IcedMFEarth wrote:
Pa i Tywin je bio prevrtljiv

jest vala, smetnuo sam skorz s uma, tek ustao pa odgovarao... zaboravio sam Mad Kinga i nož u leđa.
Ali istina budi, ako si čitao knjigu, sjećaš se da su spominjali da je Mad King imao fetiš na Tywinovu ženu, zbog čega se Tywin povukao u Castely Rock i pridružio se kasnije pobuni... imao je ipak osobni razlog. Pa se pitam, da li bi to uradio da Mad King nije bio toliko mad... ne znam, nikad nisu u potpunosti dali odgovor na njegovu lojalnost, ali da je bio kalkulator- jeste.
P.S. sad kad spomenuh da je Mad King imao fetiš na Tywinovu ženu, postoji teorija da je Mad King imao aferu/silovao ženu Tywina, zbog čega se sumnja da su ili Cersei i Jamie sinovi Aerysa ili je Tyrion.
U slučaju Tyriona- objasnila bi se mržnja (pored što je umrla žena pri porodu)
U slučaju Jamiea, onda bi se objasnio jedan citat iz knjige kada sestra Tywina priča sa Jamieom:
"Jaime, sweetling, I have known you since you were a babe at Joanna's breast. You smile like Gerion and fight like Tyg and there's some of Kevan in you, else you would not wear that cloak...but Tyrion is Tywin's son, not you. I said so once to your father's face, and he would not speak to me for half a year"
A za Boltonove, oni su oduvijek bili ludi, čak bih se usudio reći da je Roose Bolton najmanje lud od svih. Ali jbg, takav je sjever. Kada bi se sam sjever pobunio protiv ostatka kraljevstva, ne bi im niko ništa mogao. Prvo zbog površine teritorije, a onda i zbog opičenosti ljudi.
Starkovi sa svojim ledenim, stoičkim pristupom
Graystarkovi, sa svojim luđačkim porivom za borbu
Boltonovi, koji su haman pa drakula
ima ih još, nmgu se ni sjetiti svih porodica, ugl su def luđi od ostatka kraljevstva