NIkad brze
Moderator: anex

koja posta?skafiskafsnjak wrote:ja kupio stvar iz Čine prije 6 dana , kad danas iznenadjenje
NIkad brze
a toooo Hong Kongdinooh wrote:china post, hongkong, singapore
Nikad nisam pratio to ....dinooh wrote:znam da china post uvijek kasni. treba oko mjesec dana njima. Dok su Hongkong i Singpost puno brzi.
ne mora znaciti to. Salju i iz Kine preko Singpost ili Hondgkong pa mislim da je isto i za Hongkong. Evo ja cekam 2 posiljke iz KIne, jedna 30.5 a druga 8.6 i jos nisu stigle. Jedna u Njemackoj, a druga leti. Zadnja posiljka preko Singposta mi za 15 dana dosla a ove ce oko 25-30 dana.skafiskafsnjak wrote:Nikad nisam pratio to ....dinooh wrote:znam da china post uvijek kasni. treba oko mjesec dana njima. Dok su Hongkong i Singpost puno brzi.
Ako je "Item Location" Hong Kong, jel to automatski znaci da ta posta salje ?
Da ubuduce gledam...jer ovo je ekstra. Uvijek je prije bilo preko 30 dana .... Evo ovo sad za sedmicu... a vala do 20 dana mi je brzo, kad ide iz Kine ...
Tesko da se moze desiti greska jer se TN skenira. Ali za 3 dana u Kiniema_ wrote:Koje su šanse da se desi "greška u sistemu" prilikom slanja pošiljke? Znači, stvar nije uopće došla u poštu, niti na adresu naravno, a tracking pokazuje info o neuspjelom dostavljanju - povratku u poštu i na kraju kao u roku od 3 dana da se vratilo u Kinu?Prvo što nema smisla je da je uopće došlo u poštu, drugo, i da je došlo, i da nije dostavljeno (9.6.), onda se čeka 5-7 dana na pošti, i treće nema šanse da za 3 dana stigne od Hrvatske do Kine (13.6. je navodno već u Kini) jer obrnuto uvijek treba makar sedmica najmanje po trackingu.
Šta vi mislite?
pokreni case da ti vrati pare.zippoo87 wrote:meni kasne tri stvari sa ebay-a
narucio neke biciklisticke naocare,u nedjelju istice rok,sta onda da radim...da javim prodavacu da nisam doobio ili da cekam ?
pise da je poslano tamo u purchase history-ju
obicno dodje u predvidjenom roku a ovdje ima jos 2 dana
ja narucio 02.06. i dobio TN (koji gdje god da ga ukucam nista ne izbaci) a ispod mi pise...dinooh wrote:pokreni case da ti vrati pare.zippoo87 wrote:meni kasne tri stvari sa ebay-a
narucio neke biciklisticke naocare,u nedjelju istice rok,sta onda da radim...da javim prodavacu da nisam doobio ili da cekam ?
posalji mi TN u PP pa cu ja probati naci. Imas 30 dana od zadnjeg dana ocekivane isporuke da pokrenes case. Znaci do 3. augustashandrprcSA wrote:ja narucio 02.06. i dobio TN (koji gdje god da ga ukucam nista ne izbaci) a ispod mi pise...dinooh wrote:pokreni case da ti vrati pare.zippoo87 wrote:meni kasne tri stvari sa ebay-a
"Estimated Delivery: Mon. Jun. 16 - Thu. Jul. 3"
da li pokrenuti odmah case ili sacekati da ovo istekne pa onda?
i ja imam problema zadnjih mjesec dana, doduse smanjio sam malo narudzbine, od 5/6 - 2 nisu dosleRinghio wrote:Neznam u cemu je caka i dali se ovo desavalo vama ali u posljednje vrijeme dosta toga mi nije doslo.
Recimo od nekih 15 paketa sto sam narucio 9 mi je doslo, ostali ili su se negdje " zagubili " ili su prodavaci postali inaktivni.
I jos pride su me tako zestoko poderali na carini 2 puta tako da sam stao malo na loptu s narucivanjem.
Ringhio wrote:Neznam u cemu je caka i dali se ovo desavalo vama ali u posljednje vrijeme dosta toga mi nije doslo.
Recimo od nekih 15 paketa sto sam narucio 9 mi je doslo, ostali ili su se negdje " zagubili " ili su prodavaci postali inaktivni.
I jos pride su me tako zestoko poderali na carini 2 puta tako da sam stao malo na loptu s narucivanjem.
yes, mene je jedan period tacno bilo sramota da svaki drugi dan dizem case. tako ti je kad narucujemo bez tracking broja, a bog dao kod nas na carini sve postenjacina do postenjacineRinghio wrote:Neznam u cemu je caka i dali se ovo desavalo vama ali u posljednje vrijeme dosta toga mi nije doslo.
dinooh wrote:Je li neko od vas narucivao patike preko Aliexpress. Jesu li brojevi isti kao i kod nas. Npr ako pise kineski 43, da je to stvarno 43. I da li se moze dogovoriti sa njima oko postarine, jer mi nudi samo opciju DHL 172 dolara, a patike nisu ni 30 dolara. Npr da posalju preko China post ili slicno. I naravo da preko paypala platim. Poslao sam mu poruku pa reko da provjerim i za brojeve i velicine, da li su iste kao i kod nas.
kaže čika Kinez da će otići do pošte danas da vidi može li slati sa Chinapost.ema_ wrote:dinooh wrote:Je li neko od vas narucivao patike preko Aliexpress. Jesu li brojevi isti kao i kod nas. Npr ako pise kineski 43, da je to stvarno 43. I da li se moze dogovoriti sa njima oko postarine, jer mi nudi samo opciju DHL 172 dolara, a patike nisu ni 30 dolara. Npr da posalju preko China post ili slicno. I naravo da preko paypala platim. Poslao sam mu poruku pa reko da provjerim i za brojeve i velicine, da li su iste kao i kod nas.
Ja sam kupila cipele i isti je broj, a imaš obično i tabelu priloženu sa tačnim centimetrima. Mislim da nema dogovora oko poštarine, tako je kako je za Bosnu na većini sajtova. Ako imaš koga u Hr , naruči tamo .