Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
elk

#5201 Re: Sarajevo Construction

Post by elk »

A da,kad smo vec kod berbe 92,kako niko hifa pumpu i onaj masterpis ne spomenu...bila cesma vazda tamo,cuj ono napravilo novu.i to pored pumpe.da biva tu pijemo.o jebem ti bosno milu majku.
Logovan

#5202 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

thekupus wrote:Image
. Sa današnje press konferencije u Općini Stari Grad
Ovo bi bilo super. :thumbup: Napucati Štrosu da blješti.

Još ona 2-3 kafića zamijeniti sa radnjama (odjeća, nakit, itd.) i restoranima i to je to. Može se jedino ostaviti Monument, ostalo van.
amar1994

#5203 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

elk wrote:U pinu i sanilend ni mrtav.kad vidim ona "parkirana" auta tu prvi kljuc bacim.
ima srecom jos uvijek lijepih i jeftinih mjesta,ko je gore redovan i ko hoda, zna o cemu govorim.a ima se i popit :roll: .nisam cuger fala bogu,ali nemoj me ogranicavati.pun mi postenih sda hadzija,berba 92 ili kasnije.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
DaysleepeR

#5205 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

samo da bude sreće da se odustane od onog krova u Štrosi prije nego padne prvi snijeg od pola metra pa se sam sruši

zakloniće pogled na katedralu a o sparini kad sunce udari da ne govorim
nepass1

#5206 Re: Sarajevo Construction

Post by nepass1 »

Thorgerson wrote:Ma ja mislim da ce se oni kafici sami pogasiti. Mislim na onakvoj lokaciji jbt u svim gradovima su ili neki super restorani ili radnje top brendova, a kod nas zadnje kafancuge.

Ja ne pamtim kad sam zadnji put sjeo u neko od onih kafana, mozda nekad prije 10-12 godina. Al fakat. :run:
s
Ovo sa ukidanjem basti je odlicna stvar koja ce najvjerovatnije rastjerati tu bagru i dovesti ili normalne restorane ondje ili neke top brendove.
kakvi top brendovi, sve se pozatvara u ferhadiji. otvaraju se jedino kafici ili pizza na komad. ostali sele u scc, bbi
So What!

#5209 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Izgradnja Sarajevo Towera - 21. 12. 2017.

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by So What! on 22/12/2017 16:10, edited 1 time in total.
So What!

#5210 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Centar "Safet Zajko" dobio ledenu plohu
Image

Ledena ploha u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" od danas je u funkciji za sve zaljubljenike u klizanje. Klizalište će biti otvoreno svakim danom od 10:00 do 21:00 sve do 15. februara 2018. godine.

Klizaljke će se moći iznajmiti po cijeni od 1,00 KM u krugu Centra, a za one koji dođu danas u 14h bit će besplatne.

Djeca do šest godina dužna su doći uz pratnju odrasle osobe. Investitor je Općina Novi Grad.
Image

Image
Akta
drug_profi

#5211 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Ovo bih pohvalio zaista.
Mada znam da je tu sigurno potroseno vise nego sto se moralo, jer u SDA nema nista bez IMT, ali hajd.
So What!

#5212 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Izgradnja dolazne stanice Trebevićke žičare - 19. 12. 2017.

Image

Image

Image

Image

Image

Image
saibaba

#5213 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

DaysleepeR wrote:samo da bude sreće da se odustane od onog krova u Štrosi prije nego padne prvi snijeg od pola metra pa se sam sruši

Dobro si.. praviti onakav krov kakav je zamisljen je katastrofa.
saibaba

#5214 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

nepass1 wrote:
Thorgerson wrote:Ma ja mislim da ce se oni kafici sami pogasiti. Mislim na onakvoj lokaciji jbt u svim gradovima su ili neki super restorani ili radnje top brendova, a kod nas zadnje kafancuge.

Ja ne pamtim kad sam zadnji put sjeo u neko od onih kafana, mozda nekad prije 10-12 godina. Al fakat. :run:
s
Ovo sa ukidanjem basti je odlicna stvar koja ce najvjerovatnije rastjerati tu bagru i dovesti ili normalne restorane ondje ili neke top brendove.
kakvi top brendovi, sve se pozatvara u ferhadiji. otvaraju se jedino kafici ili pizza na komad. ostali sele u scc, bbi
pa imas Boss-ovu dobru radnju..
shalla

#5215 Re: Sarajevo Construction

Post by shalla »

Da se odmah ogradim od bilo kakvih konstrukcija, niti gotivim SDA (čak naprotiv) niti Efendića ali kao roditelj trogodišnjeg djeteta, samo da kažem da je Centar Safet Zajko nešto najbolje što se ovom gradu desilo od 1992. godine a sa tim su složni mnogi moji prijatelji (koji također imaju djecu hehe)...
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#5216 Re: Sarajevo Construction

Post by liaar »

Kao hajmo reć stariji tinejdžer (generacija što je odrasla uz kamene stative i 24/7 vani) slažem se, gradu fali onakva lokacija kao Centar Safet Zajko
Haris.ba

#5217 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

DaysleepeR wrote:samo da bude sreće da se odustane od onog krova u Štrosi prije nego padne prvi snijeg od pola metra pa se sam sruši

Mislim da su odustali od te ideje. Objašnjavali su im stručnjaci (arhitekte) da se ne može Štrosa onako mijenjati. Mogu neki privremeni zahvati, tipa postavljati bašte kafića. Ali, ako se bude struka slušala - to je to. Nema drveća, nema krovova.
liaar wrote:Kao hajmo reć stariji tinejdžer (generacija što je odrasla uz kamene stative i 24/7 vani) slažem se, gradu fali onakva lokacija kao Centar Safet Zajko
Znam koji je problem sa nadležnostima, ali meni je i dan danas žal što se ne da na korištenje općini Ilidža Stojčevac. Mislim da bi se mogla ta lokacija preurediti u čak i bolje područje nego što je Safet Zajko.

A Safet Zajko je vjerovatno najbolji novi javni objekat od rata. Ne pada ni meni napamet ništa drugo, a da nije obnovljeno.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5218 Re: Sarajevo Construction

Post by mali_milojica »

shalla wrote:Da se odmah ogradim od bilo kakvih konstrukcija, niti gotivim SDA (čak naprotiv) niti Efendića ali kao roditelj trogodišnjeg djeteta, samo da kažem da je Centar Safet Zajko nešto najbolje što se ovom gradu desilo od 1992. godine a sa tim su složni mnogi moji prijatelji (koji također imaju djecu hehe)...
U potpunosti se slazem :thumbup:
Logovan

#5219 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

SPO Otoka Meandar
Image

Veneto Otoka
Image
supercali

#5220 Re: Sarajevo Construction

Post by supercali »

Thorgerson wrote:
amar1994 wrote: Mah ne mogu na forumu pisat i trollat :thumbup:

Ima jos mjesta odakle se vidi grad , isto cist zrak :)

Elita nije vlasnik , nego gro papaka koji ode u sunnyland :run:
Prica ti nema bas veze s vezom. Papaka ima svugdje. Dakle, ja sad trebam sjedit kuci il se zavlacit negdje gdje nema nikoga, da slucajno ne bih sreo nekog papka. :roll:

Mislim, tvoj izbor, izlazi gdje hoces, ali ne mozes reci da je ono gore mjesto bezveze, eto jer se tebi ne svidja.

Objekat je prelijep, sto se tice arhitekture, uredjenja interijera, eksterijera i svega. To sto se subjektivno tebi ne svidja je druga stvar. Objektivno ono gore se bolje nije moglo urediti i samo hejteru moze smetati onakvo nesto. A ko izlazi, ko je vlasnik iskreno boli me neka stvar. Ja odem sa suprugom i djeteom, i s njima sjednem...ne sjedim s drugim ljudima nit me zanimaju. I naravno preporuka je da se ne ide gore vikendom.
Subjektivno se njemu ne svidja je druga stvar a subjektivno sto se tebi svidja mora biti tako :-)
Tvrtko II Kotromanić

#5221 Re: Sarajevo Construction

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Dzontra_Volta wrote:
DaysleepeR wrote:Hidrogradnja u stečaju prodala zgradu Union Banci za 11 miliona, dugovi odmah pojeli pare.
Namjena je nepoznata, meni ovo liči na hotel.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zgrada- ... /160418086
Zar neće Union banka tu preseliti?
Čini mi se da su oni oglasili prodaju one njihove zgrade u Dubrovačkoj/Danijela Ozme.
cuo sam da ce Autoceste FBiH tu preseliti (mislim na bivsu zgradu Hidrogradnje)
So What!

#5222 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Rekonstrukcija upravne zgrade Hidrogradnje - 23. 12. 2017.

Image

Image
So What!

#5223 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Izgradnja objekata K-36 i K-37 u naselju Šip - 23. 12. 2017.

Image

Image

Image
Thorgerson

#5224 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

supercali wrote: Objekat je prelijep, sto se tice arhitekture, uredjenja interijera, eksterijera i svega. To sto se subjektivno tebi ne svidja je druga stvar. Objektivno ono gore se bolje nije moglo urediti i samo hejteru moze smetati onakvo nesto. A ko izlazi, ko je vlasnik iskreno boli me neka stvar. Ja odem sa suprugom i djeteom, i s njima sjednem...ne sjedim s drugim ljudima nit me zanimaju. I naravno preporuka je da se ne ide gore vikendom.
Subjektivno se njemu ne svidja je druga stvar a subjektivno sto se tebi svidja mora biti tako :-)[/quote]
A gdje sam to napisao?

Procitaj fino sta sam napisao. Napisao sam za sam objekat da objektivno prelijepo izgleda i da je lijepo uredjeno.

Ako ti mislis da nije tako, jebiga, popricaj malo sa arhitektima, pa cuj i strucna misljenja. ;-)
drug_profi

#5225 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Jbg neko misli i da je reno megan lijep. Neko da je nova astra lijepa.
Ima ih i koji fiata oobzavaju.

Ukusi su razliciti, a sve je produkt profesionalnih dizajnera.
Post Reply