece, nece da se ebes".
Sinoc je sreca kaznila zicerase i kukavice, ali da to ne bude uvijek tako, imas masu primjera. Ako navedem jedan, spopast ce me dezurni Realovi advokati, a to me mrzi
_BataZiv_0809 wrote:Da se parafraziram sa CL teme: pobjeda jeste spektakularna u smislu dostizanja rezultata, ali nikako razlog za pretjeranu euforiju. PSG se osvetio nevidjeni kukavicluk. Kaze skenderija ne zna ni sam kako su pala ona dva gola. Ma to je druze ona stara "kad ona hoce u go, hoce, kad nece, nece da se ebes".
Koja crna euforija. 8 udaraca na gol 6 golova. Barsa je imala bolji procenat od nekih kosarkaskih ekipa sa linije slobodnih bacanja.
Ovo moze posluziti na drugi nacin, samopouzdanje, vjera i zajednistvo. Sinoc je sve bilo super ali danas je novi dan.