Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
spacebound

#5201 Re: Champions League 2011/12

Post by spacebound »

cindrlimindrli wrote:
spacebound wrote:
cindrlimindrli wrote:Kako god zavrsi i jedeni i drugi su zasluzili finale, za razliku od onog krepanog celzija.
Ma skini se više s Chelsea,ljudi odigrali fenomenalno,koristili taktiku koja pali protiv barse i prošli.Efikasnost super,bez kontroverze,bez pomoći sudije,sa igračem manje:Ako je ono nezasluženo kako nazvati Barcelonin prolazak 2009.Dosadni ste više!!!
Odigrali fenomenalno? :lol:
U istoriji fudbala ostace zapisano da je ova ekipa celzija najgori fudbalski tim koji je igrao finale lige sampiona ikad.
u historiji fudbala će ostati da je Chelsea došao u finale pobijedivši Barselonu pametnom igrom,ne srljajući jer bi tako otišli kući sa bar 4 lopte u svom golu.A sramota za LP je prolaz Barcelone u finale 2009.To će isto tako ostati u historiji.
http://www.youtube.com/watch?v=JvwGT5yZje0 Evo ti,malo to prouči pa se javi
spacebound

#5202 Re: Champions League 2011/12

Post by spacebound »

sumirprimus wrote:
BASS wrote:Al sto je smijesno ljudi opet podcjenjuju Bayern,pa to je cudo :thumbup:
ja bi prije reko da se sad podcjenjuje celzi al et...
Također,prvo bi :"Pomest će ih Barcelona",a sad haman i Bayern. :?
BASS

#5203 Re: Champions League 2011/12

Post by BASS »

spacebound wrote:
sumirprimus wrote:
BASS wrote:Al sto je smijesno ljudi opet podcjenjuju Bayern,pa to je cudo :thumbup:
ja bi prije reko da se sad podcjenjuje celzi al et...
Također,prvo bi :"Pomest će ih Barcelona",a sad haman i Bayern. :?
ja prvi nikad ne bih rekao da ce Bayern "pomesti" Chelsea koliko god navijao za Bayern.A ono pred Barcu ne zamjerim nikome, cak sam i ja ocekivao Barcu u finalu i zato ogroman respect za Chelsea :thumbup:
cyprus

#5204 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

East_side wrote:Analize obje revanš utakmice polufinala LŠ:

http://www.zonalmarking.net/2012/04/25/ ... a-tactics/

http://www.zonalmarking.net/2012/04/25/ ... penalties/

Čovjek OBJASNIO :-)
...There were some who said Chelsea’s approach at Stamford Bridge wasn’t particularly effective because Barcelona had chances, but any strategy against Barcelona will always allow them some opportunities – they’re too good to be kept at bay for 90 minutes.

The key was that Chelsea limited the number of chances they had in the first leg to a reasonable number – around five, at a rough count. That is an acceptable figure against Barcelona – on a bad day you might concede five, but Barcelona do waste chances, so you’re giving yourself some hope.

Again, with a non-scientific counting system, Messi’s penalty was Barcelona’s fifth clear chance of the game. Thereafter, they barely created anything, with long-range efforts and half-chances their only sights of goal.
:thumbup: Ovo je ono o čemu sam i ja govorio...
and

#5205 Re: Champions League 2011/12

Post by and »

svaka čast bayernu za igru i borbu za finale.taktički su ubili real i vidjelo se ko je trener,a ko je prevodilac.
na kraju i kod izvođenja penala prevodilac prvo kristinu pošalje,a trener alabu :dance:
u finalu očekujem dobru utakmicu i pobjedu bayerna.slabo se ko u minhenu naigrao,bez obzira na formu bayerna.
Pitarrr82

#5206 Re: Champions League 2011/12

Post by Pitarrr82 »

Tomahawk11
Globalni moderator

#5207 Re: Champions League 2011/12

Post by Tomahawk11 »

and wrote:svaka čast bayernu za igru i borbu za finale.taktički su ubili real i vidjelo se ko je trener,a ko je prevodilac.
na kraju i kod izvođenja penala prevodilac prvo kristinu pošalje,a trener alabu :dance:
u finalu očekujem dobru utakmicu i pobjedu bayerna.slabo se ko u minhenu naigrao,bez obzira na formu bayerna.
Znaci, zakljucak je, Mourinho nije trener?! :thumbup:
JThomas

#5208 Re: Champions League 2011/12

Post by JThomas »

mali alaba je pokazao da ima muda do koljena, kao i heynckes što ga je poslao da puca. nepunih 20 godina. a ronaldo je po tom pitanju pokazao ono što smo odavno i znali...
p206

#5209 Re: Champions League 2011/12

Post by p206 »

Bayern uzima, Švabo je i previše ozbiljan da izgubi ovako nešto na svom terenu.
hrle1976

#5210 Re: Champions League 2011/12

Post by hrle1976 »

oridjidji wrote:
sumirprimus wrote:Mourinho je priznao i da je "clasico" s Barcelonom ostavio traga.

''Bayern i Chelsea su proteklog vikenda igrali sa svojim rezervnim sastavima, dok smo mi i Barcelona igrali najvažniji susret sezone domaćeg prvenstva. Da nismo igrali za naslov u Primeri ne bismo poslali najbolje igrače na travnjak prošlog vikenda. Teško je ostati u više od jednog natjecanja'', rekao je Portugalac te za kraj, u svom stilu, sarkastično konstatirao.

''Finale Lige prvaka će igrati peta momčad Premiershipa i druga Bundeslige koje se nalaze 25 odnosno osam bodova iza vodećih momčadi u domaćem prvenstvu.''

:lol: :lol: nepopravljiv je... :mrgreen:
jbg to je istina dzaba :)
mora mu malo biti vokri...

Samo je zaboravio navesti da razlika npr. u Budneligi izmedju prvog i petog (recimo) je 25 bodova. A u premier ligi od prvog do petog 22 boda. Dok u la ligi od 1 do 5 samo 39 bodova. Sto znaci da kvalitet u la ligi izmedju prvog i petog je kao u one druge dvi izmedju prvog i 13! Tako da ta la liga nije nikakv kvalitet nego napuhana kroz medije!
brazzo20

#5211 Re: Champions League 2011/12

Post by brazzo20 »

Kao sto sam rekao, odmah nakon izvlacenja parova, Bayern ce izbaciti Real i igrati u finalu, iskreno ocekivao sam da ce u finalu biti i Barcelona ali ipak za Bayern je bolje da je tamo Chelsea.
oridjidji

#5212 Re: Champions League 2011/12

Post by oridjidji »

brazzo20 wrote:Kao sto sam rekao, odmah nakon izvlacenja parova, Bayern ce izbaciti Real i igrati u finalu, iskreno ocekivao sam da ce u finalu biti i Barcelona ali ipak za Bayern je bolje da je tamo Chelsea.
ne podcjenjuj engleze ni kad poklone nose... :lol: sto bi reko sasa vugdalic cesto na obnu hahahhaa
Dugi nožni nokti

#5213 Re: Champions League 2011/12

Post by Dugi nožni nokti »

Bayern je nadigrao Madriđane u 180 minuta. Real je bio bolji samo u 30 minuta produžetaka, ali ni tada nisu napravili neku stopostotnu priliku. Izgleda da su pravili račun bez krčmara i u startu podcijenili Nijemce, što im se obilo o glavu. Kao da nisu naučili ništa iz Barceloninog ispadanja. :D

Loše je što će finale propustiti nekoliko igrača koji su zaslužni za plasman njihovih timova (Terry, Bane, Ramires, Meireles, Alaba, Gustavo, Badstuber), ali vjerujem da ćemo gledati dobrih 90 minuta, a možda i više ukoliko budu produžeci.

Chelsea niko ni u najluđim snovima nije vidio u finalu pred početak sezone, a posebno ne nakon promjene trenera. Zato i jesu opasni - nemaju šta izgubiti. Bayern igra na domaćem terenu i sigurno da će to biti nešto teže negoli da igraju negdje drugdje. Moguće je da će sagorjeti u želji da se pokažu u svojoj avliji. :D

Da, i ja sad serem i glupiram se, ali ne mogu si pomoći. :lol: Volio bih da Bayern ovo dobije, ali s druge stane bi bila velika šteta ako naredne godine ne vidimo Chelsea u ovom takmičenju (a pogled na tabelu nam govori da su bukvalno u govnima).
ultima_palabra

#5214 Re: Champions League 2011/12

Post by ultima_palabra »

and wrote:svaka čast bayernu za igru i borbu za finale.taktički su ubili real i vidjelo se ko je trener,a ko je prevodilac.
Puno gorčine ti može zamagliti razmišljanje ;-) A nema razloga za to.
East_side

#5215 Re: Champions League 2011/12

Post by East_side »

cyprus wrote:
East_side wrote:Analize obje revanš utakmice polufinala LŠ:

http://www.zonalmarking.net/2012/04/25/ ... a-tactics/

http://www.zonalmarking.net/2012/04/25/ ... penalties/

Čovjek OBJASNIO :-)
...There were some who said Chelsea’s approach at Stamford Bridge wasn’t particularly effective because Barcelona had chances, but any strategy against Barcelona will always allow them some opportunities – they’re too good to be kept at bay for 90 minutes.

The key was that Chelsea limited the number of chances they had in the first leg to a reasonable number – around five, at a rough count. That is an acceptable figure against Barcelona – on a bad day you might concede five, but Barcelona do waste chances, so you’re giving yourself some hope.

Again, with a non-scientific counting system, Messi’s penalty was Barcelona’s fifth clear chance of the game. Thereafter, they barely created anything, with long-range efforts and half-chances their only sights of goal.
:thumbup: Ovo je ono o čemu sam i ja govorio...
:thumbup: zapazio sam.

Zanimljiv mi je i ovaj dio gdje govori da bi Pepu možda pametnije bilo da je Keitu uveo umjesto jednog od trojice defanzivaca (CB/DMF): Puyola, Mascherana ili Busquetsa a ne umjesto Fabregasa, kako je i učinio.

Mogao je komotno žrtvovati (kako kaže) jednog od pomenute trojke, obzirom na razvoj događaja na terenu u posljednjih pola sata meča.
todd_smith

#5216 Re: Champions League 2011/12

Post by todd_smith »

Pa Bayern ovo igra kod kuce, tako da se sad zna da ce i osvojiti, pogotovo ako pogledas Celzijev rekord u gostima :lol:
JThomas

#5217 Re: Champions League 2011/12

Post by JThomas »

ne mora uopšte biti. i protiv barcelone su svi unaprijed otpisali chelsea.
citadela

#5218 Re: Champions League 2011/12

Post by citadela »

JThomas wrote:mali alaba je pokazao da ima muda do koljena, kao i heynckes što ga je poslao da puca. nepunih 20 godina. a ronaldo je po tom pitanju pokazao ono što smo odavno i znali...
:thumbup: Kakva ce ono da bude igracina.. Kako je odigrao oba meca s Realom; jos kakva smirenost, stabilnost pri izvodjenju penala, nevjerovatno. Jos "krivac" za penal, sto bi mnogo iskusnije to koliko toliko poremetilo, ali ne i njega. A mislim da nema mjesta u vezi gdje ga Heynckes jos nije probao, i uvijek i vise nego solidan.
ultima_palabra

#5219 Re: Champions League 2011/12

Post by ultima_palabra »

citadela wrote:
JThomas wrote:mali alaba je pokazao da ima muda do koljena, kao i heynckes što ga je poslao da puca. nepunih 20 godina. a ronaldo je po tom pitanju pokazao ono što smo odavno i znali...
:thumbup: Kakva ce ono da bude igracina.. Kako je odigrao oba meca s Realom; jos kakva smirenost, stabilnost pri izvodjenju penala, nevjerovatno. Jos "krivac" za penal, sto bi mnogo iskusnije to koliko toliko poremetilo, ali ne i njega. A mislim da nema mjesta u vezi gdje ga Heynckes jos nije probao, i uvijek i vise nego solidan.
Svaka čast momku... mislim da je nakon 6.minuta bila niska kvota na njega da će dobiti crveni karton s obzirom da je imao žuti i igrao protiv Di Marije, ali je odradio posao odlično.
cyprus

#5220 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Zarovih se 4 godine unazad, pred finale prošlog EP, i iskopah da mi je i tad Torres donio forumsku slavu :P :P
Lakat Jebić wrote:
cyprus wrote:Ja meščini napisah već post na ovoj temi (ako nisam sanjao), al ga sad nema :roll: . Nema veze da se parafraziram :) . Dakle, očekujem večeras jednu ne toliko atraktivnu utakmicu sa puno golova (više od jednog neće bit gotovo sigurno), ali će biti dosta dinamična. Mislim da će oba trenera uć opreznije u ovaj susret nego što su ulazila u dosadašnje susrete. Prognoza rezultata 1:0 za Španiju :oops: :) :oops: . (Torres)

evo ga :D covjek je citavo prvenstvo promasiavao prognoze da bi na kraju pogodio i rezultat i strijelca :-)
:D
todd_smith

#5221 Re: Champions League 2011/12

Post by todd_smith »

JThomas wrote:ne mora uopšte biti. i protiv barcelone su svi unaprijed otpisali chelsea.
Kada vidis da su im Robben,Ribery i Gomez ostali da igraju protiv nekoga kao sto je to Luiz, sve ti kaze :lol:
todd_smith

#5222 Re: Champions League 2011/12

Post by todd_smith »

cyprus wrote:Zarovih se 4 godine unazad, pred finale prošlog EP, i iskopah da mi je i tad Torres donio forumsku slavu :P :P
Lakat Jebić wrote:
cyprus wrote:Ja meščini napisah već post na ovoj temi (ako nisam sanjao), al ga sad nema :roll: . Nema veze da se parafraziram :) . Dakle, očekujem večeras jednu ne toliko atraktivnu utakmicu sa puno golova (više od jednog neće bit gotovo sigurno), ali će biti dosta dinamična. Mislim da će oba trenera uć opreznije u ovaj susret nego što su ulazila u dosadašnje susrete. Prognoza rezultata 1:0 za Španiju :oops: :) :oops: . (Torres)

evo ga :D covjek je citavo prvenstvo promasiavao prognoze da bi na kraju pogodio i rezultat i strijelca :-)
sad se vec k***is :lol: :lol: :lol:
Lakat Jebić

#5223 Re: Champions League 2011/12

Post by Lakat Jebić »

cyprus wrote:Zarovih se 4 godine unazad, pred finale prošlog EP, i iskopah da mi je i tad Torres donio forumsku slavu :P :P
Lakat Jebić wrote:

zar sam ja tad bio aktivan na forumu :run:
Jazzy.ba

#5224 Re: Champions League 2011/12

Post by Jazzy.ba »

todd_smith wrote:Pa Bayern ovo igra kod kuce, tako da se sad zna da ce i osvojiti, pogotovo ako pogledas Celzijev rekord u gostima :lol:
Taman da igra sto puta, i Barselona je igrala kod kuće, a Barselona je drugi univerzum za Bayerna. ;-)
cyprus

#5225 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

todd_smith wrote:sad se vec k***is :lol: :lol: :lol:
Malo do umjereno 8-) :mrgreen:
Locked