TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dugi nožni nokti

#5201 Re: TENIS

Post by Dugi nožni nokti »

Youhzny pokazuje koliko je mentalno jak. :D Gil ga uzima kutlačom. :lol:
Murray je u jednom trenutku imao 14 uzastopnih poena protiv Troickog. To dovoljno govori kakav se tenis tu igrao. Bilo je Troicki vs Zid. :D Odgledah i prvi set između Verdasca i Dodiga i mora se priznati da je Hrvat bio u elementu. Drugi set nisam gledao, a ne planiram ni treći. Dosta od njih dvojice za danas. :-)
Malo sam gledalo Fogninija protiv Llodre i Talijan je lakše negoli se očekivalo prošao Francuza. Llodra sa svojom S&V igrom ne može ništa na šljaci.
Mislim da bi mogao Bolelli dobiti Čilića.
Jameka

#5202 Re: TENIS

Post by Jameka »

A jbmti ovaj sport vise, kol'ko me Monaco prepade kad zajauka. Kad god neko legne, mislim jel' ziv. :roll:
Dobar Haso, kako mu jastucic napravi. :lol: :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5203 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Sad se nas'o povrijedjivat :x :D
ultima_palabra

#5204 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Šta bi sa Picom? :roll:

Da mi je neko rekao da će se neko povrijediti u ovom meču, uložio bi kuću da će to biti Haase :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5205 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Izvrn'o zglob..
shake69

#5206 Re: TENIS

Post by shake69 »

Bosna je bez ikakve dileme dobila veliku tenisku zvijezdu. Mladi Sarajlija, devetnaestogodisnji Damir Dzumhur, nakon dva sata i 42 minuta pobijedio Kavcica iz Slovenije, bivseg 72 a danas 104 igraca svijeta 6:4, 4:6,6:4 na challengeru u Brazilu. Sjajan rezultat na tek trecem ch u karijeri ovog vrlo darovitog igraca. Kako je suveren u izmjenama, podsjeca na Djoku u njegovom ulasku na ch turnire , istina sa 17 godina. Cvrst na forehandu i backhandu (dvorucni), prakticno ima sve udarce, osim nesto slabijeg servisa i predvidjam mu mozda cak i ulazak u Top 150 za par mjeseci.
Decko je 100% bosanski prozivod, bez ikakvog Bolletieri kampa i velikih investiranja osim strpljivog rada oca Nerfida. Zato aferim Dzumhur familly. :-D Nadam se polufinalu u Brazilu i sigurnom ulasku vec sada u kvale RG.
Bosna je dobila velikog teniskog sampiona!!!!
Last edited by shake69 on 17/04/2012 21:43, edited 1 time in total.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#5207 Re: TENIS

Post by Admir_1984 »

shake69 wrote:Bosna je bez ikakve dileme dobila veliku tenisku zvijezdu. Mladi Sarajlija, devetnaestogodisnji Damir Dzumhur, nakon dva sata i 42 minuta pobijedio Kavcica iz Slovenije, bivseg 72 a danas 104 igraca svijeta na challengeru u Brazilu. Sjajan rezultat na tek trecem ch u karijeri ovog vrlo darovitog igraca. Kako je suveren u izmjenama, podsjeca na Djoku u njegovom ulasku na ch turnire , istina sa 17 godina. Cvrst na forehandu i backhandu (dvorucni), prakticno ima sve udarce, osim nesto slabijeg servisa i predvidjam mu mozda cak i ulazak u Top 150 za par mjeseci.
Decko je 100% bosanski prozivod, bez ikakvog Bolletieri kampa i velikih investiranja osim strpljivog rada oca Nerfida. Zato aferim Dzumhur familly. :-D Nadam se polufinalu u Brazilu i sigurnom ulasku vec sada u kvale RG.
Onda je ulazak medju top 100 prava senzacija, realno

da je kakve normalne drzave pa da mu se omoguci bar pola godine/godinu treniranja u nekom vrhunskom kampu ili sa nekim vrhunskim trenerom
shake69

#5208 Re: TENIS

Post by shake69 »

Admir_1984 wrote:
shake69 wrote:Bosna je bez ikakve dileme dobila veliku tenisku zvijezdu. Mladi Sarajlija, devetnaestogodisnji Damir Dzumhur, nakon dva sata i 42 minuta pobijedio Kavcica iz Slovenije, bivseg 72 a danas 104 igraca svijeta na challengeru u Brazilu. Sjajan rezultat na tek trecem ch u karijeri ovog vrlo darovitog igraca. Kako je suveren u izmjenama, podsjeca na Djoku u njegovom ulasku na ch turnire , istina sa 17 godina. Cvrst na forehandu i backhandu (dvorucni), prakticno ima sve udarce, osim nesto slabijeg servisa i predvidjam mu mozda cak i ulazak u Top 150 za par mjeseci.
Onda je ulazak medju top 100 prava senzacija, realno

da je kakve normalne drzave pa da mu se omoguci bar pola godine/godinu treniranja u nekom vrhunskom kampu ili sa nekim vrhunskim trenerom
Ovaj ce rezultat odjeknuti u teniskom svijetu sasvim sigurno. Otimat ce se oni za Damira, budi uvjeren, jer on je u grupi od desetak vrsnjaka ili nesto starijih koji najavljuju velike stvari a sada je vrijeme da se vrbuju.
Ne treba psovati ni ono malo ddrzave Bosne sto ima. Damir je dobio neke sponzorske ugovore s BH Telecomom za turneje u udaljenijim dijelovima svijeta koje su najskuplje a te firme su u vlasnistvu drzave dakle, nesto se ipak mijenja. Bit ce milina pratiti Dzumijeve nastupe u Parizu. Mali je pun samopouzdanja i danas igrati 2 satai 42 bez problema, pukao bi insan, ali on fino sve napade odbije i dotuce lika koji je skoro redovan vec dvije godine na GS, ponekom mastersu te nizim turnirima iz ATP kalendara. Pobjeda za svaki respekt.
perfect_guy

#5209 Re: TENIS

Post by perfect_guy »

u drugom kolu protiv komšije s rang liste i dvije godine starijeg argentinca Marka Trungelitija, koji sa ovom pobjedom ima 9-5 na šljaci ove sezone
RusmirBurek

#5210 Re: TENIS

Post by RusmirBurek »

shake69 wrote:
Tomahawk11 wrote:Ne dirajte Viktora :mrgreen:
Nije covjek kriv sto je tako visoko plasiran.....
Tacno, eno ga od ponedjeljka oko 40-og mjesta. Tu i pripada, otprilike, a mozda i nize, da nam se ne uvrijedi navijac Dr.Ive koji tu negdje, ispod 50-og mjesta jos uvijek devera! :-D
shake69

#5211 Re: TENIS

Post by shake69 »

RusmirBurek wrote:
shake69 wrote:
Tomahawk11 wrote:Ne dirajte Viktora :mrgreen:
Nije covjek kriv sto je tako visoko plasiran.....
Tacno, eno ga od ponedjeljka oko 40-og mjesta. Tu i pripada, otprilike, a mozda i nize, da nam se ne uvrijedi navijac Dr.Ive koji tu negdje, ispod 50-og mjesta jos uvijek devera! :-D
Samo sam se salio da je sve blize drustvu Dr Ive, koji je od njega, po meni, bolji i u poznim igrackim godinama! :-D
RusmirBurek

#5212 Re: TENIS

Post by RusmirBurek »

Realno, iznenadio bih se da Div sa Šalate ne osvoji zlato u Londonu. Trava, na dva dobijena seta, nema Stadlera, Santoroa, Braccialija, Mirnyja :D Napokon je pronašao recept za Kubota, sve što mu treba za zlatnu medalju je da neko izbaci Federera.
Leopold_IV

#5213 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

RusmirBurek wrote:Realno, iznenadio bih se da Div sa Šalate ne osvoji zlato u Londonu. Trava, na dva dobijena seta, nema Stadlera, Santoroa, Braccialija, Mirnyja :D Napokon je pronašao recept za Kubota, sve što mu treba za zlatnu medalju je da neko izbaci Federera.
Karlo Veliki mi je drag, ali ovo ni uža rodbina ne ocekuje....

Nesto danas malo detaljnije gledam zrijeb Monte Carla i ne mogu da vjerujem:
Djokoviceva polovina nositelji:
(1) Djokovic
(3) Murray
(5) Ferrer
(6) Berdych

Nadalova polovina:
(2) Nadal
(4) Tsonga
(7) Tipsarevic
(8) Almagro

Ovo kao da je Franulovic zamolio Nadala da sam sebi slozi zrijeb ;-))
ultima_palabra

#5214 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Pa kad jedan turnir osvojiš sedam puta zaredom (niko to ranije nije uradio ni sa jednim turnirom), onda je valjda red da te organizator/fortuna malo pripazi :D
shake69

#5215 Re: TENIS

Post by shake69 »

ultima_palabra wrote:Pa kad jedan turnir osvojiš sedam puta zaredom (niko to ranije nije uradio ni sa jednim turnirom), onda je valjda red da te organizator/fortuna malo pripazi :D
:thumbup: :-D
Leopold_IV

#5216 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:Pa kad jedan turnir osvojiš sedam puta zaredom (niko to ranije nije uradio ni sa jednim turnirom), onda je valjda red da te organizator/fortuna malo pripazi :D
Slazem se :thumbup:

mada mi se cini da nikad u losijem stanju nije usao u ovaj turnir ali vidjeti cemo. Zao mi sto ne mogu gledati meceve pa ako ima rapolozenih koji pogledaju mec da ubodu koje slovo sazetka...
radostan dan

#5217 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Analogno tome, trebalo bi i Rodžerera paziti do 68. godine...
ultima_palabra

#5218 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Hajde ba, i Novaku će našteliti dobar žrijeb na Đokov... ovaj Beograd Openu :mrgreen:

David pogubi 550 bodova, igrao kriminalno... Bellu odličan, biće opasnost na zemlji.
j@ pa j@

#5219 Re: TENIS

Post by j@ pa j@ »

prvo
viktor jeste da se ne moze sastati sa reketom u poslijednje vrijeme, a ralog su neki vec dobijeni a na kraju izgubbljeni mecevi poput onog sa marejem na RG-u prosle godine, sto mu je skroz ubilo samopouzdanje, ali ce od ponedeljka biti br30 a ne 40. bar ukoliko beluci, hase i kukuskin ne naprave neko mini cudo i plasiraju se u polufinale ili finale i tako potisnu vikija ispod br30.

drugo
porediti bilo kog tenisera sa ex yu prostora sa noletom je smijesno a pogotovo to vazi za tog dzumhura. momku je za mjesec dana 20 godina. nole je mjesec dana pred svoj 20i rodjendan bio 6. igrac svijeta! toliko o tome. i pisite malo realnije nemojte se brukati. ajd da se uporedi sa tim slovencima i sta ti znam. ali ni manje ni vise pa odmah sa noletom.
ultima_palabra

#5220 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Klon :run:
shake69

#5221 Re: TENIS

Post by shake69 »

j@ pa j@ wrote:prvo
viktor jeste da se ne moze sastati sa reketom u poslijednje vrijeme, a ralog su neki vec dobijeni a na kraju izgubbljeni mecevi poput onog sa marejem na RG-u prosle godine, sto mu je skroz ubilo samopouzdanje, ali ce od ponedeljka biti br30 a ne 40. bar ukoliko beluci, hase i kukuskin ne naprave neko mini cudo i plasiraju se u polufinale ili finale i tako potisnu vikija ispod br30.

drugo
porediti bilo kog tenisera sa ex yu prostora sa noletom je smijesno a pogotovo to vazi za tog dzumhura. momku je za mjesec dana 20 godina. nole je mjesec dana pred svoj 20i rodjendan bio 6. igrac svijeta! toliko o tome. i pisite malo realnije nemojte se brukati. ajd da se uporedi sa tim slovencima i sta ti znam. ali ni manje ni vise pa odmah sa noletom.
Hem klon hem lupeta. Znas li da tvoj miljenik brani 1/4 finale od prosle godine MC, hajde malo matematike pa ces vidjeti koliko ce pasti narednog ponedjeljka. Ti kao 'narodni poslanik', samo navijacke strasti, idite na tribine, kako rekoh a manite se foruma.
Ako sam spomenuo Dzumhura kazao sam da podsjeca na Djoku iz prvih dana prelaska iz juniorske na ch turnire jer sam ih gledao obojicu. Damira krasi izvrsna defanziva koja ga uz poboljsan servis vrlo brzo moze dovesti u Top 150, sasvim pristojno za njegov uzrast i da dolazi kao bosanski prozivod 100% , bez i dana treninga u kampovima Bolletierija, Pilica i ostalih u svijetu. Posebno je dobar na zemljanoj podlozi a o njemu ce teniski svijet vrlo brzo da prica. Niko nije blesav da kaze da Dzumhur moze ponoviti takav uzlet na ATP listu kao taj Srbijanac prije 7-8 godina, ali da ima sanse da napravi vrlo pristojnu karijeru-apsolutno. Jesam li bio jasniji, klonu? :-D
j@ pa j@

#5222 Re: TENIS

Post by j@ pa j@ »

ne lupaj!

trenutna lista u ovom trenutku sa poenima do i sa 18 aprilom: http://live-tennis.eu/
..........

MC se prosle godine igrao ranije pa su poeni od prosle godine vec oduzeti u prosli ponedeljak!

vikijevi trenutni aktuelni zbir u kojem nema MC poena, kao sto ih nema niti ikom drugom!: http://www.atpworldtour.com/Tennis/Play ... .aspx?t=rb

....
kakvo pricanje o Dz u svijetu??? kakav bum... ti bas lupas ko otvoren prozor! kakva crna usporedba!
shake69

#5223 Re: TENIS

Post by shake69 »

j@ pa j@ wrote:ne lupaj!

trenutna lista u ovom trenutku sa poenima do i sa 18 aprilom: http://live-tennis.eu/
..........

MC se prosle godine igrao ranije pa su poeni od prosle godine vec oduzeti u prosli ponedeljak!

vikijevi trenutni aktuelni zbir u kojem nema MC poena, kao sto ih nema niti ikom drugom!: http://www.atpworldtour.com/Tennis/Play ... .aspx?t=rb

....
kakvo pricanje o Dz u svijetu??? kakav bum... ti bas lupas ko otvoren prozor! kakva crna usporedba!
Duh 'bivseg' lebdi iznad Sarajevo-x/klix.ba! :lol:
ultima_palabra

#5224 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Šta je ovo sa novim imidžima i skraćivanjem kose? :D
Image
Edit: izgleda da je ipak perika :-)
Leopold_IV

#5225 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Ghostbuster ce ga na kraju uhvatiti (a mozda i moderator)...

Jucer sam se zaista iznenadio ispadanjem Davida Ferrera. Nisam mislio da Belluci moze ovdje do pobjede. Sjecam se njegovog izdanja sa proslogodisnjeg mastersa u Madridu kada je dominirao set i po protiv nedodirljivog Djokovica u to vriijeme sto pokazuje koliko moze biti opasan. Da li ovo znaci da je dovoljno sazrio da kapitalizira stecenu prednost...vidjeti cemo ali u svakom slucaju bi mogao biti "nagazna" za favorite.

Danas mi najvise paznje pobudjuje mec Tipsarevica i Simona. Navijam za Tipsarevica jer mi je Simon antipropaganda tenisa, a svaki put kad oni igraju - maraton je siguran pa kladionicari trpajte na preko gameove :-)

Biti ce interesantno i u mecu Doga i Djokovica, sjetimo se samo onog prvog seta sa US Opena i TB u kojem je svako imao po 4-5 set lopti, ludih poena, cudnih sliceva. Dolgopolovu je ipak zemlja podloga koju preferira pa ukoliko udje u onaj svoj ritam mogao bi iznenaditi mada teško.

Tsonga - Verdasco. Favorit na papiru i kladionici je Tsonga, mada imam nekakav osjecaj da bi Fernando ovdje mogao iznenaditi. Vec 2 meca slabo ulazi u duel i u toku meca dize nivo igre pa ocekujem da bi se slicno moglo desavati i danas. Teniske poslastice slijede...
Post Reply