Sigurno ce biti i korekcije cijena
pesoto.ba
Moderator: anex
- stachu
-
SA 071
#5203 Re: pesoto.ba
E čuj veličina aviona nije dovoljna
Nema logike ovo objašnjenje, jer su čekali dva mjeseca da pošalju let, a imali su paketa vjerovatno za tri leta najmanje. Pa što su onda čekali dva mjeseca? Što nisu svake dvije ili tri sedmice slali po jednu turu paketa? Nego čekali da se nakupi da bi onda rekli e sad nam mali avion
I još ispade da imaju šleper robe, a prekookeanski let pajperom vrše pa ne može sve stati
Nema logike ovo objašnjenje, jer su čekali dva mjeseca da pošalju let, a imali su paketa vjerovatno za tri leta najmanje. Pa što su onda čekali dva mjeseca? Što nisu svake dvije ili tri sedmice slali po jednu turu paketa? Nego čekali da se nakupi da bi onda rekli e sad nam mali avion
I još ispade da imaju šleper robe, a prekookeanski let pajperom vrše pa ne može sve stati
- stachu
#5204 Re: pesoto.ba
SA 071 wrote: ↑03/04/2023 16:55 E čuj veličina aviona nije dovoljna![]()
Nema logike ovo objašnjenje, jer su čekali dva mjeseca da pošalju let, a imali su paketa vjerovatno za tri leta najmanje. Pa što su onda čekali dva mjeseca? Što nisu svake dvije ili tri sedmice slali po jednu turu paketa? Nego čekali da se nakupi da bi onda rekli e sad nam mali avion![]()
I još ispade da imaju šleper robe, a prekookeanski let pajperom vrše pa ne može sve stati![]()
E cuj pajper.
Podsjeti me na Mister No odmah i kako "krha" po avionu da krene.

-
SA 071
#5205 Re: pesoto.ba
Da, da, ali on leti iznad Manausa i amazonskih šuma, a ovaj njihov preko "velike bare"stachu wrote: ↑03/04/2023 16:59SA 071 wrote: ↑03/04/2023 16:55 E čuj veličina aviona nije dovoljna![]()
Nema logike ovo objašnjenje, jer su čekali dva mjeseca da pošalju let, a imali su paketa vjerovatno za tri leta najmanje. Pa što su onda čekali dva mjeseca? Što nisu svake dvije ili tri sedmice slali po jednu turu paketa? Nego čekali da se nakupi da bi onda rekli e sad nam mali avion![]()
I još ispade da imaju šleper robe, a prekookeanski let pajperom vrše pa ne može sve stati![]()
![]()
![]()
E cuj pajper.
Podsjeti me na Mister No odmah i kako "krha" po avionu da krene.
![]()
- MrM
#5206 Re: pesoto.ba
'Eb ga, ja imam drugu dilemu..... naletio sam na outlet stranicu sa sportskom opremom, neke patike gledam.... ali mi je stranica malo sumnjiva. Nema opcije plaćanja PayPal, samo kartice, vrlo malo informacija. Poslao sam im mail kao, sa nekim uopšte pitanjima.
Ne piše gdje se nalaze uopšte se geografski ništa ne spominje iako ima SSL certifikat da je sigurna, onaj Katančić kraj adrese stranice.
Ubacio ime stranice u neki net phishing test, uglavnom je kao sigurna , daje 2 opcije za oprez, većina test providera kaže da je ok.
Također prije nekog vremena u okviru slične potrage naletim na sličan outlet mislim da je domen bio asicssoutlet.com, nešto tako nisam stigao memorisati stranicu.
Patike 30-50$, izbor odličan PayPal, čak i isporuka do BiH sa nevjerojatnom cijenom 5$, malo previše dobro sve izgleda.....sumnjivo mi je bilo što ima svih brojeva i modela koji su recimo na većini popularnih siteova prodani....i prođe par dana pa rekoh da malo detaljnije vidim informacije kada ono search izbacuje: phishing scam stranica.
Sada su mi sve sumnjive.
Jel' imao neko sličnog iskustva, kako eventualno provjeriti da li odmah zaobići i držati se samo nekoliko provjerenih.
Ne piše gdje se nalaze uopšte se geografski ništa ne spominje iako ima SSL certifikat da je sigurna, onaj Katančić kraj adrese stranice.
Ubacio ime stranice u neki net phishing test, uglavnom je kao sigurna , daje 2 opcije za oprez, većina test providera kaže da je ok.
Također prije nekog vremena u okviru slične potrage naletim na sličan outlet mislim da je domen bio asicssoutlet.com, nešto tako nisam stigao memorisati stranicu.
Patike 30-50$, izbor odličan PayPal, čak i isporuka do BiH sa nevjerojatnom cijenom 5$, malo previše dobro sve izgleda.....sumnjivo mi je bilo što ima svih brojeva i modela koji su recimo na većini popularnih siteova prodani....i prođe par dana pa rekoh da malo detaljnije vidim informacije kada ono search izbacuje: phishing scam stranica.
Sada su mi sve sumnjive.
Jel' imao neko sličnog iskustva, kako eventualno provjeriti da li odmah zaobići i držati se samo nekoliko provjerenih.
-
San_P
#5207 Re: pesoto.ba
Obično sve što "suviše dobro zvuči da bi bilo realno" - i nije realno. meni zvuči sumnjivo, ali opet za svaki slučaj, dobro provjeri... Evo dva sajta gdje možeš vidjeti sve što te zanima (ako slučajno ne znaš za njih):MrM wrote: ↑03/04/2023 20:33 'Eb ga, ja imam drugu dilemu..... naletio sam na outlet stranicu sa sportskom opremom, neke patike gledam.... ali mi je stranica malo sumnjiva. Nema opcije plaćanja PayPal, samo kartice, vrlo malo informacija. Poslao sam im mail kao, sa nekim uopšte pitanjima.
Ubacio ime stranice u neki net phishing test, uglavnom je kao sigurna , daje 2 opcije za oprez, većina test providera kaže da je ok.![]()
Sada su mi sve sumnjive.![]()
http://www.scamadviser.com
https://www.scam-detector.com/validator
-
San_P
#5208 Re: pesoto.ba
Jesi li već nešto dobio preko Kupiglobal? Baš me zanima kakvi su oni...NightComer wrote: ↑31/03/2023 16:03 Ja sam prešao na Kupiglobal. Let 3. aprila, davno najavljen. Kada stigne ova isporuka mi smo završili.
- Quaresma
#5209 Re: pesoto.ba
stizu paketi jednom u mjesecu, ali barem znas da ce stici. bilo je i kod njih problema sa carinom, genijalci uzimali stvari koje prelaze carinski prag preko 300km a deklarisali na manji iznos. carinici uhvatili i onda su par letova zapikirali kupiglobal pa se paketi znali zadrzati malo duze nego inace sto bi trebali.San_P wrote: ↑03/04/2023 20:59Jesi li već nešto dobio preko Kupiglobal? Baš me zanima kakvi su oni...NightComer wrote: ↑31/03/2023 16:03 Ja sam prešao na Kupiglobal. Let 3. aprila, davno najavljen. Kada stigne ova isporuka mi smo završili.
najgora je neinformiranost. evo recimo gore citam ovu obavijest sa pesota, iako ima barem dvije godine ako ne i 3 kako su rekli da se ne moze vise paketa naruciti na jedno ime, opet se neko nadje neko ko to uradi. i zbog takvih svi ostali moraju cekati dodatno pakete koji se zadrze na carini.
-
SA 071
#5210 Re: pesoto.ba
A možda su ljudi naručili paket i čekali da ga ovi pošalju sredinom februara kako su i rekli, pa onda naručili drugi računajući da će ovaj prethodni u međuvremenu biti poslan. A on nije poslan, nego su se sastavila dva paketa, a ovi iz pesota se zakleli da će ići let "iduće sedmice". Pa neko skontao da može naručiti novi paket, jer dok on dođe ovaj let će već otići. Međutim, ovi opet zajebali pa nisu poslali, a i treći paket se pojavio u skladištu. Ko je tu kriv? Ovaj genijalac što je vjerovao njihovim obećanjima, ili ovi genijalci što su skontali da bi mogli šleper robe odjednom poslati i više zaraditi, pa makar to bilo i jednom u dva mjeseca, pa zavlačili ljude pogrešnim informacijama?Quaresma wrote: ↑04/04/2023 00:33stizu paketi jednom u mjesecu, ali barem znas da ce stici. bilo je i kod njih problema sa carinom, genijalci uzimali stvari koje prelaze carinski prag preko 300km a deklarisali na manji iznos. carinici uhvatili i onda su par letova zapikirali kupiglobal pa se paketi znali zadrzati malo duze nego inace sto bi trebali.
najgora je neinformiranost. evo recimo gore citam ovu obavijest sa pesota, iako ima barem dvije godine ako ne i 3 kako su rekli da se ne moze vise paketa naruciti na jedno ime, opet se neko nadje neko ko to uradi. i zbog takvih svi ostali moraju cekati dodatno pakete koji se zadrze na carini.
-
Dzakozuki
#5211 Re: pesoto.ba
Možda je neko naručio više artikala, a amazon to podijelio u 2 pošiljke i sve stiglo u dan dva. Pošto pesoto ne spaja pošiljke onda to ispade kao da je taj naručio dva paketa na isti let.Quaresma wrote: ↑04/04/2023 00:33stizu paketi jednom u mjesecu, ali barem znas da ce stici. bilo je i kod njih problema sa carinom, genijalci uzimali stvari koje prelaze carinski prag preko 300km a deklarisali na manji iznos. carinici uhvatili i onda su par letova zapikirali kupiglobal pa se paketi znali zadrzati malo duze nego inace sto bi trebali.
-
Dzontra_Volta
#5212 Re: pesoto.ba
Ja naručih prvi paketić juče, danas bi već trebao biti isporučen na adresu u Newarku (iako je bio free shipping sa isporukom 10.4.).
Kad stigne tamo, je li se meni na profilu pojavi koliko para sam dužan? Kontam ima ovaj promo kod, pa bi možda bilo bolje uplatiti na račun, nego platiti na Skenderiji.
Kad stigne tamo, je li se meni na profilu pojavi koliko para sam dužan? Kontam ima ovaj promo kod, pa bi možda bilo bolje uplatiti na račun, nego platiti na Skenderiji.
- spree
#5213 Re: pesoto.ba
Opcija placanja bude dostupna tek kad paket dodje u sa i bude fakticki spreman za preuzimanje, tako da taj promo code nećes moci iskoristiti jer traje do 9 aprila čini mi se.
- stachu
-
luxferre
-
SA 071
#5216 Re: pesoto.ba
Izgleda da su im paketi došli juče na Skenderiju. Isporuka bi mogla krenuti sutra, a možda i danas ako stignu obraditi sve...
-
STR69
-
SA 071
-
STR69
-
SA 071
#5220 Re: pesoto.ba
Pa šta radiš na ovoj temi osim što širiš bespotrebno paniku? Pluskvamperfekte 
-
STR69
-
Dzontra_Volta
#5223 Re: pesoto.ba
Zar nije aviJon sad svakih 10 dana? 
- spree
#5224 Re: pesoto.ba
Nista ni danas.
- mc-twin
#5225 Re: pesoto.ba
Sto bi jedan reko "pretpali se", pa im vjerovatno treba vise vremena...