Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
simpozijum delirijum

#5201 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by simpozijum delirijum »

nista nije slucajno oko ove frke sa blokadom Gaze
niti Turska akcija sa brodovima niti Izraelska reakcija
Turska i Brazil su potpisali sporazum o razmjeni Iranskoga nuklearnoga goriva , i time zabili noz u ledja Izraelcima i USA koji nestrpljivo traze razlog da Iran pretvore u prasinu i pepeo ( jer ne smije se dopustiti da jedna Islamska drzava bude prosperitetna i snazna na Bliskom istoku, a sve ovo samo jaca Iransku poziciju , jos od pada Sadama Huseina njihovoga najvecega neprijatelja ) te ekonomska suradnja sa Kinom u zadnjoj deceniji vrijedna milijarde dolara , Kinezi uzvracaju uslugu saljuci moderno naoruzanje Iranu
Izraelska piratska akcija sa prolijevanjem krvi je prijetnja Turskoj i svima ostalim ukljucujuci i Evropu
a Turska ima svoje aferime sa Kurdima koje bombarduje u Iraku , dok Amerikanci zazmire i klimnu glavom
koliko je ta igra prljava ? to je neopisivo :x
znam da najvise stradaju Palestinci i Kurdi, dok se veliki igraci kockaju sa svjetskim mirom
ali definitivno uz Sjevernu Koreju , Izraelska vojna i politicka vrhuska je najopasnija za svjetski mir
Izrael je jedina drzava uz vec spomenutu Sjevernu Koreju (ne racunajuci supersilu Ameriku ) koja konstatno prijeti i napada svoje susjede , salje ubojice po cijeloj planeti da likvidiraju "teroriste" (zadnji slucaj je u Madjarskoj ,kada je likvidiran neki Palestinski aktivista , ali Izraelci negiraju ucesce)
i imaju nuklearno oruzje
h_poaro

#5202 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by h_poaro »

theTruePath wrote:
nexo wrote:Hm, niko se ne javlja vec 10 min. Dobro odzoomirano.
I ja mislim da bi se trebalo pristojnije vladati! I ja osudjujem napade na flotilu, jer je 9 ljudi izgubilo zivot, ali treba stvari sagledati odmjereno. Jasno je bilo i prije nego su zaplovili kako ce se zavrsiti. I uopste, cjela situacija zahtjeva mnogo vise znanja i analize da bi se doslo do ispravnog zakljucka. Pa nije Mosab Hassan Yousef uradio to sto je uradio bez velikog razloga. Tip je po mom skromnom misljenju super inteligentan.

Bilo je jasno da ce ih stopirati,ali da ce ih pobiti to molim lijepo-nijr bilo jasno.Pirati iz Somalije ne pobiju pa se mislilo da jedan Izrael nije ispod Somalije,ali ipak jeste

Čime vođen možeš porediti somalijske pirate sa izraelsko-palestinskom borbom :lol: Loše te uče "gore", loše... :D
vrhbosna

#5203 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vrhbosna »

vivaldi wrote:Od 100 americkih senatora trenutno je 15 jevreja :-)
Desetine gradonacelnika, ambasadora, kojekakvih poslanika...

Kad se pogleda ovaj spisak http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Je ... oliticians na kojem su iskljucivo politicari..prosto nevjerovatno. Ovo skoro lici na telefonski imenik :-) . Vrlo je zanimljivo da su skoro svi demokrati.

Sve u svemu, kad ovo pogledam mislim da sta god izraelci urade nema sanse da s druge strane atlantica dodje bilo sta vise od "ostre osude"..
Bravo za komentar. :thumbup: Sve ostalo je iz šupljeg u prazno po vazdan
vrhbosna

#5204 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vrhbosna »

theTruePath wrote:

Kad se pogleda ovaj spisak http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Je ... oliticians na kojem su iskljucivo politicari..prosto nevjerovatno. Ovo skoro lici na telefonski imenik :-) . Vrlo je zanimljivo da su skoro svi demokrati.

Sve u svemu, kad ovo pogledam mislim da sta god izraelci urade nema sanse da s druge strane atlantica dodje bilo sta vise od "ostre osude"..

koliki su oni procenat stanovnistva u USA? :shock:
Dovoljno ,na žalost.Imaju oni svoje glasače
Last edited by vrhbosna on 06/06/2010 21:13, edited 1 time in total.
Vares City

#5205 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Vares City »

theTruePath wrote:
I ja mislim da bi se trebalo pristojnije vladati! I ja osudjujem napade na flotilu, jer je 9 ljudi izgubilo zivot, ali treba stvari sagledati odmjereno. Jasno je bilo i prije nego su zaplovili kako ce se zavrsiti. I uopste, cjela situacija zahtjeva mnogo vise znanja i analize da bi se doslo do ispravnog zakljucka. Pa nije Mosab Hassan Yousef uradio to sto je uradio bez velikog razloga. Tip je po mom skromnom misljenju super inteligentan.

Bilo je jasno da ce ih stopirati,ali da ce ih pobiti to molim lijepo-nijr bilo jasno.Pirati iz Somalije ne pobiju pa se mislilo da jedan Izrael nije ispod Somalije,ali ipak jeste
:thumbup:
BarbaDue

#5206 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

h_poaro wrote:

Dakle - pretpostavljaš ili tvrdiš da je sin vođe Hamasa svjesno žrtvovao humanitarce ne bi li pokrenuo svjetsku reakciju i osudu (što se i desilo), znajući za moguću reakciju izraelske vojske.

Usputno pitanje - Da li u Mossadu rade toliki naivci da ne znaju ili pretpostavljaju da bi Palestinci i "humanitarci" u konvojima mogli unijeti na ilegalan način oružje na palestinske tritorije?
U konvoju je bilo oruzja isto kao sto je Irak posjedovao hemijsko naoruzanje!!! Niko nije vise lud!
jackamil

#5207 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jackamil »

simpozijum delirijum wrote:...Izraelska piratska akcija sa prolijevanjem krvi je prijetnja Turskoj i svima ostalim ukljucujuci i Evropu, a Turska ima svoje aferime sa Kurdima koje bombarduje u Iraku , dok Amerikanci zazmire i klimnu glavom. Koliko je ta igra prljava ? to je neopisivo :x znam da najvise stradaju Palestinci i Kurdi
Kurdi stradaju mnogo više od Palestinaca, ali većinom nisu muslimani i zato se niko o njima ne brine, na margini su, i Turci će ih na kraju sve pobiti.

Kurdi ne vrše pritisak na Jerusalem kao Palestinci i nisu potrebni muslimanima i arapskim vođama da umjesto njih budu žrtve i oruđe u borbi protiv Izraela :x
Last edited by jackamil on 06/06/2010 20:59, edited 1 time in total.
vivaldi

#5208 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vivaldi »

theTruePath wrote:

Oko 6 miliona ih je tamo, ali od tog broja cak 1.650.000 samo u New York-u (10% populacije :-) ) drzave New York.
http://jbuff.com/c052302.htm

Vidjeces u ovom tekstu da su prosjecna godisnja primanja americkih jevreja duplo veca od primanja prosjecnog amerikanca.
Znaju posao nema sta.
h_poaro

#5209 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by h_poaro »

BarbaDue wrote:
U konvoju je bilo oruzja isto kao sto je Irak posjedovao hemijsko naoruzanje!!! Niko nije vise lud!

Ooo @BarbaDue, pa što ne kažeš prije da si bio u konvoju, što se ne pohvališ da imaš informacije iz prve ruke :D
theTruePath

#5210 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

vivaldi wrote:
theTruePath wrote:

Oko 6 miliona ih je tamo, ali od tog broja cak 1.650.000 samo u New York-u (10% populacije :-) ) drzave New York.
http://jbuff.com/c052302.htm

Vidjeces u ovom tekstu da su prosjecna godisnja primanja americkih jevreja duplo veca od primanja prosjecnog amerikanca.
Znaju posao nema sta.

Sto nisam jevrej maaan :D :-)
upaljac83

#5211 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by upaljac83 »

h_poaro wrote:
BarbaDue wrote:

Ooo @BarbaDue, pa što ne kažeš prije da si bio u konvoju, što se ne pohvališ da imaš informacije iz prve ruke :D
Mislis da Izrael ne bi ponosno pokazao taj arsenal oruzja da su ga nasli?? :roll:
Jedino ako ne mislis na one kljuceve, sarafcigere i nozeve :lol:
Last edited by upaljac83 on 06/06/2010 21:04, edited 1 time in total.
Imamopobjednika

#5212 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Imamopobjednika »

Najjaci su mi ovi "upuceni analiticari". Dakle tvoj je zakljucak da nista nije crno-bijelo i da sve strane snose posljedice iz razloga sto su humanitarci morali znati kako ce sve to zavrsiti jer je Gaza pod blokadom. Ma bravo! Dakle treba krsiti sva moguca ljudska prava i tjerati stanovnistvo Gaze da gladuje a niko ne treba prstom da mrdne jer se zna kako ce cionisticka drzava reagovati. I ko god odluci da digne glas protiv tih neljudskih uslova, zapravo dijeli odgovornost jer se usudio prkositi cionistickoj drzavi. Brilijantna analiza, svaka cast.
arzuhal

#5213 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Šta ono reče Muhamed Sabah po dolasku na sarajevski aerodrom:

- Da smo htjeli da pomognemo teroristima - pomogli bismo Izraelu...

jefferson

#5214 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jefferson »

Imamopobjednika wrote:
Najjaci su mi ovi "upuceni analiticari". Dakle tvoj je zakljucak da nista nije crno-bijelo i da sve strane snose posljedice iz razloga sto su humanitarci morali znati kako ce sve to zavrsiti jer je Gaza pod blokadom. Ma bravo! Dakle treba krsiti sva moguca ljudska prava i tjerati stanovnistvo Gaze da gladuje a niko ne treba prstom da mrdne jer se zna kako ce cionisticka drzava reagovati. I ko god odluci da digne glas protiv tih neljudskih uslova, zapravo dijeli odgovornost jer se usudio prkositi cionistickoj drzavi. Brilijantna analiza, svaka cast.
A cijela blokada je zato sto je hamas kidnapovao vojnika i nece da ga vrati!
Jebe lud zbunjenog dole.
Sad je pitanje ciji je zivot vrjedniji? Tog vojnika ili nekog bolesnika koji ce umrjeti jer mozda nema dovoljno lijekova i sl.
Ali to je rat.
Hamas gura svoje, izrael svoje, pa budemo vidjeli kako ce se sve to zavrsiti.
Medjutim mene kopka jedno pitanje. Sta bi mi uradili da imamo neku drzavu koja nam kidnapuje vojnika, gadja nasumice raketama gradove i jos ne priznaje pravo na postojanje? Jebali bi im znanje za 24 sata da mozemo.
Sad koja je to mjera koju izrael treba da poduzme da bi neko rekao: eh to je odmjeren odgovor?
Odkako se ovo desilo, izraelski F16 su nekoliko puta gadjali polozaje Hamasa nakon sto su ovi ispalili rakete u Izrael, ali na to vise niko ni ne obraca paznju.
ocekivati od izraela da ce popustiti i otvoriti vode Gaze za otvorenu komunikaciju je ravno najvecim mastanjima, ali eto bar imamo o cemu pisati, s obzirom da je ovo ociti najveci problem koji trenutno pritisce nasu drzavu!
simpozijum delirijum

#5215 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

slike govore vise od rijeci, dokumentarac o zivotu djece u najvecem konc-logoru trenutno na planeti ; Gaza
ako poslije gledanja ovoga dokumentarca (ja licno nisam imao zivaca da odgledam do kraja , jer pocinjem da mrzim ! :x , a to mi ne treba !) nije sve jasno ? kada ce onda biti napokon jasno ?
link;
http://www.informationclearinghouse.inf ... #idc-cover
simpozijum delirijum

#5216 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Jefferson
cijela blokada je zato sto je hamas kidnapovao vojnika i nece da ga vrati!
Jebe lud zbunjenog dole.
Sad je pitanje ciji je zivot vrjedniji? Tog vojnika ili nekog bolesnika koji ce umrjeti jer mozda nema dovoljno lijekova i sl.
Ali to je rat.
Medjutim mene kopka jedno pitanje. Sta bi mi uradili da imamo neku drzavu koja nam kidnapuje vojnika, gadja nasumice raketama gradove i jos ne priznaje pravo na postojanje? Jebali bi im znanje za 24 sata da mozemo.
Sad koja je to mjera koju izrael treba da poduzme da bi neko rekao: eh to je odmjeren odgovor?
Odkako se ovo desilo, izraelski F16 su nekoliko puta gadjali polozaje Hamasa nakon sto su ovi ispalili rakete u Izrael, ali na to vise niko ni ne obraca paznju.
ocekivati od izraela da ce popustiti i otvoriti vode Gaze za otvorenu komunikaciju je ravno najvecim mastanjima, ali eto bar imamo o cemu pisati, s obzirom da je ovo ociti najveci problem koji trenutno pritisce nasu drzavu!jefferson
odgledaj dokumentarac koji sam linkovao kao prvo i uz duzno postovanje ; ne lupetaj matere ti ! :roll: , kao drugo i RS negira postojanje BiH i pravi belaj i koci razvoj zemlje pa ne ubijamo svakoga stanovnika Republike Srpske kojega sretnemo i ne saljemo bombase na njih vec se mukotrpno pregovara
na istoj stranici koju sam linkovao ima text u kojemu se navodi da je od primitivnih raketa koje je ispalio Hamas na Izrael poginulo 16 Izraelaca od 2006-2009 (sumnja se da su neke od tih raketa ispaljene od strane spijuna i agenata Izraela kao razlog daljne blokade i propagadni rat )
u saobracajnim nesrecama pogine oko 32 Izraelca mjesecno
po medjunarodnom pravu Hamas nije u ratu sa Izraelom
theTruePath

#5217 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

arzuhal wrote:Šta ono reče Muhamed Sabah po dolasku na sarajevski aerodrom:

- Da smo htjeli da pomognemo teroristima - pomogli bismo Izraelu...

dobar je Bogami :thumbup:
omar little

#5218 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

jeffersone,
blokada je pocela 2007. godine kad je hamas (2006.) dobio izbore a ne zbog nekakvog vojnika. hamas ne priznaje drzavu izrael kao sto ni 3/4 stranaka koje sjede na vlasti u izraelu ne daje pravo na postojanje palestini.
sigurna sam da znas ali u zadnjem napadu na gazu (decembar 2008.) je poginulo 1,400 palestinaca i ko zna koliko ranjenih a u izraelu 3 civila i 10 vojnika a od toga 4 od friendly fire. ciji je zivot vrijedniji?
GOLFER

#5219 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by GOLFER »

jefferson wrote:
Imamopobjednika wrote:
Jebe lud zbunjenog dole.
Ali to je rat.
ocekivati od izraela da ce popustiti i otvoriti vode Gaze za otvorenu komunikaciju je ravno najvecim mastanjima, ali eto bar imamo o cemu pisati, s obzirom da je ovo ociti najveci problem koji trenutno pritisce nasu drzavu!
jok jok ti ne provociras...

Vidim podrzavas prozlocinacku tj proizraelsku pricu Joa Bidena... Blago tebi ako si tako rahat od pameti.

samo mi nije jasno sto uvijas i zavijas te svoje stavove, trazis neka opravdanja (ili sta), sto opravdavas one koji su kao sto ona djevojka rece na videu... 'malo fasisiodni' ali samo MALO :( jasno nam je svima na cemu smo. Ovdje je Borba izmedj dobra i zla i jasno se pokazuje koliko su vlade velikih zemalja koje su ko fol uzori demokraticnosti i kojekakvih ljdskih prava ustvari oni koji podrzavaju zlocin.

i Sta obama kaze na ovo sve? de napisi nam koje slovo o tome?
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#5220 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

jefferson wrote:
Imamopobjednika wrote:
Jebe lud zbunjenog dole.Sad je pitanje ciji je zivot vrjedniji? Tog vojnika ili nekog bolesnika koji ce umrjeti jer mozda nema dovoljno lijekova i sl.
Ali to je rat.
:shock: :? :-)
Bibi bi se ponosio tobom. :D

Edit. Ono boldiano. Gdje si ti bio 92-95?
SenSen

#5221 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by SenSen »

Vidim da su drugi vec odgovorili @jefferson, ali hocu samo nesto da spomenem: vojnik se ne moze "kidnapovati", moze se samo zarobiti. Ili da citiram @jeffersona "to je rat" :wink: Osim toga, sva ova prica o jednom jedinom vojniku mi se vise gadi kada znamo da Izrael ima zatocenih 7000 (ili je ono oko 10000) Palestinaca. I to veliki dio njih bez ikakvih dokaza.

Ali kada vec pricamo o "kidnapovanju": http://www.haaretz.com/print-edition/ne ... bled=false
zorafight

#5222 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zorafight »

Zbog krvavih napada Pixies otkazali koncert u Izraelu

Američka rock grupa Pixies otkazala je koncert zakazan za 9. lipnja u Tel Avivu, zbog krvavog izraelskog napada na međunarodni humanitarni konvoj za Gazu.

"S velikim žaljenjem javljamo da su Pixiesi otkazali dolazak u Izrael 9. lipnja", piše u priopćenju izraelskog promotora Shukija Weissa.

"Želimo se najiskrenije ispričati našim obožavateljima, ali okolnosti koje su izvan naše kontrole nisu nam išle na ruku", dodaje se u priopćenju.

Odluka o otkazivanju koncerta dolazi u času kada je krvavi izraelski napad na međunarodni humanitarni konvoj za Gazu, u kojemu je u ponedjeljak život izgubilo devetero turskih državljana, pokrenuo val prosvjeda u cijelome svijetu.

U četvrtak navečer dvije britanske skupine Gorillaz i Klaxons također su u zadnji trenutak otkazale koncert planiran za subotu u Tel Avivu.

Velik odjek u javnosti nedavno je imalo i otkazivanje nastupa Elvisa Costella, slavnog britanskog rock glazbenika koji je otkazao predstavljanje svog recentnog albuma koncem lipnja u Izraelu, obrazloživši svoju odluku "zastrašivanjem i ponižavanjem" palestinskih civila.

Hina
jefferson

#5223 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jefferson »

SenSen wrote:Vidim da su drugi vec odgovorili @jefferson, ali hocu samo nesto da spomenem: vojnik se ne moze "kidnapovati", moze se samo zarobiti. Ili da citiram @jeffersona "to je rat" :wink: Osim toga, sva ova prica o jednom jedinom vojniku mi se vise gadi kada znamo da Izrael ima zatocenih 7000 (ili je ono oko 10000) Palestinaca. I to veliki dio njih bez ikakvih dokaza.

Ali kada vec pricamo o "kidnapovanju": http://www.haaretz.com/print-edition/ne ... bled=false
Pa cek u cemu je onda problem s blokadom ako je rat?
Ja fino cijelo vrijeme govorim da je Izrael uzrok problema, ali svakog dana kada sunce izadje palestinci protiv sebe imaju vojsku koja ima izmedju 500 i 700 raznih borbenih aviona, preko 1500 tenkova, i drzavu koja je u vrhu po razvoju vojne tehnologije.
izraelci uporno naseljavaju palestinska podrucja, tjeraju palestince u logore, ili u druge drzave koje onda to koriste u svoje svrhe, itd.
I onda dodjemo do situacije u kojoj imas Fatah koji je otprilike korumpiran kao BH HDZ/SDA i SNSD, ako ne i vise, te hamas i na drugoj strani Hezbolah, svaki gledajuci ciljeve svoje organizacije a ne palestinskog naroda.
Problem u svoj toj prici sto su mnoge te organizacije presle sa borbe za palestinu u neku radikalno religijsku borbu.
OK sve je to uredu. Kao sto sam vec rekao, zivot je zivot, i svaki zivot je jednako vrijedan, ali uvijek imaju dvije strane price a ne jedna!
Nije sporno da je cijeo vrijeme Izrael iskoristava, patio ovo ono palestince.
isto tako za sve arapske ratove nisu bili izraelci odgovorni nego arapi, zemlje koje su koristile palestinsko pitanje da bi svoje neke ciljeve ostvarile.
Sto se mene tice, hamas, hezbolah ili izrael? isto pakovanje, s tim sto su hamas i hezbolah teroristicke organizacije, a izrael neka vrsta teroristicke demokratije!
A sto se tice gdje sam ja bio u ratu? Bio sam u BiH, za raziku od mnogih ovdje. Medjutim i kada je u pitanju nasa strana, mogli bi raspravljati o politici i o postenju, moralu i etici, itekako raspravljati!
zorafight

#5224 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zorafight »

Hamas je irelevantan u ovoj prici i koristi se samo kako bi se zlocini opravdali i prica skrenula na sasvim drugu stranu. Jasna i glasna osuda imperijalisticke drzave Izrael i stravicnih zlocina koje ta teroristicka drzava decenijama provodi nicim te ne stavlja na bilo ciju stranu. To je pitanje elementarne ljudskosti, nicega vise.
jefferson

#5225 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jefferson »

zorafight wrote:Hamas je irelevantan u ovoj prici i koristi se samo kako bi se zlocini opravdali i prica skrenula na sasvim drugu stranu. Jasna i glasna osuda imperijalisticke drzave Izrael i stravicnih zlocina koje ta teroristicka drzava decenijama provodi nicim te ne stavlja na bilo ciju stranu. To je pitanje elementarne ljudskosti, nicega vise.
U cijeloj toj prici Hamas ne mozes razdvojiti. Nisu ovo lego kockice pa da kazes, eh mogu bez ove.
Hamas kao takav sluzi za izgovor, i ja nikad nisam rekao da ovo sto izrael radi je humano, ili da nije za osudu.
Ali ja ti govorim sta ce se realno desiti.
Prvo, Turska nije bivsa Juga pa da ko tito prekine odnose sa izraelom, te skoluje Palestince!
Tito je imao muda, ovi ih nemaju!
Drugo, sta smo mi uradili za Palestince? Sto mi nemamo fond za skolovanje palestinaca, pa da im pomognemo? Sto nismo skolu sagradili u Palestini? sagradili smo je u iranu, koji ima para da se bakce sa n. bombom, ali eto mi smo trebali skolu sagraditi nakon zemljotresa. OK, to je humano djelo, ali zar nije humanije to palestincima uraditi???
Sta smo mi uradili za njih osim sto se ispisalo 218 stranica na SA-X forumu, malo nesto ljudi protestvovalo (i koji su se potrudili da SAMO muslimani se osjecaju komotno u tim protestima), i tu je kraj.
Nego hajmo facebook grupe, i prije spavanja obavezno napisite kako se grozite zlocina, i sl, ao sto nama inace dolici kada treba nekom drugom pomoc.
Kad je bio zemljotres na haitiju skupila je cijela drzava skoro citavih 40,000km, Vijece Ministara dalo 100,000 (manje nego vrijednost auta predsjedavajuceg) i to je to. Za to vrijeme nase komsije (Srbija) sprema kontigent vojni na haiti. bar ljudi odose nesto konkretno da urade!
Locked