Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
jeza u ledja

#5201 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

ahuseino wrote:Slusam neki dan (samo nisam mogao postati ovdje = turizam u banovicima), po nekim 'optimisticnijim' procjenama GITMO se ne bi mogao zatvoriti do jeseni... i to je pod velikim pitanjem.

Znaci ni ono sto sam mislio da je najmogucnije sada izgleda visi o koncu.

Healthcare izgleda propada (a po nekim komentarima liberalaca) zato sto je administracija imala hands-off pristup, prepustili previse slucaju=strujama...

GOP samo blatantly sve podriva sto dolazi od administracije.

Sad se gubi i super-vecina u kongresu... elem proso voz da se sta uradi na ho-ruk/prepad. Ovi imbecili sa juga, imam osjecaj RASISTI, skoro otvoreni, jednostavno ne daju ni milimetra.

Samo dobro im je barem na njihovoj konferenciji hebao roditelje...
http://www.thedailyshow.com/watch/mon-f ... 2010/q---o

Treba covjek skinuti rukavice i ko Bus, raditi sta mu je cejf.
Neki dan citam komentar Fareeda Zakarije, ne znam gdje, mislim u NYT, i kaze kako je primjetio da se Obama ponasa vise kao premijer neke evropske zemlje, a ne kao predsjednik SAD. Odnosno kako ulazi u previse rasprava i konflikata sa Kongresom ('Parlamentom'), a ne izdize se dovoljno iznad toga, kao predsjednik...u predsjednickom sistemu kakav ima Amerika.
Bas mislim da je to dobro rekao.
1gorstak

#5202 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by 1gorstak »

jeza u ledja wrote:
ahuseino wrote:Slusam neki dan (samo nisam mogao postati ovdje = turizam u banovicima), po nekim 'optimisticnijim' procjenama GITMO se ne bi mogao zatvoriti do jeseni... i to je pod velikim pitanjem.

Znaci ni ono sto sam mislio da je najmogucnije sada izgleda visi o koncu.

Healthcare izgleda propada (a po nekim komentarima liberalaca) zato sto je administracija imala hands-off pristup, prepustili previse slucaju=strujama...

GOP samo blatantly sve podriva sto dolazi od administracije.

Sad se gubi i super-vecina u kongresu... elem proso voz da se sta uradi na ho-ruk/prepad. Ovi imbecili sa juga, imam osjecaj RASISTI, skoro otvoreni, jednostavno ne daju ni milimetra.

Samo dobro im je barem na njihovoj konferenciji hebao roditelje...
http://www.thedailyshow.com/watch/mon-f ... 2010/q---o

Treba covjek skinuti rukavice i ko Bus, raditi sta mu je cejf.
Neki dan citam komentar Fareeda Zakarije, ne znam gdje, mislim u NYT, i kaze kako je primjetio da se Obama ponasa vise kao premijer neke evropske zemlje, a ne kao predsjednik SAD. Odnosno kako ulazi u previse rasprava i konflikata sa Kongresom ('Parlamentom'), a ne izdize se dovoljno iznad toga, kao predsjednik...u predsjednickom sistemu kakav ima Amerika.
Bas mislim da je to dobro rekao.
Analiticari su takvi, da Obama nema "hands on approach", zezali bi ga kako ne radi dovoljno, kako treba zasukati rukave, kako treba raditi vise s ciljem objasnjavanja svoje vizije politickim neistomisljenicima .... smislio bi Fareed vec nesto, takva je priroda njihovog posla, moraju pokazati dozu kriticnosti (cak i ako licno mozda to ne zele). To im je posao.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#5203 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

Obama dobar cojk ali los politicarr..

ali evo procenat nezaposlenosti se popravlja

http://business.theatlantic.com/2010/02 ... e_lost.php
ahuseino

#5204 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

prva godina nije ni kenediju bila sjajna, ali se kasnije pokazao.
vidicemo sta ce huske.

ne znam ni sta se pilavio u ovoj prvoj... podviris se podase, vidis gdje su - ako ih ima, i onda, siguran u svoju muskost :D svoj pos'o...
statix

#5205 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by statix »

Izgleda da mu nedostaje crnacke borbenosti i odlucnosti, a to se ne uci na Harvardu. :D Inace, kako ocekivati da se obracuna sa Wall Streetom i bankama, kojim ocajnicki treba rigoroznija regulativa, kako neka buduca covjekova (bankarska) pohlepa ne bi izazvala novu krizu.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#5206 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

statix wrote:

Izgleda da mu nedostaje crnacke borbenosti i odlucnosti, a to se ne uci na Harvardu. :D Inace, kako ocekivati da se obracuna sa Wall Streetom i bankama, kojim ocajnicki treba rigoroznija regulativa, kako neka buduca covjekova (bankarska) pohlepa ne bi izazvala novu krizu.
u sustini volim Obamu, glaso sam za njeg, i opet bih mu dao glas jer nema niko bolji momentalno ko bi zastupao moje interese; medjutim, on je sam i nema ih mnogo njemu slicnim da bi promjene zazivjele, i naravno nekad je bolje i lakse biti izvan systema i vrsiti svoje namjere i promjene npr. MLK, za razliku kad udjes u system gdje vec postoji negi protokol ponasanja, npr. Obama.
ljubav_aha

#5207 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ljubav_aha »

statix wrote: Izgleda da mu nedostaje crnacke borbenosti i odlucnosti, a to se ne uci na Harvardu. :D Inace, kako ocekivati da se obracuna sa Wall Streetom i bankama, kojim ocajnicki treba rigoroznija regulativa, kako neka buduca covjekova (bankarska) pohlepa ne bi izazvala novu krizu.
hej mister KKK :mrgreen: ne uci se na bilo kojem faksu u SAD :D

to se pocelo desavati prije Obame :-) halo :lol:
zonbirile

#5208 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

corolla02 wrote:
statix wrote:

u sustini volim Obamu, glaso sam za njeg, i opet bih mu dao glas jer nema niko bolji momentalno ko bi zastupao moje interese; medjutim, on je sam i nema ih mnogo njemu slicnim da bi promjene zazivjele, i naravno nekad je bolje i lakse biti izvan systema i vrsiti svoje namjere i promjene npr. MLK, za razliku kad udjes u system gdje vec postoji negi protokol ponasanja, npr. Obama.
--------------------------------------------------------
Obama-ubij sve i vrati se sam,dobar špageti vestern.U stvarnosti 1000 Obama Husa ne pomaže.
mofo33

#5209 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by mofo33 »

jefferson wrote:
mofo33 wrote:
zonbirile wrote: -------------------------------------------
Bosna nije moralna tvrđava,niti će biti,ali ti si posljednji koji imaš šta reći na tu temu.I ne znam otkud navada da se pljuje po domovini zarad diskusije o izborima u Americi.
pogotovu kad se nema prava glasati u US :-D
ili fole imati pravo ali ne glasati iz puste mrzovolje :-)
A o cemu ti?
o tome sto vecina bosanaca/bosnjaka/neznamvisekakosezovete nema pravo glasa u usa
ono, mijenjam drzavu u kojoj zivim ali sve iz mog coska (supljom filozofijom):razz:
isti takvi(guzom na minderluku u usa) vedre i oblace na bosanskim izborima,
iz daljine onako, kroz indigo... :lol:
ahuseino

#5210 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

mofo33 wrote:
o tome sto vecina bosanaca/bosnjaka/neznamvisekakosezovete nema pravo glasa u usa
ono, mijenjam drzavu u kojoj zivim ali sve iz mog coska (supljom filozofijom):razz:
Vrlo pametno zakljucivanje... da ljudi koji ovdje prdoklace, i naprdivaju se, a IMAJU pravo glasa - ne glasaju.

nidze veze... 'samo nako da se ubaci koja pametna...
jeza u ledja

#5211 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

mofo33 wrote: o tome sto vecina bosanaca/bosnjaka/neznamvisekakosezovete nema pravo glasa u usa
Nesto bih ti sad dos'o i rek'o.....al mi mrsko pomjerit guzu sa mindera. :oops:
zonbirile

#5212 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

@jul,ah
da vas dvojica ne tipkate jedan drugom iz krila,čudno čim se javi jedan eto i drugog,a isto misle,bože mi oprosti kao jedno biće.
ahuseino

#5213 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

zonbirile wrote:@jul,ah
da vas dvojica ne tipkate jedan drugom iz krila,čudno čim se javi jedan eto i drugog,a isto misle,bože mi oprosti kao jedno biće.
Ma volim ja i tebe, namcora starog, nemoj bit' ljubomoran.

Kad ti ne bi ja odgovar'o, ko bi te sluso?
S kim bi se onda svadz'o? Argumentir'o, folir'o, pametov'o?

P.S. Ne mislimo bas isto, ja recimo mislim da Huske nije nesto vele puno uradio, a JUL da jeste...

CITAJ!!!
zonbirile

#5214 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

ahuseino wrote:
zonbirile wrote:@jul,ah
Ma volim ja i tebe, namcora starog, nemoj bit' ljubomoran.

Kad ti ne bi ja odgovar'o, ko bi te sluso?
S kim bi se onda svadz'o? Argumentir'o, folir'o, pametov'o?

P.S. Ne mislimo bas isto, ja recimo mislim da Huske nije nesto vele puno uradio, a JUL da jeste...

CITAJ!!!
------------------------------------------
dobro,malo zeze
walkabout

#5215 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by walkabout »

ask jorself dzast van kveshchn... :D

Holivudski veteran Clint Eastwood je, u intervjuu za njemački časopis Stern izjavio kako aktualnom američkom predsjedniku Baracku Obami nedostaju vještine dobroga vođe"Možete pobijediti na izborima, no znači li to da ćete voditi zemlju dobro? Do danas Obama nije pokazao pretjeranu vještinu i snagu dobroga vođe", kazao je 79-godišnji glumac i redatelj, član Republikanske stranke, koji je bio i oštar kritičar politike Obamina prethodnika Georgea Busha.

Eastwood je Obaminu prvu godinu u predsjedničkom uredu usporedio s onom Nelsona Mandele 1994. Eastwoodov novi film Invictus posvećen je bivšem južnoafričkom predsjedniku. "Nadam se da će pogledati moj film i shvatiti poruku", kazao je Eastwood.
ahuseino

#5216 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

walkabout wrote:ask jorself dzast van kveshchn... :D

Holivudski veteran Clint Eastwood je, u intervjuu za njemački časopis Stern izjavio kako aktualnom američkom predsjedniku Baracku Obami nedostaju vještine dobroga vođe"Možete pobijediti na izborima, no znači li to da ćete voditi zemlju dobro? Do danas Obama nije pokazao pretjeranu vještinu i snagu dobroga vođe", kazao je 79-godišnji glumac i redatelj, član Republikanske stranke, koji je bio i oštar kritičar politike Obamina prethodnika Georgea Busha.

Eastwood je Obaminu prvu godinu u predsjedničkom uredu usporedio s onom Nelsona Mandele 1994. Eastwoodov novi film Invictus posvećen je bivšem južnoafričkom predsjedniku. "Nadam se da će pogledati moj film i shvatiti poruku", kazao je Eastwood.
du ju fil laki (pa zakrene glavu, malo)... pank?
walkabout

#5217 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by walkabout »

je li istina da americhki vojnici primaju ~$10 000,- mjesechno (plus beneficije tojes ko prezhivi) za oslobadjanje Afganistana... :roll:
jeza u ledja

#5218 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Vas dvojica prestanite pricati na tom seljackom americkom nista vas ne razumijem. :oops:

Inace, Obamina podrska je pala na 48.1%, a protivljenje je 46.4%.

GOP general ballot ima podrsku 3% nad Demokratama.

Vidjecemo kol'ko ce ga popushlich na jesen.
ahuseino

#5219 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

jeza u ledja wrote:Vas dvojica prestanite pricati na tom seljackom americkom nista vas ne razumijem. :oops:

Inace, Obamina podrska je pala na 48.1%, a protivljenje je 46.4%.

GOP general ballot ima podrsku 3% nad Demokratama.

Vidjecemo kol'ko ce ga popushlich na jesen.
Mozda ce mu popuslic u novembru dat' malo motivacije da skine rukavice, pa da ne gleda stalno kuda mashe.

Ovo za vojnike, mislim da nije istina, kada 'radish za domovinu' onda ti je tupla, koliko meni kazu ovi sto su se demobilisali, od $40k + nesto (godishnje) pa do nesto malo vise zavisno o chinu. Ovo samo vazi za vojnike koji su potpisali dusu djvolu na 4 godine, profesionalni oficiri imaju dosta vise... pa onda da ne brojimo vojne beneficije - BESPATAN kamp u Kuparima, vojne stambene zgrade, infrared naocale, i poluprobojna potkosulja...

Ali $120k (godishnje) je po onome sto sam ja cuo, pinka za kontraktore, ove sto pucaju prvo, pitaju poslije... bas ko prljavi hare...
ljubav_aha

#5220 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ljubav_aha »

sto se tice obame,posjedujem 6 culo,jos od prvog dana imam isti stav :oops: Oama,bljah :oops:
ahuseino

#5221 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

ljubav_aha wrote:sto se tice obame,posjedujem 6 culo,jos od prvog dana imam isti stav :oops: Oama,bljah :oops:
Sto ti se gadi?
ljubav_aha

#5222 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ljubav_aha »

ahuseino wrote:
ljubav_aha wrote:sto se tice obame,posjedujem 6 culo,jos od prvog dana imam isti stav :oops: Oama,bljah :oops:
Sto ti se gadi?
jednostavno imam odlicne antene u procjeni ljudi :-D
jeza u ledja

#5223 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

ljubav_aha wrote:
ahuseino wrote:
Sto ti se gadi?
jednostavno imam odlicne antene u procjeni ljudi :-D
:lol:
ljubav_aha

#5224 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ljubav_aha »

:lol:
simpozijum delirijum

#5225 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by simpozijum delirijum »

da ne postavljam linkove , sve znate iz vijesti;
Obama ! dobri covjece !
saljes vojsku u Afganistan , a jos dodatnih 350 000 Americkih familija ce izgubiti dom u prvom kvartalu ove godine , jer nemaju para da plate rentu
47 miliona bez zdrastvenoga osiguranja
15 miliona gladnih ! ( da ! gladnih Amerikanaca , ne imigranata , Amerikanaca koji zive od narodnih kuhinja , 'Guglajte' o situaciji u Detroitu gdje je procenat nezaposlenosti 45% :x )
vojni budzet od 850 milijardi dolara ( vise nego ostatak planete zajedno , racunajuci i Kinu i Rusiju )
Guantamo Konc-logor nije zatvoren, kao niti desetine zatvora za "neprijatelje" USA , od Poljske do Kosova i Afganistana skrivenih od ociju javnosti ( navodno je 12 000 nesretnika u tim gulazima USA , izlozeni najstravicnijim mucenjima )
antiraketni stit si preselio na brodove , te u Rumuniju i Poljsku ( u slucaju Poljske saljes antibalisticke rakete PAC-3 samo 50-tak kilometara od Ruske granice !) i brodove koje saljes Rusiji pod nos u Crno More, izazivajuci opasnost od III svjetskoga rata, nicim izazvan od strane Rusa !
prodajes oruzje Tajvanu od 6.5 milijardi dolara , uprkos otvorenim prijetnjama Kine , da ce uzvratiti cak i oruzano ako poremetis balans u regionu , nicim izazvan od strane Kineza
prijetis Iranu slizan sa Izraelskim fanaticima , mada Iranci tvrde ( i CIA takodjer ) da samo zele mirnodopsku upotrebu atomske energije
Obama ?
koji ti je Q..rac !
Post Reply