BHTelecom All About
Moderator: Benq
- neo7
#5201 Re: BHTelecom All About
Mislio sam na externi program..sada kazem da sam nacuo te informacije a vise nisu htjeli da kazu. Ili je poseban program ili je u sklopu korisnickog racuna na portalu. Moguce da ima veze i sa mojaTV web..
-
Chuckie
#5202 Re: BHTelecom All About
Pa šta ovaj gore govori onda. 
-
Tirkiz
#5203 Re: BHTelecom All About
zanima me samo sta li telecom dobiva zakljucavanjem modema 
-
Chuckie
#5204 Re: BHTelecom All About
Jel iko resetovao TPLink, možel se upasti?
- neo7
#5205 Re: BHTelecom All About
Kod mene na TP mojaTV full admin admin radi. Jest da sam ga restartovao prije 2 mjeseca kada mi nisu dali pw 
-
Chuckie
#5206 Re: BHTelecom All About
Znaci bio ti je drugi pass i kad si ga restartovo onda je admin admin?
- neo7
#5207 Re: BHTelecom All About
Da ali sada kazem, to je bilo prije ovog zadnjeg updatea od telecoma. Poslije toga ga nisam ni probavao restartovati jer i dalje radi admin admin...
- holowey
#5208 Re: BHTelecom All About
mijenja taj pass sto prije da ti neko preko ip adrese ne uleti...neo7 wrote:Da ali sada kazem, to je bilo prije ovog zadnjeg updatea od telecoma. Poslije toga ga nisam ni probavao restartovati jer i dalje radi admin admin...
- shalla
#5209 Re: BHTelecom All About
PItanje:
Jel moram šta resetovati kad krene to povećanje (ja kakve sam kurate sreće povećaće mi među zadnjima al hajd', nije mi baš neka hića) da bih dobio novu brzinu ili će krenuti samo od sebe?
Btw, user i pass za savoj TPlink sam davno promijenio sa admin/admin, da li ću i ja imati ovih gore navedenih problema oko nemogućnosti pristupa routeru?
Jel moram šta resetovati kad krene to povećanje (ja kakve sam kurate sreće povećaće mi među zadnjima al hajd', nije mi baš neka hića) da bih dobio novu brzinu ili će krenuti samo od sebe?
Btw, user i pass za savoj TPlink sam davno promijenio sa admin/admin, da li ću i ja imati ovih gore navedenih problema oko nemogućnosti pristupa routeru?
- Halcyon
#5210 Re: BHTelecom All About
Možda ćeš morat ugasit pa ponovo upalit modem, ako je non-stop uključen, da bi ti od DSLAM-a stigla veća brzina. Što se ostalog tiče nemaš potrebe ništa podešavati, samo će se srediti. 
Ne bi trebao imati problema sa modemom ali ti ništa ne bih garantovao.
- shalla
#5211 Re: BHTelecom All About
Uvijek je uključen, dakle da bih ipak trebao upaliti ga i ugasiti da bi mi krenula veća brzina...Halcyon wrote:Možda ćeš morat ugasit pa ponovo upalit modem, ako je non-stop uključen, da bi ti od DSLAM-a stigla veća brzina. Što se ostalog tiče nemaš potrebe ništa podešavati, samo će se srediti.
Ma hajde ne žuri mi se, možda su mi već i pustili veću brzinu al mi mrsko sad peglati se sa modemom
- Halcyon
#5212 Re: BHTelecom All About
Ma da, u suštini samo da restartuješ ADSL sinhronizaciju sa DSLAM-om, ako je stalno uključen to se ne može desit. Ugasi, ponovo upali, sačekaj da se sinhronizuje pa provjeri.shalla wrote:Uvijek je uključen, dakle da bih ipak trebao upaliti ga i ugasiti da bi mi krenula veća brzina...Halcyon wrote:Možda ćeš morat ugasit pa ponovo upalit modem, ako je non-stop uključen, da bi ti od DSLAM-a stigla veća brzina. Što se ostalog tiče nemaš potrebe ništa podešavati, samo će se srediti.
Ma hajde ne žuri mi se, možda su mi već i pustili veću brzinu al mi mrsko sad peglati se sa modemom
-
EasyWay
-
Chuckie
#5214 Re: BHTelecom All About
I ja zadovoljan, netflat2, samo me malo upload jebe.
Prema telemachovom serveru u Sa

Prema BHT serveru u Sa

Prema telemachovom serveru u Sa

Prema BHT serveru u Sa

- Pitarrr82
#5215 Re: BHTelecom All About
Jucer ja zvao za smanjenje paketa kaze lik neces ti to trebati sigurno jos jedno mjesec, dva raditi dok mi svima ne uradimo ove promjene proci ce vremena

- Halcyon
#5216 Re: BHTelecom All About
Što to, nemaju vremena jel, preče jebavat ljudima pristup modemima nego povećavat brzine?Pitarrr82 wrote:Jucer ja zvao za smanjenje paketa kaze lik neces ti to trebati sigurno jos jedno mjesec, dva raditi dok mi svima ne uradimo ove promjene proci ce vremena![]()
Ma taj ili veze žive nema ni o čemu, ili ti je to rekao čisto da te se kutariše.
- Pitarrr82
#5217 Re: BHTelecom All About
Halcyon wrote:Što to, nemaju vremena jel, preče jebavat ljudima pristup modemima nego povećavat brzine?Pitarrr82 wrote:Jucer ja zvao za smanjenje paketa kaze lik neces ti to trebati sigurno jos jedno mjesec, dva raditi dok mi svima ne uradimo ove promjene proci ce vremena![]()
![]()
Ma taj ili veze žive nema ni o čemu, ili ti je to rekao čisto da te se kutariše.
Zvucao je pospano, kao da ga jos uvijek nosa od Nove
- holowey
#5218 Re: BHTelecom All About
ako podneses zahtjev danas, znaci jedna kopija njima, jedna tebi sa pecatom, datumom i potpisom, i nema sanse da ti naplate po staroj cijeni... kad dodje racun ti fino zalbu sa prilozenim zahtjevom za promjenu... meni su tako htjeli da naplate dialup prikljucak za sedam mjeseci iako sam podnio zahtjev i trazio gasenje... fino podnio zalbu, prilozio zahtjev za raskidom ugovora sa datumom primitka prije perioda za koji me terete i rijesio problem...Pitarrr82 wrote:Halcyon wrote:Što to, nemaju vremena jel, preče jebavat ljudima pristup modemima nego povećavat brzine?Pitarrr82 wrote:Jucer ja zvao za smanjenje paketa kaze lik neces ti to trebati sigurno jos jedno mjesec, dva raditi dok mi svima ne uradimo ove promjene proci ce vremena![]()
![]()
Zvucao je pospano, kao da ga jos uvijek nosa od Nove![]()
ali mi ipak nekako istinito zvuci, znaci vecinom ce jos mjesec, dva naplatiti po staroj cijeni...
- Pitarrr82
#5219 Re: BHTelecom All About
Nije u tom problem, problem je sto jos uvijek nisu podeseni novi paketi, dakle brzine itd jos nisu prebaceni tako da ja i ne mogu traziti smanjenje paketa jer bi mi sada smanjili po starim brzinama, cijenama itd...
- Halcyon
#5220 Re: BHTelecom All About
Strpi se dok te ne prebace na veći paket, a onda na najbliže prodajno mjesto i traži smanjenje paketa, ne obaziri se na njihovu priču "nemaš potrebe" i sl. Njima je u interesu da im se više plaća, samo ti svoj pos'o.Pitarrr82 wrote:Nije u tom problem, problem je sto jos uvijek nisu podeseni novi paketi, dakle brzine itd jos nisu prebaceni tako da ja i ne mogu traziti smanjenje paketa jer bi mi sada smanjili po starim brzinama, cijenama itd...
Ali nemoj ništa dok ti ne srede paket na novi.
- Pitarrr82
#5221 Re: BHTelecom All About
Halcyon wrote:Strpi se dok te ne prebace na veći paket, a onda na najbliže prodajno mjesto i traži smanjenje paketa, ne obaziri se na njihovu priču "nemaš potrebe" i sl. Njima je u interesu da im se više plaća, samo ti svoj pos'o.Pitarrr82 wrote:Nije u tom problem, problem je sto jos uvijek nisu podeseni novi paketi, dakle brzine itd jos nisu prebaceni tako da ja i ne mogu traziti smanjenje paketa jer bi mi sada smanjili po starim brzinama, cijenama itd...
Ma to svakako, potrajace ovo kao i sve u BHT...
- nellington
#5222 Re: BHTelecom All About
BH Telecom objavio konkurs za stipendiranje, ako koga zanima.
http://www.stipendije.ba/upload/prilozi ... 011-12.pdf
Stipendiraju se kao i uvijek - RI i TK sa Elektrotehnike, KT sa Saobraćaja, proizvodni inženjering sa Mašinstva i ekonomisti i pravnici svih oblika i veličina.
http://www.stipendije.ba/upload/prilozi ... 011-12.pdf
Stipendiraju se kao i uvijek - RI i TK sa Elektrotehnike, KT sa Saobraćaja, proizvodni inženjering sa Mašinstva i ekonomisti i pravnici svih oblika i veličina.
- Halcyon
#5223 Re: BHTelecom All About
Neće ba, evo šaltaju polako na accountima na veće pakete, na DSLAM-u to ide malo sporije ali sigurno neće mjesec-dva kako ti je onaj idol iz SzK rekao.Pitarrr82 wrote:Halcyon wrote:Strpi se dok te ne prebace na veći paket, a onda na najbliže prodajno mjesto i traži smanjenje paketa, ne obaziri se na njihovu priču "nemaš potrebe" i sl. Njima je u interesu da im se više plaća, samo ti svoj pos'o.Pitarrr82 wrote:Nije u tom problem, problem je sto jos uvijek nisu podeseni novi paketi, dakle brzine itd jos nisu prebaceni tako da ja i ne mogu traziti smanjenje paketa jer bi mi sada smanjili po starim brzinama, cijenama itd...
Ma to svakako, potrajace ovo kao i sve u BHT...
-
Fauja Singh
#5224 Re: BHTelecom All About
Vidim mnogi sad preporucuju da na svojim routerima mijenjamo fabricki user name i password jer kao ovi iz BH Telekoma iz nekog razloga ulaze u routere i mijenjaju ih.
Na Bihnetovom forumu masa ih ima sa tim problemom i zvali su BH Telekom ali im oni ne daju user i password?
Ima li ko strucan na forumu da objasni kako je moguce da iz BH Telekoma neovlasteno ulaze u NASE routere i mijenjaju pristupne podatke, a da se ne boje tuzbe korisnika?
Na Bihnetovom forumu masa ih ima sa tim problemom i zvali su BH Telekom ali im oni ne daju user i password?
Ima li ko strucan na forumu da objasni kako je moguce da iz BH Telekoma neovlasteno ulaze u NASE routere i mijenjaju pristupne podatke, a da se ne boje tuzbe korisnika?
- neo7
#5225 Re: BHTelecom All About
Nisu to nasi router/Modemi...njihovi su!