Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
-
dama_u_crnom
#5201 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kolike su sanse da temperatura predje s mame na bebu ukoliko beba doji?
- CherryLips
#5202 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mi uzesmo bicikl u Baby centru,muzu bi nesta bilo da nismo...i njemu se dopao taj iz Mercatora ali ga vise nema...
- Latinka
#5203 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nikakve su sanse za takvo nesto, osim ako nije gripa. A ako majka ima temp. iznad 38, ne bi trebala dojiti. Skidaj tusiranjem, paracetamolom i sl.dama_u_crnom wrote:Kolike su sanse da temperatura predje s mame na bebu ukoliko beba doji?
- holowey
#5204 Re: Bebe - ALL ABOUT!
nisam mama, ali da prenesem nasa iskustva... nas klinjo je za prvi rodjendan dobio tzv balance bike, dvotockas koji izgleda kao regularni bic ali nema pedale... sa otprilike godinu i po, kada je narastao dovoljno da sjedeci na tom bicu moze dohvatiti nogama pod, poceli smo sa voznjama... sa dvije i po je vec furao niz padinu odrzavajuci ravnotezu... svakom roditelju bih preporucio takvo biciklo, a pomocne tockove bih zakonom zabranioCherryLips wrote:Za mame koje imaju odrasliju djecicu,jeste li im kupovali ona bicikla bez pedala,koja su se dobra pokazala? Mi našem malcu to kontali kupiti,navodno poslije pravo brzo nauče voziti pravo biciklo?
-
blondina
#5205 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Gdje mi je ona manekenka da mi pomogne
koliko se sjecam nedavno je pisala kako je se kod njene bebe osjetio jak miris urina.I meni se to desava posebno ujutro kad se beba probudi.Da li si ti isla odma pedijatru.Ja svakako trebam u petak da je vodim na pregled,ali me strah da nije sta hitno...sta je kod tebe bilo.
- manekenka u penziji
#5206 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Evo mene 
Kod nas je koncentracija vecernjeg urina pomiješana sa mirisom pampersa uticala na oporost. Po danu se ne osjeti jer se pelene češće mijenjaju. Moja bebara zaspi oko 21:30, budi se oko 4:00 na papanje pa spava do 8:00 tako da i ne cudi taj "smrad"
Ako je beba živahna, po danu razigrana, nije letargicna, nema temperaturu, ako fino papa i napreduje,ne bi trebala brinuti.
Doduše, mi imamo nekada dana kada u toku dana odspava 3h u kompletu, tako da nema šablona.
Ako hoces da si mirna, uzmes vrecice za hvatanje urina i zaljepis joj na gospodicnu u petak ujutro. Budi pažljiva da ne bude trud uzalud, tj.da ne ode sve u pelenu. Urin može da stoji do 3h sigurno, nama je tako rekla pedijatrica. Uzmi u petak odmah uputnicu da iskoristis taj urin. Nalazi su brzo gotovi a ti i beba mirne
Kod nas je koncentracija vecernjeg urina pomiješana sa mirisom pampersa uticala na oporost. Po danu se ne osjeti jer se pelene češće mijenjaju. Moja bebara zaspi oko 21:30, budi se oko 4:00 na papanje pa spava do 8:00 tako da i ne cudi taj "smrad"
Ako je beba živahna, po danu razigrana, nije letargicna, nema temperaturu, ako fino papa i napreduje,ne bi trebala brinuti.
Doduše, mi imamo nekada dana kada u toku dana odspava 3h u kompletu, tako da nema šablona.
Ako hoces da si mirna, uzmes vrecice za hvatanje urina i zaljepis joj na gospodicnu u petak ujutro. Budi pažljiva da ne bude trud uzalud, tj.da ne ode sve u pelenu. Urin može da stoji do 3h sigurno, nama je tako rekla pedijatrica. Uzmi u petak odmah uputnicu da iskoristis taj urin. Nalazi su brzo gotovi a ti i beba mirne
-
blondina
#5207 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hvala ti draga,bas cu propratit stanje ovih dana.Nekako mi se cini da i ove pampers 3 imaju nekakav miris,to nije bio slucaj sa 1 i 2.manekenka u penziji wrote:Evo mene
Inace mi je mala ok,fino papa,nema temperatusu ali u zadnjih par dana dosta bali.Mislim da ce joj zubic,jer ona je meni sa 20 dana dobila prvi zubic,a sada su joj 3 mjeseca.
A preko dana nikad mi ne spava duze od 1h.
- manekenka u penziji
#5208 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mi nismo koristili 1 a dvicu smo koristili jedan nepuni mjesec i tada smo bili na premiumu pa se nešto ne sjećam mirisa. Ova trica (zelena) je sama od sebe napadna sa mirisom, pa ne ćudi da se urin osjeti kada se sve to pomjesa.
Da ja znam da imaju neke isto dobre pelene a da nemaju taj miris rado bih na njih prešla.
Da ja znam da imaju neke isto dobre pelene a da nemaju taj miris rado bih na njih prešla.
-
blondina
#5209 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Sigurno znam da 1 i 2 nnisu imale mirisa uopste,a 3 ima i to bas jak miris.Nadam se da ce nam se javiti mame koju su imale slican problem,da nam preporuce neke druge pelene.manekenka u penziji wrote:Mi nismo koristili 1 a dvicu smo koristili jedan nepuni mjesec i tada smo bili na premiumu pa se nešto ne sjećam mirisa. Ova trica (zelena) je sama od sebe napadna sa mirisom, pa ne ćudi da se urin osjeti kada se sve to pomjesa.
- manekenka u penziji
#5210 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Safran je imala isti problem. Možda se ona javi sa preporukom.
-
dama_u_crnom
#5211 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Probaj s Violeta pelenama, nemaju mirisa a meni su odlične, bolje cak od pampersa.manekenka u penziji wrote:Mi nismo koristili 1 a dvicu smo koristili jedan nepuni mjesec i tada smo bili na premiumu pa se nešto ne sjećam mirisa. Ova trica (zelena) je sama od sebe napadna sa mirisom, pa ne ćudi da se urin osjeti kada se sve to pomjesa.
- JanuaryJones
#5212 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Violeta najbolje a sve smo probali od Pampersa, Puffies, Toujours, babylove, Lumpi...nekako mi Violetine najprirodnije.dama_u_crnom wrote:Probaj s Violeta pelenama, nemaju mirisa a meni su odlične, bolje cak od pampersa.manekenka u penziji wrote:Mi nismo koristili 1 a dvicu smo koristili jedan nepuni mjesec i tada smo bili na premiumu pa se nešto ne sjećam mirisa. Ova trica (zelena) je sama od sebe napadna sa mirisom, pa ne ćudi da se urin osjeti kada se sve to pomjesa.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
funeral blues
#5213 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Babylove su odlične isto. Nikad nisu propustile, a ne smrde. Pampers smo probali u par navrata i jednostavno im je grozan miris, pogotovo kad se pomiješa sa urinom.
- manekenka u penziji
#5214 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Probat cemo onda sa malim pakovanjima Violete i babylove pelena.
Bitno mi je da fino upijaju, da guza nije mokra a i da ne propustaju.
To sto su jeftinije je samo plus
Edit: nabasah na link
http://m.24sata.hr/#potrosac/skuplje-na ... ena-324808
http://www.frauenzimmer.de/cms/kinderst ... 57880.html
Ovaj je na njemačkom ali kaže da su samo jedne pelene dobile najbolju ocjenu (sehr gut) a to su baby love premium
Bitno mi je da fino upijaju, da guza nije mokra a i da ne propustaju.
To sto su jeftinije je samo plus
Edit: nabasah na link
http://m.24sata.hr/#potrosac/skuplje-na ... ena-324808
http://www.frauenzimmer.de/cms/kinderst ... 57880.html
Ovaj je na njemačkom ali kaže da su samo jedne pelene dobile najbolju ocjenu (sehr gut) a to su baby love premium
Last edited by manekenka u penziji on 18/08/2014 17:59, edited 3 times in total.
- Mis mekinjas
#5215 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja kupila one eko babylove, ok su.
A meni to nista ne smrdi. Smrdi samo kad junior obavi posao. Onaj veliki.
A meni to nista ne smrdi. Smrdi samo kad junior obavi posao. Onaj veliki.
-
kakavdanakneiskustvu
#5216 Re: Bebe - ALL ABOUT!
jesu li vam bebe imale krzamak
- otherside
#5217 Re: Bebe - ALL ABOUT!
nit' ima tog bicikla u merkatoru nit' u djecijem svijetu 
- raskopusa
#5218 Re: Bebe - ALL ABOUT!
sestra mi je trudna sa prvim bebcetom.dajte mi preporuku za dobrog ljekara koji ce joj pratiti trudnocu.(mislim da ce se opredjeliti za DZ u skerlicevoj).moze i na PM.prvenac u porodici.

- JanuaryJones
#5220 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Divanović. Nakaš OBS.radenska wrote:divanovic
Sent from my iPad using Tapatalk
-
sabanss
#5221 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Da ne budem crna ovca vazdaotherside wrote:nit' ima tog bicikla u merkatoru nit' u djecijem svijetu
- holowey
#5222 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ja sam vidio dva modela u intersportu, a znam da ima i u ciklocentru ali je poskup...otherside wrote:nit' ima tog bicikla u merkatoru nit' u djecijem svijetu
- CherryLips
#5223 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Moj mali za sad ima interesa,svako malo bi se penjao na biciklo,dvotockas bez pedala,Chillafish u Baby centru. Doduše nova je igračka pa ga drzi ali sam u većini čula pozitivne kritike,pa ćemo vidjeti..
- Ma.Le.Na
#5224 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja cuh da djeca poslije neće na biciklu da okreću pedale..
- Mis mekinjas
#5225 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kako ste djecu odvikle nocnih hranjenja? Sto bocicom sto podojima?
Ovaj moj se budi iz navike, nema sanse da je potreba. Nahranim ga pred spavanje malo vise i on po navici, prvo u 1, pa u 4 se budi i hoce jesti.
Svi savjeti i brutalni cak su dobrodosli.
Ovaj moj se budi iz navike, nema sanse da je potreba. Nahranim ga pred spavanje malo vise i on po navici, prvo u 1, pa u 4 se budi i hoce jesti.
Svi savjeti i brutalni cak su dobrodosli.