Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#5201 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by kakavdanakneiskustvu »

Distortion wrote:Ako sam dobro upratio, nisu mu radili konvektori cijelo vrijeme. Nisam bas najbolje razumio koliko su mu radili konvektori. Ovo je racun recimo do pocetke velikih minusa.

da,ne rade non stop,supruga i ja radimo,dijete nije stalno kod kuce,racun je do 6.1.
Disciplin A Kitschme

#5202 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Disciplin A Kitschme »

namjeravam grijati 80m2 sa Gree U-Crown klimom, novogradnja, izolacija, novo sve!

interesuju me vaša iskustva sa ovom klimom ako je neko posjeduje.

http://klima-uredaji.hr/wp-content/uplo ... tacija.pdf

http://www.jutarnji.hr/Promo/gree-jedin ... e/5501819/
doktor78

#5203 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by doktor78 »

Disciplin A Kitschme wrote:namjeravam grijati 80m2 sa Gree U-Crown klimom, novogradnja, izolacija, novo sve!

Mislim da je rovac13 vec pisao na ovoj temi o gree klimama, pretrazi malo temu. Koliko sam upamtio, gree su kineske klime i nemaju taj neki eurovent certfikat. Neka me rovac13 dopuni
Disciplin A Kitschme

#5204 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

doktor78 wrote:
Disciplin A Kitschme wrote:namjeravam grijati 80m2 sa Gree U-Crown klimom, novogradnja, izolacija, novo sve!

Mislim da je rovac13 vec pisao na ovoj temi o gree klimama, pretrazi malo temu. Koliko sam upamtio, gree su kineske klime i nemaju taj neki eurovent certfikat. Neka me rovac13 dopuni
Ovo je premium uređaj, po karakteristikama puno bolji od Fujitsu Nocria, G10 tehnologija, dvostupanjski kompresor, ugrađen WIFI itd.

manje su zastupljeni kod nas jer su ih tek počeli dilat, malo su skuplje ali ne toliko drastično, kreću se od 2800 do 3200 maraka, ja namjervam uzeti 18_ku.

što se tiče euroevent certifikata, to me uopšte briga nije, vidio sam na djelu dvije parapetne Gree u stanu od 200 kvadrata(etažni) i griju ko lude!

seiko

#5205 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by seiko »

Disciplin A Kitschme wrote:
Ovo je premium uređaj, po karakteristikama puno bolji od Fujitsu Nocria, G10 tehnologija, dvostupanjski kompresor, ugrađen WIFI itd.

manje su zastupljeni kod nas jer su ih tek počeli dilat, malo su skuplje ali ne toliko drastično, kreću se od 2800 do 3200 maraka, ja namjervam uzeti 18_ku.

što se tiče euroevent certifikata, to me uopšte briga nije, vidio sam na djelu dvije parapetne Gree u stanu od 200 kvadrata(etažni) i griju ko lude!
Moras shvatiti kakav je rizik uzeti proizvod bez nekog certifikata. Prakticno ti ces na svojoj kozi testirati neki uredjaj i ako bude dobar dobro si proso al sta ako ne bude tako dobar? e onda si bacio 3000km niz vodu. Druga stvar je koliko ce ta klima godina da izdrzi. Klimu kupujes za narednih 10 godina a mozda i vise pa dobro se sracunaj. Po specifikacijama, al pazi samo na papiru za razliku od japanskih klima koje su to i potvrdile na testovima, ova klima nije nista bolja od aktuelnih top japanskih uredjaja. Cijena im je ista tako da ne vidim ni jedan razlog da kupujes ovu klimu osim ako hoces bas ovaj metalni izgled klime.
I jos da dodam ovo je klima iz 2014. godine znaci nije top aktuelni uredjaj.
Disciplin A Kitschme

#5206 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

seiko wrote:
Moras shvatiti kakav je rizik uzeti proizvod bez nekog certifikata. Prakticno ti ces na svojoj kozi testirati neki uredjaj i ako bude dobar dobro si proso al sta ako ne bude tako dobar? e onda si bacio 3000km niz vodu. Druga stvar je koliko ce ta klima godina da izdrzi. Klimu kupujes za narednih 10 godina a mozda i vise pa dobro se sracunaj. Po specifikacijama, al pazi samo na papiru za razliku od japanskih klima koje su to i potvrdile na testovima, ova klima nije nista bolja od aktuelnih top japanskih uredjaja. Cijena im je ista tako da ne vidim ni jedan razlog da kupujes ovu klimu osim ako hoces bas ovaj metalni izgled klime.
Nocria je uređaj iz 2012 ako ćemo tako gledat!

Gree klime su većinom na tržištu rusije, finske, engleske i tamo gdje je baš hladno, u zadnje vrijeme svi koji rade sa klimama uzimaju i Gree koje nude u svojim maloprodajnim centrima.Sigurno ih ne nude jer su loše ili samo da ih prodaju!

Uskoro objavim koju fotku multisplit jedinica Gree koje su postavljanje u mom susjedstvu u jednom naselju!
Distortion

#5207 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Distortion »

Seiko je to fino rekao. Jos uvijek ne znamo iskustva ljudi koji su je kupili. Svako ima svoj izbor da kupi ono sto zeli. Gree je u jednoj reklami potencirao zazor od 1mm kada je klima zatvorena (ako se dobro sjecam). Ne znam zasto su to potencirali...mozda zato sto drugi proizvodjaci nemaju.

Ako se ne varam, Change Hansol su inverteri do -20 c. Change inverter ako sam dobro cuo nema vise da se nabavi.

Ja imam mogucnost da povoljno kupim Gree ali nesto bjezim od tog. Ako imam dvije Fujitsu, isao bih opet na Japance kad se odlucim na treci inverter.
Disciplin A Kitschme

#5208 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

evo friško postavljene multisplit jedinice

Image

Image
piplica
Grijem se na: Ćumur

#5209 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by piplica »

seiko wrote:
Nocria je uređaj iz 2012 ako ćemo tako gledat!

Gree klime su većinom na tržištu rusije, finske, engleske i tamo gdje je baš hladno, u zadnje vrijeme svi koji rade sa klimama uzimaju i Gree koje nude u svojim maloprodajnim centrima.Sigurno ih ne nude jer su loše ili samo da ih prodaju!

Uskoro objavim koju fotku multisplit jedinica Gree koje su postavljanje u mom susjedstvu u jednom naselju!
Sta kaze, Rusija, Finska...gdje je hladno.
Procitaj koliko jedinica, japanci gore prodaju, samo skandinavija.
nexteen

#5210 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by nexteen »

Disciplin A Kitschme
Ovo je premium uređaj, po karakteristikama puno bolji od Fujitsu Nocria
Ja koliko vidim , po snazi moze cak i ta 18-ka da mu pljune pod prozor :D
Moze da ima Twin Rotary kompresor , da ga deklarisu do -30 , G-10 , kad i Nocria ume da radi i do -26c i to provereno u praksi a ne na papiru .
rovac13

#5211 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by rovac13 »

Da je cijena za gree u crown nekih 1400-1500km.......isplatilo bi se bar razmislit o njemu.......jest da je kinez al kontam 400-500km jeftinije od top japanca.......i opet bi se tesko bilo odlucit za njeg jer ne znas kolko ce kinez radit i kako.

A po cijeni 3000 km sve price padaju u vodu.

Al svako nek trosi svoje pare onako kako zeli......bitno je sebi ugodit :)
Disciplin A Kitschme

#5212 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

piplica wrote:
nećemo se svađat sad :D jel tako, tu smo da razmjenimo iskustva, pišem samo ono što nađem na netu o Gree, a oni koji imaju ove klime govore samo riječi hvale za njih!

http://gree.uk.com/
seiko

#5213 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by seiko »

piplica wrote:
nećemo se svađat sad :D jel tako, tu smo da razmjenimo iskustva, pišem samo ono što nađem na netu o Gree, a oni koji imaju ove klime govore samo riječi hvale za njih!

http://gree.uk.com/
Ma ja vjerujem da su dobre klime al brate za iste pare (kamoli za vece) uzeti kineza a ne japanca po meni je van svake pameti. Kao sto neko rece da su 20 30% jeftinije pa hajde al ispadose skuplje od japanaca a iste karakteristike i to kod kineza samo na papiru... kao sto ovaj dole rece: ne kontam
Disciplin A Kitschme

#5214 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

ako je nocria 18 negdje oko 2400-2600 a Gree oko 3000 ne vidim zašto da ne, čak mislim da je kešom još jeftinije, vidio sam dvije parapetne 14 na djelu u stanu od 200m2, prije 10 dana na minusima i griju ko lude, AGYG Fujitsu (2600-2800 sa ugradnjom) podne, Gree su jeftinije za oko 400-600 maraka.
rovac13

#5215 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by rovac13 »

Ne kontam zasto se lik hvata za nocriu.....klimu koja na -15 izbacuje oko 6kw toplote......koju sam platio 1900km.

Trebaju ti dva komada u crown 12 po 3000 km da bi imao slicnu snagu.

Nema smisla porediti toliko razlicite klime.
seiko

#5216 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by seiko »

rovac13 wrote:Ne kontam zasto se lik hvata za nocriu.....klimu koja na -15 izbacuje oko 6kw toplote......koju sam platio 1900km.

btw nocriju 14 je jako tesko nabaviti. ko je jamio jamio
Disciplin A Kitschme

#5217 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

seiko wrote: btw nocriju 14 je jako tesko nabaviti. ko je jamio jamio
više ih nema guraju 18_ke
Disciplin A Kitschme

#5218 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

rovac13 wrote:Ne kontam zasto se lik hvata za nocriu.....klimu koja na -15 izbacuje oko 6kw toplote......koju sam platio 1900km.

Mislim uzet U-Crown 18ku, ili dvije parapetne 12ke, a što se tiče toga da trebaju 2 U Crown, malo pretjeruješ http://klima-uredaji.hr/wp-content/uplo ... tacija.pdf
seiko

#5219 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by seiko »

Alaj su je i izreklamirali cudo jedno. covjek bi reko da su nesto reolucionalno napravili. Ne volim firme koje puno ulazu u marketing a malo u sve ostalo. Slicna je situacija sa LG-om a znamo kako LG klime griju tu ne treba trositi rijeci.

@ Disciplin A Kitschme: da si se registrovao na forum iskljucivo radi reklamiranja ove GREE klime je vise nego ocito. Tako da molim te postedi nas vise silnih linkova, videa itd nego ako ima igdje ijedan test ove klime (osim kod komsije) postavi nam ovdje da vidimo i uporedimo sa ostalim klimama koje su u ponudi kod nas u BiH.
rovac13

#5220 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by rovac13 »

Disciplin A Kitschme wrote: što se tiče toga da trebaju 2 U Crown, malo pretjeruješ
Daj nam pokazi podatak koliko u crown 12 max moze izbacit toplote na -15 uz koju potrosnju struje........kad je vec toliko bolja naprednija skuplja :)
Disciplin A Kitschme

#5221 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

ja čudna naroda ovde, bože sačuvaj, šta se svađate koji vam je :lol: kakve testove?pitam imali ko iskustva sa Gree klimama, imate brte specifikacije pa vidite, ima i dosta review na netu o Gree pa i to potražite, mene samo interesuje imali neko iskustva sa istima ostalo me nije briga!
rovac13

#5222 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by rovac13 »

Kakva svadja kakve gluposti.
Zasto si me citirao i rekao da pretjerujem ?

Govoris nam da u crown klima od 3kw ima ok cijenu oko 3000km .......naspram nocrie 14 koja cak na -15 ima oko 6kw i kostala me 1900km.

Zar nebi tebalo dva komada u crown 12 ako nam treba 6kw.
Disciplin A Kitschme

#5223 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

rovac13 wrote:Kakva svadja kakve gluposti.
Zasto si me citirao i rekao da pretjerujem ?

Govoris nam da u crown klima od 3kw ima ok cijenu oko 3000km .......naspram nocrie 14 koja cak na -15 ima oko 6kw i kostala me 1900km.

Zar nebi tebalo dva komada u crown 12 ako nam treba 6kw.
18_ka nije 3 kilovata jebo je ti i košta 3000 bez ugradnje, najverovatnije postoji neki rabat na ove klime u dilera, jer ti nude popuste itd.šta si zapeo¨!
rovac13

#5224 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by rovac13 »

Da skratimo pricu.
Nemam nista protiv gree.......i hansol i u crown mislim da klime nisu lose......ako je istina da je stvarno twin rotary u u crown......velika vanjska jedinica......mislim da bi trebala bit ok klima.......ali cijena je bezobrazno skupa za jednu kinesku klimu.

Naspram mitsubishi fh,fujitsu nocria.fujitsu ltca koje kostaju oko 2000km taj gree bi trebao biti jeftiniji da privuce kupce........a ovako nisam vidio nekog da je zainteresovan......ali ako i ima takvih od mene ima mahanje ......nek je sretno.......ja nikad nebi dao te pare za gree.

Prica da je gree u crown bolji od top modela japanaca je budalastina.
Disciplin A Kitschme

#5225 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

rovac13 wrote:Da skratimo pricu.
Nemam nista protiv gree.......i hansol i u crown mislim da klime nisu lose......ako je istina da je stvarno twin rotary u u crown......velika vanjska jedinica......mislim da bi trebala bit ok klima.......ali cijena je bezobrazno skupa za jednu kinesku klimu.

Naspram mitsubishi fh,fujitsu nocria.fujitsu ltca koje kostaju oko 2000km taj gree bi trebao biti jeftiniji da privuce kupce........a ovako nisam vidio nekog da je zainteresovan......ali ako i ima takvih od mene ima mahanje ......nek je sretno.......ja nikad nebi dao te pare za gree.

Prica da je gree u crown bolji od top modela japanaca je budalastina.
ja ne pišem ni da je bolja ni da je gora, to pišete vi :D mene samo interesuje imali neko iskustva s Gree, da su skuplje jesu, imali dvostruki kompresor ima i nije teško provjerit, odeš do dilera Gree klima i tražiš da je otvori :D http://klima-uredaji.hr/wp-content/uplo ... tacija.pdf ja mislim da se uskoro u Mostaru otvara klima centar sa Gree klimama pa ćemo vidjeti!
Post Reply