BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
zlajapravaraja
#5201 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
...
Last edited by zlajapravaraja on 12/11/2011 13:27, edited 1 time in total.
- JThomas
#5202 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
nikom nije krivo kao njemu, al' još nije k'o što će tek da mu bude...
-
Mr. Brightside
#5203 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
odbrana nam je radila savrsenotodd_smith wrote:nije ni salihovic nesto brzi od Nanija pa ga je drzao u djepu cijelu utakmicu, ja sam nanija vidio samo 1 sa loptom sinocarmin.i.am wrote:nema potrebe da razmisljate vi o sastavu, kad po prvi put imamo selektora koji drzi sve pod kontrolom![]()
jedino se brinem kako ce relativno spor Papac(iako je odlican bek) uspjeti ustopat Nanija
udvajanje i Nani je ko makovo zrno
-
marles
#5204 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
dakle, podne je pametnije od večeri
meni je nakon prvog poluvremena bilo bitno samo da se gol ne primi, jer smo opasno visili. mislim da su se igrači malo prepali važnosti utakmice, jebiga, ulog je velik. u poluvremenu je očito palo ohrabrivanje u svlačionici i puno smo bolje stajali na terenu, a i bili opasniji.
ogroman plus je što se vraćaju dvojica iz standardne obrane (pa makar meni osobno pandža nije nešto posebno), al s njima dvojicom imamo uigranu obranu, koja ima bolju sigurnost, jer su dosta igrali skupa. jučer se znalo par puta desiti da procuri, al se na vrijeme zakrpilo rupe.
ne znam za vas, ja sam zadovoljan, i klasa optimist pred uzvrat
meni je nakon prvog poluvremena bilo bitno samo da se gol ne primi, jer smo opasno visili. mislim da su se igrači malo prepali važnosti utakmice, jebiga, ulog je velik. u poluvremenu je očito palo ohrabrivanje u svlačionici i puno smo bolje stajali na terenu, a i bili opasniji.
ogroman plus je što se vraćaju dvojica iz standardne obrane (pa makar meni osobno pandža nije nešto posebno), al s njima dvojicom imamo uigranu obranu, koja ima bolju sigurnost, jer su dosta igrali skupa. jučer se znalo par puta desiti da procuri, al se na vrijeme zakrpilo rupe.
ne znam za vas, ja sam zadovoljan, i klasa optimist pred uzvrat
- Comrad
-
r_faruk
#5206 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
sta se koji qrac zale na ovo na ono. pa protiv spanije smo igrali dok nismo primili gol u 97 min. pa protiv francuza penal van sesnaest, pa nas uvijek neko za*ebava, pa kome mi da se zalimo, sutimo i igramo....... nabijem ih na qrac menekeni ludi. gdje se prije igrao fudbal, 60-ih i 70-tih........... tada sigurno nije bilo terena koji je bolji od zenice, a kakvih je igraca bilo. eh sto bih volio da prodjemo....................... 
-
marles
#5207 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
r_faruk wrote:sta se koji qrac zale na ovo na ono. pa protiv spanije smo igrali dok nismo primili gol u 97 min. pa protiv francuza penal van sesnaest, pa nas uvijek neko za*ebava, pa kome mi da se zalimo, sutimo i igramo....... nabijem ih na qrac menekeni ludi. gdje se prije igrao fudbal, 60-ih i 70-tih........... tada sigurno nije bilo terena koji je bolji od zenice, a kakvih je igraca bilo. eh sto bih volio da prodjemo.......................
pa žale se da bi skrenuli pozornost sa svoje relativno loše igre. mislim ili jesi dobro odigrao ili nisi. trećeg nema.
-
PR-player
#5208 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
here's my five cents...
ibisevicu zabraniti dozivotno da igra za repku. To sam govorio prije godinu to govorim i sad. Momak se trudi al kad ne zna ne zna. Volio bi da imam video svih njegovih katastrofalnih promasaja, lik ima obe ljeve a puca desnom.
Portugal je uzasan sinoc smo imali sansu da odemo na euro a nismo je iskoristili, onakve sanse se ne pruzaju tako cesto...zato nek nam je Bog na pomoci...
ibisevicu zabraniti dozivotno da igra za repku. To sam govorio prije godinu to govorim i sad. Momak se trudi al kad ne zna ne zna. Volio bi da imam video svih njegovih katastrofalnih promasaja, lik ima obe ljeve a puca desnom.
Portugal je uzasan sinoc smo imali sansu da odemo na euro a nismo je iskoristili, onakve sanse se ne pruzaju tako cesto...zato nek nam je Bog na pomoci...
-
marles
#5209 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
PR-player wrote:here's my five cents...
jedino se vedi može priznat da mu je loš teren zasmetao. ako pogledaš snimak usporeno, vidjet ćeš da kad je išao udariti loptu, ista odskočila od neravninu. najozbiljnije, pogledaj snimku malo bolje.
- opa22
#5210 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Piše: A. Beganović
Subota, 12.11.11. 14:03.
Njemačkl fudbaslki sudija Wolfgang Stark dijelit će pravdu u revaš susretu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo između Portugala i našeg nacionalnog tima, objavila je danas Evropska fudbalska federacija.
Stark je rođen 1969. godine u Landshutu u Njemačkoj, inače je bankarski službenik, a od 1999. godine sudi utakmice međunarodnog karaktera.
U dosadašnjoj sudijskoj karijeri sudio je mnogo važnih utakmica, no mnogo puta je i kritikovan zbog svog dijeljenja pravde.
Njemački bankar sudio je prvi susret polufinala prošlosezonske Lige prvaka u kojem je Barcelona sa 2:0 savladala Real Madrid, a iz kraljevskog kluba su bili jako nezadovoljni njegovim suđenjem.
U svjetskim medijima je poznat kao veliki obožavatelj igrača Barcelone, Lea Messija, pa ga zbog toga u Madridu mrze.
"Messi je najbolji svjetski igrač, nema fudbalera kao što je on. Zadfovoljstvo je gledati kao igra", izjavio je ne tako davno njemački sudija.
Treba napomenuti da je Stark bio glavni sudija u posljednjem kolu kvalifikacija za EP u kojem su Crna Gora i Engleska remizirale, te da je u tom susretu isključio Waynea Rooneya, koji će zbog tog crvenog kartona propustiti tri utakmice Evropskog prvenstva.
sportsport.ba
Njemačkl fudbaslki sudija Wolfgang Stark dijelit će pravdu u revaš susretu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo između Portugala i našeg nacionalnog tima, objavila je danas Evropska fudbalska federacija.
Stark je rođen 1969. godine u Landshutu u Njemačkoj, inače je bankarski službenik, a od 1999. godine sudi utakmice međunarodnog karaktera.
U dosadašnjoj sudijskoj karijeri sudio je mnogo važnih utakmica, no mnogo puta je i kritikovan zbog svog dijeljenja pravde.
Njemački bankar sudio je prvi susret polufinala prošlosezonske Lige prvaka u kojem je Barcelona sa 2:0 savladala Real Madrid, a iz kraljevskog kluba su bili jako nezadovoljni njegovim suđenjem.
U svjetskim medijima je poznat kao veliki obožavatelj igrača Barcelone, Lea Messija, pa ga zbog toga u Madridu mrze.
"Messi je najbolji svjetski igrač, nema fudbalera kao što je on. Zadfovoljstvo je gledati kao igra", izjavio je ne tako davno njemački sudija.
Treba napomenuti da je Stark bio glavni sudija u posljednjem kolu kvalifikacija za EP u kojem su Crna Gora i Engleska remizirale, te da je u tom susretu isključio Waynea Rooneya, koji će zbog tog crvenog kartona propustiti tri utakmice Evropskog prvenstva.
sportsport.ba
-
nuki_cika
#5211 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
J....a,teren je učinio svoje,Sad jedino ostaje dilema kod sušica da li opet početi samo sa dzekom u napadu ili i ibiševicem?Cinjenica je da sa ibiševićem djelujemo mnogo opasnije,jer dzeko navlaci na sebe pepea,dok bruno alves ne može pratiti ibiševica koji je znatno brzi i ja tu vidim nasu sansu.Dosta se panično brane i treba igtati hrabrije,jedan,eventualno 2 nasa gola zna se-riješili bi tekmu.
Sve zavisi od sušica opet,ako počne samo sa dzekom ponovice se ista greška,djelovacemo bezopasno,i teško dolaziti do sansi,ali cemo im onemoguciti da u napadu urade bilo šta.Ako počnemo sa ibiševicem kažem bićemo mnogo opasniji,ali cemo pozadi ostati kratki.Ja sam siguran da cemo tamo odigrati puno bolje nego ovdje,a izgleda da je i ronaldo siguran u prolaz
,vidjecemo biće svašta 
Sve zavisi od sušica opet,ako počne samo sa dzekom ponovice se ista greška,djelovacemo bezopasno,i teško dolaziti do sansi,ali cemo im onemoguciti da u napadu urade bilo šta.Ako počnemo sa ibiševicem kažem bićemo mnogo opasniji,ali cemo pozadi ostati kratki.Ja sam siguran da cemo tamo odigrati puno bolje nego ovdje,a izgleda da je i ronaldo siguran u prolaz
Last edited by nuki_cika on 12/11/2011 14:12, edited 1 time in total.
-
juventus
#5212 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Iz ovog teksta, ja sam izvukao dvije dobre stvari:
1. voli Messija, znači ne voli Pederka
2. ne gleda ko je kolika zvijezda, Rooneya je hladnokrvno isključio, protiv "nebitne" C.Gore

1. voli Messija, znači ne voli Pederka
2. ne gleda ko je kolika zvijezda, Rooneya je hladnokrvno isključio, protiv "nebitne" C.Gore
-
sayw0t
#5213 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Odskocila i "vratila" se na zemlju i on je nabio k'o levat.marles wrote:
jedino se vedi može priznat da mu je loš teren zasmetao. ako pogledaš snimak usporeno, vidjet ćeš da kad je išao udariti loptu, ista odskočila od neravninu. najozbiljnije, pogledaj snimku malo bolje.
-
missko
#5214 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Nema losijih sudija u Evropi od Svaba, kiksat ce jednom garant a molim Boga da bude u nasu korist.opa22 wrote:Piše: A. Beganović
sportsport.ba
- ultima_palabra
#5215 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
262 - There were 262 failed passes in the match between Bosnia & Portugal last night, the most in a EURO 2012 qualifier. Bumpy.
-
Mr. Brightside
#5216 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
zasto se kartoni "prenose" ne EP

-
zlajapravaraja
#5217 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Stark je covjek od zadatka koji mora da osigura prolaz Zmajeva na EUROmissko wrote:Nema losijih sudija u Evropi od Svaba, kiksat ce jednom garant a molim Boga da bude u nasu korist.opa22 wrote:Piše: A. Beganović
sportsport.ba
-
juventus
#5218 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Samo ko bude imao 2 kartona nakon utakmice u Portugalu propušta prvu na EP. Onim igračima koji ostanu na jednom kartonu, karton će biti izbrisan i na EP idu "čisti".armin.i.am wrote:zasto se kartoni "prenose" ne EP![]()
-
juventus
#5219 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Hajde Stark budi nam sretan, Allah te nagradio... 
-
Mr. Brightside
#5220 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
onda je bolje da se ocistimo u utorakjuventus wrote:Samo ko bude imao 2 kartona nakon utakmice u Portugalu propušta prvu na EP. Onim igračima koji ostanu na jednom kartonu, karton će biti izbrisan i na EP idu "čisti".armin.i.am wrote:zasto se kartoni "prenose" ne EP![]()
- and
#5221 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
ne bih se složio da su švabe loše sudije i zadovoljan sam izborom.posebno me švabe oduševljavaju kao linijski suci gdje gotovo perfektno prate ofsajde.
na ruku nam ide i što jedino naša utakmica ima rezultatsku neizvjesnost i većina tv stanica će vjerovatno prenositi našu utakmicu.
na ruku nam ide i što jedino naša utakmica ima rezultatsku neizvjesnost i većina tv stanica će vjerovatno prenositi našu utakmicu.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#5222 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
ma ne mislim na onakve situacije, mislim kad se s loptom zaleti okomito prema golu... kao sinoć npr. kad je imao onaj šut. kao protiv francuza kad je promašio, kao protiv Uniteda 2 puta (jednom promašio, jednom jedva uvalio)... imam osjećaj da forsira lijevu nogu, a ne kontam zaštoja71 wrote:Zato da bi se mogao odlijepiti flastera kad se iznenada okrene na desnu stranu.odesveuhonduras wrote: Meni jedino nije jasno zašto Džeka zanosi u lijevo u zadnje vrijeme kad god prema golu krene, ne znam kad sam ga vidio da se s loptom zaleti u desno. A desna bi mu trebala biti bolja noga.
Vidi kako je dao go protiv Francuza.
-
SaPnA
#5223 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
imaju iste frizureComrad wrote:![]()
- DaysleepeR
#5224 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
možda je je to slabija strana odbrambenog koji ga čuva? nije ti to palo na pamet?odesveuhonduras wrote:ma ne mislim na onakve situacije, mislim kad se s loptom zaleti okomito prema golu... kao sinoć npr. kad je imao onaj šut. kao protiv francuza kad je promašio, kao protiv Uniteda 2 puta (jednom promašio, jednom jedva uvalio)... imam osjećaj da forsira lijevu nogu, a ne kontam zaštoja71 wrote:Zato da bi se mogao odlijepiti flastera kad se iznenada okrene na desnu stranu.odesveuhonduras wrote: Meni jedino nije jasno zašto Džeka zanosi u lijevo u zadnje vrijeme kad god prema golu krene, ne znam kad sam ga vidio da se s loptom zaleti u desno. A desna bi mu trebala biti bolja noga.
Vidi kako je dao go protiv Francuza.
-
missko
#5225 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ovako treba da izgleda stadion bar onaj dio sto se ne vidi i zove se drenaza, pa nek padaju tri dana kise nema lokve na terenu a trava kao trava da se kupiti i krpiti po potrebi.motorola01 wrote:Kakvih 100 000 eurazlajapravaraja wrote: Znam da ugradjivanje grijanja pod travnjak, komplet sa tehnikom, novom travom i svim pratecim cakama ne kosta vise od 100.000 €! Dovedu se strucnjaci i radnici iz Njemacke, smjeste u taj hotel s 5 zvjezdica na sedmicu dana, i gotova prica!![]()
.Gledao sam prije par godina emisiju u kojoj se govorilo o mijenjanju trave na poznatim evropskim stadionima.Najskuplja i najbolja trava je tada postavljena na cini mi se Ajaxov stadion.Cijena je bila,kako su rekli u toj emisiji 450 000Eura (cini mi se).Cijena ukljucuje nabavku i postavljanje trave od strane te firme(najjaca firma sto se toga tice).Koliko kosta posao drenaze to ne znam,ali vala ako drzava ne moze odvojiti neka 2-3 miliona KM da se to sve odradi jednom za sva vremena na BP,onda se trebamo mi svi kolektivno roknuti...
http://imageshack.us/photo/my-images/40 ... enaza.jpg/
Last edited by missko on 12/11/2011 14:29, edited 3 times in total.