hvalaesso_sa wrote:Ovlasteni BMW diler i servis. Nalaze se u Radon Plazi (nekadasnje Oslobodjenje)muha_sa wrote:ko je Tomic i gdje mu je servis
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- muha_sa
#5201 Re: Pitamo Mehanicare ?
-
esso_sa
#5202 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako te to toliko jede, dodji do Sarajeva i ja cu ti pregledati sve sa VCDS-om. Ali ako ti bude trebalo sarafati, moras ici majstoru, ja ne sarafam (osim sebiNorm wrote:Esso, pa da li mislis da vec nisam...'njihova' dijagnostika kaze da je sve uredu...hvala, dovidjenja, dodjite nam opet...mos' mislit' da hocu...i onda kukaju kako je trziste lose kako nemaju posla, a zao im platiti majstora nego uzimaju djecu sa prakse da im rade...esso_sa wrote:Pa onda reklamiraj i neka ti taj ovlasteni putem dijagnostike potvrdi da je uradio posao OK i kako tvrdiNorm wrote:
Hvala drug ali nije radio avlijaner majstor nego ovlasteni, uredno opecacena servisna...i garancija, ali je fazon sto oni ne priznaju povecanu potrosnju nakon zamjene, nego auto ide, pali, vozi i po njima sve je OK...
ma nesto sam citao da se ne mora raditi ponovo uzubljenje nego se samo popuste tri vijka na remenici i zakrene, unaprijed ili unazad, par milimetara, ali se mora to kontrolisati sa dijagnostikom? pri radnoj temperaturi motora...eh sad da li je to tako ili nije neznam...
...nadoci cu ja vec, ako nista narucit cu jbn VCDS pa ili cu ga sjebat do kraja ili cu ga srediti...
- klaki
#5203 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nije pitanje za mehanicare priznajem, ali interesuje me cijenovni rang iole kvalitetnog limarskog rada. Npr. rezanja i radova oko pragova + najvjerovatnije malo dublje posto je ufatilo i iza...
-
tempuser
#5204 Re: Pitamo Mehanicare ?
I sad je ono Oslobodjenje, samo na psratu, a ako cemo u detalje Tomic je u dijelu zgrade OKO-a (vl. F. Radoncic).esso_sa wrote:Ovlasteni BMW diler i servis. Nalaze se u Radon Plazi (nekadasnje Oslobodjenje)muha_sa wrote:ko je Tomic i gdje mu je servis
-
tempuser
#5205 Re: Pitamo Mehanicare ?
To bez da ti pogleda direktno limar ne moze niko reci. Korozija je ko nagazna mina, nikad ne znas sta ces naici kad otvoris!klaki wrote:Nije pitanje za mehanicare priznajem, ali interesuje me cijenovni rang iole kvalitetnog limarskog rada. Npr. rezanja i radova oko pragova + najvjerovatnije malo dublje posto je ufatilo i iza...
-
timezone
#5206 Re: Pitamo Mehanicare ?
tempuser wrote:Ja sam sa Tomicem zavrsio prije 15-ak god, dosao u salon (tada bio u Sentadi), dobar dan - dobar dan, imam 6 god starog BMW-a sa TDS motorom, povremeno trokira u radu, cak se i ugasi, kao da ne gdje gubi naftu. Hm, cujte, ovaj, znate, kamion, slepa, Zagreb...ranger wrote:jebo majku pa ne mozes ni u ovlastenom bit miran...
slicno iskustvo sam imao s Tomicem kad nisu znali ustanovit kvar na bosch pumpi, po njima sve je u redu s autom, a ja akumulator izvukoh verglajuci... tomic alahimanet da si 13 puta ovlasten...
-
tempuser
#5207 Re: Pitamo Mehanicare ?
Od svih auta koje sam imao i vecine koje sam vozio taj je imao najlejpsi zvuk, bmw sestak i samo malo zvizne turbina!timezone wrote:tempuser wrote:Ja sam sa Tomicem zavrsio prije 15-ak god, dosao u salon (tada bio u Sentadi), dobar dan - dobar dan, imam 6 god starog BMW-a sa TDS motorom, povremeno trokira u radu, cak se i ugasi, kao da ne gdje gubi naftu. Hm, cujte, ovaj, znate, kamion, slepa, Zagreb...ranger wrote:jebo majku pa ne mozes ni u ovlastenom bit miran...
slicno iskustvo sam imao s Tomicem kad nisu znali ustanovit kvar na bosch pumpi, po njima sve je u redu s autom, a ja akumulator izvukoh verglajuci... tomic alahimanet da si 13 puta ovlasten...
TDS kakav je to bio stroj u svoje vrijeme
- Norm
#5208 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala na pozivu, znam ja sarafatesso_sa wrote:
Ako te to toliko jede, dodji do Sarajeva i ja cu ti pregledati sve sa VCDS-om. Ali ako ti bude trebalo sarafati, moras ici majstoru, ja ne sarafam (osim sebi)
Auto ide, moze jos koji mjesec ovako, a onda ili PIK ili nabavka dijagnostike pa sarafat u avliji...ili ce biti
- kokuz_sa
#5209 Re: Pitamo Mehanicare ?
HAVANA wrote:Il fiat punto,grande,evo...
sad kontam do sad jos nisam vidio da djevojka voza alfuranger wrote:alfa neka garantLaLuna wrote:Valjda je ovo prava tema za moje pitanje...
Nesto mi nije u redu sa brojacem kilometara na instrument tabli, tj. cim dam kontakt kilometraza pocne blinkati i nikako ne prestaje. Inace normalno pokazuje predjene kilometre, samo sto blinka. Trebam li se brinuti?
a kod ostalih tabla takva da ne mozes ni primjetiti ako sta blinka..doduse ni kilometri se ne vide nesto aman
ja se kladim da je vw..cim se briga neka spominje a ne detektuje da je to problem..VW je
- ranger
#5210 Re: Pitamo Mehanicare ?
samo da me se ne shvati pogresno, nemam nista protiv alfe nego sam imao taj problem na 147, samo mi se javljao ponekad... posto je bila zima ja konto da je mozda akumulator slab. poslije smo je prodali otisla je tako...
- semirsar
#5211 Re: Pitamo Mehanicare ?
to ti javljalo da si bingo osvojio, a ti je samo tako proslijediranger wrote:samo da me se ne shvati pogresno, nemam nista protiv alfe nego sam imao taj problem na 147, samo mi se javljao ponekad... posto je bila zima ja konto da je mozda akumulator slab. poslije smo je prodali otisla je tako...
- LaLuna
#5212 Re: Pitamo Mehanicare ?
kakvi ste vi dzentlmeni, uhvatili me zezat umjesto da pomazete ccc
samo da prijavim da sam rijesila problem. nedavno sam isla da mi naprave rezervni kodirani kljuc i izgleda da su mi tad nesto zeznuli oko elektronike, jer je ovo blinkanje brojcanika od tad pocelo. uglavnom, isla sam danas reklamirat i sad je sve opet ok ... iskreno se nadam da mi sad nisu nesto drugo zeznuli
samo da prijavim da sam rijesila problem. nedavno sam isla da mi naprave rezervni kodirani kljuc i izgleda da su mi tad nesto zeznuli oko elektronike, jer je ovo blinkanje brojcanika od tad pocelo. uglavnom, isla sam danas reklamirat i sad je sve opet ok ... iskreno se nadam da mi sad nisu nesto drugo zeznuli
- Optimist
#5213 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja znam jednu koja zivi negdje Jelah-Tesanj. Vozi 147 i non stop stavlja slike na fb, ide na Alfa susrete i sl.kokuz_sa wrote:
sad kontam do sad jos nisam vidio da djevojka voza alfu![]()
![]()
- ranger
#5214 Re: Pitamo Mehanicare ?
ko zna njemu dva a ko nesemirsar wrote:to ti javljalo da si bingo osvojio, a ti je samo tako proslijediranger wrote:samo da me se ne shvati pogresno, nemam nista protiv alfe nego sam imao taj problem na 147, samo mi se javljao ponekad... posto je bila zima ja konto da je mozda akumulator slab. poslije smo je prodali otisla je tako...
-
IcedFlame
#5215 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ta 147-ica je skoro pa prepolovljena. Cura je dobro ziva ostalaOptimist wrote:Ja znam jednu koja zivi negdje Jelah-Tesanj. Vozi 147 i non stop stavlja slike na fb, ide na Alfa susrete i sl.kokuz_sa wrote:
sad kontam do sad jos nisam vidio da djevojka voza alfu![]()
![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5216 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hebem te Mirzete, otjera jedinog majstora sa foruma, a taman sam uspostavio "normalnu" komunikaciju s njim. 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5217 Re: Pitamo Mehanicare ?
nisam ja majstor,a mene u ratu nije niko otjerao,pa nece ni sa foruma...ja sam magistar forumske mudologije, tu sam od 2002-3 kad su jos bili klubovi...
- amar1994
- konektovan
#5220 Re: Pitamo Mehanicare ?
Eh, sad mi je lakse, hebo Mirzeta.bitanga_sa_otesa wrote:nisam ja majstor,a mene u ratu nije niko otjerao,pa nece ni sa foruma...ja sam magistar forumske mudologije, tu sam od 2002-3 kad su jos bili klubovi...
Mirzete, halali, morao sam.
-
mirzet87sa
#5221 Re: Pitamo Mehanicare ?
Gdje si nasere oricu s klixa.. jel stado na broju
- konektovan
#5222 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bjez ba Mirzete, navuko si negativan publicitet.mirzet87sa wrote:Gdje si nasere oricu s klixa.. jel stado na broju
-
mirzet87sa
#5223 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koga, nasera i njegovih mladih pulena?konektovan wrote:
Bjez ba Mirzete, navuko si negativan publicitet.
- konektovan
#5224 Re: Pitamo Mehanicare ?
Dobar dobar,.
Novi objekat Automerc Škoro pocinje sa radom.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4501711634
- amar1994
#5225 Re: Pitamo Mehanicare ?
ovo mi se svidjakonektovan wrote:Dobar dobar,.![]()