SDP

Post Reply
sanaman

#5201 Re: SDP

Post by sanaman »

JoseMujica wrote:to nisam siguran...baratam onim što nađoh na internetu...jebga valjda su po istom obrascu računali prosjek?!
Zakon o platama i nakandama u institucijama BiH...

za uposlenike sa SSS je najnizi koeficijent 1,29x498.1=642+topli obrok (22x8=176)+prevoz (karta GRAS) na kraju najniza plata bez posebnih dodataka je neto ca. 873 KM a najveci moguci koeficijent za uposlenika je 1,73 a odprilike ista racunica.

Nije neka lova :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5202 Re: SDP

Post by JoseMujica »

evo na temi vodovod plata NK radnika 1400 KM pa ti vidi

na državnom nivou cca nekih 200-400 ljudi (političari) drma <4.000 i kada bi njih izbacio jer se radi o malom broju ljudi sa velikim udjelom u budžetu plata sigurno bi dobio da su institucije ispod vodovoda u prosjeku
madner

#5203 Re: SDP

Post by madner »

Ja, samo ne pise da li je to bruto ili neto. :D

Imas onaj primjer na povecanju poreza, ljudi kada hoce da neko bude zavidan navedu bruto, a kada hoce da kazu da nemaju za kifle navedu neto. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5204 Re: SDP

Post by JoseMujica »

evo sa teme o vodovodu sa pdf razne diskusije
Potpuno nevjerovatno zvuci informacija iz finansijskog izvještaja JP Vodovod i kanalizacija (VIK) u Kantonu Sarajaevo, da NKV radnik (osnovna škola haloo) ima prosjecnu platu od 854 KM plus topli obrok, nocni rad, prevoz (sve skupa 300-350) to vam onda dodje na cifru od 1200 KM otprilike. Pa zar je moguce, uz duzno postovanje da radnik zaradjuje vise od nastavnika, rudara, doktora...
a ovo što je @Sanamen napisao za SSS u institucijama Bih je isto čini mi se neto
nosara

#5205 Re: SDP

Post by nosara »

JoseMujica wrote:evo sa teme o vodovodu sa pdf razne diskusije
Potpuno nevjerovatno zvuci informacija iz finansijskog izvještaja JP Vodovod i kanalizacija (VIK) u Kantonu Sarajaevo, da NKV radnik (osnovna škola haloo) ima prosjecnu platu od 854 KM plus topli obrok, nocni rad, prevoz (sve skupa 300-350) to vam onda dodje na cifru od 1200 KM otprilike. Pa zar je moguce, uz duzno postovanje da radnik zaradjuje vise od nastavnika, rudara, doktora...
a ovo što je @Sanamen napisao za SSS u institucijama Bih je isto čini mi se neto
Jeste...
Alfons Kauders

#5206 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Ja, samo ne pise da li je to bruto ili neto. :D

Imas onaj primjer na povecanju poreza, ljudi kada hoce da neko bude zavidan navedu bruto, a kada hoce da kazu da nemaju za kifle navedu neto. :D
Ha ja, tako ja kad kukam kazem 3500, a kad se kurcim 5500 :D
madner

#5207 Re: SDP

Post by madner »

Novinari...

Pa i nastavnik i doktor imaju TO i prevoz. A rudar je valjda neka zasticena vrsta a ne i sam NK radnik :D
madner

#5208 Re: SDP

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Ja, samo ne pise da li je to bruto ili neto. :D

Ha ja, tako ja kad kukam kazem 3500, a kad se kurcim 5500 :D
Ja kada kukam odbijem i kredit, rezije i tako to :D
seln

#5209 Re: SDP

Post by seln »

nosara wrote: Pa, koliko znam, privreda i infrastruktura su nizi nivoi, nema tu nasa razjedinjenost nikakve veze... Sta smeta kantonu sarajevo da ima poduzetnicku zonu u kojoj ce ulagac bit pazen u zamjenu za radna mjesta...? Neka ga oslobode svih davanja par godina, samo neka zaposli sto vise ljudi... Neka dijele besplatno ekskluzivne lokacije po gradu za poslovne prostore pod uslovom ulaganja u nova radna mjesta na duzi rok... To je nase, koga boli kurko, samo neka ljudi dobiju hljeb u ruke... Sto je to tolika mudrost...?

Ko im brani da pociste javna preduzeca, uvedu konkurenciju, povecaju sigurnost uvodjenjem strozijih zakona i povecaju ovlasti policije...? Proresetaju sudove...?

Sve to i mnogo vise mogli su vec uradit... A ako nisu u stanju, opozicija... Ko da im je prvi put...
Ti "nizi nivoi" su najbolji pokazatelj apsurda BiH. Kantoni koji nemaju za kifle trebaju organizovati infrastrukturu i privredu?
O atraktivnosti BiH kao poslovne zone sam vec rekao sta mislim.
To sa ciscenjem javnih preduzeca se slazem, ali pitaj zaposlene sta misle o tome. Opet ce se dici kuka i motika "joooj, zasto bas ja". Pri tome niko ne uvidja apsurd situacije: ne dozvoljavamo da nam danas uzmu 5% uz cijenu da sutra izgubimo 100%.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#5210 Re: SDP

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

KONAČNO vlast!!!

SDP Telecom "elita" dočekala da "čoporativno" ide na "Korporativno upravljanje" u Dubrovnik. Neće li što god naučiti... Ali s obzirom da takve vrste seminara služe samo za zadovoljenje "guzovače", čisto sumnjam... Ali i SDA svoga "konja" za trku ima - Mister "Seminar Herenda" - pomoćnik direktorice finansija i narangiraniji neradnik. Bez njega ni jedan nije prošao, zato i radi u Telecomu, valjda da nadzire koalicionu situaciju :D
VjecitiStudent

#5211 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Aferim Predsjednice
Komšić najveći rasipnik u Predsjedništvu

Kabinet hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića potrošio je za devet mjeseci ove godine skoro koliko kabineti druge dvojice članova Predsjedništva - Bakira Izetbegovića i Nebojše Radmanovića zajedno.

Komšićev kabinet za devet mjeseci potrošio je ukupno 307 852 KM, a preostala dva kabineta zajedno samo 88 000 KM više.

Kabinet Nebojše Radmanovića, koji je bio predsjedavajući sedam od devet mjeseci ovog izvještajnog perioda, potrošio je u 196 524 KM, dok je saldo Izetbegovićevog kabineta u istom periodu bio 191 626 KM.

Iako predsjedavanje podrazumijeva i češća putovanja, Radmanović i njegov kabinet potrošili su 37 000 KM za putne troškove, dok je Komšić potrošio 94 859 KM.

Komšićev kabinet potrošio je 85 120 KM za angažiranje osoba po ugovoru o djelu, Izetbegovićev 24 000 KM, dok su u Radmanovićevom kabinetu u istu svrhu potrošili 11 300 KM, prenosi sarajevski tjednik "Slobodna Bosna".
popajic

#5212 Re: SDP

Post by popajic »

VjecitiStudent wrote:Aferim Predsjednice

Kabinet hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića potrošio je za devet mjeseci ove godine skoro koliko kabineti druge dvojice članova Predsjedništva - Bakira Izetbegovića i Nebojše Radmanovića zajedno.

Komšićev kabinet za devet mjeseci potrošio je ukupno 307 852 KM, a preostala dva kabineta zajedno samo 88 000 KM više.

Kabinet Nebojše Radmanovića, koji je bio predsjedavajući sedam od devet mjeseci ovog izvještajnog perioda, potrošio je u 196 524 KM, dok je saldo Izetbegovićevog kabineta u istom periodu bio 191 626 KM.

Iako predsjedavanje podrazumijeva i češća putovanja, Radmanović i njegov kabinet potrošili su 37 000 KM za putne troškove, dok je Komšić potrošio 94 859 KM.

Komšićev kabinet potrošio je 85 120 KM za angažiranje osoba po ugovoru o djelu, Izetbegovićev 24 000 KM, dok su u Radmanovićevom kabinetu u istu svrhu potrošili 11 300 KM, prenosi sarajevski tjednik "Slobodna Bosna".
Naravno , "Slobodna Bosna" ovo navodi iskljucivo zbog domacinske brige prema troskovima :-)
Na sta je otisla lova njih nije briga - vazno je da vjeciti ( ah , da i Banksy :D ) zgrozeni troskali predsjednikom , ovo prezentiraju. Aferim :D
Banksy

#5213 Re: SDP

Post by Banksy »

popajic wrote: Naravno , "Slobodna Bosna" ovo navodi iskljucivo zbog domacinske brige prema troskovima :-)
Na sta je otisla lova njih nije briga - vazno je da vjeciti ( ah , da i Banksy :D ) zgrozeni troskali predsjednikom , ovo prezentiraju. Aferim :D
Možeš ubiti glasnika, ali ne i vijest.
A vijest je da Komšić troši k'o druga dvojica zajedno.

Kabinet Nebojše Radmanovića, koji je bio predsjedavajući sedam od devet mjeseci ovog izvještajnog perioda, potrošio je u196 524 KM, dok je saldo Izetbegovićevog kabineta u istom periodu bio 191 626 KM.

Komšićev kabinet potrošio je 85 120 KM za angažiranje osoba po ugovoru o djelu, Izetbegovićev 24 000 KM, dok su u Radmanovićevom kabinetu u istu svrhu potrošili 11 300 KM.
(Zar mi nismo jučer pisali o ovome :? )
popajic

#5214 Re: SDP

Post by popajic »

Banksy wrote:
popajic wrote: Naravno , "Slobodna Bosna" ovo navodi iskljucivo zbog domacinske brige prema troskovima :-)

[/quote]
slazem se , ali stavljati Komsica u istu vrecu sa Bakirom i Radmanovicem je blago receno BLJAK !
Ispadose ova dvojica " dokazanih " pro BIH- ovaca domacini velikog kalibra , a Zeljko raspikuca :) Pri tome nigdje podatka u sta je kabinet predsjednika predsjednistva trosio ovu "famoznu" lovu - u orgije , licnu korist ili pak u pripadajuca putovanja u cilju propagiranja i jacanja BIH .
Znamo svu trojicu , pa ti sad saberi 2+ 2 !
Corto Maltese

#5215 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:

Kabinet Nebojše Radmanovića, koji je bio predsjedavajući sedam od devet mjeseci ovog izvještajnog perioda, potrošio je u196 524 KM, dok je saldo Izetbegovićevog kabineta u istom periodu bio 191 626 KM.

Komšićev kabinet potrošio je 85 120 KM za angažiranje osoba po ugovoru o djelu, Izetbegovićev 24 000 KM, dok su u Radmanovićevom kabinetu u istu svrhu potrošili 11 300 KM.
Mislim da je, u ovom slučaju, "Raspikuća" prigodniji izraz nego "Rasipnik"
ibizza

#5216 Re: SDP

Post by ibizza »

popajic wrote:
Banksy wrote:

slazem se , ali stavljati Komsica u istu vrecu sa Bakirom i Radmanovicem je blago receno BLJAK !
Ispadose ova dvojica " dokazanih " pro BIH- ovaca domacini velikog kalibra , a Zeljko raspikuca :) Pri tome nigdje podatka u sta je kabinet predsjednika predsjednistva trosio ovu "famoznu" lovu - u orgije , licnu korist ili pak u pripadajuca putovanja u cilju propagiranja i jacanja BIH .
Znamo svu trojicu , pa ti sad saberi 2+ 2 ![/quote]
ASko ti je Komso dobar,ti ga lagano kuci dovedi.
Dosadni ste vise sa njim,covjek spava vec petu godinu u Predsjednistvu,nista nije uradio,isao po raznoraznim manifestacijama,slikao se itd.
Kad bude isao u posjetu Predsjednicima sirom svijeta i bude dogovarao binvesticije,tad cu ga pohvaliti,ovako on je samo jedan obicni mulac koji nista korisno ne radi.
popajic

#5217 Re: SDP

Post by popajic »

ibizza wrote: ASko ti je Komso dobar,ti ga lagano kuci dovedi.
Dosadni ste vise sa njim,covjek spava vec petu godinu u Predsjednistvu,nista nije uradio,isao po raznoraznim manifestacijama,slikao se itd.
Kad bude isao u posjetu Predsjednicima sirom svijeta i bude dogovarao binvesticije,tad cu ga pohvaliti,ovako on je samo jedan obicni mulac koji nista korisno ne radi.
pristajem :D , a ti povedi drugu dvojicu sposobnjakovica i po mogucosti ih nikad ne vracaj 8)
ibizza

#5218 Re: SDP

Post by ibizza »

popajic wrote:
ibizza wrote: ASko ti je Komso dobar,ti ga lagano kuci dovedi.
pristajem :D , a ti povedi drugu dvojicu sposobnjakovica i po mogucosti ih nikad ne vracaj 8)
Kao i ti Komsica.Zaposli ga u opstinu da bude referent,to mu je najvisi nivo.

p.s.*ebe mi se i za ovu dvojicu.Svi mi se gade,jer su lopovcine i lezihljebovici.narod nema za hljeba oni trose milione...mater im odvratnu.
irvinx1

#5219 Re: SDP

Post by irvinx1 »

Ma Komsic je nesposoban i dosadan. Nije da su mu neke ovlasti, ali lik je totalno bezveze. Ona dvojica manje-vise isto. Bakir mi najbolje djeluje.
popajic

#5220 Re: SDP

Post by popajic »

irvinx1 wrote:Ma Komsic je nesposoban i dosadan. Nije da su mu neke ovlasti, ali lik je totalno bezveze. Ona dvojica manje-vise isto. Bakir mi najbolje djeluje.
Naravno , sacuvao u trezoru i zdravlje i zivce , ujedno iz njega podmirio i sebe i djecu i unucad ...sad moze slijepcima cool prodavati maglu i naprasno rodoljublje :-)
irvinx1

#5221 Re: SDP

Post by irvinx1 »

A ona dvojica se nisu podmirila i ne prodaju rodoljublj :shock:
neupitan

#5222 Re: SDP

Post by neupitan »

ima ona dobra narodna - pametan misli sta govori, budala govori sta misli.
Zeljko komsic je treci nivo - on izgleda kako govori, a daj boze da ista misli.
Image
irvinx1

#5223 Re: SDP

Post by irvinx1 »

:lol: :lol:

Al fakat.
Corto Maltese

#5224 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

neupitan wrote:ima ona dobra narodna - pametan misli sta govori, budala govori sta misli.
Zeljko komsic je treci nivo - on izgleda kako govori, a daj boze da ista misli.
Image
Nije lijepo rugati se.
neupitan

#5225 Re: SDP

Post by neupitan »

Corto Maltese wrote: Nije lijepo rugati se.
Ne vidim u cemu se ja to rugam.
A kad si vec pomenuo ruganje, ja mislim da je trenutno najvece izrugivanje u cinjenici - da je Zeljko Komsic hrvatski clan predsjednistva !
:-)
Post Reply