Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5201 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Velkoski »

"Wow, it's Friday night, what are you going to do? Just sit there?" Well, yeah. Because there's nothing out there.

amen :mrgreen:
KPNCTNJAH

#5202 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by KPNCTNJAH »

Sad mi beze ovo.. no liferi se pronasli :D
tjesimo se :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5203 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Velkoski »

:lol: :mrgreen:

znam da sofi voli barlotti :mrgreen:
KPNCTNJAH

#5204 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by KPNCTNJAH »

Mahaluso... sve znas :D odoh je traziti na ekskluzivi... i traziti mane ostalim likovima sa slika da bih se bolje osjecao :mrgreen:

Edit: slobodno nas citirajte... da ne bude da oftopicimo...
sophieEl

#5205 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by sophieEl »

KPNCTNJAH wrote:Mahaluso... sve znas :D odoh je traziti na ekskluzivi... i traziti mane ostalim likovima sa slika da bih se bolje osjecao :mrgreen:

Edit: slobodno nas citirajte... da ne bude da oftopicimo...
Tako me lit našao :lol: :mrgreen:

“If giving leaves you
feeling empty,
you’re giving too much
to the wrong person.”

Maza-Dohta
Zoya

#5206 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Zoya »

A mi smo se samo rastali.. onako kako se rastaju dvoje koji su se voljeli u pogresno vrijeme, a uz pogresno vrijeme idemo i pogresni mi. A nismo bili!
Afanasi_94

#5207 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Afanasi_94 »

Zoya wrote:A mi smo se samo rastali.. onako kako se rastaju dvoje koji su se voljeli u pogresno vrijeme, a uz pogresno vrijeme idemo i pogresni mi. A nismo bili!
:thumbup:
Mračajski proto

#5208 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mračajski proto »

Mutivoda wrote:"Dvoje na Vilsonovom, dvoje na mjesečini
znalo je više Šekspira nego danas cijela jedna škola. "

IZET SARAJLIĆ - Vilsonovo šetalište (1968) :zoka:

Jedna od dražih Kikinih pjesama. :thumbup:
KPNCTNJAH

#5209 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by KPNCTNJAH »

veze s vezom wrote:
KPNCTNJAH wrote:
Bansuri wrote:I've never been lonely. I've been in a room -- I've felt suicidal. I've been depressed. I've felt awful -- awful beyond all -- but I never felt that one other person could enter that room and cure what was bothering me...or that any number of people could enter that room. In other words, loneliness is something I've never been bothered with because I've always had this terrible itch for solitude. It's being at a party, or at a stadium full of people cheering for something, that I might feel loneliness. I'll quote Ibsen, "The strongest men are the most alone." I've never thought, "Well, some beautiful blonde will come in here and give me a fuck-job, rub my balls, and I'll feel good." No, that won't help. You know the typical crowd, "Wow, it's Friday night, what are you going to do? Just sit there?" Well, yeah. Because there's nothing out there. It's stupidity. Stupid people mingling with stupid people. Let them stupidify themselves. I've never been bothered with the need to rush out into the night. I hid in bars, because I didn't want to hide in factories. That's all. Sorry for all the millions, but I've never been lonely. I like myself. I'm the best form of entertainment I have. Let's drink more wine!

bukowski
Ko fol i on cita citate..:D
B predobro ..odavno ne procitah nesto bolje !!!
Pa ne citam one tvoje bezvezne... samo ove sto imaju smisla :D
Bansuri

#5210 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Bansuri »

KPNCTNJAH wrote:
Pa ne citam one tvoje bezvezne... samo ove sto imaju smisla :D
samo ove s potvrdno wine u svom zaključku :lol:
Bansuri

#5211 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Bansuri »

The first man to compare the cheeks of a young woman to a rose was obviously a poet; the first to repeat it was possibly an idiot.

Dali
MedenoSrce

#5212 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by MedenoSrce »

Stay single. I only say this to you because when you're young and in love, everyone thinks they'll be the exception. Sure, maybe mom and dad slept in separate beds, and then separate rooms. Maybe the older couples you know bicker or fight ... Maybe don't talk at all, if they ever did. But at your age, you can't imagine it will ever be you. But it will be. Which is bad enough, but what's even worse ... Is how much you'll feel like a failure ... Because when the person who knows you best loses interest, that really takes something out of you. Like surgery almost. And you really start to wonder ... If you'll ever be whole again.

Margaret to Dale
Masters of sex s01e08
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5213 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

Bansuri wrote:I've never been lonely. I've been in a room -- I've felt suicidal. I've been depressed. I've felt awful -- awful beyond all -- but I never felt that one other person could enter that room and cure what was bothering me...or that any number of people could enter that room. In other words, loneliness is something I've never been bothered with because I've always had this terrible itch for solitude. It's being at a party, or at a stadium full of people cheering for something, that I might feel loneliness. I'll quote Ibsen, "The strongest men are the most alone." I've never thought, "Well, some beautiful blonde will come in here and give me a fuck-job, rub my balls, and I'll feel good." No, that won't help. You know the typical crowd, "Wow, it's Friday night, what are you going to do? Just sit there?" Well, yeah. Because there's nothing out there. It's stupidity. Stupid people mingling with stupid people. Let them stupidify themselves. I've never been bothered with the need to rush out into the night. I hid in bars, because I didn't want to hide in factories. That's all. Sorry for all the millions, but I've never been lonely. I like myself. I'm the best form of entertainment I have. Let's drink more wine!

bukowski
m_l

#5214 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by m_l »

SEDAM FAZA

Ukorih svoju dušu sedam puta.
Prvi put kada se pokušala domoći visokog položaja preko leđa nejakih.
Drugi put kada se podigla pred onima koji su posađeni.
Treći put kada se dvoumila između teškog i lakog pa se odlučila za lako.
Četvrti put kada je pogriješila pa se tješila na tuđim greškama.
Peti put kada je bila strpljiva pa je strpljenje u snagu pretvorila.
Šesti put kada je skute dizala da ne bi blato života gazila.
Sedmi put kada je pjevala hvalospjeve Bogu misleći da je samo pjevanje hvalospjeva vrlina.

(Halil Džubran "Mirisni plodovi duše")
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#5215 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

There is nothing more erotic than a good conversation.
shmizlica

#5216 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by shmizlica »

de facto. wrote:There is nothing more erotic than a good conversation.
ptičica

#5217 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima."
Arthur Shopenhauer
Bansuri

#5218 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Bansuri »

MedenoSrce wrote:
Stay single. I only say this to you because when you're young and in love, everyone thinks they'll be the exception. Sure, maybe mom and dad slept in separate beds, and then separate rooms. Maybe the older couples you know bicker or fight ... Maybe don't talk at all, if they ever did. But at your age, you can't imagine it will ever be you. But it will be. Which is bad enough, but what's even worse ... Is how much you'll feel like a failure ... Because when the person who knows you best loses interest, that really takes something out of you. Like surgery almost. And you really start to wonder ... If you'll ever be whole again.

Margaret to Dale
Masters of sex s01e08
joj joj :thumbup:
Čudna sorta

#5219 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Čudna sorta »

"Najvažnije stvari je najteže reći. To su stvari kojih se sramimo jer ih riječi umanjuju, a kad ih izgovorimo, stvari koje su se činile neograničenima dok su bile u našoj glavi, stisnu se na običnu, životnu veličinu. Ali ima tu još nešto, zar ne? Najvažnije stvari su preblizu mjestu gdje je zakopano naše tajno srce, kao putokazi prema blagu koje bi neprijatelji rado ukrali. I dogodi se da s naporom otkrijemo neku tajnu a da nas ljudi čudno gledaju, ne shvaćajući što smo uopće rekli ni zašto smo mislili da je tako važno da smo bili na rubu suza dok smo govorili. Mislim da je to najgore. Kad tajna ostane zaključana ne zato što nije ispričana nego zato što je nitko nije razumio."

"Posljednjih 5 godina moga života nije imalo zadan smjer. U ustajanju od nemila do nedraga, bez zaštitnika i sreće, bez skloništa i kompasa, nošena strujom, zaokupljena uzaludnim bijegom od same sebe, u potrazi za mjestom gdje ću preživjet…”
Bansuri

#5220 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Bansuri »

As humans, we waste the shit out of our words. It’s sad.
We use words like “awesome” and “wonderful” like they’re candy.
It was awesome? Really? It inspired awe? It was wonderful? Are you serious? It was full of wonder?
You use the word “amazing” to describe a goddamn sandwich at Wendy’s.
What’s going to happen on your wedding day, or when your first child is born? How will you describe it?
You already wasted “amazing” on a fucking sandwich.
whitelegend07

#5221 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by whitelegend07 »

"Postoje u nama neke neprevodive dubine, postoje u nama neke stvari neprevodive u reči, ne znam..
Napiši mi pesmu, molila je, i nisam znao da li ću umeti.
Voleo sam je tako lako, i tako sam teško to znao da pokažem..."
(Đ.B.)
Mutivoda

#5222 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mutivoda »

“and when love came to us twice
and lied to us twice
we decided to never love again
that was fair
fair to us
and fair to love itself."

Charles Bukowski - "What Matters Most is How Well You Walk Through the Fire"
shmizlica

#5223 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by shmizlica »

”Možda mi je baš potpuni nedostatak afiniteta s nacističkim mentalitetom onemogućio da mu se efikasno suprotstavim. Naša mržnja vjerojatno postaje aktivna i militantna samo ondje, gdje osjećamo izvjesni afinitet prema protivniku. Ne borimo se, ili barem ne svim snagama, protiv onog što potpuno preziremo. Isplati li se opovrgavati očigledni besmisao i drsku glupost logičkim argumentima? Obično se zadovoljavamo prezirnim slijeganjem ramenima.”
shmizlica

#5224 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by shmizlica »

Dobar čovjek ne postoji, to je zabluda loših ljudi. Dobar čovjek je vještačka tvorevina, rezultat teške unutrašnje borbe sa samim sobom. Kada bi ta sumnjiva pojava, koju nazivate dobrim čovjekom, bar odškrinula pendžere svog unutrašnjeg svijeta, vidjeli biste da je unutar svih nas manje ili više isti kal, sazdan od sličnih nekvaliteta. Zato bih radije, umjesto o dobrom, govorio o pametnom čovjeku. Budi pametan da ne bi bio loš. Pametan čovjek povazdan bišće po sebi, odstranjuje svoje lošosti, i u jednom trenutku shvati da nikada nije dosta tog biskanja, da je loš karakter naš duševni korov, ti ga pljeviš a on se otima, raste li raste. Ne date se ni ti ni on u toj pljevidbi bez kraja. Nikada ne možeš odstraniti svoje mane, ali nikada ne smiješ ni prestati da ih tamaniš. A ako si uporan, ako se ne predaješ, onda ti se poslije decenija savjesnog rada može desiti i to da u ogledalu ugledaš nekog nasmijanog i smirenog sebe. I tu ti je možda ključ. Ako potamaniš dovoljno svojih zala, ako ih nekako turiš pod kontrolu, onda ispod njih izbije vedrina. Pojavi se osmijeh. Najljepši prizor na nekom čovjeku je njegov osmijeh. Razvučeš ove svoje žvalje od uha do uha i kažeš sebi: “Pa, jebem mu miša, možda baš i nisam ispao tako loše...”

Zuko Džumhur
futurista

#5225 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by futurista »

Molio bih da pisete na bosanskom-srpskom ili hrvatskom ili srpsko-hrvatskom... ima nas koji ne razumijemo engleski na zalost... kada vec nece moderatori, da vam na to ukazu moram ja:)
Post Reply