Prenj wrote:hrasno38 wrote:
Koji su to imenom i prezimenom znanstvenici. Imamovic i kompanija mozda????? A inace Mile Stojic je jedan poznati i priznati arheolog i znanstvenik. Za Mileta Stojica je @Legolas doktor nauka u ovoj oblasti prema tome ovaj text je bitan koliko i svaki nas post ovdje napisan. S tom razliko sto sigurno tvrdim da ovdje ima ljudi koji su i na jednoj i na drugoj strani koji i te kako barataju sa materijom.
Imamovic i kompanija sto god mi mislili o njima imaju neke relevantne diplome i neke relevantne radove.
A sta ima Semir?
Osim vizije, koja bi nam svima tako dobro dosla pod jednim 'sitnim' uslovom, da je istinita!
Koje i kakve je to naucne radove Semira O. objavio, sta je to do sada Semir O. otkrio i iskopao?[/quote]
A sta je to Imamovic do sad Iskopao. Daj Prenj stvarno si me razocarao sa nekim svojim razmisljanjima. I sam dobro znas da ja licno nisam nikada tvrdio da je tamo piramida ali i sad si sam svjedok svojih ociju da tamo nesto ima vrlo interesantno i da se to nikada za tvog i mog zivota ne bi iskopalo da se pitao Imamovic. Daj bolan covjek je doveo novinare iz cijeloga svijeta i nema gdje se ne pise o tome sta se desava na Visocici i vas je nekoliko sad naslo da ovdje pametujete i tvrdite da to tamo nije trebalo nista dirati. Pa za koji ce klinac onda arheologija ako ce se samo potencijalno arheolosko nalaziste pronaci i ubiljeziti u teftere i tako ostaviti da stoji do kraja svijeta.
Svi pucate po nekoj istoriji (povijesti) i cinjenicama koje tamo pise a svi dobro znamo da je istorija pisana uvije rukom pobjednika. Uzmi Prenj istoriju koju smo ucili nas dvojca pa uzmi ovu koja se uci danas a ja slucajno imam jednu prastaru koju je ucio jos moj stari negdje medju knjigama. Nema niti jedna veze sa drugom bar sto se tice nasih prostora. Pisano je onako kako je kome odgovaralo.
Jeste previse smjelo reci da je to piramida ali ako to covjek bez imalo skrivanja javno kaze na osnovu svojih predpostavki onda je to za mene vrlo hrabro pogotovo sto covjek ne pretace iz supljeg u prazno nego se odmah uhvatio posla da svoje teorije i dokaze.
Davno sam ti rekao Prenj izvoli i ti na Visocicu pa mu dokazi da nije u pravu. makar je to vrlo jednostavno a i nije daleko!!!!
Za razliku od svih nas on je sve poznate pa i one manje poznate piramide u svijetu obisao, gledao svojim ocima u njih i oko njih sto imas da se uvjeris na
http://www.alternativnahistorija.com
pa je na osnovu svojih putovanja donosio i neke svoje zakljucke a nije prepisivao iz tudjih knjiga kao Imamovic i kompanija.