Jako argumentovano, hvala na doprinosu...skafiskafsnjak wrote:darius_maximus wrote: Refleksna reakcija?
Znaci, kada igrac bude u 16 trzao rukom na loptu da sprijeci centarsut, i tad cemo pricati o refleksnim reakcijama?
Frajer je padao pet metara. Nastavio je kliziti i nakon sto je Neymar zapeo za njega.
Pa da je teren uljem namazan bio, nekad bi se zaustavio.
Naravno da ga je Neymar mogao preskociti, ali Neymar je htio loptu.
S obzirom kako nije mogao birati gdje ce pasti, fascinantno je kako je bas izabrao da padne prema lopti.
Kod drugog penala mi odgovori na sljedece:
1. Je li odbrambeni stavio ruku na rame Suarezu?
2. Je li odbrambeni u sustini onemogucio Suarezu da desnom zamahne i udari loptu?
Ono sto je najbitnije u svemu ovome je sto je odbrambeni sprijecio Suareza da puca tacno u toj sekundi koja je odlucujuca za Suareza.
To sto je sklonio ruku kada je lopta pala i sto je povukao desnu nogu u doskoku (kako se lijepo vidi na ovom GIF-u, hvala ti), je dalje nebitno.
Tada situacija vise nije opasna i napadac ne moze dati go.
Znaci, pogledaj tacnu tu sekundu u kojoj je desna noga ispred Suareza i ruka na ramenu.
Tacno je sinhronizovano.
Kako sklanja ruku, sklanja i nogu.
To je to, to je ta sekunda u kojoj bi je Suarez na prvu opucao prema golu.
Suarez ga je navukao kao bekana jer nije bilo druge mogucnosti sprijeciti Suareza da opuca ondje.
Jos bi efektnije bilo da je Suarez punom snagom zamahnuo desnom i sapleo se od odbrambenog.
Doduse, i tada bi govorili da je gluma.
Da se razumijemo, mislim da je sama reakcija Suareza pretjerana (to jeste gluma).
Ali, ne glumi da je sprijecen da udari loptu, to ne.
Refleksna reakcija Barseloninih igraca je da padaju sto prije, a ne da se pokusavaju odrzati na nogama ...
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- darius_maximus
#52001 Re: FC Barcelona
- Muhamed Đakmić
#52002 Re: FC Barcelona
Predstavljati penal kao izgovor za ispadanje jednako bi bilo kao keca fasovati iz testa prvih 6 poglavlja knjige, i onda doći kući i žaliti se jer je profesor rekao da će biti pet, a ne šest poglavlja.
- skenderija04
#52003 Re: FC Barcelona
Auuuu, sto je tebe ovo pogodilo kolega @logovan...Logovan wrote:Jebe mi se za analize, imam oči, vidim dobro hvala dragom Bogu, vidim da je glumac pao sam od sebe bez ikakvog razloga.cpu_fan wrote: Da si gled'o analizu sinoć na HRT-u sve bi ti se samo kazalo i ne bi ovdje branio neodbranivo
- 2002
#52004 Re: FC Barcelona
Hvala ti na prosvjetljenju, kakve analize strucnjaka kad nas forumski strucnjak Logovan nesto analizira to je za fudbalske udzbenike.Logovan wrote:Jebe mi se za analize, imam oči, vidim dobro hvala dragom Bogu, vidim da je glumac pao sam od sebe bez ikakvog razloga.cpu_fan wrote: Da si gled'o analizu sinoć na HRT-u sve bi ti se samo kazalo i ne bi ovdje branio neodbranivo
Jebe se i nama za tvoje analize pa i dalje lutas po forumu ko maksum.
- stakasa
#52005 Re: FC Barcelona
Penal na Suarezu nije bio ni pod razno, ono je bilo direktno za zutog. Ofirno, neozbiljno. A penal nije bio ni na Nejmaru, momak se je sapleo, nije bilo namjere i pri prvom kontaktu Brazilac je odletio. Inace frajer - leti. Ne da pada nego ga svaki faul odbaci sto u vis sto u dalj. Cudna utakmica. PSG im je toliko prepustio inicijativu da mi prolazi kroz glavu da je onaj trener prodo. Ono sinoc nije bila nikakva demonstracija moci, osim morala za koji skidam kapu
- Logovan
#52006 Re: FC Barcelona
Jeste.skenderija04 wrote: Auuuu, sto je tebe ovo pogodilo kolega @logovan...
Pogodi me svaki put kad fudbal izgubi. Najviše se upalim u ovakvim slučajevima.
Hajde molim te napiši nešto pametno ili pokušaj makar, pa da možemo baciti koju šuplju, malo da se raspravljamo.2002 wrote: Hvala ti na prosvjetljenju, kakve analize strucnjaka kad nas forumski strucnjak Logovan nesto analizira to je za fudbalske udzbenike.
Svaki ti je post ovakav. Prosvjetljenje, aparati, stručnjaci, itd.
Ako ne znaš kako da odgovoriš, a da to nisu već pomenuti aparati i slično, onda se ne javljaš i to je to.
- mO k3
#52007 Re: FC Barcelona
hahahahhahahahLogovan wrote:Jeste.skenderija04 wrote: Auuuu, sto je tebe ovo pogodilo kolega @logovan...
Pogodi me svaki put kad fudbal izgubi. Najviše se upalim u ovakvim slučajevima.Hajde molim te napiši nešto pametno ili pokušaj makar, pa da možemo baciti koju šuplju, malo da se raspravljamo.2002 wrote: Hvala ti na prosvjetljenju, kakve analize strucnjaka kad nas forumski strucnjak Logovan nesto analizira to je za fudbalske udzbenike.
Ako ne znaš kako da odgovoriš, a da to nisu već pomenuti aparati i slično, onda se ne javljaš i to je to.
- 2002
#52008 Re: FC Barcelona
HahahahahaLogovan wrote:Jeste.skenderija04 wrote: Auuuu, sto je tebe ovo pogodilo kolega @logovan...
Pogodi me svaki put kad fudbal izgubi. Najviše se upalim u ovakvim slučajevima.Hajde molim te napiši nešto pametno ili pokušaj makar, pa da možemo baciti koju šuplju, malo da se raspravljamo.2002 wrote: Hvala ti na prosvjetljenju, kakve analize strucnjaka kad nas forumski strucnjak Logovan nesto analizira to je za fudbalske udzbenike.
Eto ti znas odgovorit, na 3 teme laprdas jedno te isto ko papagaj. Ohladi malo, uzmi apaurin.
- mO k3
#52009 Re: FC Barcelona
Bitch figth
..... ko ce ovdje koga narokati
- stakasa
#52010 Re: FC Barcelona
Pa naravno da je izgovor, o cemu pricas covjece, svira im se nepostojeci penal u devedesetoj minuti i sada se pravit da je to nevazan detaljMuhamed Đakmić wrote:Predstavljati penal kao izgovor za ispadanje jednako bi bilo kao keca fasovati iz testa prvih 6 poglavlja knjige, i onda doći kući i žaliti se jer je profesor rekao da će biti pet, a ne šest poglavlja.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#52011 Re: FC Barcelona
Muhamed Đakmić wrote:Predstavljati penal kao izgovor za ispadanje jednako bi bilo kao keca fasovati iz testa prvih 6 poglavlja knjige, i onda doći kući i žaliti se jer je profesor rekao da će biti pet, a ne šest poglavlja.
Glupo je uopste pricati o penalima, simulacijama, bilo cemu....meni je ona igra PSG da ih protivnik trpa koliko moze...10,12,15...sto vise...jer su zasluzili....nabili se u svoj kazneni i jos se kriminalno brane, sami sebe trpaju...nek su ispali
- cpu_fan
#52012 Re: FC Barcelona
Šta ću ti ja kad ti jedina analiza fudbala ona što je čuješ od Bore nedjeljom naveće !Logovan wrote:Jeste.skenderija04 wrote: Auuuu, sto je tebe ovo pogodilo kolega @logovan...
- skafiskafsnjak
#52013 Re: FC Barcelona
Da se razumijemo .... prosla je bolja ekipa od sinoc .stakasa wrote:Pa naravno da je izgovor, o cemu pricas covjece, svira im se nepostojeci penal u devedesetoj minuti i sada se pravit da je to nevazan detaljMuhamed Đakmić wrote:Predstavljati penal kao izgovor za ispadanje jednako bi bilo kao keca fasovati iz testa prvih 6 poglavlja knjige, i onda doći kući i žaliti se jer je profesor rekao da će biti pet, a ne šest poglavlja.
PSG usao kukavicki u utakmicu ...
Drugfa je stvar sto su ovima na kraju sudije pomogle...
- emigrazione
#52014 Re: FC Barcelona
Drugi penal je cirkus, realno...
- Logovan
#52015 Re: FC Barcelona
Jeste.cpu_fan wrote: Šta ću ti ja kad ti jedina analiza fudbala ona što je čuješ od Bore nedjeljom naveće !
Znam odgovoriti čim laprdam na 3 teme, kao što i sam kažeš2002 wrote: Hahahahaha
Eto ti znas odgovorit, na 3 teme laprdas jedno te isto ko papagaj. Ohladi malo, uzmi apaurin.
Napiši da sam na aparatima, nisi dugo.
- skenderija04
#52016 Re: FC Barcelona
Ok, ali dovodis se u situaciju da kao zastitnik fudbala, sutra moras to isto ponoviti i kada klub za koji navijas/simpatises bude u slicnoj situacijiLogovan wrote:Jeste.skenderija04 wrote: Auuuu, sto je tebe ovo pogodilo kolega @logovan...
Pogodi me svaki put kad fudbal izgubi. Najviše se upalim u ovakvim slučajevima.
.
Hoces li sam ispisati toliko postova, ili cete morati podsjecati da si branilac fudbala?
Jebenu ulogu si sebi odabrao
- 2002
#52017 Re: FC Barcelona
Problem je sto ne znas odgovoriti nego laprdas, ponavljas se ko papagaj na 3 teme. Kakva je situacija do aparatima?Logovan wrote:Znam odgovoriti čim laprdam na 3 teme, kao što i sam kažeš2002 wrote: Hahahahaha
Eto ti znas odgovorit, na 3 teme laprdas jedno te isto ko papagaj. Ohladi malo, uzmi apaurin.a za razliku od tebe (da ne govorim opet kakvi su ti postovi).
Napiši da sam na aparatima, nisi dugo.
- stakasa
#52018 Re: FC Barcelona
Toliko kukavicki da je ono sinoc meni bilo sumnjivo. Ono sinoc je poklonjena pobjeda/prolazskafiskafsnjak wrote:Da se razumijemo .... prosla je bolja ekipa od sinoc .stakasa wrote:Pa naravno da je izgovor, o cemu pricas covjece, svira im se nepostojeci penal u devedesetoj minuti i sada se pravit da je to nevazan detaljMuhamed Đakmić wrote:Predstavljati penal kao izgovor za ispadanje jednako bi bilo kao keca fasovati iz testa prvih 6 poglavlja knjige, i onda doći kući i žaliti se jer je profesor rekao da će biti pet, a ne šest poglavlja.
PSG usao kukavicki u utakmicu ...
Drugfa je stvar sto su ovima na kraju sudije pomogle...
- skafiskafsnjak
#52019 Re: FC Barcelona
Nije vise ni bitno ... bitno je ko je prosao dalje, to je realno .stakasa wrote: Toliko kukavicki da je ono sinoc meni bilo sumnjivo. Ono sinoc je poklonjena pobjeda/prolaz
Ali zasto ovi barsa fanovi ne budu realni i kazu sto jeste. Ok, penal nije trebao biti ...ali bio je, Barsa prosla - to je bitno.
A ne sad ubjedjivati ovdje da je penal opravdan ... I to nad likom koji je malo prije dobio zuti zbog simuliranja
- skenderija04
#52020 Re: FC Barcelona
Nikakav problem. Trebao je suditi jedan za PSG (Masche/Di) i nije trebao suditi drugi za Barcelonu.skafiskafsnjak wrote:Nije vise ni bitno ... bitno je ko je prosao dalje, to je realno .stakasa wrote: Toliko kukavicki da je ono sinoc meni bilo sumnjivo. Ono sinoc je poklonjena pobjeda/prolaz
Ali zasto ovi barsa fanovi ne budu realni i kazu sto jeste. Ok, penal nije trebao biti ...ali bio je, Barsa prosla - to je bitno.
A ne sad ubjedjivati ovdje da je penal opravdan ... I to nad likom koji je malo prije dobio zuti zbog simuliranja
Moje misljenje , nista drugo.
- HB_BHF
#52021 Re: FC Barcelona
Eto PSG-u treba lova pa prodali ljudistakasa wrote: Toliko kukavicki da je ono sinoc meni bilo sumnjivo. Ono sinoc je poklonjena pobjeda/prolaz
- stakasa
#52022 Re: FC Barcelona
Nije bitno, u pravu si. Moja poenta je da Barcelona sa onim sinoc nije dokazala nikakvu moc, bez obzira na istorijski rezultat. Gazda PSG-a treba ono rasprodat, od stadiona napravit etazne stanove i lovu preusmjerit u solarnu energiju i trke kamila u Abu Dhabiju. Probalo se, ne ide, PSG ne moze biti veliki klubskafiskafsnjak wrote:Nije vise ni bitno ... bitno je ko je prosao dalje, to je realno .stakasa wrote: Toliko kukavicki da je ono sinoc meni bilo sumnjivo. Ono sinoc je poklonjena pobjeda/prolaz
- stakasa
#52023 Re: FC Barcelona
Devedeset minuta im trener PSG-a pusta da rade sta hoce, pri tom nista ne poduzima. Stvarno cudnoHB_BHF wrote:Eto PSG-u treba lova pa prodali ljudistakasa wrote: Toliko kukavicki da je ono sinoc meni bilo sumnjivo. Ono sinoc je poklonjena pobjeda/prolaz
- AmiĐa_Idriz
#52024 Re: FC Barcelona
Namucice se Barca dalje kako god. Sumnjam da mogu do finala.
- skenderija04
#52025 Re: FC Barcelona
Naravno. Pokusas da analiziras tekmu, i ne znas odakle da pocnes. Prvi gol iz skolskog dvorista( U Spaniji ovo ne priznaju kao golAmiĐa_Idriz wrote:Namucice se Barca dalje kako god. Sumnjam da mogu do finala.
Ponavljam, najgluplje je nakon ovoga smatrati da je Barcelona favorit za bilo sta