SDP

Plaut

#52001 Re: SDP

Post by Plaut »

Leverage wrote:
dale cooper wrote: Njemu svaka čast, ovo sve ostalo su miševi. :mrgreen:
Najviše volim ove "nisam za SDA ali..." :lol:
Nema ali, fino me citiraj jer nisi u pravu, nisam glasao za njih.

U HNK SDP ima tri frakcije na 9k glasova. U Mostaru su dobili 3.500 glasova i to većinski iz Mostara. Nema ih u prigradskim naseljima, što se nekad zvalo selo nikako. Nemaju nikakvu infrastrukturu, a prigradska naselja, tj. ljudi vode cijeli kanton i tu se dobijaju nekoliko mandata. Doslovno nemaju nikakvu omladinu van grada Mostara, a i u Mostaru ta ista omladina nije brojna, a priča o Titi je kao iz skripte.

Prijateljica mi je na listi SDPa bila, obilazili su sve i svašta, većinski se družili sami sa sobom jer niko nije dolazio na ta druženje van Mostara.

U HNK imaš žensku verziju Halida iz zelenih. Žena na budžetu samo zbog imena i ničega drugoga. Otkad zna za sebe na budžetu je, analiziraj inicijative, kratko traje jer ih skoro nikako nije bilo svih ovih godina.

SDP dobija u Mostaru glasove zbog gospodina Anera Žuljevića, koji istinski radi sve, a ovo ostalo je katastrofalno.

Kakav odnos je prema mladima pokazuje i činjenica da su predsjedniku mladih SDPa, inače prijašnjeg direktora FK Veleža, u najtežim vremenima stavili ispod broja 10, na kraju nije htio nikako na listu.

Ali, ali, ali mi ćemo, šta ćeš jadan ne bio. Predsjednik stranke bio na kompezaciji, osramotio se sa brojem glasova. Opet ponavljam zbog Žuljevića su dobili glasove u Mostaru, da njega nije bilo jedva bi mandat 1 dobili jer i ta gradska jezgra podjeljenja na tri djela. Jedna logični SDA, druga je Prva mostarska koja je dala podršku DFu i stavila kandidata na broj 2 i tako su uzeli mandat u kantonu, da bi imali duplo više glasova na Federaciji što je čudo i tako bili čak ispred SBBa, a treća struja su stari KPJovci koji kroz SDP gledaju kroz Titu i kada oni nestanu, SDP će doživjeti fijasko u HNK, to dobro zapamti. Na omladini se gradi budućnost stranke, a u HNKu SDP nema omladinu!
Last edited by Plaut on 10/02/2019 03:24, edited 1 time in total.
dale cooper

#52002 Re: SDP

Post by dale cooper »

bogoljub wrote:
dale cooper wrote:
bogoljub wrote:
U tome i jest poenta što se svi slažemo da su ovo dobre stvari, Problem nastaje kada SDP pun sujete kaže mi bi ovo uradili, ali nećemo s SDA.
Tako da sva obećavanja narodu bacaju u smeće.
Na jednoj strani Ulazak u Vlast, napredak BiH i ostvarivanje obećanja na drugoj OPOZICIJA, neulazak u vlas i daljne stagnacije. SDP izabrao ovo drugo. a sutra misli da će mu biti opravdanje nismo bili vlast. To ne prolazi to narod kažnjava na narednim izborima.
Pokušali su jednom i znamo kako je to završilo. Eto neka sada SDA proba sama. :D Iako ne znam šta su čekali sve ove godine, nisu ove
stvari iz plana 10 nešto što bi samo SDP-u trebao biti cilj.
Ako misliš na neslavni pokušaj 2000., bez nacionalnih stranaka to je trajalo manje od dvije godine, i raspalo se samo od sebe!
a recepte za napredak BiH će napisati svako, Plan 100 ako treba, ako si ozbiljan politički igrač to ćeš pokazati mudrim odlukama a ne dijeljenjm recepata uspijeha. to bi bilo isto da student napravi Plan 10 kako završiti fakultet i dobiti posao i postavi na facebook da narod gleda 4 godine njegov plan.
Govorim o periodu od 2010 do 2014 kada je SDP koalirao sa SDA. :D I kada im je SDA natovario na leđa sve neuspjehe te četiri godine, a
oni sami se izvukli bez ikakve odgovornosti i gubitka glasova. :mrgreen: Samo na njihovu žalost ne bi to dovoljno da zauvijek pokopaju SDP, pa
evo opet pokušavaju na isti fol. :D
asker

#52003 Re: SDP

Post by asker »

dale cooper wrote:
asker wrote:
dale cooper wrote:Ovdje nikada niko nije priznao da je glasač SDA. :mrgreen:
Meni kad izrade clansku karticu skeniram je i postavljam na forumu! Pa sta, nije veca sramota nego tambap :-) kad Damir hebe mater ruralcima :thumbup: :bih:
Kad izrade? Sramota! :mrgreen:
Zivinice druze :( , sve sporo a Samir nam neda oka otvorit.
Leverage

#52004 Re: SDP

Post by Leverage »

Plaut wrote: Nema ali, fino me citiraj jer nisi u pravu, nisam glasao za njih.

U HNK SDP ima tri frakcije na 9k glasova. U Mostaru su dobili 3.500 glasova i to većinski iz Mostara. Nema ih u prigradskim naseljima, što se nekad zvalo selo nikako. Nemaju nikakvu infrastrukturu, a prigradska naselja, tj. ljudi vode cijeli kanton i tu se dobijaju nekoliko mandata. Doslovno nemaju nikakvu omladinu van grada Mostara, a i u Mostaru ta ista omladina nije brojna, a priča o Titi je kao iz skripte.

Prijateljica mi je na listi SDPa bila, obilazili su sve i svašta, većinski se družili sami sa sobom jer niko nije dolazio na ta druženje van Mostara.

U HNK imaš žensku verziju Halida iz zelenih. Žena na budžetu samo zbog imena i ničega drugoga. Otkad zna za sebe na budžetu je, analiziraj inicijative, kratko traje jer ih skoro nikako nije bilo svih ovih godina.

SDP dobija u Mostaru glasove zbog gospodina Anera Žuljevića, koji istinski radi sve, a ovo ostalo je katastrofalno.

Kakav odnos je prema mladima pokazuje i činjenica da su predsjedniku mladih SDPa, inače prijašnjeg direktora FK Veleža, u najtežim vremenima stavili ispod broja 10, na kraju nije htio nikako na listu.

Ali, ali, ali mi ćemo, šta ćeš jadan ne bio. Predsjednik stranke bio na kompezaciji, osramotio se sa brojem glasova. Opet ponavljam zbog Žuljevića su dobili glasove u Mostaru, da njega nije bilo jedva bi mandat 1 dobili jer i ta gradska jezgra podjeljenja na tri djela. Jedna logični SDA, druga je Prva mostarska koja je dala podršku DFu i stavila kandidata na broj 2 i tako su uzeli mandat u kantonu, da bi imali duplo više glasova na Federaciji što je čudo i tako bili čak ispred SBBa, a treća struja su stari KPJovci koji kroz SDP gledaju kroz Titu i kada oni nestanu, SDP će doživjeti fijasko u HNK, to dobro zapamti. Na omladini se gradi budućnost stranke, a u HNKu SDP nema omladinu!
Ti si samo jedan od.

Sve ovo ispod prve rečenice je jedno veliko ali.
refffko

#52005 Re: SDP

Post by refffko »

polacijela wrote:
Leverage wrote:
Plaut wrote: Izbjeci HDZ, a SDA? :wink:
Pa piše ti fino u zadnjoj rečenici. Kad takvi poput tebe prestanu glasati za SDA sve ostalo će se otvoriti.

Desni centar i desnica imaju fiksni broj glasova, SDA i sateliti i on tesko da ce se povećavati/smanjivati

Jedina dodatni glsovi na koje SDP može računati su apstinenti a trebao bi se dobro zapitati zašto ljudi ostaju kod kuće i ne glasaju za SDP.
Broj glasova itekako zavisi od prisile, gdje direktori preduzeca i lokalni mocnici tjeraju ljude da glasaju za pojedinu opciju, kao i clanovi porodica tih radnika. SDA ce slijedece izbore imati puno manje takvih.
Jos jedna bitna stvar su biracki odbori i izborne kradje, koke su neupitne.
Pod normalnim okolnostima, da nema prisile glasanja i laznog brojanja, SDA ostaje bez 100 000 glasova minimum.
dale cooper

#52006 Re: SDP

Post by dale cooper »

asker wrote:
dale cooper wrote:
I da se ide u koaliciju sa vama? A ne možete članske karte da izradite. :mrgreen: Kako bi sproveli tek zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine? :mrgreen:
Leverage

#52007 Re: SDP

Post by Leverage »

Šta će im članske, svakako ih je sramota pokazat.
dale cooper

#52008 Re: SDP

Post by dale cooper »

Leverage wrote:Šta će im članske, svakako ih je sramota pokazat.
:mrgreen:
bogoljub

#52009 Re: SDP

Post by bogoljub »

dale cooper

Mislim da ste totalno ukrivu! Pa SDP je upravo napravio dobar uspjeh za ove 4 godine zbog toga sto je bio u vlasti.
2018. je u odnosu na 2014. i u Federaciji i na državnom nivou dobio preko 20.000 glasova više. Koaliranje, rad narod vidi i nagrađuje. Izvlakuše isto tako kažnjava! 2010-2014. pojva DF!
Last edited by bogoljub on 10/02/2019 03:35, edited 1 time in total.
Plaut

#52010 Re: SDP

Post by Plaut »

Joj lika, kakva su ovo opojna sredstva :lol:
asker

#52011 Re: SDP

Post by asker »

dale cooper wrote:
asker wrote:
dale cooper wrote:
I da se ide u koaliciju sa vama? A ne možete članske karte da izradite. :mrgreen: Kako bi sproveli tek zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine? :mrgreen:
Definisi nelegalno!!!
Znaci ako mi je Bake u speed dialu pod imenom Princ to automatski treba da znaci da mi je kuca, vikendica, poslovni i dzip sumnjivog porijekla???

Necemo tako Dino (fak, sad ce opet onaj Leverage)!
dale cooper

#52012 Re: SDP

Post by dale cooper »

bogoljub wrote:dale cooper

Mislim da ste totalno ukrivu! Pa SDP je upravo napravio dobar uspjeh za ove 4 godine zbog toga sto je bio u vlasti.
2018. je u odnosu na 2014. i u Federaciji i na državnom nivou dobio preko 20.000 glasova više. Koaliranje, rad narod vidi i nagrađuje. Izvlakuše isto tako kažnjava!
:lol: Zajebavaš me. :mrgreen:

Pa normalno da je SDP u 2018-toj napravio bolji rezultat nego u 2014-toj kada je 2014 bio gotovo pa sahranjen zbog posljedica od koalicije
sa SDA. :mrgreen:
polacijela

#52013 Re: SDP

Post by polacijela »

dale cooper wrote: Ako ćemo gledati logički prije će apstinenti glasati za nekoga ko neće da se po svaku cijenu dograbi vlasti nego za onoga ko je grabi bez obzira kako i sa kime. :D
U TK će lijevo orijentisani apstinenti sigurno znati poštovati svaki pokušaj da ih se izvuče iz septičke jame u koju su zapali. Ali im valja biti u njoj još najmanje 4 godine, "zbog više sile".
Hadžikadić ima najveću šansu da ih dovede na naredne izbore.
Shall see.
dale cooper

#52014 Re: SDP

Post by dale cooper »

polacijela wrote:
dale cooper wrote: Ako ćemo gledati logički prije će apstinenti glasati za nekoga ko neće da se po svaku cijenu dograbi vlasti nego za onoga ko je grabi bez obzira kako i sa kime. :D
U TK će lijevo orijentisani apstinenti sigurno znati poštovati svaki pokušaj da ih se izvuče iz septičke jame u koju su zapali. Ali im valja biti u njoj još najmanje 4 godine, "zbog više sile".
Hadžikadić ima najveću šansu da ih dovede na naredne izbore.
Shall see.
Ja više cijenim da me ne uvaljuju dublje u nju. :mrgreen:
dale cooper

#52015 Re: SDP

Post by dale cooper »

asker wrote:
dale cooper wrote:
Definisi nelegalno!!!
Znaci ako mi je Bake u speed dialu pod imenom Princ to automatski treba da znaci da mi je kuca, vikendica, poslovni i dzip sumnjivog porijekla???

Necemo tako Dino (fak, sad ce opet onaj Leverage)!
Pa ako si to sve stekao dok si četiri godine bio negdje uhljebljen u vlasti, a prije toga si živio u garsonjeri, ne možeš a da se ne zapitaš
jel' tu sve baš "po zakonu". :mrgreen:
Leverage

#52016 Re: SDP

Post by Leverage »

Možeš, možeš... Samo ako se dovoljno napneš.
biske

#52017 Re: SDP

Post by biske »

kmirsad wrote:
biske wrote:Ccc! Ne mogu da vjerujem šta sam doživio. Opet se CK za nešto pita...

Preventivno im jebem mater! Ako odu u vlast.
:lol: :lol: :lol: Preventivno... :lol:
Vidiš da djeluje. :D
kmirsad

#52018 Re: SDP

Post by kmirsad »

biske wrote:
kmirsad wrote:
biske wrote:Ccc! Ne mogu da vjerujem šta sam doživio. Opet se CK za nešto pita...

Preventivno im jebem mater! Ako odu u vlast.
:lol: :lol: :lol: Preventivno... :lol:
Vidiš da djeluje. :D
:lol: :lol:
Svaka čast Biske. Izgleda da to ipak pali. Eno se i Damir Nikšič uspješno oprobao u toj tehnici ubjeđivanja.:lol:
Valja te zvat svaki put kad zaškripi. Na vatru, uzvrati vatrom.
Možda te zovnemo da opet intervenišeš lokalno...na TK... nakon što skontamo i razbistrimo onaj DF... mutni su ko Dunavo... :D
Ipak sa nadam da ćeš poslije ovoge razvaljotke... dugo, dugo apstinirati... :lol:
bunk

#52019 Re: SDP

Post by bunk »

zippoo87 wrote:
bunk wrote:Sda je aksiom BH politike , ko to ne shvata neka se ne bavi politikom.
Kakvi prenosi hvataju par forumasa koji pricaju kako ce konakovic ili americki genije unistiiti sda ili da ce sda glasovi otic ns.
De se skulirajte.
Lika koji je osmislio slogan " necemo sa nacionalnim strankama u BiH" postaviti za dozivotnog ministra humora i viceva .
danas vam je mozda i smijesno...sutra suza stize suzu :lol:
Meni je to urnebesno.
I bice jos dugo,a takve autogolove gigant kakav je sdp sebi nije smio dopustiti.
To ti je kao da liberali u Engleskoj kazu necemo praviti vlast ni sa jednom strankom koja je okrenuta promociji kapitalisticog sistema..
Mozes ti u pocetnim postavkama stranke imat internacionalizam i unutar nje pricati pricu nije bitno kako se ko zove.
Ali moras bit dovoljno mudar da ti glavni slogan ne izaziva mucninu kod 2 od 3 konstitutivna naroda u Drzavi. A vjerujem da je ta prica osupljala i kod Bosnjaka.
Tako da prijatelju nema suza.
Idemo dalje.
kmirsad

#52020 Re: SDP

Post by kmirsad »

mayab

#52021 Re: SDP

Post by mayab »

hvala
kmirsad

#52022 Re: SDP

Post by kmirsad »

mayab wrote:

hvala
Hvala tebi na ispravci... :-D
Ovim sam samo htio potkrijepiti svoju duboku uvjerenost da je SBB, a i SBiH, smišljeno i s predumišljajem izgurana iz TK koalicije s namjerom da je se sruši, za to okrivi SBB, a potom trijunfalno, kao patriota, uđe u zagrljaj SDA,
i to od strane KO SDP TK i KO DF TK... vrlo smišljeno i podlo... i potpuno bezobzirno i nemilosrdno prema nama stanovnicima TK,
Hamzić djeluje veoma iskreno... za razliku od ostalih.
sumirprimus

#52023 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Ja ti izdam karticu iz sarajeva.ja ti kazem da ce bit. Ja sam dobar s ovom progresivnom rajom cengicem masicem.ja..
Hvala necemo zaboravit :thumbup:
Damir je samo reko naglas ono sto znamo odavno :evil:
ultima_palabra

#52024 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Ne vjerujem da su i ovi protiv koalicije imali neki plemenit motiv... samo im je stalo da imaju stranku i poslije 2022 :mrgreen:

Bijedic i ekipa nisu imali nikakvih argumenata, pa su pokusali odigrati na antagonizam SA-TZ.
sumirprimus

#52025 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Bijedica mi znamo najbolje samo je bilo lijepo gledat kako se uhljebljeni drugovi iz begovata preznojavaju dok se bore za mrvice sa stola :zzzz:
Post Reply