Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- supercali
#5201 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sad bilmez sa stakom i rukom u gipsu ide sa djevojkom i krecu se prema autu
usporim da vidim hoce li fakat on sjesti za volan ili ce proci
kad hopa djevojka sa jedne strane a on na vozacevo mjesto iako stoluca i sa stakom
tacno mi je doslo da mu uzmem staku i sve po glavi da ga udaram
jbt pa njemu su refleksi ko u mrtvog konja u takvom stanju
kad hopa djevojka sa jedne strane a on na vozacevo mjesto iako stoluca i sa stakom
- kamen spoticanja
#5202 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Al opet djes dati hanumi da vozisupercali wrote:sad bilmez sa stakom i rukom u gipsu ide sa djevojkom i krecu se prema autu
- madner
#5203 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Garant mu doktor zabranio da se izlaze stresu. 
- relax11
#5204 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja radim na skenderiji na platou i gledam pravo u taj semafor, sad da ne pretjeram al najmanje 20 vozila prode kroz crveno u roku od 6 satihopi wrote:opet danas
prvi na semaforu, na skenderiji, skrećem lijevo prema tramvajskoj uz miljacku i kreće iz suprtong pravca od skenderije jedan i drugi za njim i prema meni. Primjetio sam da se prilično često to dešava, neko gleda onaj semafor za skretanje ulijevo i kreće pravo iako je crveno za pravo, i još tako neko krene za njim ne gledajući. Trebali bi tu malo poraditi na signalizaciji,a vala i vozači da gledaju semafor, nije ovo prvi put da vidim da se dešava.
- Laplace
#5205 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da, baš. Urade prestrojavanje bez paljenja žmigavca, a onda u trake iz koje se može samo festivale žmigavac.mahalas505 wrote:Isto malo na temu zmigavaca, koja je korist od zmigavca kad ga neko upali tek kad se vec prestrojio u traku za skretanje ulijevo/udesno?
Čak sam najmanje jednom vidio da pali žmigavac na krivini.
- undefined007
#5206 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene umalo jedna "budala" ne udari u subotu ujutru na Skenderiji. Ja bio prvi na semaforu kod doma sindikata hocu lijevo da skrenem na glavnu i piči. Sacekam zuto pali se zeleno krecem motam lijevo u srednju sam traku planirao smotati kad lola proleti na crveno na Skenderiji kod tramvajske jebem ga corava da nisam zakocio odnio bi mi komplet desni dio auta od svjetla do blatobrana. nista seljak ni da se izvine blehno nesta jebem ga u stau. Sreca pa pogledah na desno kad sam skretao mada eto nisam se nadao 15 do 7 ujutru jbt
- semirsar
#5207 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma treba razumjeti, mere bit him zmigalo na bljutut, haj ga ti znaj, svasta nes u modi danaske, treba vremena od akcije do reakcije, ha jaLaplace wrote:Da, baš. Urade prestrojavanje bez paljenja žmigavca, a onda u trake iz koje se može samo festivale žmigavac.mahalas505 wrote:Isto malo na temu zmigavaca, koja je korist od zmigavca kad ga neko upali tek kad se vec prestrojio u traku za skretanje ulijevo/udesno?
Čak sam najmanje jednom vidio da pali žmigavac na krivini.
-
zipoo
#5208 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Ovako nesto treba staviti na ulazu svakog kruznog toka
https://www.youtube.com/watch?v=1D0nIIqThXM
Ovdje je jos bolje objasnjeno
Treba sve i jednom instruktoru u BiH uzeti vozacku/licencu i poslati ponovo na obuku, ali vani negdje. 6 godina sam vozac i opet bolje poznajem pravila od njega koji je 30 godina i ima hiljade i hiljade kilometara predjenih.
U Budvu idem vec 5 godina zaredom, jeste da je turisticko mjesto(i Sarajevo je) ali su ljudi Evropa za nas. Sto se tice saobracajne kulture. Jedna Budva koja je par sati udaljena.
Svaki dan se iznerviram zbog kruznog toka, zmigavca, pravo prvenstva, sviranja... Nekad pozelim da imam tenka pa da sve redom gazim, samo pravo
- sparky
#5209 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Možda je djevojka nije vozač?supercali wrote:sad bilmez sa stakom i rukom u gipsu ide sa djevojkom i krecu se prema autu
Možda je automatik?
Možda je prilagođen invalidima?
Možda?
Najlakše je odmah etiketu zalijepiti, papak, seljak i slično.
- insomnia78
#5210 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda lik, ko ja npr, bolje vozi jednom rukom i nogom nego vecina sa dvije?
- supercali
#5211 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa vidis li sta pise znaci nije djevojka vozacsparky wrote:Možda je djevojka nije vozač?supercali wrote:sad bilmez sa stakom i rukom u gipsu ide sa djevojkom i krecu se prema autu
Možda je automatik?
Možda?
i kakve veze ima je li automatik
ovaj nije invalid nego se vidi da je slomio nogu i ruku i da ce ih skinuti za sedmicu dvije pet nevazno
nema mozda
i da papak je bilmez seljacina i dodaj sve koje znas etikete
- sparky
#5212 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mislio sam da možda djevojka nema vozacku dozvolu, valjda je to bar lako shvatiti.supercali wrote:pa vidis li sta pise znaci nije djevojka vozacsparky wrote:Možda je djevojka nije vozač?supercali wrote:sad bilmez sa stakom i rukom u gipsu ide sa djevojkom i krecu se prema autu
Možda je automatik?
Možda?
i kakve veze ima je li automatik
ovaj nije invalid nego se vidi da je slomio nogu i ruku i da ce ih skinuti za sedmicu dvije pet nevazno
nema mozda
i da papak je bilmez seljacina i dodaj sve koje znas etikete
Sta fali ako mu je ruka u gipsu i noga? Ne vozi avion, a ne znam ni zašto bi ga gips učinio nesposobnim osim ako nije zagipsana ruka do ramena i noga do kuka.
Meni su gori ovi sto su oficijelno zdravi, a ustvari su opasnost na cesti.
- supercali
#5213 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
do mene za djevojku jer nisam vidio ovo mozda djevojka nije vozac
uostalom nema djevojka nista s tim jer ovaj kreten nije trebao nikako za volanom biti
pa i govorim o nozi zagipsanoj od stopala do iznad koljena i o ruci od saka do iznad lakta sto znaci da nema bas reflekse kao zdrav ili oni gdje je gips do lakta i do koljena
uostalom nema djevojka nista s tim jer ovaj kreten nije trebao nikako za volanom biti
pa i govorim o nozi zagipsanoj od stopala do iznad koljena i o ruci od saka do iznad lakta sto znaci da nema bas reflekse kao zdrav ili oni gdje je gips do lakta i do koljena
-
quarterback
#5214 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
danas podne, otegla se kolona preko mosta b. jedinstva, hodam sa sinom vilsonovim i naravno nije proslo mnogo, papak broj jedan skrece u vils, za njim jos trojica...
medjutim ovog puta, za divno cudo...

prolazim pored, cujem kako govori vozacu, nakon sto je zapisao podatke, skrenite u prvu desnu nakon vilsonovog, ceka vas patrola tamo
medjutim ovog puta, za divno cudo...

prolazim pored, cujem kako govori vozacu, nakon sto je zapisao podatke, skrenite u prvu desnu nakon vilsonovog, ceka vas patrola tamo
-
paul_shark
#5215 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Preticanje desnom trakom ili jos gore zaustavnom trakom sto nije rijedak slucaj na autocesti prema Zenici...
(a ovi sto nece da se sklone su posebna prica)
juce na izlazu iz Jablanice prema Sarajevu dvije trake, u lijevoj nova E klasa i Insignia ispred mene, a desna prazna,
blicam naravno nece da se sklone....a lola sa A6 opleo po desnoj.... i jos pretice preko pune i na mostovima prema Celebicima
(a ovi sto nece da se sklone su posebna prica)
juce na izlazu iz Jablanice prema Sarajevu dvije trake, u lijevoj nova E klasa i Insignia ispred mene, a desna prazna,
blicam naravno nece da se sklone....a lola sa A6 opleo po desnoj.... i jos pretice preko pune i na mostovima prema Celebicima
-
530i
#5216 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jučer na autoputu sa onom kišom i mokrom cestom...vozim oko 120 i pametnjakovići me pretiču i odmah ispred mene usporavaju na 120-125...naravno, ubi od špricanja vode. Šta takvima reći, o čemu oni razmišljaju... 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5217 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
razmisljaju da vise nisi ispred njih 
-
zdruzdjo
#5218 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
svaki dan idem drinskom u sarajevu bar 5-6 puta
problem sa tom cestom(za one koji ne znaju) je da je to cesta sa najvecim brojem sahtova u sarajevu.
uglavnom kad ides od buca potoga prema gradu sve je prilicno ok ali iz grada prema buca potoku i vozis ispravno, svaki saht je tvoj.
e u tom slucaju lole koje vole da ga malo nacepe tom cestom kad idu iz grada odluce da malo vise nagaze u suprotnu traku da ne bi jahali po sahtovima a ti se sklanjaj kad ides u suprotnom smjeru i bjezi aman na ivicnjak. i sam to radim ali kad nema nikoga na cesti ili ako je daleko.
Moj recept za te "jahace" mojom trakom je opletem pravo blizu bijeloj i zakrmam i blicam.
sto mi je naaajdraze, tu prednjace taksiti.
jexx ga jarane nemoj voziti. mora se nesto i promjeniti na autu kad zivimo u Nagorno-Karabakhu sto se tice cesta. ili auto u garazu, walkmax-ice na noge pa udri.
problem sa tom cestom(za one koji ne znaju) je da je to cesta sa najvecim brojem sahtova u sarajevu.
uglavnom kad ides od buca potoga prema gradu sve je prilicno ok ali iz grada prema buca potoku i vozis ispravno, svaki saht je tvoj.
e u tom slucaju lole koje vole da ga malo nacepe tom cestom kad idu iz grada odluce da malo vise nagaze u suprotnu traku da ne bi jahali po sahtovima a ti se sklanjaj kad ides u suprotnom smjeru i bjezi aman na ivicnjak. i sam to radim ali kad nema nikoga na cesti ili ako je daleko.
Moj recept za te "jahace" mojom trakom je opletem pravo blizu bijeloj i zakrmam i blicam.
sto mi je naaajdraze, tu prednjace taksiti.
jexx ga jarane nemoj voziti. mora se nesto i promjeniti na autu kad zivimo u Nagorno-Karabakhu sto se tice cesta. ili auto u garazu, walkmax-ice na noge pa udri.
- Promoe
#5219 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Drinska je katastrofa sa obje strane. Meni nije jasno kako se pojedine budale usude da gasaju i preticu tom ulicom.
-
zdruzdjo
#5220 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma sto se tice rupa horor je, ali sto se tice preglednosti nije strasna. vozim pravo puno istom cestom i naucio sam je vise na pamet. mogao bih ko "misko"Promoe wrote:Drinska je katastrofa sa obje strane. Meni nije jasno kako se pojedine budale usude da gasaju i preticu tom ulicom.
voznja istom iznad 65-70-ak je fuj (znam za ogranicenje). ali kad ti lola ispred krene 40 i gusla e onda je fakaaaat horor. najoptimalnije je 55 i kad nema suprotne strane niko pa mozes fino od sahtova bjezati.
-
BadBoy
#5221 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma vala ne možeš ni pobjeći kako treba, cesta i asfalt su toliko propali da čak i kad pokušavaš izbjeći šahtove k'o Hugo, naletiš na neku rupu.zdruzdjo wrote:ma sto se tice rupa horor je, ali sto se tice preglednosti nije strasna. vozim pravo puno istom cestom i naucio sam je vise na pamet. mogao bih ko "misko"Promoe wrote:Drinska je katastrofa sa obje strane. Meni nije jasno kako se pojedine budale usude da gasaju i preticu tom ulicom.![]()
voznja istom iznad 65-70-ak je fuj (znam za ogranicenje). ali kad ti lola ispred krene 40 i gusla e onda je fakaaaat horor. najoptimalnije je 55 i kad nema suprotne strane niko pa mozes fino od sahtova bjezati.
-
Yapi Yapo
#5222 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nervira me kad se prođe semafor na glavnoj džadi prema čaršiji/ilidži, pa kad na onom djelu gdje nema linija ljudi pređu dijelom auta u traku pored
- Ned071
#5223 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a levata sto mi sprica sajbu. sad cu ja njega da vidi malo kako je530i wrote:Jučer na autoputu sa onom kišom i mokrom cestom...vozim oko 120 i pametnjakovići me pretiču i odmah ispred mene usporavaju na 120-125...naravno, ubi od špricanja vode. Šta takvima reći, o čemu oni razmišljaju...
- Laplace
#5224 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ljetos po povratku iz Crne Gore komentarišem kako van BiH (Hrvatska, Srbija, Crna Gora) vozim opušteno i mirni,bez incidenata, dok čim dođem u BiH počnu problemi, čovjek ne smije ni trepnuti ako hoće da ostane u komadu.zipoo wrote:
Ovako nesto treba staviti na ulazu svakog kruznog toka
https://www.youtube.com/watch?v=1D0nIIqThXM
Ovdje je jos bolje objasnjeno
Treba sve i jednom instruktoru u BiH uzeti vozacku/licencu i poslati ponovo na obuku, ali vani negdje. 6 godina sam vozac i opet bolje poznajem pravila od njega koji je 30 godina i ima hiljade i hiljade kilometara predjenih.
U Budvu idem vec 5 godina zaredom, jeste da je turisticko mjesto(i Sarajevo je) ali su ljudi Evropa za nas. Sto se tice saobracajne kulture. Jedna Budva koja je par sati udaljena.
Svaki dan se iznerviram zbog kruznog toka, zmigavca, pravo prvenstva, sviranja... Nekad pozelim da imam tenka pa da sve redom gazim, samo pravo
Ili sam ja srećan van BiH a baksuz u njoj ili smo mi najgora rupa na Balkanu (baš što se saobraćaja tiče).
-
quarterback
#5225 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne cijela BiH, ima dijelova gdje se vozi vise nego evropskiLaplace wrote:Ili sam ja srećan van BiH a baksuz u njoj ili smo mi najgora rupa na Balkanu (baš što se saobraćaja tiče).