Hvala.
Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
- Kemal Malovčić
#5201 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Zna li iko tačno kada će Dž. Karahasan biti na fakultetu?
Hvala.
Hvala.
-
bull21
#5202 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Mogao bi taj dio biti itekako zanimljiv da ga predaje kakav iole dobar profesor. Žena koja nije riječi promjenila već pet godina, a sigurno i više, nije zasigurno pravi izbor da predaje predmet. Dosadna je... ubi Bože. Od onih sto stranica, pola je čisto preseravanje i presipanje iz šupljeg u prazno. Ponavlja se... užas živi. Onih ostalih sto stranica, jal' sere o feminizmu jal' prosipa neke fazone k'o velika. Rečenice bez kraja, malo smisla.Irene Adler wrote:Ajoooj, sretnobull21 wrote:Ma ostala mi je još hebena književnost od Sanje... jbmti malori i beowulf će me u grob sćerat!iako veoma volim knjizevnost, taj mi je dio bio prilicno nezanimljiv. Pripremi sve detaljno iz njene knjige, a na prakticnom dijelu pokusaj objasniti/prokomentarisati svaku rijec... i naravno budi "more specific".
![]()
@ Alisa: Anglistika
A vjeruj mi da je spremam; učim i sve baš pokušavam i namjeravam ga proći! Spremio sam već pola, hebe me što neke stvari jednostavno ne razumijem (ME Prose je recimo 10 strana ali ja se već patim tri dana da svarim onaj proljev oko Cloud of Unknowing, ili Mallory, 13 strana a toliko toga je nabacano, bez ikakvog smisla da čovjeku dođe da se rasplače).
Samo da me ne zajebe upravo njena ljenost i bezobrazluk i njeno dobro poznato "more specific". U tom slučaju, može da se pozdravi sa omiljenim joj četverotočkalnim pokretalom.
A i životom, bome.
@Kemo: To ne zna ni Bog dragi, a kamoli mi
-
honey-heart
#5203 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Zna li neko kad će biti upis za drugu god?
BTw. jel definitivno da će ove god. fax početi tek 7.10...? Jedna drugarica mi kaže da su bile priče i prošle god. da će početi u okt. pa ništa od toga, najranije je FF počeo od ostalih,pa će vjerovatno i ove...

BTw. jel definitivno da će ove god. fax početi tek 7.10...? Jedna drugarica mi kaže da su bile priče i prošle god. da će početi u okt. pa ništa od toga, najranije je FF počeo od ostalih,pa će vjerovatno i ove...
-
Ali-sa
#5204 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Upis na drugu god. je nakon 15.9, ali ako si položio sve tj. imaš uslov raspitaj se možeš li se odmah upisati. Počinje sigurno 7.10.honey-heart wrote:Zna li neko kad će biti upis za drugu god?
BTw. jel definitivno da će ove god. fax početi tek 7.10...? Jedna drugarica mi kaže da su bile priče i prošle god. da će početi u okt. pa ništa od toga, najranije je FF počeo od ostalih,pa će vjerovatno i ove...![]()
-
Ali-sa
#5205 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
@bull21 sretno, mislim sretno nam svima 
- Irene Adler
#5206 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Svejedno je. Pitala sam prije par dana onu tetu na recepciji za upisni materijal (očistila godinu u junu), a ona kaže "Rano je, nije još počeo upis." Tako da položeni ispiti nemaju s tim veze. Ne daju nam da se upišemo do 15. septembra. DiskriminacijaAli-sa wrote:Upis na drugu god. je nakon 15.9, ali ako si položio sve tj. imaš uslov raspitaj se možeš li se odmah upisati. Počinje sigurno 7.10.honey-heart wrote:Zna li neko kad će biti upis za drugu god?
BTw. jel definitivno da će ove god. fax početi tek 7.10...? Jedna drugarica mi kaže da su bile priče i prošle god. da će početi u okt. pa ništa od toga, najranije je FF počeo od ostalih,pa će vjerovatno i ove...![]()
Da, pričalo se o tome i prošle godine, ali ove godine je formalno objavljeno da godina počinje 7. 10. datum je uvršten i na Akademski kalendar. Neko je čak objavljivao i na ovom forumu popis bitnijih datuma...
@bull: Ne znam šta da ti kažem osim mnogo sreće! Nadam se da neće biti potrebe za nasiljem nad pinkyjem.
- Zatamnjena stakla
#5207 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Ispiti su počeli, plave koverte su spremne 
-
Ajlin_De
#5208 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Ljudi, zna li se kad će biti rezultati ovog drugog konkursnog roka? 
-
tagomago
#5209 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
sjednica vijeća odsjeka je u utorak, a sjednica nnv-a fakulteta zakazana je za 5. stoga, očekuj od 3-5.9.Ajlin_De wrote:Ljudi, zna li se kad će biti rezultati ovog drugog konkursnog roka?
-
-LaNa-
#5210 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Zna li iko tacnu informaciju kada krece nastava? 
- Mračajski proto
-
-LaNa-
#5212 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Mračajski proto wrote:07.10.2013.
Hvala puno. Dvoumila sam se, neki kazu 01.10, neki 07.10. sve u svemu meni jedino nije jasno sto nije kao prije (treci ponedjeljak u septembru) ali hajde, valjda imaju svoje razloge
- Mračajski proto
-
-LaNa-
#5214 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Hajd valjda cu ocistiti u januaru ovo malo ispita pa da palim za Njemacku jedno 2-3 sedmice da se odmorim od okismoronaMračajski proto wrote:
- Mračajski proto
#5215 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Mogu li s tobom? 
-
-LaNa-
#5216 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
hajde bolan da ne zachatavamo temu, pocet ce nas napadati 
mozes, bujrum - putovnicu u dzep i haj'mo
mozes, bujrum - putovnicu u dzep i haj'mo
-
moke_31
#5217 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Vidim da se tema pretvorila u ispite i rokove i sl. ali je moram presjeći jednom zajebancijom iz starog legendarnog bifea negdje 2003/4/5, ne mogu se tačno sjetiti koje je godine bila.
Ja i dvojica havera u to vrijeme redovno posjećivali bife čisto radi sjedenja i bacanja zajebancija iako smo već par godina bili apsolventi.
I jedan dan sjeli u bife oko podne i do nas za susjednim stolom neki klinac-apsolvent zgrabio neku ribu i žvali je ono kao da nikog nema oko njega... mi pokušali s par nekih komentara da ga iskuliramo i da malo popusti jer je pravo ofirno bilo, pun bife, ni na Vilsonovom je ne bi nako uhvatio, mala jedva do daha dolazi... i trpimo ga mi nekih pola sata i taman kad je napravio pauzu da srkne kafu, čaj, šta već, i okrenuo se direktno prema nama, ovaj moj jaran mu naglas dobaci: "E jarane kad zavšiš dobaci je malo nama.....
Ja i dvojica havera u to vrijeme redovno posjećivali bife čisto radi sjedenja i bacanja zajebancija iako smo već par godina bili apsolventi.
I jedan dan sjeli u bife oko podne i do nas za susjednim stolom neki klinac-apsolvent zgrabio neku ribu i žvali je ono kao da nikog nema oko njega... mi pokušali s par nekih komentara da ga iskuliramo i da malo popusti jer je pravo ofirno bilo, pun bife, ni na Vilsonovom je ne bi nako uhvatio, mala jedva do daha dolazi... i trpimo ga mi nekih pola sata i taman kad je napravio pauzu da srkne kafu, čaj, šta već, i okrenuo se direktno prema nama, ovaj moj jaran mu naglas dobaci: "E jarane kad zavšiš dobaci je malo nama.....
-
Ali-sa
-
arthur90
#5219 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Ako je netko imao iskustva sa sljedećim: budući da nisam na drugome roku primljen kao redovan studnet na odsjeku sociologije. Koliko sam uvidio ostalo su još dva slobodna mjesta kao RSF. Ima li koristi od toga ako napišem molbu da me prime kao RSF, jer nisam odmah ispod crte. Je li se ranije dešavalo da znaju primiti više RSF, iako su samo dva mjesta ostala. Hvala velika! 
- Afanasi_94
#5220 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Koliko redovnih studenata je primljeno na odsjek sociologije ??arthur90 wrote:Ako je netko imao iskustva sa sljedećim: budući da nisam na drugome roku primljen kao redovan studnet na odsjeku sociologije. Koliko sam uvidio ostalo su još dva slobodna mjesta kao RSF. Ima li koristi od toga ako napišem molbu da me prime kao RSF, jer nisam odmah ispod crte. Je li se ranije dešavalo da znaju primiti više RSF, iako su samo dva mjesta ostala. Hvala velika!
-
arthur90
#5221 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
18 redovnih, 5 RSFEnna_Hasecic wrote:Koliko redovnih studenata je primljeno na odsjek sociologije ??arthur90 wrote:Ako je netko imao iskustva sa sljedećim: budući da nisam na drugome roku primljen kao redovan studnet na odsjeku sociologije. Koliko sam uvidio ostalo su još dva slobodna mjesta kao RSF. Ima li koristi od toga ako napišem molbu da me prime kao RSF, jer nisam odmah ispod crte. Je li se ranije dešavalo da znaju primiti više RSF, iako su samo dva mjesta ostala. Hvala velika!
- Afanasi_94
#5222 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Vidjela sam da na spisku ima oko 40 prijavljenih u drugom roku pa zato pitam, hvala 
-
Ali-sa
#5223 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Piši molbu, upalit će abd 
Last edited by Ali-sa on 13/09/2013 22:19, edited 1 time in total.
- Afanasi_94
#5224 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Ti šuti 
Last edited by Afanasi_94 on 13/09/2013 21:49, edited 1 time in total.
- rajv0sa
#5225 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Kolko' se placa obnova za redovne ? Neko kaze 100+cuda ,neko 200+cuda